Mascara mooi aanbrengen – als een professional

Door: Eva
Laatste update: 22 juni 2020


mascara mooi aanbrengen

Mascara is de go to make-up om snel mooie, volle en lange wimpers te maken. Het mooi aanbrengen van mascara lijkt super eenvoudig, maar daar vergis je je in. Kijk op straat maar eens rond er lopen helaas zoveel vrouwen rond met allemaal klontjes op hun wimpers, of mascara vlekken op hun oogleden. Dit overkomt jou niet meer na het lezen van deze blog. Na vandaag breng jij mascara ook mooi aan, net als een professional!

Stap 1 – gezichtsreiniging 

Mascara (en alle andere make-up) breng je het beste aan op een schone huid. Dus zorg ervoor dat je de huid goed reinigt en afdroogt. Als je een dagcrème en/of oogcrème gebruikt, dan moet je het even de tijd geven om het in te laten trekken. Maar zorg ervoor dat je wimpers schoon zijn voordat je verder gaat met stap 2. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om even met een wattenschijfje over je wimpers te gaan. Mascara blijft namelijk niet goed zitten op vettige wimpers.

Stap 2 – make-up volgorde

Als je naast mascara ook nog oogschaduw of een lijntje met eyeliner wilt zetten, dan doe je dat nu eerst.

Stap 3 – Wimpers krullen

Het krullen van wimpers maakt een wereld van verschil. Je wimpers krijgen hierdoor veel meer volume en een vrouwelijker opslag. Bovendien is het aanbrengen op gekrulde wimpers een stuk eenvoudiger. Voor het beste resultaat kam je de wimpers vooraf met een wimperborsteltje. Je plaatst de wimperkruller zo dicht mogelijk bij de wimperaanzet en krult je wimpers zo’n 3 seconden. Langer is niet goed voor je wimpers, je kunt ze hierdoor beschadigen of zelfs een hoekige vormgeven. Let erop dat je nooit wimpers krult waar al mascara op zit! Dit beschadigt niet alleen je wimpers, je hebt ook meer kans dat je wimpers uit trekt.

Stap 4 – primer aanbrengen

Voor het optimale effect breng je eerst een laagje primer aan. Een primer voedt je wimpers en dankzij de primer worden wimpers sterker. Ook zul je eerder het gewenste effect bereiken, waardoor je minder mascara nodig hebt.

Stap 5 – mascara aanbrengen

Nu is het tijd om de mascara aan te brengen. Houd je borsteltje horizontaal en plaats hem op de wimperaanzet. Borstel de hele wimper, dus van wimperaanzet tot helemaal in de punt. Afhankelijk van jouw wimpers begin je aan de binnen of buitenkant. Dit is een kwestie van uitproberen. Met de punt van de borstel bereik je ook de kleinste haartjes. Je kunt uitproberen of het voor jou fijner werkt om wimpers met een rechte of een zigzaggende beweging aan te brengen. Het zigzaggen is vooral erg mooi als je met meerdere laagjes werkt. Probeer tijdens het aanbrengen van de mascara naar beneden te kijken, zo voorkom je onnodig knoeien op het oogbed.

Tip: als je goed voor jouw mascara zorgt, kun je het langst genieten van een mooi effect. Het is daarom belangrijk om je mascara schoon en luchtvrij te houden. Maak met een wattenstaafje de opening van de mascara schoon. Ook is het belangrijk om te voorkomen dat de mascara uitdroogt, probeer daarom te voorkomen dat er lucht bij de mascara komt. Houd je mascara dus niet te lang open en ga absoluut niet met het borsteltje in het flesje pompen.

Mascara aanbrengen onderste wimpers

Het aanbrengen van mascara op de onderste wimpers is een delicaat klusje. Op de onderste wimpers wordt het al snel te veel. Gebruik daarom je borsteltje slim! Plaats de borstel niet horizontaal op de onderste wimpers, maar ga verticaal met de punt over de haartjes omlaag. Je hebt nu veel meer controle over de mascara op de onderste wimpers.

Let op! Vervang je mascara regelmatig. Hoe ouder je mascara wordt, hoe minder mooi het effect zal zijn. Als vuistregel kun je aanhouden dat je elke drie maanden je mascara moet vervangen. Wil je een nieuwe mascara uitproberen? Bekijk dan de mascara’s uit de top 10 met beste mascara’s van dit moment.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer