Beste 5 magnesiumtabletten van 2022

Laatste ge-update in door Agnes

Je hebt een slechte dag op je werk of studie gehad, om eenmaal thuis gekomen dan weer te klagen over vermoeidheid, spierpijn en een slechte nachtrust.

Magnesiumtabletten zijn niet alleen de oplossing voor iedereen die geen zin meer heeft om vermoeid de dagen door te komen, het is een fantastische manier om je concentratievermogen te vergroten én ook nog eens goed tegen spierkrampen.

Maar in een tijdperk waar het gebruik van magnesiumtabletten populair is geworden, zijn er ook een hoop extra modellen en varianten op de markt gekomen. En bij de verkeerde keus, eindigt je goede voornemen met een product met niet-optimale samenstelling van de benodigde stoffen.

Van inhoud tot samenstelling van de tabletten: wij vergeleken 5 verschillende modellen om de beste magnesiumtabletten voor jou uit te zoeken. En wij waren de grootste fan van De Lucovitaal Magnesium tabletten. Lees snel waarom!

Beste koop magnesium tabletten
Lucovitaal Magnesium
Bol.com
Lucovitaal Magnesium
Best geteste magnesium tabletten
Orthica Magnesium
Bol.com
Orthica Magnesium
Beste magnesium tabletten met smaak
Natural Calm Magnesium
Bol.com
Natural Calm Magnesium
Lucovitaal Magnesium Bekijk prijzen
Vorm: Capsules
Inhoud: 60 capsules
Samenstelling: Magnesium, vitamin B6, L-tryptofaan
Hierom zijn we fan:
Eén tablet per dag – Met vitamine B6 en L-Tryptofaan – Hoog gehalte magnesium
Let hierop:
Grote capsules - Oppassen voor overdosering

We beginnen onze review met de Lucovitaal magnesiumtabletten. Deze tabletten in capsulevorm bevatten 400 mg magnesium, vitamine B6 en L-Tryptofaan. Je kunt de magnesium capsules nemen als je spierpijn hebt of ’s ochtends zo moe bent dat je het liefst nog even onder je dekbed kruipt.

Van deze capsules slik je er elke dag één. Dat is handig, want dan vergeet je ze niet in te nemen. Toen we het potje open draaiden, zagen we dat de capsules vrij groot zijn. Dat is minder prettig als je moeite hebt met slikken. Je kunt dan de capsule openmaken en het poeder door je eten doen.

Deze capsules bevatten naast magnesium ook nog andere nuttige stoffen. Zo is er vitamine B6 toegevoegd, wat helpt bij het verminderen van vermoeidheid. Er zit ook L-Tryptofaan in, wat helpt bij de productie van serotonine en melatonine. Daardoor voel je gelukkiger en slaap je beter.

Deze capsules vinden wij de beste koop omdat ze een hoog gehalte aan magnesium bevatten, plus vitamine B6 en het aminozuur tryptofaan. Je krijgt zo een compleet supplement voor een lage prijs. Voor één tablet betaal je omgerekend €0,15.

Beste koop magnesium tabletten 2022 zonder gluten of lactose

Deze Lucovitaal magnesiumtabletten bevatten geen gluten en lactose. Je kunt ze dus ook innemen als je een intolerantie hebt voor een van deze stoffen. We vatten de pluspunten hier samen:

 • Hoog gehalte aan magnesium
 • Met vitamine B6 en L-Tryptofaan
 • Gunstige prijs

Het gehalte aan magnesium in deze tabletten is vrij hoog. Pas dus op voor overdosering.

Deze tabletten bevatten ook vitamine B6 en L-Tryptofaan die vermoeidheid tegengaan.

Verkrijgbaar bij:
Orthica Magnesium Bekijk prijzen
Vorm: Tabletten
Inhoud: 60 tabletten
Samenstelling: Magnesium, Calcium, Selenium en Zink
Hierom zijn we fan:
Goed opneembaar magnesium – Met calcium, zink en selenium - Geschikt voor vegetariër en veganisten
Let hierop:
Relatief duur – Bevat geen zink

Het tweede potje magnesiumtabletten wat we hier reviewen is van Orthica. Net als bij de Lucovitaal capsules bevatten deze tabletten 400 mg magnesium. Ze zijn dus hoog gedoseerd, wat betekent dat je er niet teveel van moet slikken. Het voordeel is dat je dagelijks maar 1 tablet hoeft te slikken.

Voordat we het potje hebben geopend, hebben we eerst het etiket bekeken. Daar stond o.a. op dat ernaast magnesium ook calcium, zink en selenium in de tabletten zit. Deze combinatie ondersteunt je weerstand, spieren, botten en zenuwstelsel.

Deze tabletten zijn duurder dan de Lucovitaal tabletten die we hiervoor hebben getest. Per tablet betaal je €0,22. Dat is €0,07 meer dan de Lucovitaal tabletten kosten. Een ander verschil is dat in de Orthica tabletten geen vitamine B6 en L-tryptofaan zit, en in de Lucovitaal tabletten wel.

Volgens de fabrikant zijn deze tabletten goed opneembaar voor iedereen met een goede spijsvertering. De magnesium zit in deze tabletten in de vorm van magnesiumbisglycinaat. Van alle vormen van magnesium is dit het beste opneembaar. Deze tabletten worden dus goed door je lichaam opgenomen.

Best geteste magnesium tabletten van 400 mg

Slaap je slecht en is je matras in orde? Dan kan het zijn dat je extra magnesium nodig hebt. Het viel ons op dat we beter sliepen tijdens het slikken van deze Orthica magnesiumtabletten. Dat komt omdat magnesium voor extra ontspanning zorgt.

Deze magnesiumtabletten blinken uit door de volgende eigenschappen:

 • Goed voor de spieren en het zenuwstelsel
 • Geschikt voor sporters en zwangeren
 • Met calcium, selenium en zink

Door de goede opneembaarheid en de extra mineralen die zijn toegevoegd, krijgen deze tabletten van ons de titel “Best geteste magnesiumtabletten”.

Deze magnesiumtabletten bevatten een goed opneembare vorm van magnesium.

Verkrijgbaar bij:
Lucovitaal - Magnesium Citraat Poeder Bekijk prijzen
Vorm: Poeder
Inhoud: 250 gram
Samenstelling: Magnesiumcitraat
Hierom zijn we fan:
Goed oplosbaar – Hoge concentratie – Relatief goedkoop
Let hierop:
Bevat geen vitaminen of aminozuren – Lastiger doseren dan tablet of capsule

Na de magnesium tabletten en magnesium capsules reviewen we nu het Magnesium Citraat Poeder van Lucovitaal®. Dit poeder bevat 400 mg magnesium per portie en dat is net zoveel als de vorige twee magnesiumproducten uit deze review.

Toen we op de verpakking keken, zagen we dat er 100 doses van 2,5 gram in zitten. De prijs per dosis is €0,15 en daarmee is dit magnesiumcitraatpoeder even duur als de Lucovitaal magnesiumtabletten maar goedkoper dan de Orthica Magnesium 400 tabletten.

Toen we het poeder in een glas vruchtensap deden en opdronken, proefden we geen rare smaak. Dit poeder is dus geurloos. Het is makkelijk in te nemen. Als je dus moeite hebt met het slikken van tabletten of capsules, dan is dit magnesiumpoeder een goed alternatief.

In vergelijking met tabletten of capsules geeft magnesiumpoeder wel wat meer geknoei. Het poeder is wat lastiger te doseren dan een capsule of tablet. Om niet over te doseren, is het belangrijk om het poeder nauwkeurig te doseren.

Beste magnesium citraat poeder met een neutrale smaak

We vinden dit het beste magnesium citraat poeder vanwege de neutrale smaak en het hoge gehalte aan magnesium. Toen we het poeder in een glas water deden en roerden, viel het ons op hoe snel het poeder oploste.

Dit poeder bevat alleen magnesium citraat en geen andere stoffen zoals vitaminen, mineralen of aminozuren. De positieve eigenschappen van dit poeder zijn:

 • Goed voor je spieren en het zenuwstelsel
 • Hoge concentratie van 400 mg per portie
 • Neutrale smaak
 • Goed oplosbaar

Hou je niet van magnesiumtabletten doorslikken? Dan kan dit poeder een mooi alternatief zijn.

Deze magnesiumtabletten bevatten geen extra vitaminen of aminozuren.

Verkrijgbaar bij:
Vitakruid Magnesium Tauraat Bekijk prijzen
Vorm: Vega capsule
Inhoud: 100 caps
Samenstelling: Magnesium
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor vegetariërs – Bevat vitamine B6 – Glucose- en glutenvrij
Let hierop:
Grote capsules – Geen extra mineralen – Relatief duur

Als vierde reviewen we hier de Vitakruid Magnesium capsules. In deze capsules zit de organisch gebonden vorm magnesiumtauraat. Dit is een combinatie van het aminozuur taurine en magnesium. Deze vorm van magnesium wordt zeer goed opgenomen.

Op het etiket van het potje zagen we dat er vitamine B6 in de vorm van P5P in de capsules zit. Dit wordt ook goed opgenomen door je lichaam en is dus heel efficiënt. De capsules zijn meer dan 2cm lang en dus wel aan de grote kant. Als je moeite hebt met slikken, dan is dit formaat niet zo prettig.

Het lukte ons wel om de capsule in zijn geheel door te slikken en weg te spoelen met water. Je kunt eventueel de capsule openmaken, maar dat geeft wel wat geknoei. Je kunt dan beter voor magnesiumpoeder kiezen.

Net als de Lucovitaal magnesiumtabletten bevatten deze capsules geen lactose en gluten. De aanbevolen dosering is 1-4 capsules per dag en dat is meer dan de dosering van de vorige drie magnesiumsupplementen. Eén capsule kost € 0,21, even duur als de Orthica Magnesium.

Beste magnesium capsule met vitamine B6

Een ander verschil is dat deze magnesiumcapsules niet de extra vitaminen en mineralen bevatten die in de Orthica magnesium 400 en de Lucovitaal tabletten wel zitten. Er zit alleen vitamine B6 in, net als bij de Lucovitaal capsules.

De pluspunten van deze capsules zijn:

 • Goed opneembaar magnesium
 • Geschikt voor vegetariërs
 • Met vitamine B6

Omdat de magnesium uit deze capsules goed opneembaar is, krijgen ze van ons de titel “beste magnesium capsule”.

Deze magnesiumcapsules zijn glucose- en glutenvrij.

Verkrijgbaar bij:
Natural Calm Magnesium Bekijk prijzen
Vorm: Poeder
Inhoud: 150 gram
Samenstelling: Magnesium, natuurlijke smaakstoffen, stevioglycosiden
Hierom zijn we fan:
Makkelijk in te nemen – Smakelijk – Relatief goedkoop
Let hierop:
Bevat geen vitaminen of aminozuren – Je moet eerst water koken om het in te nemen

Het laatste magnesium supplement dat we hier reviewen is het Natural Calm Magnesiumcitraat. Dit is een magnesiumpoeder met een smaakje wat je in een glas heet water moet oplossen. Toen we op de ingrediëntenlijst keken, zagen we dat er geen extra vitaminen of mineralen in dit poeder zitten.

Dat is ook het geval bij het Lucovitaal Citraat poeder uit deze review. Een ander verschil is dat het Lucovitaal poeder neutraal van smaak is, terwijl dit poeder van Natural Calm een frambozen-citroensmaak heeft. We hebben uitgerekend wat een portie van 3 gram kost. De prijs van zo’n portie is €0,10. Dat is goedkoper dan het Lucovitaal magensium citraat poeder wat 0,15 per portie kost.

We hebben het poeder opgelost door het in heet water te strooien en daarna door te roeren. We vonden dat het poeder goed oploste in het water. Door het smaakje is het mengsel lekker om te drinken. Het is ook makkelijker in te nemen dan een tablet of capsule die je moet doorslikken.

Dit magnesiumpoeder is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Er zitten geen kunstmatige smaakstoffen in of vulstoffen die je bij tabletten en capsules wel kunt terugvinden. Wij vinden dat een groot pluspunt van dit magnesium citraat poeder.

Beste magnesium tabletten met smaak

Dit zijn wat ons betreft de beste magnesium tabletten met smaak, maar dan in een poedervorm. Deze tabletten hebben de volgende positieve eigenschappen:

 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Relatief goedkoop poeder
 • Goed opneembaar magnesium citraat

Een portie van dit poeder bevat 67% van de ADH. Zo krijg je niet snel teveel magnesium binnen.


Deze magnesium tabletten hebben een frisse smaak en bevatten alleen natuurlijke smaakstoffen.

Verkrijgbaar bij:
Product Vorm Inhoud Samenstelling
Lucovitaal Magnesium Lucovitaal Magnesium
Beste koop magnesium tabletten
Capsules 60 capsules Magnesium, vitamin B6, L-tryptofaan Bekijk prijzen
Orthica Magnesium Orthica Magnesium
Best geteste magnesium tabletten
Tabletten 60 tabletten Magnesium, Calcium, Selenium en Zink Bekijk prijzen
Lucovitaal - Magnesium Citraat Poeder Lucovitaal - Magnesium Citraat Poeder
Beste magnesium citraat poeder
Poeder 250 gram Magnesiumcitraat Bekijk prijzen
Vitakruid Magnesium Tauraat Vitakruid Magnesium Tauraat
Beste magnesium capsule
Vega capsule 100 caps Magnesium Bekijk prijzen
Natural Calm Magnesium Natural Calm Magnesium
Beste magnesium tabletten met smaak
Poeder 150 gram Magnesium, natuurlijke smaakstoffen, stevioglycosiden Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 3 juni 2023
Door:
Agnes

Agnes is all-round copywriter en schrijft het liefst in de categorie huishouden en wonen.  Ze vergelijkt van alles, zodat jij de beste keuze maakt in jouw aankoop. Verder houdt Agnes van schilderen en is ze dol op paardrijden.