Beste luchtbed 2023. 5x de beste luchtbedden

Laatste ge-update in door Eva

Of je nu een nachtje een logee in huis hebt, zelf ergens gaat logeren of even een tijdelijk bed nodig hebt wegens verhuizing, het is altijd handig om één of meerdere luchtbedden in huis te hebben. Wanneer we aan een luchtbed denken, denken we al gauw aan zo’n oncomfortabel bedje waarbij je nog net de grond raakt ondanks het feit dat het luchtbed helemaal opgeblazen is. Tegenwoordig zijn luchtbedden van veel betere kwaliteit. Wij laten je graag zien wat er allemaal mogelijk is.

Met meer dan 280 verschillende luchtbedden op de markt is het niet altijd makkelijk om uit te zoeken wat precies het beste luchtbed is in 2023. Wij hebben het saaie werk al voor jou gedaan en uitgezocht wat het beste luchtbed is. We bespreken de 5 beste luchtbedden in verschillende categorieën, waarna we bespreken hoe we luchtbedden vergelijken en nog wat tips meegeven. We sluiten af met de veel gestelde vragen.

Intex Downy Twin Bekijk prijzen
Ingebouwde pomp: Nee
Materiaal: PVC
Lengte: 191cm
Aantal personen: 1
Hierom zijn we fan:
Waterproof – Makkelijk te reinigen – Goedkoop – Comfortabel
Let hierop:
Geen ingebouwde pomp – Niet heel breed

Intex is waarschijnlijk het meest bekende luchtbed merk op de markt, niet alleen in het verleden, maar ook in 2022. Dit specifieke model kennen we allemaal wel. Het is het bekende luchtbedje in de blauwe kleur die we vroeger vaak genoeg gebruikt hebben tijdens het logeren.

De reden dat dit luchtbed veel gebruikt wordt is vooral de gebruiksvriendelijkheid. Het heeft een simpel design maar is toch lekker comfortabel. Wanneer je een paar nachtjes zonder matras komt te zitten is dit een ideale vervanging. Daarnaast is het ook de beste koop, want het is van goede kwaliteit maar heeft toch een lekker goedkoop prijsje.

De voordelen van dit luchtbed zijn onder andere:

 • Makkelijk in gebruik;
 • Comfortabel;
 • Makkelijk te reinigen;
 • Waterproof;
 • Goedkoop.

Goedkoop is niet altijd duurkoop

Hoewel er vaak gezegd wordt dat goedkoop duurkoop is, is dat bij dit luchtbed zeker niet het geval. Intex is niet voor niets gegroeid tot een van de meest bekende luchtbed merken. Slapen op een Intex luchtbed voelt voor mij niet heel anders dan mijn bed, het is namelijk erg comfortabel. Je moet er natuurlijk geen weken op slapen want dan wordt het een ander geval, maar dat is bij ieder luchtbed zo.

Er is bij dit model geen ingebouwde pomp aanwezig, en er wordt ook geen externe pomp meegeleverd.

Het reinigen van een Intex luchtbed is ook zo gebeurd. Je kunt er simpelweg een vochtige doek overheen halen om vieze plekken te reinigen. Het feit dat het luchtbed waterproof is betekent ook dat het geen probleem is wanneer er een onzindelijk kind op slaapt en per ongeluk in bed plast. Natuurlijk is het wel wat onhygiënisch om in zo’n verse plas te rollen, maar dat verkies ik persoonlijk nog altijd boven de urine helemaal in het luchtbed te laten trekken.

Verkrijgbaar bij:
Intex Comfort Plush Queen Bekijk prijzen
Ingebouwde pomp: Ja
Materiaal: Vinyl
Aantal personen: 2
Lengte: 203cm
Hierom zijn we fan:
Tweepersoons – Ingebouwde pomp – Inclusief draagtas – Toplaag houdt dekens op hun plaats
Let hierop:
Vrij zwaar – Niet heel breed

De Comfort Plush Queen ziet er heel modieus uit, en is dan ook zeker geschikt voor de Queen des huizes. Het grijze luchtbed heeft niet alleen een rustgevend uiterlijk maar ligt ook nog eens heerlijk comfortabel. Dat was natuurlijk ook wel een beetje te gokken als je naar de naam van het product kijkt.

Je kunt dit luchtbed een beetje vergelijken met een boxspring. Het is lekker dik, niet heel breed, en ontzettend comfortabel. De toplaag van het luchtbed voelt lekker zacht aan. Wij merkten zelf ook dat de dekens niet alle kanten op gleden tijdens het slapen op dit luchtbed. Ik heb daar zo’n hekel aan, als de dekens niet blijven liggen zoals ik ze gelegd heb.

De voordelen van dit model zijn onder andere:

 • Ingebouwde pomp;
 • Velours beschermlaag;
 • Zachte toplaag;
 • Inclusief draagtas;
 • Gemakkelijk te reinigen.

