Hoe vaak kun je een lippenbalsem gebruiken?

Lippenbalsems in onze broekzakken, tassen of jaszakken. We kunnen soms niet meer zonder de lippensticks om onze lippen even bij te werken en vet en gezond te houden. Maar hoe vaak kun je de lippenbalsem eigenlijk gebruiken per dag?Hoe vaak je een lippenbalsem op je lippen kunt smeren

Er is niet echt een indicatie van hoe vaak je je lippen in moet smeren. Soms wordt gesteld dat meer dan drie maal per dag je lippen insmeren met een lippenbalsem duidt op een verslaving. Toch is deze verslaving al tegengesproken door de experts. Er bestaat geen verslaving aan lippenbalsems. Wel kan een te grote hoeveelheid aan oliën en vetten zorgen dat de lippen niet meer op natuurlijke wijze ademen. Experts raden daarom aan om de lippen toch niet te vaak en te dik in te smeren of gebruik te maken van een lippenbalsem met de stof lanoline.

Natuurlijke lippenbalsem

Lippenbalsem bevatten bovendien soms chemische stoffen, die mogelijk soms bij het inslikken van enorme hoeveelheden over een langdurige periode schadelijke kunnen zijn. Er is nog veel onduidelijk over deze stofjes. Toch kiezen gebruikers van een lippenbalsem er daarom wel steeds vaker voor om een natuurlijke lippenbalsem te gebruiken om te voorkomen dat mogelijk schadelijke stoffen in de bloedbaan terechtkomen bij het likken van de lippen.

Bescherming tegen de zon

Lippenbalsems met natuurlijke ingrediënten bevatten echter niet altijd een SPF. Dat betekent dat ze je niet beschermen tegen de schadelijke gevolgen van de zon. Te veel blootstelling aan UV-licht kan de volgende gevolgen hebben voor je lippen:

● Je lippen vervellen

● Je lippen worden gevoelig, droog en rood

● Het herpesvirus kan geactiveerd worden door de zon met een koortslip tot gevolg

    Het maakt tot slot ook veel uit voor de hygiëne of de balsem met een stick of kwastje aangebracht kan worden of uit een potje met de vingers op de lippen gezet moet worden. Die laatste optie is voor onderweg een stuk minder hygiënisch natuurlijk.