De beste mobiele airco zonder slang

Om in de zomer je huis te koelen, kun je kiezen uit mobiele airco’s, luchtkoelers en split-units.

  • mobiele airco’s hebben standaard een slang naar buiten
  • luchtkoelers hebben geen slang
  • split-unit airco’s zijn vast, met een ventilator die buiten op de muur zit.

Een split-unit is dus de beste mobiele airco zonder slang, zoals bijvoorbeeld deze unit van Argoclima. Je kunt er zelfs je caravan mee koelen, kijk maar eens naar deze Eurom Split airco. Deze airco’s kosten echter al snel een paar honderd tot duizend euro. Liever iets goedkopers? Kies dan voor een mobiele airco met slang.

Goede alternatieven voor de beste mobiele airco zonder slang

We hebben verschillende mobiele airco’s voor je getest. Is je woonkamer zo’n 25m2 groot, dan kun je kiezen voor de TROTEC PAC 2100 X. Deze is betaalbaar en heeft een fijne stille slaapstand. Je kunt ‘m dus voor de woon- en slaapkamer gebruiken.

Een andere kanjer is de stijlvolle Aspen Xtra voor ruimtes tot 40 m2. Deze milieubewuste airco met eco-stand, milieuvriendelijk koelmiddel en timer is perfect als je ook aan het milieu denkt. Wil je vooral een energiezuinige koeler, dan is deze zuinige Dutch Originals mobiele airconditioner wel iets voor jou. Deze heeft namelijk energielabel A en een smartmodus, die koelen en ventileren automatisch regelt.

Hoe zit het met de raamafdichting bij een mobiele airco?

Bij het plaatsen van een mobiele airco, is het handig als je er een lange slang en een raamafdichtingskit bij krijgt. De De'Longhi Pinguino PAC N82 ECO kun je makkelijk plaatsen, dankzij de slang van 1,20 m en de bijgeleverde kit voor afdichting van het raam. Je kunt ook gaan voor de Tomado TMA9001W. De afdichtingskit van deze airco past alleen op schuiframen. Leuk voor de schuifpui in de woonkamer, maar niet zo handig voor je slaapkamer.

Een mobiele airco zonder slang bestaat eigenlijk niet. Er zit altijd een slang bij, tenzij je kiest voor een vaste, duurdere split-airco unit. In onze top 10 van mobiele airco’s staan verschillende reviews die je kunt gebruiken bij je keuze voor een nieuwe mobiele airconditioner.