Beste luchtbevochtiger 2022 - Top 5 best getest

Laatste ge-update in door Agnes Voogt

Een luchtbevochtiger is een apparaat wat de lucht vochtiger kan maken. Soms droogt de lucht in je huis uit door het gebruik van de verwarming of de airconditioning. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en de 60 procent. Daalt de luchtvochtigheid tot onder de 40 procent, dan krijg je bijvoorbeeld last van een droge huid of droge ogen.

Hoe kies je de beste luchtbevochtiger?

Als je graag een luchtbevochtiger wilt, dan zijn er een paar eigenschappen waarop je kunt letten. Een goede luchtbevochtiger zorgt dat de ruimte de juiste vochtigheidsgraad krijgt (40-60%). Bij sommige apparaten kun je aan de buitenkant zien wat de luchtvochtigheid is, bij andere apparaten kun je dat niet zien. Een groot waterreservoir is een pluspunt, omdat je dan minder vaak het water bij hoeft te vullen. Heb je last van allergieën? Ga dan op zoek naar de beste luchtreiniger en bevochtiger in één. Kijk voor nog meer tips in onze Koopgids.

# Product Maximaal te bevochtigen oppervlakte Maximale instelbare luchtvochtigheid Max. geluidsniveau Prijs v.a.
1 Medisana AH 675
Beste koop luchtbevochtiger
30 m2 95% 42 dB € 99,95
2 Medisana UHW
Best geteste luchtbevochtiger
30 m2 -- 33,9 dB € 32,95
3 Duux Tag
Beste luchtbevochtiger consumentenbond
30 m2 -- 34 dB € 82,95
4 Philips AC3829/10
Beste luchtreiniger en bevochtiger
62 m2 60% 50 dB -
5 Eurom Oasis 303
De beste luchtbevochtiger met hygrostaat
44 m2 75% 52 dB € 89,99
Laatste prijs-update: woensdag 29 juni 2022
Medisana AH 675 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Met hygrometer – Schakelt automatisch uit – Display met vochtigheidsgraad
Vrij luid – Huisdieren kunnen last hebben van het geluid – Apparaat spettert

Met deze Medisana luchtbevochtiger hoef je je nooit meer af te vragen of het tijd is om het apparaat aan te zetten. Op dit apparaat zit namelijk een hygrometer die de luchtvochtigheid van de lucht in je huis meet. Daaraan kun je zien of de lucht te droog is, of juist niet.

Met deze Medisana AH675 luchtbevochtiger voorkom je droge ogen door een te lage luchtvochtigheid. Is de lucht te droog door bijvoorbeeld een airconditioner? Kies dan een luchtvochtigheidsgraad tussen de 40% en 95% en het apparaat maakt de lucht vochtig. Op het display zie je welke luchtvochtigheidsgraad je hebt ingesteld en je kunt ook zien hoe vochtig de lucht al is.

De beste luchtbevochtiger met een geurtje

Deze luchtbevochtiger maakt een ultrasoon geluid en dit kan huisdieren laten schrikken. Iets om rekening mee te houden als je huisdieren hebt. Als het apparaat zijn werk doet, dan kan er wat water op de grond spetteren. Zet het apparaat dus niet op een houten vloer of een vloer die niet tegen water bestand is. Deze Medisana AH675 heeft verder de volgende eigenschappen:

 • Je kunt geurolie in het waterreservoir doen voor een lekker luchtje in huis
 • Het maximale geluidsniveau is 42 dB en dat is vrij luid
 • Schakelt automatisch uit

Dit apparaat is geen luchtreiniger, het bevochtigt alleen de lucht. Wil je af van je droge ogen? Kies dan voor deze Medisana AH675 luchtbevochtiger.

Medisana UHW Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Laag gewicht – Afneembaar waterreservoir van 4,2 liter – Vrij stil
Kan spetteren – Geen hygrometer – Draaiknop zonder vochtigheidsaanduiding

Deze Medisana UHW blaast met de ventilator een zichtbare nevel de lucht in waarmee je de omgevingslucht vochtiger kunt maken. De hoeveelheid nevel kun je instellen door te draaien aan de knop op het apparaat. Je kunt niet zien hoe hoog de luchtvochtigheid precies is, want dit apparaat heeft geen display of hygrometer.

De pluspunten van deze luchtbevochtiger van Medisana zijn:

 • dit apparaat weegt weinig en is gemakkelijk te verplaatsen
 • het waterreservoir is afneembaar en vul je gemakkelijk bij onder de kraan
 • met een geluidsniveau van 33,9 dB maakt dit apparaat weinig geluid

Deze luchtbevochtiger kan een beetje spetteren en is daarom niet zo geschikt voor plaatsing op een houten vloer of een houten kast.

Deze luchtbevochtiger vul je gemakkelijk bij

Deze luchtbevochtiger heeft een afneembaar waterreservoir van 4,2 liter die je eens in de paar dagen moet bijvullen. Je vult het reservoir onder de kraan waarna je het terugplaatst. Met de meegeleverde borstel onder het reservoir maak je de bak goed schoon. Er kan kal in het apparaat achterblijven, gebruik dus altijd gefilterd water of vers drinkwater.

Kies voor deze Medisana UHW luchtbevochtiger als je een praktisch en betaalbaar apparaat zoekt.

Duux Tag Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Maakt weinig geluid – Compact en lichtgewicht – Afneembaar reservoir
Aparte hygrometer nodig – Waterreservoir van 2,5 liter – Kan water spatten

Heb je weinig ruimte of wil je de luchtvochtigheid in een kleine kamer op peil brengen? Dan is deze Duux Tag bevochtiger een prima keuze. Deze Duux Tag verspreidt 250 ml zichtbare nevel per uur door een kamer tot 30 vierkante meter.

Het apparaat is 21x17x32 cm en dus compact. Het past in bijna iedere kamer. Dat betekent helaas ook dat het waterreservoir vrij klein is, er past 2,5 liter water in. Gelukkig geeft het apparaat zelf een signaal als het water bijgevuld moet worden.

Een praktische luchtbevochtiger

Deze luchtbevochtiger kun je in een slaapkamer zetten omdat hij weinig geluid maakt. Daarnaast is het een heel praktisch apparaat dankzij:

 • afneembaar waterreservoir
 • je kunt geurolie aan het water toevoegen
 • met 1,6 kg weegt dit apparaat vrij weinig

Deze luchtbevochtiger kan een beetje water spatten en is daarom minder geschikt voor plaatsing op een houten ondergrond. Wil je weten wat de luchtvochtigheid is? Dan heb je een aparte hygrometer nodig, want deze bevochtiger meet de luchtvochtigheid niet.

Verkrijgbaar bij:
Philips AC3829/10
Plus- en minpunten
Bediening met app – Reinigt en bevochtigt – Geschikt bij allergie
Zwaar apparaat – Dure filters – Lawaaiig (behalve nachtmodus)

De meeste luchtbevochtigers en ventilators reinigen de lucht niet. Deze Philips AC3829/10 doet dat wel. Dit apparaat reinigt de lucht en maakt droge lucht vochtiger. Heb je bijvoorbeeld snel last van hooikoorts, dan kan dit apparaat verlichting brengen door de pollen uit de lucht te halen en de vochtigheidsgraad te herstellen.

Dit apparaat is geschikt voor grotere ruimtes, dankzij de volgende eigenschappen:

 • bevochtigt een ruimte van maximaal 62 m2
 • filtert 99,7% van de deeltjes uit de lucht
 • de lichtring laat zien hoe de luchtkwaliteit is

Met een maximaal geluidsniveau van 50 dB is dit geen stil apparaat, maar dankzij de nachtmodus hoor je deze luchtreiniger 's nachts bijna niet.

Een luchtbevochtiger die de lucht ook reinigt

Je hoeft niet bang te zijn dat de werking van deze luchtreiniger vermindert, want het apparaat stopt met werken als je de filters niet op tijd vervangt. De filters zijn overigens best prijzig, dus dat is een minpuntje. Met de handige app kun je het apparaat bedienen. Wijzig de ventilatiesnelheid of bekijk de levensduur van het filter. Deze Philips AC3829/10 heeft 3 standen: normaal, allergeen en slaapmodus. Als de lucht vochtig genoeg is, slaat het apparaat automatisch af. Het apparaat weegt 11,5 kilo dus verplaatsen is geen eenvoudige klus.

Wil je een apparaat wat de lucht reinigt en bevochtigt? Dan is deze Philips AC3829/10 iets voor jou.

Eurom Oasis 303 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Stille nachtmodus -Makkelijke vulopening – Inclusief hygrometer
Maakt vrij veel geluid – Lastig te verplaatsen – Filters vrij duur

Deze Eurom Oasis 303 luchtbevochtiger kan een kamer tot 44 m2 bevochtigen en doet dit helemaal zelf. Door de ingebouwde hygrostaat slaat deze bevochtiger automatisch aan als de luchtvochtigheid daalt, bijvoorbeeld door een airconditioner. Je kunt de luchtvochtigheid van een ruimte instellen tussen de 40% en 70% en dit apparaat zorgt dat de luchtvochtigheid automatisch op peil blijft. Af en toe vul je het waterreservoir bij en 2x per jaar moet je het filter vervangen. Deze filters zijn overigens vrij duur.

 • maximaal geluidsniveau is 52 dB, maar de nachtmodus is stiller
 • dit apparaat heeft een hygrometer die de luchtvochtigheid meet
 • de vultank heeft een handige vulopening

Door de handige vulopening vul je de watertank van 3 liter gemakkelijk bij, zonder dat je de bevochtiger uit elkaar hoeft te halen. Je moet dan wel het hele apparaat onder de kraan houden en dat kan wat onhandig zijn.

Perfecte luchtbevochtiger voor ‘s nachts

Als je graag geurolie in het water van de bevochtiger wilt doen, dan is dit apparaat niet geschikt. Je kunt er namelijk geen geurolie in doen. Het apparaat is veilig voor de slaapkamer dankzij de timer waarmee het apparaat uitschakelt na het verstrijken van een vooraf ingestelde tijd. In de nachtmodus wordt ook het licht van het display gedimd zodat het je slaap niet verstoort.

Door: Agnes Voogt

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:

LinkedIn - E-mail