Beste loopfiets 2023. 5x de beste loopfietsen

Laatste ge-update in door Eva

Tot een aantal jaar geleden kwam je enkel houten loopfietsen tegen. Vandaag de dag kun je ze in vele vrolijke kleuren en verschillende materialen vinden. Aluminium of kunststoffen loopfietsen zijn meestal verstelbaar, waardoor ze meegroeien met je kindje. Door het grote aanbod in loopfietsen kan het soms lastig zijn de beste te kiezen.

Dit is waarom we verschillende loopfietsen hebben getest en vervolgens een 2023 top-5 voor je hebben opgesteld. Je vindt in deze top-5 niet alleen de beste loopfiets van 2023, maar ook het best geteste model, de beste loopfiets met drie wielen en de beste modellen voor 1- of 2-jarigen. We hebben de loopfietsjes onder andere getest op veiligheid, gewicht en leeftijd. De beste loopfiets van 2023 is de 2Cycle Mini-Bike Loopfiets. Ben je benieuwd naar andere goede loopfietsen? Je vindt ze hieronder!

2Cycle Mini-Bike Loopfiets Bekijk prijzen
Gewicht: 2 kg
Leeftijd: 1 - 3 jaar
Veilig te gebruiken: Ja
Verstelbaar: Nee
Hierom zijn we fan:
Slim ontwerp - Stevige banden - Goede prijs- / kwaliteitsverhouding
Let hierop:
Niet verstelbaar - Snel uitgegroeid

De beste loopfiets van 2022 is in onze ogen toch wel echt de 2Cycle Mini-Bike Loopfiets. De fiets heeft een uniek ontwerp, een nette prijs en banden die niet lek te krijgen zijn. Ook is er goed nagedacht over de veiligheid van kinderen tijdens het fietsen. Ik laat mijn kinderen met een gerust hart op deze loopfiets rondcrossen.

Beste loopfiets

Terugkomend op het unieke ontwerp: deze loopfiets heeft slechts één achterwiel in plaats van twee. Hierdoor komen de kindervoetjes niet tegen het wiel aan tijdens het afzetten, zoals soms het geval is bij de VELORETTI TRICYCLE. Dankzij de twee wielen aan de voorkant blijft het voor kinderen toch gemakkelijk om het evenwicht te bewaren.

De fiets is geschikt voor kinderen vanaf een jaar. Helaas is de fiets niet te verstellen, zoals bij de Runride 500 of RUNRIDE 900. Het is een fijne startersfiets, maar je kindje is er na een jaar of twee al wel weer uitgegroeid. Je hebt keuze uit een aantal verschillende kleuren:

 • Wit
 • Roze
 • Grijs

  Goede prijs- / kwaliteitsverhouding

  Een uniek ontwerp, een simpel design en een nette prijs. Deze fiets doet precies wat hij zou moeten doen. En dat doet hij, in onze ogen, erg goed! Het is bij ons in huis een echte favoriet. En, met een prijs net onder de € 50,- is ook de prijs- / kwaliteitsverhouding uitstekend.

  De beste loopfiets van 2022 dankzij zijn unieke ontwerp en nette prijs.

  Verkrijgbaar bij:
  Runride 500 Bekijk prijzen
  Gewicht: 3.4 kg
  Leeftijd: 2 - 4 jaar
  Verstelbaar: Ja
  Veilig te gebruiken: Ja
  Hierom zijn we fan:
  Goede remmen - Gemakkelijk op- en afstappen - Met voetenplankje - Verstelbaar
  Let hierop:
  Niet geschikt voor jongere kinderen - Iets zwaarder van gewicht

  De loopfiets met de beste functies is de Runride 500. De loopfiets heeft een uniek V-brake remsysteem, een laag frame en een stuur met hoekvergrendeling. Waar we verder erg enthousiast over waren, was het grote verstelbereik:

  • Minimale zadelhoogte: 30.2 cm
  • Maximale zadelhoogte: 41.2 cm
  • Minimale stuurhoogte: 43,5 cm
  • Maximale stuurhoogte: 51,5 cm

   Het afstelbereik van het zadel is aanzienlijk vooruit gegaan bij de nieuwste modellen. Een vooruitgang waar we erg tevreden over zijn. Kinderen groeien immers snel en het is dan wel zo fijn als de loopfiets mee kan groeien.

   Gemakkelijk leren fietsen

   Een ander punt waar deze loopfiets in uitblinkt, is het lage frame. Het frame van de hierboven beschreven 2Cycle Mini-Bike Loopfiets is vrij hoog, waardoor kinderen lastiger op en af de fiets stappen. Het frame van de Runride 500 daarentegen, is laag. Hierdoor gaat het het nemen van obstakels (hellingen en stoepjes) en het op- en afstappen een stuk gemakkelijk.

