5x mascara fouten die je nooit meer maakt

Mascara is toch wel het make-up product. Je oogt direct heel anders met een likje mascara op je wimpers. Het is snel aangebracht. Dus met een kleine moeite, heb je al vrij snel een goed resultaat. Toch zijn er een aantal fouten die bijna iedereen nog steeds maakt! Na het lezen van de blog, maak jij deze fouten in ieder geval niet meer!

Wimpers krullen met mascara

Nooit meer doen hoor. Vanaf nu altijd eerst je wimpers krullen. Je kunt de krultang gerust een paar seconde vasthouden. Daarna breng je pas de mascara aan. Doe je het andersom, dan kun je de wimpers flink beschadigen, afbreken of dat je je mascara moet verwijderen. Daar gaat je volle wimper look! Dus eerst krullen, de rest komt later

Mascara pompen

Wat een lekker gevoel is dat het, even met je mascara pompen voordat je het aanbrengt op je wimpers. Alsof je een warming-up aan het doen bent. Elke keer als je de mascara pompt, pomp je lucht naar binnen. Dit zorgt ervoor dat je mascara sneller uitdroogt en niet meer bruikbaar is. #Zonde!

Oude mascara gebruiken

Oude mascara brengt niet goed aan, het ziet er vaak wat doffig uit. Geen mooi resultaat dus. Los daarvan is het gebruiken van oude mascara (dit geldt voor alle make-up) niet aan te raden. Na verloop van tijd groeien er steeds meer bacteriën en wordt de kans op een oogontsteking steeds groter. Tip: gebruik je mascara niet meer dan 3 maanden.

Onderste wimpers als laatste

Begin vanaf nu altijd met mascara op je onderste wimpers aan te brengen. Zo voorkom je dat je onnodige vlekken krijgt. Als je eerst je onderste wimpers doet, hoef je niet met natte wimpers omhoog te kijken.

Verkeerde borstel gebruiken

Probeer verschillende borstels uit, blijf niet bij een mascara hangen. Je zult zien dat verschillende borstels een heel ander resultaat geven. Misschien komen jouw wimpers veel meer tot hun recht met een krom borsteltje?