Beste luiers 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes

Hoera! De kleine is geboren of inmiddels weer jarig… Als jouw kindje nog niet zindelijk is, dan zul je aan de slag moeten met luiers. Of je daar nu net mee begint, of wilt overschakelen op een ander soort luier, in onze Koopgids staan handige tips waarmee je snel een geschikte luier vindt. 

Lees die dus gerust even door. Of bekijk hieronder onze Top 5 van luiers die we getest hebben. We hebben alleen wegwerpluiers getest, dus je kunt hier helaas niet zien wat de beste wasbare luiers zijn.

We hebben wel getest wat de beste luierbroekjes, beste Pampers luiers en beste zwemluiers zijn. Ook hebben we voor de allerkleinsten de beste luiers newborn meegenomen in de test. Zo kun je snel zien wat goede luiers zijn voor jouw kindje en waar je ze kunt bestellen.

Hoe gebruik je een luier?

Bij hele kleine kinderen gebruik je dag en nacht een luier. De beste luiers voor deze levensfase zijn dan ook de super absorberende luiers. Deze helpen mee om luieruitslag te voorkomen, zodat je kindje veel pijn wordt bespaard. Om doorlekken en slapeloze nachten te voorkomen, is de pasvorm ook erg belangrijk. Soms moet je daarvoor verschillende soorten luiers testen, om erachter te komen welke het beste past.

Is je kindje toe aan kruipen? Dan zijn luierbroekjes handig. Deze trek je snel aan en uit en je kindje kan het zelf ook doen. De beste luierbroekjes absorberen dus goed, maar zijn ook makkelijk te verwisselen. Dat geldt zeker als je ze ook ’s nachts gaat gebruiken, omdat je dan natuurlijk graag wilt dat het bedje droog blijft en de babyfoon geen geluid maakt.

Hoe kies je de beste luier?

Om een antwoord te geven op de vraag: “Welke luiers zijn het beste? “kun je gebruik maken van ons overzicht met best geteste luiers. Je kunt natuurlijk ook je familie of je buren vragen welke luiers zij gebruiken. Het blijft belangrijk om goed naar je kindje te kijken, want iedere baby is anders. Zo zal het ene kind sneller toe zijn aan een luierbroekje dan het andere. Let dus altijd op de pasvorm, de maat en het absorptievermogen. En bekijk ook onze top 5 hieronder om je keuze makkelijker te maken!

# Product Type luier Gewicht kind Speciaal geschikt voor Prijs v.a.
1 Pampers Baby-Dry Pants Luierbroekjes
Beste uit de test
Luierbroekje 9-15 kg Zindelijkheid/leren lopen € 40,99
2 Pampers Pure Protection Luiers
Beste pampers
Luierbroekje 6-11 kg Gevoeligheid voor luieruitslag € 34,95
3 Pampers Premium Protection Pants Luierbroekjes
Beste luierbroekjes
Luierbroekje 6-11 kg Gevoeligheid voor luieruitslag € 31,97
4 Huggies Little Swimmers Zwemluiers
Beste zwemluiers
Zwemluier 3-8 kg Zwemmen € 22,47
5 Pampers Premium Protection
Beste luiers newborn
Newborn luier 2-5 kg Pasgeboren baby’s € 0,00
Laatste prijs-update: vrijdag 19 februari 2021
Agnes Voogt
Door: Agnes
Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:
LinkedIn - E-mail