Welke lippenbalsem is niet schadelijk?

Lippenbalsem is belangrijk om je lippen gezond, mooi en glanzend te houden. Het kan ook dienen als een soort verzorgende lipgloss. Soms zijn er zelfs kleurtjes aan toegevoegd om je lippen bij te kleuren. Lippenbalsems bevatten doorgaans chemische middelen en zijn lang niet altijd geschikt voor vegans. Welke lippenbalsem is echter zeker niet schadelijk voor dier en milieu?Vegan lippenbalsem

De vegan lippenbalsem van JOIK Gloss & Care lipolie is de beste niet schadelijke lippenbalsem voor dier en milieu. Deze lippenbalsem bevat biologische ingredienten zoals ECOCERT gecertificeerde biologische jojoba, cactusvijg en duindoorn. Het mooie van deze lippenbalem is dat je het hygiënisch aanbrengt met een kwastje en dus niet met je vingers hoeft uit te smeren. Ideaal voor onderweg dus. Het maakt je lippen zachter en vetter, en helpt daardoor goed tegen uitdroging.

Zelf een lippenbalsem maken

Liever zelf een lippenbalsem maken met vegan producten? Dat kan ook! Je kunt producten gebruiken zoals zonnebloemolie, cacaoboter, bijenwas, honing en kokosboter of -olie. Je kunt de ingrediënten mengen naar eigen smaak en inzicht, en af laten koelen in een potje. Zelf een lippenbalsem maken of een lippenbalsem gebruiken op basis van enkel natuurlijke ingrediënten heeft enkel wel een groot nadeel: het bevat geen SPF, oftewel bescherming tegen de zon.

Waarom je lippen beschermen tegen de zon

Je lippen zijn zeer gevoelig. Het is een van de meest sensitieve stukjes huid. De zon kan onze huid verbranden met op de lange termijn kans op huidproblemen. Dermatologen adviseren daarom om onze huid goed in te smeren met een zonnebrandcrème.

Schadelijke stoffen in lippenbalsems

Wil je een lippenbalsem kopen die zeker niet schadelijk is, dan is de vegan optie een goede optie. Maar je kunt sowieso altijd goed letten op enkele andere stoffen:

● Limonene, Butylphenyl methylpropional (BMHCA) en Linalool wanneer je allergisch bent

● Stoffen zoals MOSH en MOAH die mogelijk kankerverwekkend zijn

    ● Stoffen die je hormoonhuishouding verstoren