Beste monitor 2023. 5x de beste monitoren

Laatste ge-update in door Agnes

In de huidige markt van continue digitalisering heeft vrijwel elk huishouden er wel één of meerdere in huis staan, een monitor. Niet alleen brengt dit voordeel voor gamers, ook voor simpele tekstverwerking, thuiswerkers of mensen die graag films en series kijken biedt het een uitkomst. Monitoren zijn er in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, zoals gaming monitoren, een monitor die je verticaal gebruikt, monitoren met Touch screen en ga zo maar door.

In deze review zetten we de beste monitoren van 2023 voor je op een rij. Daarbij hebben we onder meer gekeken naar het schermdiagonaal, de verversingssnelheid, de beeldkwaliteit en natuurlijk de prijs. Hier is de Samsung LS24R650 als beste monitor van 2023 uit naar voren gekomen! Benieuwd naar een monitor die bij jouw wensen past? Wij hebben er nog een aantal voor je op een rij gezet!

Samsung LS24R650 Bekijk prijzen
Schermdiagonaal: 23,8 inch
Verversingssnelheid: 75 Hertz
Beeldkwaliteit: Full HD
Hierom zijn we fan:
IPS-paneel
Ergonomische zithouding
Blauw licht filter
Smalle schermrand
Let hierop:
Helderheid
Ingebouwde speakers

Geschikt voor: Consumenten die voor een uitstekende kleurweergaven en ergonomische houding willen gaan.

Na allerlei tests te hebben afgerond, zijn we tot de conclusie gekomen dat de Samsung LS24R650 de beste monitor van 2022 is. Dit komt allereerst doordat je het scherm volledig naar wens kunt inrichten, zodat je te allen tijde een ergonomische zithouding kunt creëren. Zo is de monitor:

 • In hoogte verstelbaar
 • Kantelbaar
 • Draaibare voet
 • Pivot-functie

Het IPS paneel

Daarnaast beschikt het scherm over een IPS paneel. Dit zorgt op de monitor voor een zeer brede kijkhoek, terwijl je ook een goede kleurweergave hebt. Zeker tijdens het bewerken van foto's en video's is dit belangrijk. Daarbij moeten we wel vermelden dat dit type paneel vaak iets duurder is.

Een groot voordeel tijdens het kijken op het scherm is dat deze beschikt over een blauw licht filter. Hierdoor kun je het scherm ook in de avond zonder problemen bekijken en krijg je minder snel last van vermoeide ogen of slaapproblemen.

Om ervoor te zorgen dat deze monitor voor iedereen geschikt is, hebben we ook twee van dezelfde monitoren langs elkaar gebruikt. Doordat de schermrand maar 5 millimeter dik is, kun je probleem twee van deze monitoren langs elkaar gebruiken.

De minpunten van de monitor

Bij het gebruiken van de monitor zijn we er wel achter gekomen dat de helderheid met 250 cd/m2 aan de lage kant is. Dit zien we ook terug bij de andere Samsung monitoren in deze review. Vergelijken we deze echter met de helderheid van de MSI monitor (400 cd/m2), dan moet je hier zeker rekening mee houden.

Een ander nadeel is dat deze monitor geen ingebouwde speakers heeft. Hierdoor moet je een bluetooth speaker aansluiten of moet je het geluid van je laptop gebruiken om bijvoorbeeld films en series te kijken. Dit hebben we daarom ook als nadeel genoteerd.

De beste monitor van 2022 vanwege de verstelbaarheid en de uitstekende weergave door het IPS-paneel.

Samsung LS24R356FZUXEN Bekijk prijzen
Schermdiagonaal: 23,8 inch
Verversingssnelheid: 75 Hertz
Beeldkwaliteit: Full HD
Hierom zijn we fan:
IPS-paneel
Blauw licht filter
Scherpe weergave
Allround gebruik
Let hierop:
Aantal aansluitingen
Kabelmanagement

Geschikt voor: Mensen die op zoek zijn naar een basic monitor voor allround gebruik

Ben je op zoek naar een echte allrounder? Wil je zowel films kijken, e-mails versturen en simpel taken op je computer uitvoeren, dan is deze Samsung LS24R356FZUXEN zeer geschikt. Voor een zeer scherpe prijs haal je een uitstekend beeldscherm in huis!

23,8 inch monitor

Deze 23,8 inch monitor beschikt over een IPS-paneel, blauw licht filter en een erg scherpe weergave. Ondanks dat het beeldscherm Full HD resolutie heeft, is het beeld toch scherper dan bij een 27 inch scherm. Het scherm heeft 1920 x 1080 pixels, waardoor je uitstekend basistaken kunt uitvoeren.

Daarnaast kunt je ook in de avonduren gewoon doorwerken op deze monitor, mede door de blauw licht filter. Hierdoor krijg je veel minder last van je ogen en kun je ook als je achter het scherm vandaan komt, direct slapen.

In tegenstelling tot veel andere schermen in deze review, moeten we wel het ontbreken van aansluitingen benadrukken. Hoewel deze beschikt over een HDMI poort en VGA aansluiting, ontbreken onder meer:

 • USB C
 • USB poorten
 • Hoofdtelefoon aansluiting

Vooral voor mensen die en extra scherm op een MacBook willen is dat een probleem. De nieuwe MacBooks kun je namelijk alleen verbinden met een usb c kabel. Wil je dit scherm op je MacBook aansluiten, dan moet je hiervoor een andere kabel aanschaffen.

Kabelmanagement

Helaas ontbreekt er bij deze monitor wel het kabelmanagement. Hierdoor kan het zijn dat je veel kabels over, op, onder of langs je bureau hebt lopen. Wil je dit voorkomen, dan kun je bij Coolblue verschillende accessoires aanschaffen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een opgeruimd bureau ook meer rust in je hoofd geeft! We zouden het dan ook adviseren om dit mee te nemen in je keuze!

De best geteste monitor vanwege de scherpe prijs, de blauw licht filter en het IPS-paneel!

Samsung LS27R650 Bekijk prijzen
Schermdiagonaal: 27 inch
Verversingssnelheid: 75 Hertz
Beeldkwaliteit: Full HD
Hierom zijn we fan:
Bezel
Ergonomische werkhouding
Blauw licht filter
Trillingsvrije technologie
Let hierop:
Helderheid
Ingebouwde speakers

Geschikt voor: Thuiswerkers die het gevoel van ultrawide monitoren willen nabootsen.

Een van de beste monitors voor thuiswerkers is deze Samsung SL27R650! Aangezien je meerdere uren per dag achter het scherm doorbrengt, is het wel prettig dat dit op een fijne manier gebeurt. Zo zorgt de trillingsvrije technologie voor het tegengaan van kleine trillingen in het beeld, die weer kunnen zorgen voor:

 • Hoofdpijn
 • Geïrriteerde ogen
 • Concentratieverlies

Daarnaast is ook een ergonomische werkhouding belangrijk als je veel vanuit huis werkt. Het beeldscherm is daarom in hoogte verstelbaar, kantelbaar, heeft een draaibare voet en zelfs een pivot functie. Een ideale zakelijke monitor als je bijvoorbeeld lange documenten door moet lezen.

Ultrawide monitor

De beste ultrawide monitoren zijn vaak een stuk duurder. Met de smalle schermrand heb je met twee van deze schermen de oplossing. Zo creëer je moeiteloos een werkplek met meerdere monitoren. Ondanks dat het 27 inch beeldscherm al vrij groot is, is dit ideaal als je op meerdere schermen tegelijk wilt werken.

De blauw licht filter zorgt ervoor dat je ook in de avond door kunt blijven werken, zonder dat je last krijgt van hoofdpijn of niet meer kunt slapen. Zeker als de wintermaanden weer in aantocht zijn en de dagen korter worden, is dat een ideale feature.

De minpunten

Helaas beschikt ook deze monitor niet over ingebouwde speakers. Toch is dat wat ons betreft niet het grootste nadeel. Dat is namelijk de helderheid. Werk je namelijk bij het raam en schijn de zon op je scherm, dan kan de beperkte helderheid ervoor zorgen dat het beeld wazig wordt. Dit is niet prettig werken en zorgt voor veel minder helderheid.

De beste monitor voor thuiswerkers vanwege de smalle bezel, de pivot functie en de ergonomische werkhouding!

MSI Optix G251F Bekijk prijzen
Schermdiagonaal: 24,5 inch
Verversingssnelheid: 165 Hertz
Beeldkwaliteit: Full HD
Hierom zijn we fan:
G-sync technologie
Verversingssnelheid
Reactietijd
IPS paneel
Let hierop:
Full HD monitor
Ingebouwde speakers

Geschikt voor: Gamers die willen genieten van uitstekende beeldkwaliteit en een snelle reactietijd!

Gamers opgelet, want met deze MSI Optix G251F haal je een echte knaller in huis! De 24,5 inch monitor beschikt namelijk over een aantal kenmerken die het een uitstekende gaming monitor maken! Dit zijn:

 • G-Sync technologie
 • Verversingssnelheid
 • IPS Paneel

Gaming Monitor

Laten we beginnen met de G-sync technologie. Dit zorgt ervoor dat je de videokaart van je gaming pc kunt synchroniseren met de monitor, waardoor je geen haperende beelden krijgt tijdens het gamen. Daarnaast het IPS paneel ervoor dat je vanuit iedere kijkhoek scherpe beelden krijgt.

Daarnaast zorgt de verversingssnelheid van 165 Hertz er in combinatie met de 1 milliseconde reactietijd voor dat je jouw concurrenten net een stapje voor blijft. Zeker bij shooter games is dit van doorslaggevend belang.

Een nadeel bij deze gaming monitor is wel dat deze een Full HD resolutie heeft, waardoor de beeldkwaliteit wel minder is dan wanneer we dit vergelijken met een 4K monitor of Quad HD resolutie.

Een speakerset

Evenals bij verschillende andere monitoren in deze review, ontbreekt helaas wel de speaker. Hierdoor moet je eigenlijk direct terugvallen op een bluetooth headset of draadloze oordopjes. Hoewel dit voor gamers geen enkel probleem is als ze alleen aan de slag gaan, kan het wel vervelend zijn als je een film of serie wilt kijken.

Een goede monitor voor gamers die beschikt over G-sync technologie, 165 Hertz en 1 ms reactietijd.

Samsung Odyssey G5 C27G55T Bekijk prijzen
Schermdiagonaal: 27 inch
Verversingssnelheid: 144 Hertz
Beeldkwaliteit: Quad HD
Hierom zijn we fan:
Verversingssnelheid
Curved monitor
Resolutie
Kabelmanagement
Let hierop:
Hoogte verstelbaar
Ingebouwde speakers

Geschikt voor: Mensen die door een curved monitor het scherm naar zich toe willen zien komen.

Ben je een echte gamer? En wil je een goede game monitor hebben die je ook voor andere zaken kunt gebruiken? Dan moet je deze Samsung Odyssey G5 hebben. Het grote voordeel van dit scherm is namelijk de verversingssnelheid. Met maar liefst 144 Hertz is de monitor compatibel om te gebruiken voor de zwaarste games!

Technische aspecten

Kijken we naar de technische aspecten, dan zijn er drie punten die opvallen:

 • Curved monitor
 • Hoge resolutie
 • Anti glare scherm

Laten we beginnen met het feit dat het een curved monitor is. Hierdoor komt de monitor aan de zijkanten wat naar je toe, waardoor je een natuurlijkere kijkhouding hebt. Dit is te vergelijken met een ultrawide monitor, maar dan in het klein.

Daarnaast zorgt de hoge resolutie én het anti glare scherm ervoor dat de kleuren van het scherm goed tot hun recht komen. Het anti glare zorgt er daarnaast voor dat je geen glinstering of onduidelijk scherm krijgt als de zon op het scherm komt.

Fysieke aspecten

Ook als we kijken naar de fysieke aspecten van de monitor vallen ons een aantal dingen op. Allereerst is dit bijvoorbeeld het kabelmanagement. Aan de achterkant van de monitor kun je namelijk de kabels zorgvuldig wegstoppen, zodat deze uit het zicht onder je bureau verdwijnen.

Helaas zijn er ook twee minpunten als het aankomt op de fysieke aspecten. Zo is de monitor bijvoorbeeld niet in hoogste verstelbaar, waardoor je er een verhoging voor moet gebruiken om de hoogte aan te passen. Zelf gebruiken we hier vaak boeken voor, maar ideaal is het niet.

Daarnaast valt het ook op dat deze monitor geen ingebouwde luidsprekers heeft. Ondanks dat je voor de games vaak een gaming headset zult gebruiken, zou het wel fijn zijn als je bijvoorbeeld in een vergadering zit. Hier moet je dus wel rekening mee houden als je een nieuwe monitor gaat kopen.

Een van de beste curved monitoren, geschikt voor gaming en met anti glare voor een kraakhelder beeld!

Product Schermdiagonaal Verversingssnelheid Beeldkwaliteit
Samsung LS24R650 Samsung LS24R650
Beste koop monitor
23,8 inch 75 Hertz Full HD Bekijk prijzen
Samsung LS24R356FZUXEN Samsung LS24R356FZUXEN
Best geteste monitor
23,8 inch 75 Hertz Full HD Bekijk prijzen
Samsung LS27R650 Samsung LS27R650
Beste monitor voor thuiswerken
27 inch 75 Hertz Full HD Bekijk prijzen
MSI Optix G251F MSI Optix G251F
Beste monitor voor ps5 (4k)
24,5 inch 165 Hertz Full HD Bekijk prijzen
Samsung Odyssey G5 C27G55T Samsung Odyssey G5 C27G55T
Beste curved monitor
27 inch 144 Hertz Quad HD Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Agnes

Agnes is all-round copywriter en schrijft het liefst in de categorie huishouden en wonen.  Ze vergelijkt van alles, zodat jij de beste keuze maakt in jouw aankoop. Verder houdt Agnes van schilderen en is ze dol op paardrijden.