Waar kan ik het beste mijn mobiele airco plaatsen?

Je wilt je woning afkoelen en je hebt gekozen om dat te doen met een mobiele airco in plaats van een vaste airconditioner aan je woning vast te maken. Deze mobiele airco heeft verschillende voordelen, zoals het niet hoeven installeren van een luidruchtige ven aan de buitenzijde van je woning, maar je moet er bij de aanschaf wel rekening mee houden de mobiele airco op de juiste manier te gebruiken, anders zal deze niet optimaal kunnen koelen. Op welke plaats zet je de mobiele airco bijvoorbeeld neer voor de beste werking?

Afstand vanaf het raam

Een mobiele airco werkt via een slang die je door het raam steekt om zo de lucht in de airco goed te kunnen koelen. Dit is vergelijkbaar met de vaste airco die zo’n luchtafvoer aan de buitenzijde van je woning heeft of de airco in je auto die ook lucht van buiten nodig heeft om goed te koelen.

Om te zorgen dat de slang het raam bereikt, moet je airco dus niet te ver van het raam staan. Meestal is de slang ongeveer 1,5 meter lang, dus je hebt iets meer dan een meter om de airco van het raam vandaan te zetten. Houd er daarnaast rekening mee dat er geen meubels in de buurt van de airco staan die de lucht kunnen blokkeren. De airco heeft verder de juiste positie als deze zo’n 35 centimeter van de muur staat.

Andere tips voor de optimale werking van je mobiele airco

Het is goed dat je de mobiele airco op de optimale plaats hebt neergezet in een ruimte, maar houd ook rekening met andere factoren:

  • Als de ruimte groot is, kan het zijn dat de mobiele airco niet genoeg vermogen heeft en veel lawaai zal maken en niet goed koelt
  • Leg geen objecten op de airco, dat verstoort het koelproces
  • Een koelere kamer zonder inval van zonlicht is makkelijker te koelen dan een heel warme kamer