Beste luieremmer 2023. 5x de beste luieremmers

Laatste ge-update in door Eva

Een baby verbruikt in het eerste levensjaar gemiddeld zevens luiers per dag. Heb je geen zin om na iedere verschoning naar de vuilnisbak te moeten lopen? Dan is een luieremmer ideaal. Hierin kun je de luiers geurloos bewaren, alvorens ze buiten weg te gooien.

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel verschillende luieremmers verkrijgbaar en het kan daardoor lastig zijn om de beste te kiezen. De beste luieremmer van 2023 is de Tommee Tippee Twist & Click. Benieuwd welke luieremmers nog meer onze top-5 hebben gehaald? Hieronder vind je de best geteste luieremmer, de beste geurloze luieremmer, de meest veilige luieremmer en de beste luieremmer met navulcasette. We hebben de luieremmers onder andere beoordeeld op inhoud, gebruiksgemak en sluiting.

Tommee Tippee Bekijk prijzen
Inhoud: 35 liter
Geurdicht: Ja
Ruime opening: Ja
Kinderslot: Nee
Type: Ja
Hierom zijn we fan:
Geen nare geurtjes - Iedere luier apart verpakt - Milieuvriendelijke zakken - Goede prijs- / kwaliteitsverhouding
Let hierop:
Moeilijk te openen met één hand - Dure navulcassettes

De beste luieremmer is in onze ogen toch wel echt de Tommee Tippee Twist & Click. Het is de enige luieremmer die iedere luier afzonderlijk verpakt, waardoor er geen nare geurtjes ontspannen. Ook worden op deze manier 99% van de bacteriën gedood en dat is, zeker met een baby in huis, wel zo’n fijn idee. Daarnaast heeft deze luieremmer een erg nette prijs. Reden te meer dus om deze luieremmer als beste koop te bestempelen.

Beste luieremmer 2022

De luieremmer is ruimer dan zijn voorganger: hij biedt nu ruimte aan 28 luiers. Zoals we al benoemden wordt iedere luier apart verpakt. Dat klinkt erg milieuonvriendelijk, maar ook daar heeft Tommee Tippee wat op bedacht. De zakjes bestaan voor  98% uit gerecyclede materialen. Ieder zakje is voorzien van een beschermende laag die nare geurtjes tegenhoudt en bacteriën dood. De luieremmer is:

 • Bacterievrij
 • Geurloos
 • Luchtdicht

Het vervangen van de cassette ging bij ons verrassend gemakkelijk. Het enige dat enige luieremmer eigenlijk nog mist is een voetpedaal, zoals de Bébé-Jou Luieremmer dat heeft. Je hebt voor het ‘twisten en clicken' twee handen nodig. Met een kindje op de commode kun je geen twee handen missen. Het zou wel zo fijn geweest zijn als je maar één hand nodig had gehad voor het weggooien van de luiers. Daarnaast zijn de navulcassettes vrij prijzig.

Goede prijs- / kwaliteitsverhouding

De luieremmer is verkrijgbaar in verschillende mooie kleurtjes. Het design is simpel, maar daardoor niet minder mooi. De mintgroene variant kwam goed tot zijn recht op onze babykamer. De apart verpakte luiers en de nette prijs hebben ons positief verrast!

De beste luieremmer van 2022, houdt alle nare geurtjes op afstand!

Verkrijgbaar bij:
Ubbi Luieremmer Bekijk prijzen
Inhoud: 45 liter
Type: Ja
Kinderslot: Ja
Geurdicht: Ja
Ruime opening: Ja
Hierom zijn we fan:
Eigen afvalzakken - Mogelijkheid tot gebruiken wasbare zak - Met kinderslot - Staal absorbeert geen geurtjes
Let hierop:
Geurt bij het openen - Redelijk hoge prijs

De luieremmer die het best uit onze testen kwam, is de Ubbi Luieremmer. De meeste luieremmers zijn gemaakt van kunststof. Deze luieremmer is daarentegen gemaakt van gepoedercoat staal. Naast dat dit materiaal gemakkelijker schoon te maken is, absorbeert het ook geen nare geurtjes zoals bij kunststof het geval kan zijn.

