Mascara verwijderen doe je zo!

mascara verwijderen

Aan het einde van de dag wil je eigenlijk het liefst direct onder de douche stappen en in bed. Maar toch doe je er verstandig aan om eerst wat tijd te nemen om alle make-up van je gezicht te halen en grondig te reinigen. Mascara verwijderen kan soms een lastig klusje zijn, daarom leggen we je hieruit hoe je eenvoudig je mascara kunt verwijderen.

Je kunt natuurlijk kiezen voor een make-up reinigingsdoekje, maar deze zijn vrij ruw en doen je huid en wimpers niet altijd goed. Ze zijn bijvoorbeeld wel een uitkomst als je op vakantie gaat en niet zo veel spullen mee kunt nemen!

Eenvoudig mascara verwijderen

Voor het verwijderen van mascara heb je slechts 2 dingen nodig: wattenschijfjes en oog make-up remover. Doe een beetje oog make-up remover op een wattenschijfje en leg het wattenschijfje op je oog. Laat het wattenschijfje een half minuutje op je oog liggen. Zo geef je de oog make-up remover de tijd om zijn werk te doen. Vervolgens haal je met zacht wrijvende rondjes het wattenschijfje van je oog. Afhankelijk van de hoeveelheid make-up die je draagt, is je oog nu al helemaal schoon. Draag je veel make-up dan kan het zijn dat je er nog een keer met een schoon wattenschijfje overheen moet. Nu is je andere oog aan de beurt. Afsluitend was je je gezicht nog een keer grondig met water en droog je het goed af. Voor je huid is het lekker als je er nog een oog- en nachtcrème op doet voordat je gaat slapen.

Producten om je mascara mee te verwijderen

Er zijn veel producten verkrijgbaar die je helpen bij het verwijderen. Lees de labels goed, want voor het beste resultaat zul je een product moeten kiezen die bij jouw huidtype past. Voor het verwijderen van mascara kun je denken aan: cleanser, reinigingsmelk, ooglotion, oog make-up remover en micellair water. Sommige vrouwen zijn ook erg enthousiast over alternatieve middelen als kokosolie, vaseline en babyolie of babyshampoo.

Let erop dat je niet – hoe verleidelijk dan ook – hard in je ogen gaat wrijven bij het verwijderen van je mascara. Je beschadigt hier niet alleen je wimpers, maar ook de tere huid rondom je ogen mee. Wil je een nieuwe mascara uitproberen? Bekijk dan de mascara’s uit de top 10 met beste mascara’s van dit moment!