Eerst even wennen

Het eerste gebruik kan wat ongemakkelijkheden met zich mee brengen, maar dat komt ook omdat het luchtbed wel wat instructies met zich mee brengt voor het eerste gebruik. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het materiaal eventueel nog moet uitrekken. Het luchtbed kan daardoor lijken alsof het ’s nachts is leeggelopen, maar dit is absoluut niet het geval, het materiaal is gewoon uitgerekt. Pomp het luchtbed nog een klein beetje op in de ochtend om dit op te lossen.

Vergeleken met andere luchtbedden is dit model vrij zwaar. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat het een tweepersoonsluchtbed is.

Je hebt geen schoonmaakmiddel nodig om het luchtbed te reinigen. Na gebruik haal je er even een vochtige doek overheen en klaar is kees. Wanneer het luchtbed definitief niet meer gebruikt gaat worden voor een tijd, of getransporteerd moet worden, stop je het weer in de bijgeleverde draagtas.

Verkrijgbaar bij:
Intex Rising Comfort Bekijk prijzen
Ingebouwde pomp: Ja
Materiaal: PVC
Lengte: 203cm
Aantal personen: 2
Hierom zijn we fan:
Tweepersoons – Dura-Beam tussenschotten – Ingebouwde pomp – Ingebouwd hoofdkussen
Let hierop:
Vrij zwaar – Niet heel breed

Intex heeft echter nog meer luchtbedden in het assortiment zoals de Comfort Plush Queen. Als je lekker met zijn tweeën romantisch gaat kamperen dan wil je natuurlijk ook lekker met zijn tweeën in slaap vallen. Dat is precies wat je met de Comfort Plush Queen kunt doen.

Je maakt gebruik van een ingebouwde elektrische pomp waardoor je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het oppompen van het bed en meer tijd kunt spenderen aan de leuke dingen. Binnen drie minuten is het luchtbed al opgepompt en kun je jouw wandelschoenen aantrekken voor een romantische wandeling door de natuur. Je hoeft dus niet meer op te kijken tegen het opblazen van het luchtbed.

De voordelen van dit luchtbed zijn onder andere:

 • Tweepersoons;
 • Ingebouwde pomp;
 • Ingebouwd hoofdkussen;
 • Waterafstotend;
 • Extra zachte toplaag;
 • Extra sterke Dura-Beam tussenschotten.

Samen comfortabel genieten

Met twee personen heb je vanzelfsprekend ook twee keer zoveel gewicht. Dat is uiteraard geen probleem voor dit model. Er wordt gebruik gemaakt van Dura-Beam tussenschotten waardoor het luchtbed extra stevig en sterk is. Om het even makkelijk te maken, de tussenschotten zijn vervangen door duizenden ijzersterke polyester draden waardoor de tussenschotten niet kunnen breken.

Ondanks het feit dat dit een tweepersoonsluchtbed is, is het niet heel breed. Je kunt er prima op slapen met je partner, maar als je bijvoorbeeld met een collega zou moeten kamperen wordt het wellicht iets te intiem voor sommigen.

En als je dan toch ergens gaat logeren of kamperen, dan wil je natuurlijk zo min mogelijk gedoe hebben met het inpakken van alles wat je mee gaat nemen. Dit luchtbed wordt geleverd in een handige draagtas waardoor het eigenlijk nooit in de weg ligt en zo min mogelijk ruimte opneemt. Wel zo handig!

Verkrijgbaar bij:
Intex Downy Twin Bekijk prijzen
Ingebouwde pomp: Ja
Materiaal: PVC
Aantal personen: 1
Lengte: 191cm
Hierom zijn we fan:
Ingebouwde voetpomp – Externe elektrische luchtpomp mogelijk – Licht gewicht – Voor binnen- en buitengebruik
Let hierop:
Geen draagtas – Neemt extra plaats in door de pomp

In Nederland is kamperen helemaal niet gek. Even tijdens de paasdagen lekker op de camping zitten, of met Tante Gerda barbecueën op de camping tijdens de meivakantie, heerlijk! Maar we hebben niet allemaal van die luxe campers. Gelukkig zijn wij al blij genoeg als er een comfortabel luchtbed aanwezig is, het beste luchtbed voor kamperen zoals de Intex Downy Twin Luchtbed bijvoorbeeld.

Een deel van het kamperen is ook een beetje dat je teruggaat naar de basics. Met dit luchtbed is dat ook een deel van de ervaring. Je hebt de mogelijkheid om een externe elektrische pomp te gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om de ingebouwde voetpomp te gebruiken. Dit is vooral leuk om kinderen het échte gevoel van kamperen te laten meemaken nu alles steeds meer automatisch gaat in 2022.

