Welke melkopschuimer moet ik kopen?

Door: Jasper
Laatste update: 15 augustus 2022

Melk opschuimen is niet meer het territorium van de doorgewinterde barista dankzij de uitvinding van melkopschuimers. Toch kan het nog knap lastig zijn om de melkopschuimer te vinden die past bij jouw wensen. Dus hoe kom je erachter welke melkopschuimer bij jou past?

Ontdek welke melkopschuimer je moet kopen

Om uit te vinden welke melkopschuimer je moet kopen is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Op die manier weet je beter welke melkopschuimer past bij jouw behoeften:

  • Ga je de melkopschuimer vaak gebruiken of niet?
  • Welke dranken wil je maken en hoe stijf wil je het schuim hebben?
  • Waar ga je de melkopschuimer opbergen?
  • Wil je de melkopschuimer ook meenemen op vakantie?
  • Zoek je een melkopschuimer voor een bepaald budget?
  • Wil je de melkopschuimer handmatig schoonmaken of in de vaatwasser?
  • Wil je er verschillende dranken mee maken of alleen latte en cappuccino

Door de antwoorden op deze vragen te vinden, kun je bepalen of je bijvoorbeeld een grote of kleine melkopschuimer wilt, eentje die handzaam is en klein of maakt het je allemaal niet uit en zoek je juist een melkopschuimer die past bij jouw budget? Zo is de Inventum MK350 een goede voordelige melkopschuimer maar Severin SM 3584 is bijvoorbeeld weer de best geteste opschuimmer waarmee je verschillende warmtes in kunt stellen en verschillende dranken kunt maken.

Hoe gebruik je een melkopschuimer?

Je kunt een melkopschuimer gebruiken door de melk naar keuze in het kannetje van de schuimer te gieten of in een ander kannetje te gieten wanneer je een handmatige schuimer hebt. Je stelt vervolgens eventueel een programma of temperatuur in en je melk wordt opgeschuimd. Met een handmatige schuimer moet je wat meer zelf op het oog de melk schuimen. Dit vraagt om wat betere technische vaardigheden maar is doorgaans eenvoudiger dan melk opschuimen met een stoompijpje, ook omdat je er geen flitsend espressoappraat voor nodig hebt.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer