Waarom koelt mijn mobiele airco niet?

Door: Stijn
Laatste update: 17 februari 2022

Onze zomers worden steeds warmer. Het is daarom fijn om airconditioning te hebben in huis. Misschien willen we niet allemaal zo’n enorme airconditioninginstallatie aan ons huis plaatsen. Een mobiele airco is daarom de oplossing. Toch kan het gebeuren dat je airco niet goed werkt omdat ze niet goed is aangesloten. Hoe voorkom je dat?

Zo zorg je dat mobiel airco perfect werkt

Een goed werkende airco is belangrijk. Niet alleen omdat je anders niet af kunt koelen, het zal er misschien ook voor zorgen dat je energierekening onnodig hoog wordt. Om je mobiele airco goed te laten werken, moet je ervoor zorgen dat je het volgende doet:

  • Koop een raamafdichtingsset
  • Zorg dat er geen andere warmtebronnen in de kamer zijn
  • De ruimte moet niet te groot zijn voor de koelcapacitiet
  • Reinig het apparaat op de juiste manier

Koop een raamafdichtingsset

Een mobiele airco heeft een slang die je lucht van buiten moet krijgen om goed te kunnen koelen. Als je deze slang uit het raam laat hangen kan het gebeuren dat er te veel warme lucht door de ramen naar binnen stroomt en je airco niet goed werkt. Koop in dat geval een afdichtingsset voor je ramen zodat koude lucht niet ontsnapt Zorg ook dat de luchtpijp goed aan het apparaat vastzit.

Zorg dat er geen andere warmtebronnen in de kamer zijn

Andere apparaten kunnen warmte uitstralen. Als je een slaapkamer koel wilt houden voor de nacht, kun je daarom beter andere bronnen uitschakelen.

De ruimte moet niet te groot zijn voor de koelcapacitiet

Mobiele airco’s hebben een minder grote capaciteit om te koelen dan een gewone airco. Het kan daarom gebeuren dat de mobiele airco de grote ruimte niet voldoende kan koelen.

Reinig het apparaat op de juiste manier

Een airco schoonmaken zal ervoor zorgen dat deze beter werkt en langer meegaat. Reinig luchtfilters wekelijks en maak een airco nooit schoon met veel water.

Over de auteur

Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen. Verder kun je bij Stijn niet a... Lees meer