Een aantal van de voordelen van dit luchtbed zijn:

 • Ingebouwde voetpomp;
 • Velours beschermlaag;
 • Zachte toplaag;
 • Snel opblaasbaar;
 • Zowel binnen- als buitengebruik mogelijk.

Luchtig slapen is genieten

Het luchtbed is redelijk dik waardoor je lekker zacht ligt. Natuurlijk helpt de zachte toplaag hier ook bij. Die toplaag zorgt er ook voor dat de dekens niet zomaar van het luchtbed af kunnen glijden zoals bij andere gladde luchtbedden wel het geval is. Tevens is het ook geen zwaar tilwerk om dit luchtbed mee te nemen naar de camping of een logeerpartijtje, het weegt namelijk slechts 3 kilogram.

De voetpomp is bij dit model ingebouwd, en dat is op zich wel een voordeel, maar dit zorgt er wel voor dat er meer ruimte gebruikt wordt tijdens het opbergen van het luchtbed.

Houd er rekening mee dat het ligoppervlak tot 10 centimeter kan afwijken van de productlengte. Ook moet je er rekening mee houden dat het materiaal tijdens het eerste gebruik eventueel nog moet uitrekken. Als je ’s ochtends weer wat nieuwe lucht toevoegt is het weer voorbij en kan je weer comfortabel liggen.

Verkrijgbaar bij:
NOMAD Perth 5.0 Bekijk prijzen
Ingebouwde pomp: Nee
Materiaal: Polyester
Aantal personen: 1
Lengte: 198cm
Hierom zijn we fan:
R waarde 6 of hoger – Schimmelwerend – Neemt niet veel ruimte in beslag – Gebruiksvriendelijk
Let hierop:
Moeilijk compact op te rollen – Niet heel breed

Soms heb je geen plek, zin of behoefte aan een luchtbed, maar wil je toch nog een beetje comfortabel slapen. Een luchtmatras kan dan een mooie uitkomst zijn. Het beste luchtmatras van 2022 is wat ons betreft de NOMAD Perth 5.0. Hiermee houd je het nog steeds simpel maar kan je wel lekker liggen.

Een luchtmatras is een stuk minder dik dan een luchtbed. Het lijkt eigenlijk een beetje op een matje die je op de vloer legt. Toch is zo’n luchtmatras nog comfortabel omdat er gebruik wordt gemaakt van schuim in combinatie met lucht. Vooral bij gezellige slaapfeestjes is dit een populair item, maar ook als je bijvoorbeeld eens wilt nachtvissen met een vriend en geen stretcher hebt.

Een aantal voordelen van dit luchtmatras:

 • Neemt niet veel ruimte in beslag;
 • Schimmelwerend;
 • Voelt zacht aan;
 • Goede isolatie;
 • Duurzaam.

Soms is minder meer

Over het algemeen wordt een luchtmatras gebruikt wanneer je buiten gaat slapen. Nu weten we allemaal dat Nederland ook wel het kikkerlandje wordt genoemd, want het is hier nou niet bepaald altijd warm en zonnig. De fabrikant van dit luchtmatras heeft hierover nagedacht en op geanticipeerd door het matras schimmelwerend te maken. Zo weet je in ieder geval zeker dat je hygiënisch kunt slapen.

Wij vonden dat het compact oprollen van dit luchtbed vrij lastig was. Nu is het een algemeen feit dat je nooit iets terug in de verpakking krijgt zoals het eruit kwam, maar het zou niet zoveel moeite moeten kosten om iets op te rollen.

Comfort is nog altijd wel belangrijk, anders zou je natuurlijk nog liever in je campingstoel in slaap vallen. Er wordt gebruik gemaakt van een zacht geborstelde stof bovenkant en een duurzaam polyester buitenkant. Dit, in combinatie met de binnenkant, zorgt ervoor dat het matras zacht aanvoelt en het niet lijkt alsof je op het gras slaapt. Met een R waarde van 6 en hoger is de isolatie zo goed dat je zelfs tijdens extreme winters dit matras kunt gebruiken.

Verkrijgbaar bij:
Product Ingebouwde pomp Lengte Aantal personen Materiaal
Intex Downy Twin Intex Downy Twin
Beste koop luchtbed
191cm 1 PVC Bekijk prijzen
Intex Comfort Plush Queen Intex Comfort Plush Queen
Best geteste luchtbed
203cm 2 Vinyl Bekijk prijzen
Intex Rising Comfort Intex Rising Comfort
Beste twee persoons luchtbed
203cm 2 PVC Bekijk prijzen
Intex Downy Twin Intex Downy Twin
Beste luchtbed voor kamperen
191cm 1 PVC Bekijk prijzen
NOMAD Perth 5.0 NOMAD Perth 5.0
Beste luchtmatras
198cm 1 Polyester Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: maandag 20 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.