Beste lattenbodem 2023 (goede schotelbodems en elektrische)

Laatste ge-update in door Jasper

Voel jij je bij het opstaan soms wel 10 jaar ouder dan je daadwerkelijk bent? Is heel je lijf stijf en stram als je uit bed komt? Dikke kans dat je bedbodem niet helemaal in orde is of dat de combinatie van lattenbodem en matras niet goed op elkaar afgestemd is.

Goed slapen begint immers bij de basis. En die basis bestaat, net als bij lekkere pizza, uit de bodem. Wij vonden het een mooie taak om diverse bedbodems met elkaar te vergelijken en voor jou een top 4 te maken met de allerbeste lattenbodems van 2023.

Er ging werkelijk een wereld voor ons open, want wij hadden absoluut geen idee dat er zo veel verschillen zouden zijn. Dat betekende een lang en uitgebreid onderzoek, maar het resultaat liegt er niet om. We hebben 4 absolute toppers voor je gevonden.

Product Materiaal Soort ondergrond Geschikt voor
Bossflex 400 vlak Bossflex 400 vlak
Beste koop lattenbodem
Beuken frame en latten 28 latten Pocketveer, traagschuim, polyether, aerospring, latex, HR-schuim matrassen Bekijk prijzen
Bossflex 600 vlak Bossflex 600 vlak
Best geteste lattenbodem
Beuken frame en latten 42 latten Pocketveer, traagschuim, polyether, aerospring, latex, HR-schuim matrassen Bekijk prijzen
Bossflex 200 Bossflex 200
Beste elektrische lattenbodem
beuken frame en latten 28 latten pocketveer;traagschuim;aerospring;latex;HR-schuim matrassen Bekijk prijzen
Discflex vlak Discflex vlak
Beste schotelbodem
beuken frame en kunststof schotels 40 kantelbare schotels pocketveer, traagschuim, aerospring, latex, HR-schuim matrassen Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 1 april 2023
Bossflex 400 vlak Bekijk prijzen
Materiaal: Beuken frame en latten
Geschikt voor: Pocketveer, traagschuim, polyether, aerospring, latex, HR-schuim matrassen
Soort ondergrond: 28 latten
Hierom zijn we fan:
instelbare hardheid, comfortzones voor hoofd en schouder, te combineren met meeste soorten matrassen
Let hierop:
geen vering randen bedbodem, zelfdragende potenset aanbevolen

Wanneer je aan een bedbodem denkt, dan kom je al snel op een lattenbodem uit. Dat is niet zo vreemd, want de lattenbodem is verreweg de meest verkochte bodem van allemaal. Als je vervolgens denkt, dat zoiets nogal rechttoe, rechtaan is, dan heb je het mis.

De 28 beukenhouten latten van deze bodem veren een beetje met je mee en zorgen ervoor dat je extra comfortabel ligt. Daarnaast kun je zelf bepalen waar je extra veerkracht en ondersteuning bij je heupen en schouder wilt hebben. Dit doe je met het makkelijk te gebruiken schuifmechanisme.

Daarnaast hoef je bij de Bossflex 400 vlak niet na te denken of je matras wel een match is, want eigenlijk kan deze lattenbodem bij elk matras als ondergrond gebruikt worden. Handig wanneer je al een matras hebt, maar ook zeker zo fijn als je nog op pad moet voor een nieuwe.

Eigenschappen van de lattenbodem:

 • 28 latten;
 • schuifmechanisme om ondersteuning aan te passen;
 • je combineren met vrijwel elk matras (uitgezonderd pocketvering);
 • niet verstelbaar (vlak);
 • 2 jaar garantie;
 • gewichtsklasse tot 120 kg.

Zelfdragende potenset

Stel dat je gehorige muren hebt en je de buren niet wil mee laten genieten van jouw nachtelijke avonturen, dan het is aan te bevelen om de lattenbodem op een zelfdragende potenset te bevestigen. En het is ook mooi meegenomen, dat het de levensduur van de bedbodem te verlengt.

