Zo herken je een goede mobiele airco

Na een paar dagen zon kan het ontzettend heet worden in je huis of op kantoor. Een goede mobiele airco is dan echt onmisbaar. Daarmee kun je elke ruimte of kamer koelen, zodat de hitte verdwijnt. De meeste verplaatsbare airco’s hebben een slang die door het raam naar buiten gaat. De ruimte om de slang heen plak je af, zodat er geen warmte naar binnen komt.

Een goede mobiele airco is praktisch en koelt goed

De juiste mobiele airco kies je aan de hand van het koelvermogen, het gewicht en het geluidsniveau. Het koelvermogen moet ongeveer gelijk zijn aan de oppervlakte van de kamer waar je de airco neerzet. Zo is bijvoorbeeld deze TROTEC PAC geschikt voor de slaapkamer, terwijl je voor een woonkamer beter de Aspen Xtra kunt kiezen.

Stil zijn – het kenmerk van een goede mobiele airco

Een stille airco is prettiger voor je kantoor of slaapkamer. Bij de airco’s die wij getest hebben ligt het geluidsniveau tussen de 60 en 65 dB, dat is ongeveer net zo luid als 2 pratende mensen. Heeft de airco een nachtstand, dan scheelt dat al snel 10 dB. Een stille mobiele airco die we kunnen aanraden is de Whirlpool Pac van 52 dB.

Wielen, handgrepen, lichtgewicht – een goede mobiele airco verplaats je makkelijk

Een mobiele airco die weinig weegt, kun je makkelijk verplaatsen. Zo weegt de Inventum AC701 bijvoorbeeld maar 18 kilo. Die zet je makkelijk ergens anders neer. Hetzelfde geldt voor de Dutch Originals airco die maar 25 kilo weegt. Airco’s met wielen kun je snel wegrijden en handgrepen helpen bij het vastpakken en verplaatsen. Let wel op de kwaliteit. Zo zijn bij de AEG Airoundo de handgrepen niet stevig genoeg, maar dankzij de wielen kun je ‘m toch goed verplaatsen. De handgrepen van de Whirlpool PACW29CO zijn handiger. Daarmee kun je de airco goed optillen.

Bekijk hier onze volledige top 10 mobiele airco's