Beste loopband 2022

Laatste ge-update in door Jasper

De wintermaanden komen er weer aan en dat wil zeggen dat we weer massaal binnen gaan trainen. We moeten toch iets doen om aan 150 minuten matige of zwaar intensieve inspanning te komen die door het Voedingscentrum wordt voorgeschreven. Dit kun je allemaal bereiken door te kiezen voor een crosstrainer, spinningfiets of loopband!

In deze review zetten we daarom de beste loopbanden van 2022 voor je op een rij, waarbij we gekeken hebben naar de maximale snelheid, het aantal trainingsprogramma’s, het maximale gebruikersgewicht en de connectiviteit met een smartphone. Daar is de VirtuFit Run Fit Foldable als beste loopband van 2022 uit de test gekomen! Toch vind je in deze review nog vier andere zeer goede loopbanden!

VirtuFit Run Fit Foldable Bekijk prijzen
Maximale loopsnelheid: 14
Maximale gebruikersgewicht: 115
Aantal programma's: 40
Hierom zijn we fan:
40 verschillende trainingsprogramma’s - Volledig opklapbaar - Duidelijk display
Let hierop:
Loopsnelheid is langzamer dan gemiddeld - Niet compatibel met smartphone

De VirtuFit Run Fit Foldable is de ideale loopband voor huizen die eigenlijk geen plaats bieden voor een vaste loopband. Wanneer je klaar bent met jouw work-out kun je deze hardloopband gemakkelijk opvouwen en in de kast opbergen. Als je de loopband liever in het kleine kamertje wil bewaren, maar in de woonkamer wil sporten, dan kan je ook gebruik maken van de stevige transportwielen.

Er wordt gebruik gemaakt van een extra stille motor en demping waardoor je ook in een flat kunt trainen zonder dat de onderburen overlast veroorzaken, zelfs met de meest stevige hardloopschoenen.

Wij vinden het heerlijk om tijdens het sporten een serie te kijken. Jij ook? Dan is de tablethouder voor jou ideaal! Wij merken dat we door het kijken van een serie niet meer op de tijd letten, waardoor we een effectieve work-out kunnen hebben zonder vroegtijdig te stoppen.

Simpel en effectief statistieken bijhouden

Wil je jouw statistieken in de gaten houden terwijl je bezig bent? Dat kan! Het LED-LCD scherm biedt de mogelijkheid om verschillende statistieken te zien zoals:

 • De afstand
 • Het calorieverbruik
 • Jouw hartslag
 • RPM
 • Snelheid
 • Tijd gespendeerd aan work-out

Dit kan vooral handig zijn wanneer je deze statistieken wil optimaliseren om bijvoorbeeld af te vallen of om conditie op te bouwen.

Het is goed om te weten dat er helaas geen connectie mogelijk is met een smartphone. Je kunt dus geen app gebruiken om jouw statistieken bij te houden. Toch vinden we dit niet erg als je kijkt naar wat het product wél kan. De vele mogelijkheden van dit product, en de relatief goedkope prijs die eraan gekoppeld zit, hebben deze loopband dan ook de beste koop gemaakt.

Deze loopband heeft een maximaal gebruikersgewicht van 115 kilogram. Dit is relatief weinig in vergelijking met andere modellen. Mocht je zwaarder zijn, dan raden we het toch aan om één van de andere modellen in deze lijst te kiezen.

Ben je op zoek naar een relatief goedkope hardloopband die doet wat hij moet doen, makkelijk te verplaatsen is en in elk huis past? Dan is de keuze voor de VirtuFit Run Fit Foldable snel gemaakt.

Flow Fitness Kingston Pro i Bekijk prijzen
Aantal programma's: 28
Maximale loopsnelheid: 18
Maximale gebruikersgewicht: 130
Hierom zijn we fan:
Compatibel met smartphone - Makkelijk te installeren - Volledig inklapbaar
Let hierop:
Smal loopvlak - Geen ventilator aanwezig

Met de Flow Fitness Kingston Pro i heb je toegang tot een groot aantal variërende trainingsmogelijkheden. De hardloopband heeft 28 vooraf ingestelde programma’s, kun je een hartslag gestuurde training volgen, maar je kunt ook met een app verbinding maken om daar trainingsprogramma’s uit te halen. Zo zorg je ervoor dat jouw lichaam zichzelf constant blijft trainen.

We konden tijdens het testen eigenlijk bijna geen minpunten vinden aan dit model, hooguit een paar dingen die te maken hadden met voorkeur. Dit is dan ook de reden dat de  Flow Fitness Kingston Pro i als best geteste loopband uit de test komt.

Je kunt de best geteste loopband gemakkelijk verbinden met Bluetooth om de training nog wat leuker te maken. Er zijn verschillende apps die je kunt gebruiken om de work-out interactief te maken zoals:

 • Kinomap Fitness
 • MyFitnessPal
 • DKN Motion

Het opbergen van de machine gaat ook heel simpel. Je kunt hem inklappen en vervolgens met de transportwielen het apparaat op zijn plek rollen. Dit is vooral handig voor huizen waar weinig ruimte is, maar ook wanneer je de loopband mee wil nemen op vakantie.

Daag jezelf maximaal uit!

Wij vinden het wel eens fijn om onszelf maximaal uit te dagen en te kijken hoe ver we ons lichaam kunnen krijgen. Met deze loopband kan dat gemakkelijk. De maximale loopsnelheid is maar liefst 18 km/h met een maximale hellingshoek van 12%. Op het LCD-display kunnen we onze statistieken bijhouden zoals hartslag, inclinatie, snelheid, tijd, afstand en calorieverbruik. Als je serieus bezig bent met hardlopen, en dit niet als een hobby sport ziet, dan is dit ideaal.

Hoewel de Flow Fitness Kingston Pro i veel functies heeft voor de hartslag, missen we nog wel de mogelijkheid om het stressniveau te meten. Ook is de hartslagsensor niet gecodeerd. Desalniettemin is het wel fijn dat we zo veel verschillende dingen kunnen met onze hartslag.

Het installeren van de beste loopband is heel gemakkelijk. Binnen tien minuten heb je de loopband eenvoudig opgezet, waterpas en al.

Volgens onze test was de Flow Fitness Kingston Pro i de beste loopband. Benieuwd of dit echt zo is? Haal hem dan nu in huis en daag jezelf uit!

Verkrijgbaar bij:
Flow Fitness Kingston i Bekijk prijzen
Aantal programma's: 24
Maximale loopsnelheid: 16
Maximale gebruikersgewicht: 130
Hierom zijn we fan:
Verbinding met Bluetooth (Smart) - 24 vooraf ingestelde programma’s
Let hierop:
Max gebruik van 2 uur per dag - Geen hartslagzone beschikbaar

De Flow Fitness Kingston i is een iets minder uitgebreid model dan de Flow Fitness Kingston Pro i, maar heeft dezelfde kwaliteit. Hierdoor hebben wij dit model bekroond als de beste loopband voor thuis. Deze loopband is van alle markten thuis, maar is niet bedoeld voor zwaar gebruik. Voor fanatieke sporters die graag thuis ook het een en ander willen doen is dit dan ook de perfecte uitkomst.

Waar er bij de Pro 28 vooraf ingestelde programma’s beschikbaar waren, zijn er bij dit model 24 trainingsprogramma’s beschikbaar. Hierdoor heb je nog steeds een grote variatie aan uitdaging en programma’s. Een aantal van de programma’s die je kunt volgen zijn:

 • Body Fat Test
 • Hartslaggestuurd programma
 • Handmatig programma
 • Gebruikersprogramma’s
 • Voorgeprogrammeerde programma’s

Wist je trouwens dat je met muziek op de achtergrond beter het optimale ritme kunt vasthouden? Zet die speaker aan, kies een liedje wat overeenkomst met de hartslagzone waar jij het beste in zou presteren, en knallen maar!

Hou je prestaties optimaal bij

Hartslagmetingen zijn wel mogelijk middels een ingebouwde borstsensor. Hiermee kun je zelf jouw hartslag in de gaten houden en de training optimaliseren. Er zijn bepaalde hartslagzones waarin je het meeste vet verbrand, spier opbouwt etc. Deze worden helaas niet weergegeven op het display.

Wij hebben tijdens de test onze smartphone met de loopband verbonden. Data overdracht is mogelijk waardoor we onze gegevens in een fitness app konden opslaan. Zo’n app kan je helpen om een optimaal trainingsschema op te stellen of jouw gegevens te delen met jouw vrienden, maar er zijn ook apps beschikbaar om entertainment te bieden tijdens het trainen.

Wat we wel jammer vinden, is dat de je door de bouwkwaliteit het apparaat slechts 2 uur per dag kan gebruiken. Dit is vooral lastig voor mensen zoals wij, die een meerpersoonshuishouden hebben.

Heb jij daar geen last van? En is 15 uur per week hardlopen meer dan genoeg voor jou? Bestel dan nu de Flow Fitness Kingston i en geniet van de beste hardloopband voor thuis!

Verkrijgbaar bij:
Flow Fitness Tabel Runner DTM100i WalkingPad Bekijk prijzen
Aantal programma's: 1
Maximale gebruikersgewicht: 100
Maximale loopsnelheid: 6
Hierom zijn we fan:
Volledig opklapbaar - WalkingPad app beschikbaar - Weegt 28 kilogram
Let hierop:
Geen noodstop aanwezig - Maximaal 1 uur per dag te gebruiken

Het principe van de Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad is uniek, maar wel ideaal voor mensen die liever wandelen in plaats van rennen. De maximale loopsnelheid is met deze band niet sneller dan 6 kilometer per uur, het is dus echt de bedoeling dat er alleen gewandeld wordt. Er is ook maar één vooraf ingesteld programma aanwezig.

Je kunt de WalkingPad app gebruiken om jouw statistieken te bekijken. De app kun je downloaden op een smartphone, maar ook op een tablet. Middels het LED-display op de loopband kun je ook jouw statistieken bijhouden zoals:

 • Afstand
 • Tijd
 • Stappen
 • Snelheid
 • Calorieverbruik

De opzet van deze machine is echt ontzettend simpel. Je kunt het dan ook gemakkelijk zelf installeren binnen tien minuten. Wanneer je klaar bent met jouw activiteit, kun je de loopband gemakkelijk opvouwen en onder de bank, in de kast of achter een deur neerzetten.

Een ommetje maken vanuit jouw woonkamer

Helaas kun je de loopband slechts 1 uur per dag gebruiken als je de kwaliteit van de machine wil behouden. Dat is natuurlijk erg jammer, want wij vinden het wel eens lekker om ’s ochtends én ’s avonds te wandelen.

Het is echt alléén een loopband, er zijn geen handgrepen aanwezig. Je kunt echter niet harder lopen dan 6 kilometer per uur waardoor je de handgrepen in principe ook niet nodig hebt. Wij vonden het wel even wennen vergeleken met een traditionele loopband, maar als je het eenmaal onder de knie hebt kun je gemakkelijk televisie kijken en wandelen tegelijk.

Hoewel dit de beste loopband voor wandelen is, raden we toch aan om deze niet te gebruiken wanneer er jonge kinderen in de buurt zijn, en zeker geen kruipende baby’s. Er is geen noodstop aanwezig waardoor de kleintjes al gauw een ongeluk kunnen hebben.

Ben je helemaal enthousiast geworden? En zie jij jezelf elke dag al lekker wandelen? Haal de Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad dan nu in huis!

Loopband - VirtuFit TR-200i Bekijk prijzen
Maximale loopsnelheid: 18
Maximale gebruikersgewicht: 140
Aantal programma's: 36
Hierom zijn we fan:
Maximaal 4 uur per dag te gebruiken - 36 verschillende trainingsprogramma’s - Ingebouwde luidsprekers - Trainen binnen hartslagzones
Let hierop:
Minimaal 2 personen nodig voor installatie - Geen ventilator aanwezig

De beste loopband is zonder twijfel de VirtuFit TR-200i. Deze heeft een sterke bouwkwaliteit waardoor je hem regelmatig kunt gebruiken en tot wel 4 uur per dag.

Wij vonden het persoonlijk wel fijn dat de maximale loopsnelheid op 18 kilometer per uur staat. Wanneer meerdere mensen in één huis wonen, en allemaal gebruik maken van de hardloopband, is de snelheid nooit te langzaam of te snel. Bij ons was 18 kilometer per uur een goede bovengrens.

De gemiddelde snelheid van verschillende soorten hardlopers zijn:

 • Beginners 10 km/u
 • Gemiddeld 11 km/u
 • Ervaren 14-15 km/u
 • Usain Bolt 38 km/u

Het zou een beetje raar zijn als de beste loopband niet met een app kon verbinden. Deze loopband heeft dan ook zijn eigen applicatie, FitShow, waarin alle statistieken bekeken kunnen worden.

Natuurlijk kun je de VirtuFit TR-200i ook volledig inklappen en op zijn plek rollen dankzij de transportwielen. Dit kost bijna geen moeite en zorgt ervoor dat de kamer weer helemaal netjes is na gebruik.

Optimaliseer jouw prestaties

Als je graag jouw hartslag in de gaten wilt kunnen houden, dan is deze loopband sowieso de overweging waard. Er wordt gebruik gemaakt van een ingebouwde borstsensor, handpulssensor en een los verkrijgbare borstband. Hierdoor kun je een hartslaggestuurd programma volgen voor optimale resultaten.

Dat er zoveel verschillende functies zijn is alleen maar fijn, maar het zorgt er wel voor dat de installatie ingewikkelder wordt. Het is dan ook (bijna) niet mogelijk om deze loopband alléén op te zetten door de complexiteit van de installatie. Dit kan natuurlijk heel vervelend zijn voor mensen die alleen wonen.

Helaas is er geen ventilator aanwezig, dat is een van de weinige functies die we nog missen. Tijdens de warmere dagen wordt het dan ook aangeraden om eenmobiele aircoin de buurt te houden.

Wil jij gewoon relaxed kunnen sporten in jouw eigen huis met een lekker muziekje of een leuke serie erbij? Kies dan vandaag nog voor de VirtuFit TR-200i!

Product Aantal programma's Maximale loopsnelheid Maximale gebruikersgewicht
VirtuFit Run Fit Foldable VirtuFit Run Fit Foldable
Beste koop loopband
40 14 115 Bekijk prijzen
Flow Fitness Kingston Pro i Flow Fitness Kingston Pro i
Best geteste loopband
28 18 130 Bekijk prijzen
Flow Fitness Kingston i Flow Fitness Kingston i
Beste loopband voor thuis
24 16 130 Bekijk prijzen
Flow Fitness Tabel Runner DTM100i WalkingPad Flow Fitness Tabel Runner DTM100i WalkingPad
Beste loopband voor wandelen
1 6 100 Bekijk prijzen
Loopband - VirtuFit TR-200i Loopband - VirtuFit TR-200i
Beste hardloopband
36 18 140 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 30 maart 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit