Hoe werkt een lippenbalsem?

In een land als Nederland waar het weer om de dag en soms om het uur om kan slaan krijgen onze lippen een hoop te verduren. Insmeren is daarom erg belangrijk. Daarvoor kun je het beste een lippenbalsem gebruiken, maar hoe werkt een lippenbalsem eigenlijk?De werking van een lippenbalsem

Weer, zon, wind, kou. Alles kan de staat van onze lippen aantasten. Door om het aantal uren je lippen even in te smeren met een lippenbalsem, kan helpen om ze soepel te houden. Een lippenbalsem zorgt er aan de hand van oliën en soms een zonbescherming met SPF voor dat je lippen beschermd zijn tegen zon en kou.

Soorten lippenbalsems

Er zijn veel soorten lippenbalsems op de markt die allemaal hun eigen karakteristieken hebben. Over het algemeen vind je deze soorten lippenbalsems in de winkels:

● Lippensticks die je gemakkelijk kunt opsmeren

● Oliën die je aanbrengt met een kwastje

● Potjes met een balsem die je aanbrengt met je vinger

● Lippenbalsems met een kleurtje die ook dienen als een soort lipgloss

    De voor- en nadelen van lippenbalsems

    Lippenbalsem is belangrijk om je lippen gezond en soepel te houden. Toch zijn er mensen die zich zorgen maken over het gebruik van lippenbalsems. Uit Belgisch onderzoek blijkt dat sommige lippenbalsems schadelijke stofjes kunnen bevatten zoals MOSH en MOAH, dat zijn verzadigde koolwaterstoffen en aromatische koolwaterstoffen die mogelijk bij heel langdurig gebruik kanker kunnen veroorzaken. Daarvoor moet je het product wel inslikken en dat gebeurt bij de lippen wat vaker. Je zou een hele lippenstick in een keer op moeten eten om mogelijk schadelijke gevolgen te ondervinden. Er is dus veel onzekerheid hierover. Wil je toch het zekere voor het onzekere nemen? Dan kun je kiezen voor een vegan lippenbalsem met natuurlijk oliën. Dan weet je zeker dat deze stoffen er niet inzitten.