Beste luchtreiniger 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Jasper

Luchtvervuiling is anno 2021 een serieus probleem. Wanneer er gesproken wordt over luchtvervuiling, dan denken wij vooral aan openluchtvervuiling. De meeste luchtvervuiling vindt echter verrassend genoeg binnenshuis plaats. Binnenlucht kan zelfs 2 tot 5 keer slechter zijn dan buitenlucht.

Vervuilende stoffen die vrijkomen bij het koken, verwarmen en verlichten gaan gepaard met ernstige gezondheidsrisico's. Andere schadelijke stoffen zoals schimmel, bouwmaterialen, huishoudelijke producten en vluchtige organische stoffen dragen ook hun steentje bij tot de vervuiling van de lucht in uw huis. Bovendien is de Nederlandse lucht volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nog steeds niet gezond genoeg.

Daarom is het een goed idee om te investeren in een goede luchtreiniger. Dit is een investering waar je later geen spijt van krijgt! En waarom zou je houden bij een luchtreiniger? Op onze website vind je nog meer andere elektronica die een goede investering zijn voor jouw huis of appartement. 

Hoe kies je de beste luchtreiniger?

Een snelle zoektocht door een winkel of via het internet zorgt al snel voor een gigantisch en warrig aanbod aan verschillende luchtreinigers en bevochtigers. Je verliest een hoop tijd door meerdere tientallen artikels met elkaar te vergelijken. Wijzer word je er niet van. Daarom willen wij je helpen met onze beste luchtreiniger test aankoop.

Welke luchtreiniger is het meest geschikt voor jouw woning? Wij gaan voor jou op zoek naar de best geteste luchtreiniger.

Wij hebben op voorhand een geweldige selectie gemaakt van de 5 meest overtuigende beste luchtreinigers en hieronder vind je een duidelijk overzicht. Wij helpen jou om de beste koopkeuze te maken door de belangrijkste koopcriteria met elkaar te vergelijken. Lees onze productreviews en wacht niet langer om de luchtkwaliteit van jouw woning weer helemaal leefbaar te maken!

Aan de hand van onze koopgids vind je trouwens nog meer slimme aankooptips die je zullen helpen bij het kiezen van de beste luchtreiniger en bevochtiger. Als je op zoek bent naar handige koopgidsen voor andere producten, dan kan je hier alvast een kijkje nemen.

# Product CADR Max. geluidsniveau Oppervlak Prijs v.a.
1 WINIX Luchtreiniger ZERO
Best geteste luchtreiniger
390 m3/h 51 dB 50 m3 € 189,00
2 Philips AC2887/10
Beste luchtreiniger slaapkamer
333 m3/h 43 dB 79 m3 € 314,99
3 Sharp KCD60EUW
Beste luchtreiniger en bevochtiger
372 m3/h 70 dB 48m3 € 469,00
4 AEG AX91-604GY
Beste luchtreiniger fijnstof
620 m3/h 49 dB 79 m3 € 519,00
5 Philips AC0820/10
Beste luchtreiniger allergie
190 m3/h 61 dB 24m3 € 133,99
Laatste prijs-update: maandag 1 maart 2021
Jasper van Campen
Door: Jasper
Jasper is samen met Joel verantwoordelijk voor de categorie Elektronica.

Socials: Jasper
LinkedIn - Facebook - E-mail