Beste mascara top 10 2020

Laatste ge-update in door Vera

Een zwoele blik kun je natuurlijk van jezelf al hebben. Maar mocht dat niet zo zijn, dan helpt een beetje mascara wel. En natuurlijk wil je dan de beste mascara, waarmee je je wimpers het mooiste effect geeft. In onze mascara test hebben we 10 mascara’s uitgeprobeerd en kritisch bekeken. Je kunt bij elke mascara snel zien wat de pluspunten zijn, en zo bepalen of het ook de beste mascara voor jou is.

Welke mascara’s zijn er?

Mascara is er in veel soorten, maten en kleurtjes. De borsteltjes kunnen trouwens behoorlijk verschillen tussen merken. Zo geeft een mascara van Maybelline een heel ander effect dan een mascara van L’Oréal. Iets om op te letten dus. Om zwarte uitlopers na een regenbui te voorkomen, kun je het beste kiezen voor een waterproof mascara. Deze loopt niet uit en korrelt bijna niet. Dat is trouwens ook prettig als je contactlenzen draagt, omdat de mascara dan minder irriteert. Kijk voor nog meer handige tips even in onze Koopgids, voordat je je nieuwe mascara bestelt.

Hoe gebruik je mascara?

Mascara breng je op je wimpers aan met behulp van het borsteltje. Je zet het borsteltje tegen de onderkant van je wimpers aan, dus vlak bij je oog. Van daaruit rol je de borstel met mascara omhoog langs je wimpers, waarbij er een klein laagje op je wimpers achterblijft. Even laten drogen en het is klaar.

Hoe kies je de beste mascara?

De beste mascara is natuurlijk een heel persoonlijk iets. Misschien wil je een dramatische look, of juist niet. Als je zelf dunne wimpers hebt, dan is een mascara met een verlengend en verdikkend effect een aanrader. Heb je volle wimpers van jezelf, dan kun je kiezen voor een product met een minder dramatisch effect. In onze top 10 zie je in één oogopslag de verschillen tussen mascara’s, zodat de keuze heel wat makkelijker wordt.


Mascara top 10
# Product Effect Waterproof Prijs v.a.
1 L’Oréal Paris Paradise Extatic Mascara
Beste: Meer volume
Volume & verlengend € 8,81
2 L’Oréal Paris Telescopic Mascara
Beste: Langere wimpers
Verlengend € 10,79
3 L’Oréal Paris Volume Million Lashes Mascara
Beste: Gekrulde wimpers
Krul € 11,39
4 L´Oréal Paris Black Unlimited Mascara Verlenging & krul € 10,79
5 Clinique High Impact Mascara - Krul en Volume Krul en volume € 17,73
6 Maybelline New York Intense Black Lash Sensational Mascara Volume € 9,59
7 L´Oréal Paris Black Mega Volume Miss Baby Roll Waterproof Mascara Krul € 9,29
8 Lancome - Hypnose Drama Mascara Volume € 25,69
9 L´Oréal Paris False Lash Xfiber Xtreme Resist Verlening en volume € 11,69
10 L´Oréal Paris Black Double Extension Beauty Tubes Mascara Volume € 11,39
Beste: Meer volume Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Meer volume - Langere wimpers - Geen klontjes
 • Borsteltje is groot
Productreview:

Ultra volume en een intense oogopslag belooft de Paradise Extatic Mascara van L’Oréal Paris; de mascara komt zijn belofte na. Met slechts een laag heb je al een mooi opgemaakt oog. Wil je het intenser dan doe je er meerdere lagen op. De mascara breng je aan met een vrij simpele, rechte borstel. Het borsteltje heeft zachte haartjes. De mascara is niet erg nat, wat netjes aanbrengen makkelijker maakt. Voor optimaal resultaat gebruik je eerst de L’Oréal Paris Extatic Primer. De primer zorgt dat de mascara beter uitkomt en verzorgt de wimpers.

De borstel is vrij lang, niet iedereen kan daar zonder knoeien mee overweg.

Beste: Langere wimpers Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Verlengd de wimpers - Geen klontjes - Verzwaard niet
 • De mascara is vrij nat - Mascara droogt langzaam
Productreview:

Het kunststof borsteltje is dun en flexibel. Het heeft vier rijen met kammetjes en vier platte kanten. Het gebruik is even wennen, de buitenste wimperharen zijn soms wat lastig te bereiken. L’Oréal Paris Telescopic doet wat het belooft; het verlengt de wimpers. De mascara is vrij nat bij het aanbrengen, je hoeft hierdoor niet per se veel te zigzaggen bij het aanbrengen. De mascara blijft gedurende dag goed zitten. Aan het einde van de dag is het ook goed verwijderbaar.

De mascara is vrij nat en heeft tijd nodig om goed op te drogen

Beste: Gekrulde wimpers Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geen klontjes - Veel volume - Zachte wimpers
 • Flexibele borstel is lastig in gebruik
Productreview:

De Volume Million Lashes Mascara van L’Oréal Paris zorgt voor betoverende ogen. Deze mascara is verrijkt met kasterolie om je wimpers gedurende de dag te verzorgen. Bij veel vrouwen is dit al jarenlang de favoriete mascara. Met weinig moeite krijg je volle en gekrulde wimpers. Het borsteltje scheidt de wimpers goed, waardoor het waaiereffect ontstaat. Voor een natuurlijke look is een laagje mascara al voldoende. Wil je een intensere uitstraling hebben, dan kun je twee of meerdere laagjes aanbrengen. De mascara is met een oog make-up remover prima af te halen.

Het borsteltje is heel flexibel, dat vind niet iedereen even fijn werken.

L´Oréal Paris Black Unlimited Mascara Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Verlengd de wimpers - Uniek borsteltje, bereikt eenvoudig alle wimpers - De mascara blijft goed zitten
 • Voelt wat droog aan - Kan klontjes geven
Productreview:

L´Oréal Paris Black Unlimited heeft een bijzonder borsteltje. Dik aan de achterkant en dun aan de voorkant. De dikke kant gebruik je voor het aanzetten van de mascara, de dunne kant voor de kleine fijne haartjes. De dikke kant gebruik je voor het aanzetten van de mascara, de dunne kant voor de kleine fijne haartjes. Je kunt het borsteltje ombuigen, zodat je eenvoudig het borsteltje kunt plaatsen zoals jij dat fijn vindt om alle wimperharen goed te bereiken. 

De mascara voelt droog aan, dit kan soms voor klontjes zorgen.

Clinique High Impact Mascara - Krul en Volume Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Hypo-allergeen - Mooie natuurlijke look - Klontert niet - Blijft goed zitten
 • Het borsteltje is iets dikker dan gemiddeld
Productreview:

De High impact mascara van Clinique is perfect als je een gevoelige huid hebt of allergisch reageert. Deze mascara is namelijk hypo-allergeen. Bovendien doet hij zijn werk goed. Het zorgt voor dikkere wimpers en meer volume. De kleur is zwart, maar niet heel intens zwart, waardoor je snel een mooie natuurlijke look creëert. Het is een vrij simpel borsteltje, die wat dikker is dan gemiddeld. De mascara is iets droger dan je misschien gewend bent, maar dit is niet storend.

Voor de prijs niet een heel bijzondere mascara, het heeft geen groot wow-effect.

Maybelline New York Intense Black Lash Sensational Mascara Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Bereikt alle wimperharen - Geen klontjes - Plakt niet
 • Lastig te verwijderen
Productreview:

Maybelline Lash Sensational belooft volume en maakt zijn belofte waar. Dankzij de gebogen silicone borstel met zowel lange en korte haartjes raak je eenvoudig alle wimperharen. Dit zorgt voor uitgewaaierd volume. Het smeert niet dik op, waardoor je zelf eenvoudig de look kunt bepalen. Voor een natuurlijke look is een laagje voldoende. Voor een intensievere look gebruik je nog een tweede of derde laagje. Deze mascara maakt je wimpers niet hard (voorkomt dus breuk) en verzwaard de wimpers niet. Maybelline Lash Sensational is ook te gebruiken voor lensdragers.

Deze mascara is soms wat lastig te verwijderen.

L´Oréal Paris Black Mega Volume Miss Baby Roll Waterproof Mascara Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Zorgt voor krul - Klontert niet
 • Borsteltje is iets te dik
Productreview:

Deze mascara heeft een uniek rollerborsteltje. Het borsteltje zorgt voor een mooie krul en volume. Het rollerborsteltje pakt je wimpers goed.Voor een natural look breng je een laagje van deze mascara aan. Als je een intensere look wilt (Bambi-ogen) breng je meerdere laagjes aan. De mascara blijft goed zitten. Hij is waterproof en blijkt ook echt waterproof te zijn. Met het juiste reinigingsmiddel laat zich ook vrij eenvoudig verwijderen.

Het borsteltje is wat aan de dikke kant, hierdoor raak je eenvoudig je ooglid.

Lancome - Hypnose Drama Mascara Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Veel volume - Wimpers zien er langer uit
 • Klontert met meerdere laagjes
Productreview:

Lancôme Hypnôse Drama Mascara heeft een bijzonder borsteltje, het borsteltje is wat korter dan je gewend bent en in de vorm van een s. Het zal misschien ook wel even wennen zijn om met de mascara je ogen mooi op te maken. Als je dit onder de knie hebt, zul je mooie volle wimpers krijgen.

Deze mascara is meer geschikt voor 1 laag. Bij meerdere lagen krijg je klontjes.

L´Oréal Paris False Lash Xfiber Xtreme Resist Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Blijft goed zitten (zelfs in de sauna) - Verlengt en zorgt voor volume - Geen klontjes
 • Aanbrengen is wennen - Lastig te verwijderen
Productreview:

Deze mascara zorgt in twee stappen voor een volle look. De wimpers lijken dichter op elkaar te zitten. Deze mascara geeft op een natuurlijke wijze het effect dat nepwimpers doen. De mascara blijft goed zitten, het overleeft zelfs een bezoekje aan de sauna. Stap 1: aanbrengen van zwarte primer. Dit zorgt voor veel volume. Stap 2: aanbrengen van de waterproof mascara. De laatste stap zorgt voor verlengde wimpers.

Het aanbrengen in twee stappen is wel even wennen. Lees de instructies goed door voor het beste resultaat.

L´Oréal Paris Black Double Extension Beauty Tubes Mascara Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Primer en mascara in één - Lange wimpers
 • De mascara is wat dik – lastiger aan te brengen - Minder volume dan verwacht
Productreview:

Met de L'Oréal Paris Double Extension Waterproof haal je een primer en mascara in één in huis. Deze mascara is waterproof, zodat je ook tijdens regenachtige dagen en tijdens sporten verzekerd bent van een goede look. De primer gebruik je als grondlaag om vervolgens met de mascara volle en lange wimpers te creëren.

De mascara is wat dik en daardoor niet gemakkelijk aan te brengen.

Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.