Onze selectie van de beste mascara's voor volle wimpers (2022)

Laatste ge-update in door Vera Grondel

Er wordt wel eens gezegd dat je via iemands ogen recht in hun ziel kan kijken. Dat klinkt niet eens zo gek, wanneer je weet dat een groot deel van onze communicatie via oogcontact gebeurt. Waarom zou je er dan niet alles aan doen om je ogen te laten opvallen? Mooie, volle wimpers zijn een trefzekere manier om dit te doen, of je kan ook de voorkeur geven aan een natuurlijke, gedefinieerde look. De gemakkelijkste manier om je ogen zo aantrekkelijk mogelijk te maken is uiteraard met de beste mascara ooit. Het lijkt erop dat iedereen deze zomer weer met volle teugen kan genieten van de buitenlucht. Na bijna een jaar lockdown is het belangrijk om weer aan je look te denken en er weer mooi en gezond uit te zien, met hulp van de beste mascara ooit.

Maar wat is de beste mascara eigenlijk?

Voor elke gelegenheid bestaat er wel een soort mascara die geschikt is. Sporters kunnen gebruik maken van de beste waterproof mascara die zweetbestendig is, vrouwen die liever geen gebruik maken van synthetische producten kunnen natuurlijke mascara kopen en dames die extra volume willen geven aan hun wimpers kunnen teren op volumiserende mascara. In de koopgids die op het einde van dit artikel volgt, kan je meer lezen over alle verschillende soorten mascara’s die beschikbaar zijn op de markt.

Benieuwd wat de beste mascara van dit moment is? Lees dan snel verder!

Mascara top 10
# Product Effect Waterproof
1 L’Oréal Paris Paradise Extatic Mascara
Beste: Meer volume
Volume & verlengend Bekijk prijzen
2 L’Oréal Paris Telescopic Mascara
Beste: Langere wimpers
Verlengend Bekijk prijzen
3 L’Oréal Paris Volume Million Lashes Mascara
Beste: Gekrulde wimpers
Krul Bekijk prijzen
4 L´Oréal Paris Black Unlimited Mascara Verlenging & krul Bekijk prijzen
5 Clinique High Impact Mascara - Krul en Volume Krul en volume Bekijk prijzen
6 Maybelline New York Intense Black Lash Sensational Mascara Volume Bekijk prijzen
7 L´Oréal Paris Black Mega Volume Miss Baby Roll Waterproof Mascara Krul Bekijk prijzen
8 Lancome - Hypnose Drama Mascara Volume Bekijk prijzen
9 L´Oréal Paris False Lash Xfiber Xtreme Resist Verlening en volume Bekijk prijzen
10 L´Oréal Paris Black Double Extension Beauty Tubes Mascara Volume Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 28 mei 2022
L’Oréal Paris Paradise Extatic Mascara Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Meer volume - Langere wimpers - Geen klontjes
 • Borsteltje is groot
Productreview:

Ultra volume en een intense oogopslag belooft de Paradise Extatic Mascara van L’Oréal Paris; de mascara komt zijn belofte na. Met slechts een laag heb je al een mooi opgemaakt oog. Wil je het intenser dan doe je er meerdere lagen op. De mascara breng je aan met een vrij simpele, rechte borstel. Het borsteltje heeft zachte haartjes. De mascara is niet erg nat, wat netjes aanbrengen makkelijker maakt. Voor optimaal resultaat gebruik je eerst de L’Oréal Paris Extatic Primer. De primer zorgt dat de mascara beter uitkomt en verzorgt de wimpers.

De borstel is vrij lang, niet iedereen kan daar zonder knoeien mee overweg.

L’Oréal Paris Telescopic Mascara Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Verlengd de wimpers - Geen klontjes - Verzwaard niet
 • De mascara is vrij nat - Mascara droogt langzaam
Productreview:

Het kunststof borsteltje is dun en flexibel. Het heeft vier rijen met kammetjes en vier platte kanten. Het gebruik is even wennen, de buitenste wimperharen zijn soms wat lastig te bereiken. L’Oréal Paris Telescopic doet wat het belooft; het verlengt de wimpers. De mascara is vrij nat bij het aanbrengen, je hoeft hierdoor niet per se veel te zigzaggen bij het aanbrengen. De mascara blijft gedurende dag goed zitten. Aan het einde van de dag is het ook goed verwijderbaar.

De mascara is vrij nat en heeft tijd nodig om goed op te drogen

L’Oréal Paris Volume Million Lashes Mascara Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geen klontjes - Veel volume - Zachte wimpers
 • Flexibele borstel is lastig in gebruik
Productreview:

De Volume Million Lashes Mascara van L’Oréal Paris zorgt voor betoverende ogen. Deze mascara is verrijkt met kasterolie om je wimpers gedurende de dag te verzorgen. Bij veel vrouwen is dit al jarenlang de favoriete mascara. Met weinig moeite krijg je volle en gekrulde wimpers. Het borsteltje scheidt de wimpers goed, waardoor het waaiereffect ontstaat. Voor een natuurlijke look is een laagje mascara al voldoende. Wil je een intensere uitstraling hebben, dan kun je twee of meerdere laagjes aanbrengen. De mascara is met een oog make-up remover prima af te halen.

Het borsteltje is heel flexibel, dat vind niet iedereen even fijn werken.

L´Oréal Paris Black Unlimited Mascara Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Verlengd de wimpers - Uniek borsteltje, bereikt eenvoudig alle wimpers - De mascara blijft goed zitten
 • Voelt wat droog aan - Kan klontjes geven
Productreview:

L´Oréal Paris Black Unlimited heeft een bijzonder borsteltje. Dik aan de achterkant en dun aan de voorkant. De dikke kant gebruik je voor het aanzetten van de mascara, de dunne kant voor de kleine fijne haartjes. De dikke kant gebruik je voor het aanzetten van de mascara, de dunne kant voor de kleine fijne haartjes. Je kunt het borsteltje ombuigen, zodat je eenvoudig het borsteltje kunt plaatsen zoals jij dat fijn vindt om alle wimperharen goed te bereiken. 

De mascara voelt droog aan, dit kan soms voor klontjes zorgen.

Clinique High Impact Mascara - Krul en Volume Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Hypo-allergeen - Mooie natuurlijke look - Klontert niet - Blijft goed zitten
 • Het borsteltje is iets dikker dan gemiddeld
Productreview:

De High impact mascara van Clinique is perfect als je een gevoelige huid hebt of allergisch reageert. Deze mascara is namelijk hypo-allergeen. Bovendien doet hij zijn werk goed. Het zorgt voor dikkere wimpers en meer volume. De kleur is zwart, maar niet heel intens zwart, waardoor je snel een mooie natuurlijke look creëert. Het is een vrij simpel borsteltje, die wat dikker is dan gemiddeld. De mascara is iets droger dan je misschien gewend bent, maar dit is niet storend.

Voor de prijs niet een heel bijzondere mascara, het heeft geen groot wow-effect.

Maybelline New York Intense Black Lash Sensational Mascara Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Bereikt alle wimperharen - Geen klontjes - Plakt niet
 • Lastig te verwijderen
Productreview:

Maybelline Lash Sensational belooft volume en maakt zijn belofte waar. Dankzij de gebogen silicone borstel met zowel lange en korte haartjes raak je eenvoudig alle wimperharen. Dit zorgt voor uitgewaaierd volume. Het smeert niet dik op, waardoor je zelf eenvoudig de look kunt bepalen. Voor een natuurlijke look is een laagje voldoende. Voor een intensievere look gebruik je nog een tweede of derde laagje. Deze mascara maakt je wimpers niet hard (voorkomt dus breuk) en verzwaard de wimpers niet. Maybelline Lash Sensational is ook te gebruiken voor lensdragers.

Deze mascara is soms wat lastig te verwijderen.

L´Oréal Paris Black Mega Volume Miss Baby Roll Waterproof Mascara Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Zorgt voor krul - Klontert niet
 • Borsteltje is iets te dik
Productreview:

Deze mascara heeft een uniek rollerborsteltje. Het borsteltje zorgt voor een mooie krul en volume. Het rollerborsteltje pakt je wimpers goed.Voor een natural look breng je een laagje van deze mascara aan. Als je een intensere look wilt (Bambi-ogen) breng je meerdere laagjes aan. De mascara blijft goed zitten. Hij is waterproof en blijkt ook echt waterproof te zijn. Met het juiste reinigingsmiddel laat zich ook vrij eenvoudig verwijderen.

Het borsteltje is wat aan de dikke kant, hierdoor raak je eenvoudig je ooglid.

Verkrijgbaar bij:
Lancome - Hypnose Drama Mascara Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Veel volume - Wimpers zien er langer uit
 • Klontert met meerdere laagjes
Productreview:

Lancôme Hypnôse Drama Mascara heeft een bijzonder borsteltje, het borsteltje is wat korter dan je gewend bent en in de vorm van een s. Het zal misschien ook wel even wennen zijn om met de mascara je ogen mooi op te maken. Als je dit onder de knie hebt, zul je mooie volle wimpers krijgen.

Deze mascara is meer geschikt voor 1 laag. Bij meerdere lagen krijg je klontjes.

L´Oréal Paris False Lash Xfiber Xtreme Resist Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Blijft goed zitten (zelfs in de sauna) - Verlengt en zorgt voor volume - Geen klontjes
 • Aanbrengen is wennen - Lastig te verwijderen
Productreview:

Deze mascara zorgt in twee stappen voor een volle look. De wimpers lijken dichter op elkaar te zitten. Deze mascara geeft op een natuurlijke wijze het effect dat nepwimpers doen. De mascara blijft goed zitten, het overleeft zelfs een bezoekje aan de sauna. Stap 1: aanbrengen van zwarte primer. Dit zorgt voor veel volume. Stap 2: aanbrengen van de waterproof mascara. De laatste stap zorgt voor verlengde wimpers.

Het aanbrengen in twee stappen is wel even wennen. Lees de instructies goed door voor het beste resultaat.

L´Oréal Paris Black Double Extension Beauty Tubes Mascara Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Primer en mascara in één - Lange wimpers
 • De mascara is wat dik – lastiger aan te brengen - Minder volume dan verwacht
Productreview:

Met de L'Oréal Paris Double Extension Waterproof haal je een primer en mascara in één in huis. Deze mascara is waterproof, zodat je ook tijdens regenachtige dagen en tijdens sporten verzekerd bent van een goede look. De primer gebruik je als grondlaag om vervolgens met de mascara volle en lange wimpers te creëren.

De mascara is wat dik en daardoor niet gemakkelijk aan te brengen.

Door: Vera Grondel

Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:

E-mail