Wanneer kan ik het beste een kunstkerstboom kopen?

Door: Jasper
Laatste update: 17 mei 2022

Kerst komt eraan en je zit te denken om een kunstkerstboom te kopen. Wanneer kun je dit het beste doen? Maakt het eigenlijk wel uit? Lees snel verder!

Beste periode om een kunstkerstboom te kopen

Als we het hebben over een echte kerstboom is hier daadwerkelijk wel een tijd voor. Dit kun je het beste eind november aanschaffen als je een voordelige boom wilt, maar als je wilt dat je echte kerstboom met kerst er nog fantastisch en vol uitziet, kun je die beter twee weken voor kerst aanschaffen (10/11 december).

Een kunstkerstboom kun je het hele jaar wel kopen. Als je een voordelige boom wilt, dan moet je de rest al een jaar voor zijn en de boom net na kerst aanschaffen. Maar als je hiervoor al te laat bent, kun je een kunstkerstboom op ieder moment kopen. Een week voor kerst, een dag voor kerst, etc. Het kan allemaal!

Waar moet je op letten als je een kunstkerstboom koopt?

1. Kijk hoeveel tips de kunstkerstboom heeft. Des de meer tips, des te meer takken. En hoe meer takken, hoe echter je kunstkerstboom lijkt!

2. Een kunstkerstboom staat het mooist met 30 cm vanaf de tip tot en met het plafond. Pas dus op dat je niet een té kleine of een té grote haalt.

3. Bekijk de kleur. Wil je een kunstkerstboom die meer lichtgroen of meer donkergroen is? Bedenk wat het mooist staat in jouw woonkamer.

4. Wil je dat de kunstkerstboom echt lijkt? PVC-kunstkerstbomen zijn voordeliger, maar PE/PVC-kunstkerstbomen zien er wel echter uit en zijn een stukje duurder.

5. Check of de kunstkerstboom al ingebouwde verlichting heeft.

6. Zit er ook een opbergdoos bij de kunstkerstboom? Een kunstkerstboom kan namelijk jarenlang mee. En als je een stevige opbergdoos hebt, kun je lekker lang van de boom genieten.

7. Is de kunstkerstboom gekeurd met CE/KEMA? Dit is voor brandveiligheid.

8. Betaal je alleen voor de kunstkerstboom of ook voor het voetje? Af en toe zit het voetje niet bij de prijs inbegrepen.

    Ben jij nou benieuwd hoe je een kunstkerstboom stap voor stap opzet? Bekijk dan dit artikel!

    Over de auteur

    Jasper

    Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer