Beste luiers 2023. 5x de beste luierbroekjes

Laatste ge-update in door Agnes

Je kindje draagt gemiddeld zeven luiers per dag. Voor je kindje zindelijk is, heeft hij of zij gemiddeld genomen 7.300 luiers verbruikt. Het loont dan ook om de beste luiers in huis te halen. Een goede luier zorgt ervoor dat je kindje droog de dag en nacht doorkomt. Niemand heeft zin om onnodig beddengoed te wassen, toch?

Echter, het vinden van de beste luier kan nog een behoorlijke uitdaging zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten luiers verkrijgbaar. Om je op weg te helpen hebben we verschillende luiers getest en ze onder andere beoordeeld op comfort en absorptievermogen. De beste luiers van 2023 zijn de Pampers Premium Protection. Verder vind je in onze top-5 de best geteste luiers, de beste wasbare luiers, de beste luiers voor de nacht en de beste luiers new born.

Pampers Premium Protection Bekijk prijzen
Type luier: Wegwerpluier
Gewicht kind: 9 - 14 kg
Goed absorptievermogen: Ja
Aantal stuks: 168 stuks
Hierom zijn we fan:
Navelvriendelijke uitsparing
Urine-indicator
Ademend
Comfortabel te dragen
Let hierop:
Kunnen soms lekken na een lange nacht
Prijzig

Geschikt voor: Kindjes van 9 tot 14 kg (maat 4).

Pampers is het bekendste merk op het gebied van luiers. Dat is niet voor niets. Hoewel de luiers relatief prijzig zijn, zijn ze ook ontzettend goed. We waren dan ook erg onder de indruk van de Pampers Premium Protection luiers. Mede dankzij de urine-indicator, het comfort en de super absorberende kern konden we niet anders dan deze luiers tot beste koop 2022 bekronen.

Beste koop luiers 2022

Het aan- en uittrekken van de luiers ging ons gemakkelijk af. De rekbare zijkanten van de Pampers Premium Protection luiers passen zich aan de buik van je kindje aan en voelen zacht aan op de huid. Ook erg fijn is de navelvriendelijke uitsparing, waardoor de luier niet op, maar rondom de navel sluit.

Waar ik verder positief verrast door werd, is de handige urine-indicator. Zodra het tijd is voor een verschoning, kleurt deze blauw. Je hoeft dus niet meer te voelen of de luier nat is of niet, zoals je dat bij de Pampers Baby Dry wel moet doen. De luiers zijn opgebouwd uit drie verschillende lagen:

 • DermaComfort toplaag: De toplaag leidt vocht en ontlasting weg van de gevoelige huid van je kindje. Hierdoor blijft het tere kinderhuidje goed beschermd.
 • Super absorberende kern: De urine en ontlasting wordt direct geabsorbeerd in de kern.
 • Ademende buitenlaag: De buitenlaag is zacht en voelt comfortabel aan. Doordat de luier goed ademt, is de kans op luieruitslag minimaal.

Enkele gebruikers melden dat hun kindjes wakker werden in een nat bedje na het doorslapen. Bij andere gebruikers bleef de luier netjes 12 uur lang droog. Heb jij het geluk dat je kindje de aan één stuk door slaapt, dan is dit toch wel iets om rekening mee te houden. Daarnaast ligt de prijs per luier, zeker in vergelijking met de Pampers Harmonie, vrij hoog.

Mede dankzij de urine-indicator, het comfort en de super absorberende kern konden we niet anders dan deze luiers tot beste koop 2022 bekronen.

Pampers Baby Dry Bekijk prijzen
Type luier: Wegwerpluier
Gewicht kind: 10 - 15 kg
Goed absorptievermogen: Ja
Aantal stuks: 86 stuks
Hierom zijn we fan:
12 uur lang droog
Ontlasting verspreidt erg goed
Sluit perfect aan
Vrolijk design
Let hierop:
Iets minder ademend
Geen urine-indicator

Geschikt voor: Kindjes van 10 tot 15 kg (maat 4+).

De luiers die als best door onze testen heen kwamen, zijn de Pampers Baby Dry. Niet alleen in onze testen blonken deze luiers uit, ook in de testen van de Consumentenbond deden deze luiers het ontzettend goed. De luiers scoorden vooral veel punten op de volgende onderdelen:

 • gebruiksgemak
 • luieruitslag
 • absorptievermogen

Best geteste luiers

Een Pampers Baby Dry luier maakt gebruik van zogeheten 'magical pods', waardoor de ontlasting zich gemakkelijker kan verspreiden. Dit is anders dan bij de Pampers Premium Protection, waar de ontlasting zich op één plek ophoopt. Wel zijn hierdoor de luiers iets minder ademend. Een ontzettend groot voordeel is dat de luiers lang droog blijven, ook nadat je kindje er een hele nacht in geslapen heeft.