Met een aparte potenset staat je bed erg stevig en heb je eigenlijk geen ledikant of bedombouw meer nodig. Of het mooi is, dat is een kwestie van smaak en mag je zelf bepalen. Een set met poten is niet heel duur, dus je kunt ook voor beiden gaan.

Al met al is de lattenbodem van Bossflex een degelijke keuze. Een echte allrounder volgens ons, die bijna alleen maar lovende reviews heeft ontvangen. De hoogste podiumplek is daarom zonder twijfel voor deze lattenbodem, die daarmee de titel Beste koop lattenbodem 2022 verdient.

Bossflex 600 vlak Bekijk prijzen
Materiaal: Beuken frame en latten
Geschikt voor: Pocketveer, traagschuim, polyether, aerospring, latex, HR-schuim matrassen
Soort ondergrond: 42 latten
Hierom zijn we fan:
48 latten, 2 jaar garantie, tot 120 kg
Let hierop:
montage niet inbegrepen

Lig jij ‘s nachts nogal eens te woelen? Dan is deze lattenbodem een goede optie voor jou. De latten veren mee en zelfs de randen zijn voorzien van vering. Dat voelt heerlijk comfortabel, zelfs wanneer je in je slaap veel beweegt.

Wat de Bossflex 600 vlak vooral uniek maakt, zijn de 42 latten. Ook wanneer je een maatje meer hebt, biedt de bedbodem goede ondersteuning. Die wetenschap alleen al zorgt ervoor dat je met een gerust hart in slaap valt.

Een ander voordeel van al die latjes, is dat het de bodem perfect geschikt maakt voor jouw pocketvering matras. De latten liggen dicht bij elkaar, zodat de tussenruimtes niet te groot zijn. Anders krijgt een pocketveermatras namelijk niet voldoende ondersteuning en kunnen de veren door de afdeklaag heen piepen.

Eigenschappen van de bedbodem:

 • 42 latten;
 • niet verstelbaar (vlak);
 • belastbaar tot 120 kg;
 • schuifmechanisme om ondersteuning aan te passen;
 • te combineren met vrijwel elk matras, ook geschikt voor pocketvering;
 • 2 jaar garantie.

Doe-het-zelf

Wanneer je twee linkerhanden hebt, is deze lattenbodem wellicht niet de juiste keuze voor jou. Montage is namelijk niet inbegrepen en ook al lijkt het een klusje van niets, geloof ons, 42 latten, dat zijn er stiekem toch veel.

Ben je niet echt een doe-het-zelver dan lig je misschien wel wakker van het feit dat montage niet inbegrepen is.

Behalve het ontbreken van montage, konden wij niet veel meer nadelen ontdekken. Dat gold ook voor de vele tevreden gebruikers. Maarliefst 314 gebruikers geven het maximaal aantal van 5 sterren. Daarom vonden we het niet meer dan passend om deze lattenbodem de titel te geven van Best geteste lattenbodem 2022.

Bossflex 200 Bekijk prijzen
Materiaal: beuken frame en latten
Geschikt voor: pocketveer;traagschuim;aerospring;latex;HR-schuim matrassen
Soort ondergrond: 28 latten
Hierom zijn we fan:
op meerdere punten verstelbaar, voor elk matras
Let hierop:
gewichtsklasse tot 90 kg, niet draadloos

Je favoriete serie bingwatchen of dat ene boek tot de laatste letter uitlezen, het is allemaal geen enkel probleem met deze elektrisch verstelbare bedbodem. Je maakt het jezelf eenvoudig comfortabel door het verstelbare hoofd- en voeteneinde.

Wij werden blij van de extra neksteun, waardoor urenlang kijken naar onze favo streamingdienst op tv geen enkel probleem vormde. Je kunt verder de hoofdsteun en het voeteneinde onafhankelijk van elkaar bedienen. Dat is wel zo handig.

En als je na een dagje shoppen of een pretparkbezoek last hebt van zware benen en vermoeide voeten, dan zet je het voeteneinde een klein beetje omhoog om dat gevoel eenvoudig te verlichten. Je kijkt er stiekem gewoon naar uit om naar bed te kunnen met deze lattenbodem.

Pas wel op met het oplaadsnoertje van je telefoon en alle andere snoeren rondom je bed en in je slaapkamer. De bediening van de lattenbodem is niet draadloos, dus er kan zomaar een wirwar van draden ontstaan. Of struikelgevaar wanneer je met je nog slaperige hoofd uit bed stapt en de bedrading over het hoofd ziet.

Eigenschappen van de lattenbodem:

 • 28 latten;
 • elektrisch verstelbaar;
 • niet draadloos;
 • hoofdeinde, voeteneinde en knieknik verstelbaar;
 • extra nekondersteuning;
 • 2 jaar garantie.

Met knieknik

Deze bodem is op diverse manieren verstelbaar en heeft een knieknik. Nee, daarmee bedoelen we niet, dat je met knikkende knieën naar bed zult gaan. Je kunt deze lattenbodem ook ter hoogte van je knieën verstellen voor nog meer variatie en comfort in je lighouding.

De Bossflex 200 is enorm veelzijdig en je kunt het combineren met elk matras dat je maar wil. Wij houden ervan en kozen dit exemplaar als Beste elektrische lattenbodem.

Dit exemplaar is een echt zwaargewicht onder de elektrische lattenbodems, maar wanneer je zelf ook een zwaargewicht bent, kun je beter kiezen voor een andere uitvoering. De maximale belasting is namelijk slechts 90 kg.

Discflex vlak Bekijk prijzen
Materiaal: beuken frame en kunststof schotels
Geschikt voor: pocketveer, traagschuim, aerospring, latex, HR-schuim matrassen
Soort ondergrond: 40 kantelbare schotels
Hierom zijn we fan:
goede verdeling lichaamsgewicht, goede ventilatie
Let hierop:
niet extra te verstellen

Slapen jij en je lief in een kingsizebed op een tweepersoonsmatras? Dan is een schotelbodem perfect. Met twee Discflex bodems naast elkaar, heb je geen comfort verschil, want ze gaan naadloos in elkaar over. Je hebt door de schotels geen hard deel op de plek waar de bodems samenkomen, waar dat bij andere bodems wel het geval is.

Dit type bedbodem is ook uitstekend geschikt wanneer jouw lichaam extra ondersteuning kan gebruiken. De schotels kunnen allemaal onafhankelijk van elkaar bewegen en dat zorgt voor een goede verdeling van het lichaamsgewicht over je hele matras. Je wordt dus heerlijk uitgerust wakker.

De Discflex vlak heeft bovendien twee extra comfortzones ter hoogte van je schouders en heupen. Deze kun je echter niet verstellen, zoals dat wel kan bij de door ons geteste lattenbodems. Dat is wel iets om in je achterhoofd te houden, maar het hoeft geen probleem te zijn, omdat alle schotels voldoende flexibel zijn.

Eigenschappen van de schotelbodem:

 • 40 kunststof schotels;
 • niet verstelbaar (vlak);
 • gewichtsklasse tot 120 kg;
 • geschikt voor vrijwel alle matrassen;
 • 2 jaar garantie.

Gratis montage

Wij begonnen al te zweten bij het idee dat we al die verschillende schotels zelf op de bodem zouden moeten monteren. Gelukkig is montage inbegrepen bij de levering en hoef jij ook niet zelf aan de slag.

Onbekend maakt onbemind, zeggen ze wel eens. Wat ons betreft mag de schotelbodem best bekender worden, want het slaapt heerlijk en comfortabel op een schotelbodem.

De bodem heeft een open structuur, waardoor vochtregulatie en ventilatie prima geregeld zijn. Daar hoef je geen oog minder om dicht te doen. Sterker nog, de Discflex vlak is voor ons de Beste schotelbodem van 2022.

Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit