Beste luiers 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes

Hoera! De kleine is geboren of inmiddels weer jarig… Als jouw kindje nog niet zindelijk is, dan zul je aan de slag moeten met luiers. Of je daar nu net mee begint, of wilt overschakelen op een ander soort luier, in onze Koopgids staan handige tips waarmee je snel een geschikte luier vindt. 

Lees die dus gerust even door. Of bekijk hieronder onze Top 5 van luiers die we getest hebben. We hebben alleen wegwerpluiers getest, dus je kunt hier helaas niet zien wat de beste wasbare luiers zijn.

We hebben wel getest wat de beste luierbroekjes, beste Pampers luiers en beste zwemluiers zijn. Ook hebben we voor de allerkleinsten de beste luiers newborn meegenomen in de test. Zo kun je snel zien wat goede luiers zijn voor jouw kindje en waar je ze kunt bestellen.

Hoe gebruik je een luier?

Bij hele kleine kinderen gebruik je dag en nacht een luier. De beste luiers voor deze levensfase zijn dan ook de super absorberende luiers. Deze helpen mee om luieruitslag te voorkomen, zodat je kindje veel pijn wordt bespaard. Om doorlekken en slapeloze nachten te voorkomen, is de pasvorm ook erg belangrijk. Soms moet je daarvoor verschillende soorten luiers testen, om erachter te komen welke het beste past.

Is je kindje toe aan kruipen? Dan zijn luierbroekjes handig. Deze trek je snel aan en uit en je kindje kan het zelf ook doen. De beste luierbroekjes absorberen dus goed, maar zijn ook makkelijk te verwisselen. Dat geldt zeker als je ze ook ’s nachts gaat gebruiken, omdat je dan natuurlijk graag wilt dat het bedje droog blijft en de babyfoon geen geluid maakt.

Hoe kies je de beste luier?

Om een antwoord te geven op de vraag: “Welke luiers zijn het beste? “kun je gebruik maken van ons overzicht met best geteste luiers. Je kunt natuurlijk ook je familie of je buren vragen welke luiers zij gebruiken. Het blijft belangrijk om goed naar je kindje te kijken, want iedere baby is anders. Zo zal het ene kind sneller toe zijn aan een luierbroekje dan het andere. Let dus altijd op de pasvorm, de maat en het absorptievermogen. En bekijk ook onze top 5 hieronder om je keuze makkelijker te maken!

# Product Type luier Gewicht kind Speciaal geschikt voor Prijs v.a.
1 Pampers Baby-Dry Pants Luierbroekjes
Beste uit de test
Luierbroekje 9-15 kg Zindelijkheid/leren lopen € 44,99
2 Pampers Pure Protection Luiers
Beste pampers
Luierbroekje 6-11 kg Gevoeligheid voor luieruitslag € 0,00
3 Pampers Premium Protection Pants Luierbroekjes
Beste luierbroekjes
Luierbroekje 6-11 kg Gevoeligheid voor luieruitslag € 0,00
4 Huggies Little Swimmers Zwemluiers
Beste zwemluiers
Zwemluier 3-8 kg Zwemmen € 19,98
5 Pampers Premium Protection
Beste luiers newborn
Newborn luier 2-5 kg Pasgeboren baby’s € 31,19
Laatste prijs-update: vrijdag 7 oktober 2022
Pampers Baby-Dry Pants Luierbroekjes Bekijk prijzen
Type luier: Luierbroekje
Gewicht kind: 9-15 kg
Speciaal geschikt voor: Zindelijkheid/leren lopen

Begint jouw kindje belangstelling te krijgen voor het potje of de wc? Dan komen deze Pampers Baby-Dry Pants luierbroekjes goed van pas. Ze zijn in één beweging aan te trekken en je trekt ze weer uit door de zijkanten open te scheuren. Als je kindje snel op het potje wil, dan trek je het luierbroekje in 1 beweging omlaag. Deze broekjes helpen zo bij het zindelijk worden.

Deze luierbroekjes hebben de volgende eigenschappen:

 • Dubbele beschermrandjes die lekken helpen voorkomen
 • Flexibele tailleband die goed aansluit op het babybuikje
 • Super absorberende kern die vocht snel absorbeert

Deze luierbroekjes hebben ook nog een plakstrip waarmee je de luiers makkelijk weg kunt gooien. Voor onderweg zijn deze broekjes minder handig, omdat je de broek of maillot van je kindje eerst helemaal moet uittrekken voordat je het luierbroekje kunt verwisselen. Voor thuis zijn ze wel heel erg handig.

Minder slapeloze nachten

Dankzij de goede pasvorm van deze Pampers Baby-Dry Pants Luierbroekjes kun je ook ’s nachts gebruiken. Ze voorkomen lekken, waardoor je kindje beter doorslaapt en de babyfoon lekker stil blijft. Deze luiers absorberen super veel vocht en door de pasvorm gaat de luier minder snel lekken bij de beentjes. Let wel goed op de maat en pasvorm. Deze broekje kunnen klein vallen als je baby wat steviger gebouwd is.

Wordt jouw kindje zindelijk of zet het de eerste stapjes? Bestel dan deze Pampers Baby-Dry Pants Luierbroekjes.

Plus- en minpunten
Handig in gebruik – Goede pasvorm – Makkelijk aan- en uittrekken
Minder geschikt voor onderweg – Let op pasvorm bij stevige baby’s
Pampers Pure Protection Luiers Bekijk prijzen
Type luier: Luierbroekje
Gewicht kind: 6-11 kg
Speciaal geschikt voor: Gevoeligheid voor luieruitslag

De huid van je pasgeboren baby is heel zacht en kwetsbaar. Luieruitslag kan dan snel ontstaan en dat is heel pijnlijk voor je baby. Als je dat liever voorkomt, gebruik dan deze Pampers Pure Protection Luiers. Deze luiers worden vaak op kraamfadelingen gebruikt, omdat ze zacht genoeg zijn voor hele jonge baby’s.

 • Urine-indicator die laat zien wanneer je de luier moet verschonen
 • Zacht voor de huid door het gebruik van hele zachte materialen
 • Fijne pasvorm dankzij zachte en rekbare zijkanten
 • Super zachte absorberende bovenlaag die je kindje lang droog houdt

In deze luiers zit zacht katoen verwerkt wat op een verantwoorde, duurzame manier is geteeld. In deze luiers zit bovendien geen parfum, chloorbleekmiddel of natuurlijke rubberlatex. Sommige mensen vinden de geur niet zo prettig, omdat er geen parfum in zit. Om irritaties en uitslag zoveel mogelijk te voorkomen, zijn deze Pampers Pure Protection luiers dermatologisch getest.

De beste luiers voor de allerkleinste baby’s

Deze luiers zijn redelijk aan de prijs. Aan de andere kant zijn ze wel uitstekend geschikt voor de eerste weken na de geboorte. Deze luiers houden je baby tot 12 uur lang droog, en dat is vooral prettig voor ’s nachts. Zo krijgen pappa en mamma ook een beetje rust. Deze luiers zijn speciaal gemaakt voor de allerjongste baby’s en helpen mee om het gevoelige huidje van je kindje zoveel mogelijk te ontzien.

Wil je fijne luiers die ultrazacht zijn voor je pasgeboren baby? Kies dan voor deze Pampers Pure Protection luiers!

Plus- en minpunten
Minder kans op luieruitslag – Extra zachte materialen – Je baby blijft goed droog
Redelijk dure luiers – Sommige mensen vinden de geur wat chemisch
Verkrijgbaar bij:
Pampers Premium Protection Pants Luierbroekjes Bekijk prijzen
Type luier: Luierbroekje
Gewicht kind: 6-11 kg
Speciaal geschikt voor: Gevoeligheid voor luieruitslag

Als jouw kindje het leuk vindt om heen en weer te rollen tijdens het verschonen, dan bieden deze Pampers Premium Protection Pants Luierbroekjes een goede oplossing. Je trekt de broekjes makkelijk aan en uit. Bij het aantrekken van het luierbroekje moet je de broek, legging of maillot van je kindje eerst uittrekken en dat wordt soms als nadeel gezien. Het voordeel is dat je het broekje makkelijk uittrekt, ook bij een grote boodschap.

Deze luierbroekjes hebben de volgende voordelen:

 • Ze zijn gemaakt van heel zacht materiaal
 • De tailleband is rekbaar en sluit mooi aan
 • Lucht kan circuleren zodat de babyhuid kan ademen
 • Houdt je baby tot 12 uur droog

Nu weet je meteen waarom dit de beste luierbroekjes zijn voor opgroeiende kinderen.

De beste luierbroekjes voor actieve kindjes

Kindjes die beginnen met kruipen of lopen, hebben lekker veel bewegingsvrijheid nodig. Ze krijgen dat volop met deze luierbroekjes. Ze zijn gemaakt van een zeer zacht materiaal en bovendien dermatologisch getest. Zo weet je zeker dat ze de huid van je baby niet onnodig irriteren. De rekbare tailleband geeft bewegingsvrijheid. De broekjes sluiten mooi aan zonder doorlekken.

In deze broekjes zitten absorberende Micro Pearls die vocht absorberen en zorgen dat de huid van je baby tot 12 uur lang droog blijft. In vergelijking met de luiers van Pampers absorberen de broekjes in de praktijk iets minder goed, maar lang genoeg om de nacht door te komen.

Wil je een luier voor je actieve kindje, die je makkelijk en snel kunt verschonen? Dan zijn deze Pampers Premium Protection Pants Luierbroekjes perfect!

Plus- en minpunten
Zacht voor de huid – Absorbeert tot 12 uur – Goede pasvorm
Absorberen minder goed dan Pampers luiers – Passen minder goed bij stevige kinderen
Verkrijgbaar bij:
Huggies Little Swimmers Zwemluiers Bekijk prijzen
Type luier: Zwemluier
Gewicht kind: 3-8 kg
Speciaal geschikt voor: Zwemmen

Jonge baby’s zijn dol op water, dus zwemmen met je kind is ontzettend leuk. Het is alleen niet zo prettig als je toekomstige zwemkampioen een ongelukje in het water heeft. Deze Huggies® Little Swimmers® zwemluiers zijn speciaal bedoeld voor zwemmen met je kindje. Deze broekjes voor tijdens het zwemmen zijn gemaakt van uniek absorberend materiaal. Daardoor zwelt de zwemluier in het water niet op zoals een gewone luier doet. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over kleine ongelukjes, want de speciale anti-lekrandjes beschermen daar prima tegen. Plasjes houdt deze luier minder goed tegen.

De beste zwemluiers voor extra veel waterpret

Deze Huggies zwemluiers zijn speciaal ontworpen voor baby's jonger dan 6 maanden. Door de leuke Disneyfiguurtjes zien de luiers eruit als een gewone zwembroek. Met de hersluitbare strips kun je de luier op en dicht doen. Bij het aantrekken zijn de strips wat onhandig om vast te maken. Met deze luiers kan je kindje lekker watertrappelen door de comfortabele pasvorm. Als het tijd wordt om weer aan te kleden, dan zorgt de rekbare tailleband dat je het broekje gemakkelijk uit kunt trekken.

De volgende eigenschappen maken deze zwemluiers heel praktisch in gebruik:

 • Hersluitbare zijkanten
 • Anti-lekrandjes
 • 3 verschillende maten

Bestel nu deze Huggies Little Swimmers zwemluiers voor onbezorgde waterpret met je baby.

Plus- en minpunten
Hersluitbaar – Makkelijk in gebruik – Zwelt niet op in het water
Houdt plasjes niet goed tegen – Plakstrips niet handig bij aantrekken
Pampers Premium Protection Bekijk prijzen
Type luier: Newborn luier
Gewicht kind: 2-5 kg
Speciaal geschikt voor: Pasgeboren baby’s

Als je baby net is geboren, dan moet hij of zijn nog helemaal wennen aan de luier. Deze Pampers Premium Protection newborn luiers zorgen dat dat makkelijk gaat. Op alle kraamafdelingen in Nederland worden deze heerlijk zachte luiers gebruikt. Dat maakt ze tot de beste newborn luiers uit onze test.

Deze Pampers Premium Protection luiers hebben een hele zachte absorberende bovenlaag met een hartvormige gaatjesstructuur. Vocht en zachte ontlasting komt door deze laag minder snel in contact met de babyhuid en voorkomt zo luieruitslag. De luiers hebben bovendien een speciale navelvriendelijke uitsparing, speciaal voor de allerkleinste baby’s. Zo wordt het gevoelige buikje een beetje ontzien.

De beste newborn luiers voor jonge babyhuidjes

Met deze zijdezachte luiers zal je kindje niet lang hoeven wennen aan een luier. De billetjes blijven lang droog zodat ze niet zo snel rood worden. De andere pluspunten van deze Pampers luiers zijn:

 • Luchtdoorlatende banen houden de huid tot wel 12 uur droog
 • Aan de urine-indicator kun je zien wanneer de luier verschoond moet worden

Deze luiers zijn dus prettig voor pasgeboren baby’s, maar ook voor mamma en pappa. De luiers zijn dermatologisch getest en vrij van de 26 allergenen uit de EU lijst. De kans dat je baby dus allergisch reageert op deze luiers is erg klein.

Als je een luier wilt die zacht is voor je pasgeboren baby, koop dan deze Pampers Premium Protection newborn luiers.

Plus- en minpunten
Gebruikt door kraamafdelingen - Zeer zachte luier – Absorbeert goed
Vrij dure luiers – Alleen in maat 0,1 en 2 – Niet wasbaar dus minder duurzaam
Verkrijgbaar bij:
Door: Agnes

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.