Gebruiksgemak

Het aan- en uittrekken ging ons gemakkelijk af. De dubbele beschermrandjes sluiten uitstekend af rondom de beentjes. De flexibele zijkanten passen zich aan de taille van je kindje aan, waardoor deze luiers altijd de perfecte pasvorm hebben.

De buitenkant van de luier is voorzien van vrolijke figuurtjes en leuke tekeningetjes die de meeste kindjes zeker kunnen appreciëren. Het verschonen wordt hierdoor haast een leuk speelmoment. Het enige dat we misten was een urine-indicator, zoals bij de Pampers Harmonie. Hoewel het niet per se nodig is, kan dit toch erg handig zijn.

De pampers premium protection luiers scoorden niet alleen erg goed in onze tests, ook de Consumentenbond was erg tevreden over deze luiers.

Verkrijgbaar bij:
Pocketluier Bekijk prijzen
Type luier: Wasbare luier
Gewicht kind: 5 - 17 kg
Goed absorptievermogen: Ja
Aantal stuks: 1 stuk
Hierom zijn we fan:
Milieuvriendelijke luiers
Op maat te maken
Goede bescherming
Waterdicht en ademend
Let hierop:
Niet geschikt voor de hele kleintjes
Kost meer tijd

Geschikt voor: Eenieder die op zoek is naar een wasbare luier.

Ben je op zoek naar een wasbare luier, dan kunnen we de Pocketluier aanraden. Je kunt deze luier gebruiken vanaf dag één, totdat je kindje zindelijk is. Je hoeft dus geen verschillende maten luiers meer te kopen. Met behulp van de drukknoppen aan de voorkant maak je de luier gemakkelijk op maat. Ideaal!

De luier bestaat uit twee lagen; een waterdichte, ademende buitenlaag en een laag met suède stof aan de binnenkant. De buitenlaag beschermd tegen ongelukjes en lekkages, de binnenlaag zorgt voor optimaal draagcomfort. Daarnaast zijn er dubbele lekgoten te vinden, waardoor de kans op spuitluiers aanzienlijk wordt verminderd. De luier wordt geleverd met twee inleggers:

 • één vierlaagse bamboe inlegger
 • één vierlaagse microvezel inlegger.

Beste wasbare luiers

De inleggers absorbeerden bij ons uitstekend. Heb je een ouder kindje dat wat meer plast, dan kun je gebruikmaken van de extra boosters. Je stopt de inleggers in de pocketopening, de microvezel booster plaats je daarboven op. Ik vond vooral de dubbele openingen erg handig. Het plaatsen van de inlegger ging hierdoor erg gemakkelijk. Na het verschonen gooi je de inlegvelletjes gewoon in de prullenbak.

Hoewel het verschonen gemakkelijk gaat, kost het hele proces rondom een wasbare luier toch wat meer tijd dan wanneer je een wegwerp luier, zoals de Pampers Night Pants, gebruikt. Daarnaast is deze luier enkel geschikt voor kinderen vanaf 5 kg, waardoor hij minder geschikt is voor de hele kleintjes.

Je kunt deze wasbare luier gebruiken vanaf de geboorte tot het moment dat je kindje zindelijk is, ideaal!

Verkrijgbaar bij:
Pampers Night Pants Bekijk prijzen
Type luier: Luierbroekje
Gewicht kind: 15 - 20 kg
Goed absorptievermogen: Ja
Aantal stuks: 124 stuks
Hierom zijn we fan:
Gemakkelijk aan en uit te trekken
12 uur lang droog
Comfortabel weg te gooien
Sluit goed aan
Let hierop:
Minder handig als je kindje een broek en/of schoenen draagt
Duur

Geschikt voor: Het droog doorkomen van de nacht.

Ben je op zoek naar een luier die voldoende bescherming in de nacht biedt, dan zit je met de Pampers Night Pants meer dan goed. De versterkte kern houdt je kindje tot wel 12 uur lang droog. De speciale ’stop & protect’ pocket helpt lekkages aan de achterkant te voorkomen. Ook de beentjes blijven dankzij de dubbele beschermrandjes goed beschermd tegen lekkages rondom de beentjes.

Beste luierbroekjes voor de nacht

Het grootste voordeel van de Pampers Baby Dry Pants vonden we het gebruiksgemak. In één snelle beweging is de luier aangetrokken. En, door de zijkanten open te scheuren, trek je hem ook zo weer uit. Het nadeel is dan wel weer dat je de luier niet kunt verschonen als je kindje nog een broek of schoentjes aan heeft. Onderweg kan een gewone luier, zoals de Pampers Premium Protection, handiger zijn.

Wat ik ook fijn vond, is de plakstrip. Na het verschonen rol je de luier gemakkelijk op en zet je de rol vast met de plakker. Je draagt hem vervolgens gemakkelijk mee naar de luieremmer of de afvalbak buiten. Hoewel wij enkel de luiers in maat 6 hebben getest, zijn de luiers ook verkrijgbaar in andere maten. De Pampers Night Pants zijn verkrijgbaar in:

 • maat 4
 • maat 5
 • maat 6

Het grootste nadeel vond ik de hoge prijs. Deze luiers zijn duurder dan alle andere luiers uit onze test.

Pampers Harmonie Bekijk prijzen
Type luier: Wegwerpluier
Gewicht kind: 2 - 5 kg
Goed absorptievermogen: Ja
Aantal stuks: 160 stuks
Hierom zijn we fan:
Veilige materialen
Fijne pasvorm
Met urine-indicator
Super absorberend
Let hierop:
Ruiken minder lekker
Vallen vrij groot uit

Geschikt voor: New born baby's.

Voor de echte kleintjes kunnen we je de Pampers Harmonie aanraden. Deze luiers heten voorheen ‘Pampers Pure Protection Luiers’. Hoewel de naam veranderd is, is de uitstekende kwaliteit onveranderd gebleven. Je pasgeboren kindje blijft in deze luier de hele dag droog. Bovendien zien de luiers er erg schattig uit en voelen ze superzacht aan.

Beste luiers new born

Hoe bewegelijk je kindje ook is, deze luiers blijven altijd stevig op hun plek zitten. Door de fijne pasvorm en de verminderde kans op lekkages, is er ook minder kans op luieruitslag. Ook heeft deze luier, net zoals de Pampers Premium Protection, weer een handige urine-indicator. Doordat de luiers extra zacht zijn, kom je ze vaak tegen op kraamafdelingen. De luiers:

 • voelen zacht en comfortabel aan
 • hebben een fijne pasvorm met rekbare zijkanten
 • hebben een super absorberende bovenlaag die je kindje lang droog houdt

Veilige materialen

Wat me vooral een fijn gevoel gaf, is dat de luiers chloor- en parfumvrij zijn. Het katoen dat verwerkt zit in de luiers is op een duurzame, verantwoorde manier geteeld. Reageert je kindje op parfums of krijgt hij of zij snel last van rode billetjes, dan zijn deze luiers ideaal. Vooral bij jonge baby's is het belangrijk dat je goed op de gebruikte materialen let. Echter, doordat er geen parfum in de luier verwerkt zit, vinden sommige gebruikers de luiers wat minder lekker ruiken.

Een aandachtspuntje waar je rekening mee moet houden is dat de luiers vrij groot uitvallen. Ze vallen iets groter uit dan bijvoorbeeld de Pampers Baby Dry. Twijfel je over maatje 1 of 2, dan kun je het best een kleine verpakking met maat 1 uitproberen.

De beste luier voor new born baby's.

Product Type luier Gewicht kind Goed absorptievermogen Aantal stuks
Pampers Premium Protection Pampers Premium Protection
Beste koop luiers
Wegwerpluier 9 - 14 kg 168 stuks Bekijk prijzen
Pampers Baby Dry Pampers Baby Dry
Best geteste luiers
Wegwerpluier 10 - 15 kg 86 stuks Bekijk prijzen
Pocketluier Pocketluier
Beste wasbare luiers
Wasbare luier 5 - 17 kg 1 stuk Bekijk prijzen
Pampers Night Pants Pampers Night Pants
Beste luiers voor de nacht
Luierbroekje 15 - 20 kg 124 stuks Bekijk prijzen
Pampers Harmonie Pampers Harmonie
Beste luiers new born
Wegwerpluier 2 - 5 kg 160 stuks Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 30 mei 2023
Door:
Agnes

Agnes is all-round copywriter en schrijft het liefst in de categorie huishouden en wonen.  Ze vergelijkt van alles, zodat jij de beste keuze maakt in jouw aankoop. Verder houdt Agnes van schilderen en is ze dol op paardrijden.