   Oefenen van het evenwicht

   Ook nodigt het voetenplankje uit de voetjes van de vloer te tillen, waardoor je kindje al spelenderwijs het bewaren van zijn of haar evenwicht oefent. Een fijne bijkomstigheid die niet bij iedere fiets mogelijk is. De positie van het voetenplankje zit op dezelfde plek als de pedalen van een echte fiets. Ideaal, want zo wordt de overstap naar een ‘grote fiets’ straks een stukje gemakkelijker.

   Een fijne fiets, maar helaas is hij niet geschikt voor de allerkleinsten. Waar de fiets hierboven al geschikt is voor kindjes vanaf 1 jaar, is deze fiets enkel te gebruiken door kindjes vanaf 2 jaar. Een ander minpunt zijn de kunststoffen velgen, deze zijn minder stabiel dan de aluminium velgen van de RUNRIDE 900.

   Een loopfiets die met je kindje meegroeit en perfect is om het evenwicht houden op te oefenen.

   Verkrijgbaar bij:
   RUNRIDE 900 Bekijk prijzen
   Gewicht: 3.6 kg
   Leeftijd: 2 - 4 jaar
   Verstelbaar: Ja
   Veilig te gebruiken: Ja
   Hierom zijn we fan:
   Uitstekende bouwkwaliteit - Gemakkelijk op- en afstappen - Stuur met brede rotatiehoek - Nog meer verstelmogelijkheden
   Let hierop:
   Niet geschikt voor jongere kinderen - Prijzig

   De fiets met de beste bouwkwaliteit is toch wel de RUNRIDE 900. Onze tweejarige had op deze fiets het meeste plezier. De basis is redelijk gelijk aan de Runride 500, maar er zijn een aantal voordelen:

   • Het afstelbereik van het zadel ligt nog hoger
   • Ook het stuur kan 2.5 cm hoger
   • Het stuur kan 5 cm naar voren of achteren worden verplaatst
   • De wielen zijn 12 inch in plaats van 1 inch

    We waren onder de indruk van hoe gemakkelijk het verstellen ging. Dankzij het ‘Quick Release’ systeem is de zadelhoogte zonder gereedschap te verstellen. Voor het verstellen van het stuur heb je een inbussleutel 5 nodig, maar deze wordt bij de fiets geleverd.

    Uitstekende bouwkwaliteit

    Ook deze fiets heeft weer eenzelfde soort frame als Runride 500, hierdoor gaat het op- en afstappen erg gemakkelijk. Dankzij het Stop Easy-remsysteem gaat het remmen ook voor de allerjongsten snel en eenvoudig. Het stuur heeft een brede rotatiehoek zodat kinderen grotere stuurbewegingen kunnen maken. En, dankzij de vorm van het frame kan het stuur niet helemaal omgedraaid worden. Dat geeft mij toch wel een fijn gevoel. Leren sturen kan zo in alle veiligheid.

    De wielen zijn groter dan de wielen van de Runride 500. We hebben de fiets op verschillende terreinen uitgeprobeerd en hij heeft ons niet teleurgesteld. Een goede fiets, maar daar betaal je dan ook aanzienlijk meer voor. Het is een van de duurdere modellen uit onze top-5.

    De loopfiets met de beste bouwkwaliteit, een stoer uiterlijk en stevige banden.

    Verkrijgbaar bij:
    Lena My First Scooter Bekijk prijzen
    Gewicht: 890 gram
    Leeftijd: 1 - 2 jaar
    Verstelbaar: Ja
    Veilig te gebruiken: Nee
    Hierom zijn we fan:
    Erg nette prijs - Geschikt voor de allerjongsten - Vrolijke kleuren - Licht van gewicht
    Let hierop:
    Niet verstelbaar - Matige bouwkwaliteit

    Een loopfiets voor de allerkleinsten. Deze Lena My First Scooter is de beste loopfiets voor 1-jarigen. Een prima fietsje waar je kindje het evenwichtsgevoel op spelenderwijs op kan trainen, waarna het straks gemakkelijker leert fietsen. Het loopfietsje is verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren:

    • Roze met paars
    • Zwart met rood
    • Rood met blauw, geel en groen
    • Blauw met zwart

     Eerste meters maken

     Deze loopfiets blinkt uit in zijn eenvoud. Geen overbodige functies en luxe snufjes. Simpel, maar daardoor zeker niet minder leuk. Een ander groot voordeel voor ons was zijn lichte gewicht. We kennen het allemaal: halverwege een fietstocht wilt je kindje liever lopen of in de buggy. Deze loopfiets weegt slechts 890 gram waardoor je hem gemakkelijk meedraagt.

