Beste mascara top 10 2020

Laatste ge-update in door Vera

Een zwoele blik kun je natuurlijk van jezelf al hebben. Maar mocht dat niet zo zijn, dan helpt een beetje mascara wel. En natuurlijk wil je dan de beste mascara, waarmee je je wimpers het mooiste effect geeft. In onze mascara test hebben we 10 mascara’s uitgeprobeerd en kritisch bekeken. Je kunt bij elke mascara snel zien wat de pluspunten zijn, en zo bepalen of het ook de beste mascara voor jou is.

Welke mascara’s zijn er?

Mascara is er in veel soorten, maten en kleurtjes. De borsteltjes kunnen trouwens behoorlijk verschillen tussen merken. Zo geeft een mascara van Maybelline een heel ander effect dan een mascara van L’Oréal. Iets om op te letten dus. Om zwarte uitlopers na een regenbui te voorkomen, kun je het beste kiezen voor een waterproof mascara. Deze loopt niet uit en korrelt bijna niet. Dat is trouwens ook prettig als je contactlenzen draagt, omdat de mascara dan minder irriteert. Kijk voor nog meer handige tips even in onze Koopgids, voordat je je nieuwe mascara bestelt.

Hoe gebruik je mascara?

Mascara breng je op je wimpers aan met behulp van het borsteltje. Je zet het borsteltje tegen de onderkant van je wimpers aan, dus vlak bij je oog. Van daaruit rol je de borstel met mascara omhoog langs je wimpers, waarbij er een klein laagje op je wimpers achterblijft. Even laten drogen en het is klaar.

Hoe kies je de beste mascara?

De beste mascara is natuurlijk een heel persoonlijk iets. Misschien wil je een dramatische look, of juist niet. Als je zelf dunne wimpers hebt, dan is een mascara met een verlengend en verdikkend effect een aanrader. Heb je volle wimpers van jezelf, dan kun je kiezen voor een product met een minder dramatisch effect. In onze top 10 zie je in één oogopslag de verschillen tussen mascara’s, zodat de keuze heel wat makkelijker wordt.

Mascara top 10
# Product Effect Waterproof Prijs v.a.
1 L’Oréal Paris Paradise Extatic Mascara
Beste: Meer volume
Volume & verlengend € 9,59
2 L’Oréal Paris Telescopic Mascara
Beste: Langere wimpers
Verlengend € 10,79
3 L’Oréal Paris Volume Million Lashes Mascara
Beste: Gekrulde wimpers
Krul € 8,75
4 L´Oréal Paris Black Unlimited Mascara Verlenging & krul € 10,79
5 Clinique High Impact Mascara - Krul en Volume Krul en volume € 17,48
6 Maybelline New York Intense Black Lash Sensational Mascara Volume € 9,59
7 L´Oréal Paris Black Mega Volume Miss Baby Roll Waterproof Mascara Krul € 22,00
8 Lancome - Hypnose Drama Mascara Volume € 27,71
9 L´Oréal Paris False Lash Xfiber Xtreme Resist Verlening en volume € 11,69
10 L´Oréal Paris Black Double Extension Beauty Tubes Mascara Volume € 11,39
Laatste prijs-update: donderdag 4 maart 2021
Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:
E-mail