Best getest

Er is goed nagedacht over het design van deze luieremmer van Ubbi. De luieremmer is voorzien van een rubberen ring waardoor er geen luchtjes kunnen ontsnappen. Je kunt er verschillende soorten zakken in stoppen:

 • Standaard afvalzakken
 • Biologisch afbreekbare zakken van Ubbi
 • Waterdichte, wasbare stoffen zakken

De mogelijkheid om verschillende soorten zakken in de emmer te hangen is in onze ogen een groot voordeel. De meeste navulcassettes, zoals de navulcassettes van Tommee Tippee zijn aardig aan de prijs. Het is wel zo fijn dat je bij deze luieremmer ook voor normale vuilniszakken kunt kiezen.

Herbruikbare stoffen zakken

We waren sceptisch over de herbruikbare stoffen zakken, maar dat bleek nergens voor nodig te zijn. Er waren geen lekkages en er pasten veel luiers in. Ook kwamen er geen vervelende geurtjes vrij. Het openen van de luieremmer gaat gemakkelijk en het verwisselen van de zakken erg snel. Ook fijn: de luieremmer is voorzien van een kinderslot. Hierdoor kunnen nieuwsgierige kindervingertjes niet in de buurt van de vieze luiers komen.

Waar we minder tevreden over waren was de grote opening. Bij het openen van de emmer roken we toch een beetje de inhoud. Na het sluiten was dit gelukkig wel weer snel weg. Ook ligt de prijs van de luieremmer behoorlijk hoog. Maar, doordat je je eigen zakken kunt kopen, kun je op de lange termijn wel flink besparen op navullingen.

Een van de weinige luieremmers waarin je je eigen zakken kunt gebruiken.

Verkrijgbaar bij:
Bébé-Jou Luieremmer Bekijk prijzen
Inhoud: 14 liter
Type: Ja
Kinderslot: Ja
Geurdicht: Nee
Ruime opening: Ja
Hierom zijn we fan:
Veel vrolijke kleuren - Goedkoop - Laat geen geur door - Multifunctioneel - Met handgreep
Let hierop:
Geurt bij het openen - Deksel ligt er los op

De luieremmer die de meeste geurtjes buitenboord houdt, is de Bébé-Jou Luieremmer. De luieremmer heeft een simpele, maar elegant uitstraling en een erg nette prijs. Het is de enige emmer met een handgreep waardoor je hem gemakkelijk van de slaapkamer naar de vuilnisbak tilt. En ook handig: de emmer komt volgens Bébe-Jou ontzettend goed van pas bij het vullen en legen van het babybad.

Een nadeel vonden wij dat het deksel er los op ligt. Nieuwsgierige kindjes komen zo wel heel gemakkelijk met vieze luiers in aanraking. Geen kinderslot zoals bij de Ubbi Luieremmer of de luieremmer van Korbell. Met deze luieremmer moet je dus iets beter opletten.

Keuze uit veel vrolijke kleuren en opdrukken

De luieremmer is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren. Met en zonder vrolijke opdruk. Je hebt keuze uit:

 • Wit (geen opdruk)
 • Ollie (grijs met olifant opdruk)
 • Wit (geen opdruk)
 • 101 Dalmatiërs (wit met dalmatiër opdruk)
 • Bo en Bing (lichtblauw met beer en konijn)
 • Forest friends (grijs met hert vlinder)
 • Green (groen met regenboog)
 • Hello Little One (wit met slak)
 • Knabbel en Babbel (wit met twee eekhoorns)
 • Lou Lou (blauw met twee pinguïns
 • Lucky Quotes (muntblauw met tekst)
 • Lucky Quotes White (wit met tekst)
 • Miffy (wit met Nijntje op een olifant)
 • Miffy Stars (wit met Nijntje opdruk)
 • Mint (geen opdruk)
 • Oranje (met pinguïn opdruk)
 • Owl family (muntblauw met drie uilen)
 • Roze (met appel en peer)
 • Silver Stars (grijs met sterren)
 • Tigger (wit met Tijgertje opdruk)
 • Turquoise (Blauw met pinguïn opdruk)
 • Zilver (geen opdruk)

De grijze variant met olifanten opdruk (Ollie) paste perfect bij onze babykamer.

Een simpele luieremmer die simpelweg doet waar hij voor gemaakt is: het bewaren van de vuile emmers. Enkel bij het openen ontsnapte er bij ons wat lucht. Doordat het deksel goed aansluit hebben wij verder niets geroken.

Een elegante luieremmer die alle vervelende geurtjes op veilige afstand houdt.

Korbell luieremmer Bekijk prijzen
Inhoud: 15 liter
Type: Ja
Kinderslot: Ja
Geurdicht: Ja
Ruime opening: Ja
Hierom zijn we fan:
Met één hand te openen - Sluit automatisch - Handige continue rol - Met kinderslot
Let hierop:
Niet de mooiste - Prijzige navullingen

De meest veilige luieremmer is in onze ogen toch echt de luieremmer van Korbell. Er is bij deze luieremmer duidelijk goed nagedacht over het gebruiksgemak. Zo kun je luiers met één hand weggooien en ook het vervangen van de plastic zakken ging erg gemakkelijk.

Slim design

Anders dan bij andere luieremmers is dat deze luieremmer voorzien is van een voetpedaal. Hierdoor kun je met je voet de emmer openen en vervolgens de luier weggooien. Erg fijn, want met een kindje op de commode kun je eigenlijk geen handen missen.

Ook het vervangen van de zakken was een makkie. Je hoeft namelijk niet het deksel er af te halen, maar klikt gemakkelijk de voorkant open. Hierdoor heb je veel meer ruimte voor het vervangen van de zakken. En, ook het schoonmaken gaat door de brede opening extra gemakkelijk.

Continue rol

De luieremmer heeft een handige clip aan de binnenkant waardoor het afscheuren van de zakken supersnel gaat. De luieremmer maakt gebruik van een zogeheten ‘continue rol’, hierdoor:

 • Bepaal je zelf de grootte van iedere zak
 • Gaat het vervangen extra gemakkelijk
 • Verspil je nooit meer ongebruikte ruimte

Het deksel sluit automatisch dankzij de veer. Ook deze luieremmer is, net als de Ubbi Luieremmer, voorzien van een kinderslot. Wel zijn de navullingen weer vrij prijzig. Daarnaast is deze luieremmer qua uitstraling niet de mooiste.

Een van de veiligste luieremmers op de markt; eenvoudig met één hand te openen.

Verkrijgbaar bij:
Tommee Tippee Twist & Click XL Bekijk prijzen
Ruime opening: Ja
Geurdicht: Ja
Kinderslot: Ja
Type: Nee
Inhoud: Casette
Hierom zijn we fan:
Geen geurtjes - Luiers worden per stuk verpakt - Zonder te bukken - Ruime inhoud
Let hierop:
Twee handen nodig - Prijzige navulcasettes

De beste luieremmer met navulcasette is de Tommee Tippee Twist & Click XL. De luieremmer heeft eenzelfde systeem als de Tommee Tippee Twist & Click, maar dan met een ruimere inhoud. In plaats van 28 luiers, biedt deze emmer maar liefst ruimte aan 60 luiers. Dit betekent dat je minder vaak naar de vuilnisbak hoeft te lopen. Bij ons ging hij wel een week of twee mee! Zonder tussendoor vervelende geurtjes door te laten.

Handige navulcasettes

Het hoge design heeft als voordeel dat je minder hoeft te bukken om een luier weg te gooien. Wel zou het ook bij deze luieremmer weer fijn zijn geweest als er een voetpedaal was ingebouwd, zoals bij de luieremmer van Korbell. Je hebt nog steeds twee handen nodig voor het draaien en klikken. In onze ogen is dat toch wel een nadeel.

Wat we wel ideaal vonden zijn de navulcassettes. De prijs ligt wat aan de hoge kant, maar in onze ogen zijn ze het zeker waard. De zakjes verpakken iedere luier per stuk waardoor er geen geurtjes vrijkomen. Zelfs niet bij het openen of sluiten van het deksel. Daarnaast zijn ze voor 98% gemaakt van gerecycle materialen. En, de beschermende laag dood 99% van alle gevaarlijke bacteriën, waaronder:

 • E. coli
 • Staphylococcus aureus

De beste luieremmer met navulcasettes; iedere luier wordt per stuk verpakt!

Verkrijgbaar bij:
Product Inhoud Type Kinderslot Geurdicht Ruime opening
Tommee Tippee Tommee Tippee
Beste koop luieremmer
35 liter Bekijk prijzen
Ubbi Luieremmer Ubbi Luieremmer
Best geteste luieremmer
45 liter Bekijk prijzen
Bébé-Jou Luieremmer Bébé-Jou Luieremmer
Beste geurloze luieremmer
14 liter Bekijk prijzen
Korbell luieremmer Korbell luieremmer
Meest veilige luieremmer
15 liter Bekijk prijzen
Tommee Tippee Twist & Click XL Tommee Tippee Twist & Click XL
Beste luieremmer met navulcassette
Casette Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 1 juni 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.