     Het grootste nadeel dat wij ondervonden was de bouwkwaliteit. Waar de Runride 500 en RUNRIDE 900 van aluminium zijn gemaakt, is de Lena My First Scooter gemaakt van kunststof. Dit ziet er niet alleen minder mooi uit, het maakt het fietsje ook minder stabiel. Daarnaast is de fiets klein en niet verstelbaar. Leuk om een aantal maanden op rond te fietsen, maar daarna is je kindje de fiets snel voorbij gegroeid.

     Nette prijs

     Een ander groot voordeel: deze loopfiets steekt prijsgewijs met kop en schouders boven de andere loopfietsen in deze top-5 uit. Voor minder dan twee tientjes beleeft je kindje uren speelplezier.

     De beste loopfiets voor de allerjongsten, perfect voor de eerste meters!

     Verkrijgbaar bij:
     VELORETTI TRICYCLE - GROEN Bekijk prijzen
     Gewicht: 5 kg
     Leeftijd: 2 - 4 jaar
     Verstelbaar: Ja
     Veilig te gebruiken: Ja
     Hierom zijn we fan:
     Om te bouwen tot tweewieler - Stevig en stabiel - Verstelbaar - Stoere uitstraling
     Let hierop:
     Hogere prijs - Niet geschikt voor kinderen onder de 2 jaar

     Evenwicht houden gaat op deze fiets wel heel gemakkelijk. De VELORETTI TRICYCLE is de enige loopfiets uit onze top-5 met twee stevige achterwielen. Deze wielen zorgen voor extra comfort en extra veiligheid. Er is keuze uit veel verschillende kleuren:

     • Rood
     • Donkerblauw
     • Groen
     • Geel
     • Grijs
     • Lichtblauw
     • Roze
     • Zwart

      Voor verschillende levensfasen

      Uniek aan deze fiets: hij is geschikt voor verschillende levensfasen. Je kunt de zijwielen gemakkelijk demonteren waardoor je de driewieler kunt omtoveren tot een tweewielige loopfiets. Leren fietsen op een driewieler, verder oefenen op een tweewieler. Wij zijn enthousiast! Ook het frame is gemakkelijk in hoogte te verstellen waardoor de loopfiets geschikt zou moeten zijn voor zowel 2- als 4-jarigen.

      Wat ons wel opviel; tijdens het afzetten kan het voorkomen dat je kindje met zijn of haar voetjes tegen een van de achterwielen aankomt. Dit probleem heeft de 2Cycle Mini-Bike Loopfiets goed verholpen door twee wielen aan de voorkant te plaatsen en maar één aan de achterkant. Gelukkig had onze dochter al na een aantal keren oefenen door hoe ze het best met deze driewieler overweg kan gaan.

      Aardig aan de prijs

      Een van de betere loopfietsen, maar ook een van de duurste. Je moet aardig in de buidel voor deze driewieler van VELORETTI. In onze ogen is de hogere prijs gerechtvaardigd. Vooral door de mogelijkheid om de driewieler om te toveren tot een tweewieler, het verstelbare frame en de uitstekende bouwkwaliteit.

      Een stoere loopfiets waarop het houden van evenwicht nog gemakkelijker gaat.

      Verkrijgbaar bij:
      Product Gewicht Leeftijd Verstelbaar Veilig te gebruiken
      2Cycle Mini-Bike Loopfiets 2Cycle Mini-Bike Loopfiets
      Beste koop loopfiets
      2 kg 1 - 3 jaar Bekijk prijzen
      Runride 500 Runride 500
      Best geteste loopfiets
      3.4 kg 2 - 4 jaar Bekijk prijzen
      RUNRIDE 900 RUNRIDE 900
      Beste loopfiets 2 jaar
      3.6 kg 2 - 4 jaar Bekijk prijzen
      Lena My First Scooter Lena My First Scooter
      Beste loopfiets 1 jaar
      890 gram 1 - 2 jaar Bekijk prijzen
      VELORETTI TRICYCLE - GROEN VELORETTI TRICYCLE - GROEN
      Beste loopfiets 3 wielen
      5 kg 2 - 4 jaar Bekijk prijzen
      Laatste prijs-update: donderdag 1 juni 2023
      Door:
      Eva

      Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

      Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.