Beste muizenval 2023. 5x de beste muizenvallen

Laatste ge-update in door Jasper

Met de beste muizenval 2023 voorkom je een muizenplaag in je huis. Wist je dat een vrouwtjesmuis tussen de 15 en 120 jonge muizen per jaar kan krijgen? Je moet er toch niet aan denken dat die straks allemaal in jouw huis zitten! Een goede muizenval helpt bij het voorkomen van dit probleem.

Er zijn alleen erg veel muizenvallen te koop. Dus welke kies je als je graag de beste muizenval wilt? In deze review hebben we 5 verschillende muizenvallen getest, van houten klemvallen tot de beste diervriendelijke muizenval. Ze vangen allemaal de muis met behulp van lokaas.

We hebben eerst bepaald aan welke criteria een goede muizenval moet voldoen. Met die criteria hebben we vijf muizenvallen geselecteerd. Die hebben we getest en onderling vergeleken.

Daarna hebben we een top 5 gemaakt waarin je meteen kunt zien wat wij de beste muizenvallen vinden. De Wonact muizenval vonden wij de allerbeste. Deze muizenval lost je muizenprobleem snel en hygiënisch op.

Wonact Muizenval Bekijk prijzen
Geschikt voor: Knaagdieren, Muizen, Vogels
Diervriendelijk?: Nee
Maximaal bereik: 30 meter
Hierom zijn we fan:
Lokaas ligt verdiept – Zeer gevoelig triggerplateau – Geen gif nodig
Let hierop:
Niet geschikt voor grote ratten – Je moet zelf de muis weggooien

Met de Wonact Muizenval beginnen we deze review. In de verpakking die wij hebben getest zaten zes muizenvallen en een e-book met advies. Zo heb je er meteen genoeg om in je hele huis muizen te vangen. Het e-book geeft advies over de plaatsing van de vallen en het lokaas.

De vallen zijn gemaakt van kunststof met een roestvrijstalen klem. We vonden het erg handig hoe je de klem kunt spannen door de hendel naar achteren te duwen en vast te klikken. Je hoeft niet bang te zijn dat je vingers klem komen te zitten als je de val zet.

De beste lokvoer muizenval

Een ander pluspunt is dat het lokaas verdiept ligt. Bij houten muizenvallen is dat niet het geval, waardoor de muis soms het aas opeet en niet in de val trapt. Bij deze val moet de muis eerst op een triggerplateau stappen om bij het eten te komen. Zodra dat gebeurt, klapt de val dicht.

Deze goed werkende muizenval is helaas niet diervriendelijk. Dat betekent dat de muis gedood wordt en dat je de muis zelf uit de val haalt en weggooit. Bij deze val kan dat gelukkig zonder de muis aan te raken. Wil je dat liever niet doen? Kies dan voor de For Goods diervriendelijke muizenval.

Beste koop muizenval 2022

Deze muizenvallen kun je onder de kraan afspoelen en opnieuw gebruiken. Ze gaan dus lang mee. Helaas zijn ze niet geschikt voor het vangen van grote ratten, maar wel voor kleine ratten en muizen. Het unieke van Wonact is dat je contact met ze op kunt nemen voor hulp bij ongediertebestrijding.

De belangrijkste voordelen nog even op een rij:

 • Hygiënisch en duurzaam
 • Geen muizengif nodig
 • De val is makkelijk te zetten
 • Het lokaas ligt verdiept

Deze set muizenvallen kost nog geen 20 euro en werkt heel effectief. Daarom krijgt deze set van ons de titel Beste koop muizenval 2022.

Doordat het lokaas bij deze muizenval verdiept ligt, is de kans veel groter dat de val effectief werkt.

Verkrijgbaar bij:
PROTEKX Muizenval Bekijk prijzen
Diervriendelijk?: Nee
Geschikt voor: Muizen
Maximaal bereik: 100m
Hierom zijn we fan:
Makkelijk scherp te stellen – Geschikt voor binnen en buiten - Zonder gif
Let hierop:
Muis gaat wel dood

De volgende muizenval die we hier reviewen is de PROTEKX muizenval. Deze muizenval werkt, net als de Wonact muizenval, met een hendel die dichtklapt zodra de muis op de val stapt. De PROTEKX muizenval kun je binnen en buiten gebruiken, net als de Wonact muizenval.

We hebben een set muizenvallen van zes stuks getest. De prijs van deze set was iets hoger dan van de Wonact muizenvallen set. We waren dus benieuwd naar de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee muizenvallen.

De beste aas muizenval dankzij verdiept aasbakje

Het bereik van deze muizenvallen is 100 meter, bijna drie keer zo ver als het bereik van de Wonact muizenvallen die en bereik van 30 meter hebben. Je hebt dus minder muizenvallen van Mylotec nodig. Ook wordt de muis niet gedood door muizengif. De dood is nog steeds moeilijk, maar zal snel en licht gebeuren.

Net als bij de Wonact muizenval ligt ook hier het lokaas verdiept, zodat de muis op de triggerplaat moet stappen. De gevoeligheid is ook hetzelfde, beide muizenvallen klappen dicht als er een druk van 9 gram wordt uitgeoefend op de plaat. Met deze val kun je twee muizen vangen in plaats van één.

Best geteste muizenval 2023

De muizenval kun je makkelijk scherp stellen. 

 • Grote kans dat de muis gevangen wordt
 • Makkelijk in te stellen
 • Je gebruikt geen muizengif

Deze muizenval werkt effectief, is hygiënisch en kan twee muizen tegelijk vangen. Daarom vinden wij dit de best geteste muizenval van 2022.

Verkrijgbaar bij:
Muizenval Bekijk prijzen
Geschikt voor: Muizen, Ratten
Diervriendelijk?: Ja
Maximaal bereik: NVT
Hierom zijn we fan:
Diervriendelijk – Geen gif nodig – Vaatwasbestendig
Let hierop:
Vrij dure muizenval – Werkt niet voor hele kleine muisjes

De derde muizenval die we hier bekijken is de diervriendelijke muizenval van For Goods.  In vergelijking met de Mylotec en Wonact muizenvallen is deze val diervriendelijk omdat de muis levend gevangen wordt.

Deze val is geschikt voor muizen en ratten, terwijl de Wonact en Mylotec vallen met name geschikt zijn voor muizen. De ForGoods muizenval is vrij groot en de fabrikant raadt aan om de val buiten te gebruiken. Binnenshuis kan ook. De val is geschikt om één muis per keer te vangen.

Deze muizenval is makkelijk in gebruik

Het lokaas plaats je voorin de muizenval zodat de muis over het plankje moet lopen om erbij te komen. Als de muis dat doet, dan klapt de deur van de val dicht. Uit reviews van gebruikers halen we wel dat de val niet goed werkt voor hele kleine veldmuisjes. Deze zijn waarschijnlijk te licht.

Het is vrij makkelijk om de val neer te zetten en de deur op scherp te zetten. Als de muis is gevangen, kun je de val optillen en meenemen naar bijvoorbeeld het bos. Daar kun je de muis of rat dan weer vrijlaten.

Beste diervriendelijke muizenval

Als je er niet van houdt om muizen dood te aken, dan is deze muizenval geschikt voor jou. Wat we een pluspunt vinden is dat je de val kunt afspoelen en hergebruiken. Deze val is niet goedkoop, dus het is zeker gunstig als je ‘m opnieuw kunt gebruiken.

De sterke punten op een rij:

Omdat deze muizenval de muis of rat levend vangt, vinden wij dit de beste diervriendelijke muizenval.

Deze muizenval werkt helaas niet goed tegen hele kleine muisjes omdat de val dan niet dichtklapt.

Verkrijgbaar bij:
Traditionele Houten Muizenvallen Set Bekijk prijzen
Geschikt voor: Muizen
Diervriendelijk?: Nee
Maximaal bereik: 10 m
Hierom zijn we fan:
Goedkope muizenval – Overal te gebruiken – Geen gif nodig
Let hierop:
Zelf de muis eruit halen – Val werkt soms niet goed

De muizenval die we nu gaan reviewen is de klassieke houten muizenval die iedereen wel kent. Deze muizenval is goedkoop en kan binnen en buiten gebruikt worden. Je kunt deze val na gebruik wassen, maar dat gaat makkelijker met de kunststof vallen van Mylotec en Wonact.

Als je bijvoorbeeld pindakaas gebruikt als lokaas, dan trekt dat snel in het hout en dat is minder hygiënisch. Het zetten van deze houten val is ook wat lastiger omdat je twee handen nodig hebt. Bij de vallen van Wonact en Mylotec kun je de val eenvoudig op scherp zetten door een hendel over te halen.

Betaalbare muizenval voor binnen en buiten

Bij dit type muizenval ligt het lokaas onder het plaatje. Als de muis het lokaas weghaalt, dan is het de bedoeling dat de val dichtklapt. Uit reviews van gebruikers blijkt dat dit mechanisme niet altijd goed werkt. Het lokaas wordt opgegeten, maar de muis wordt niet gevangen.

In vergelijking met de vallen van Wonact, Mylotec en For Goods is de kans dat de muis gevangen wordt dus vrij klein. Bovendien wordt de muis niet levend gevangen, zoals bij de For Goods muizenval. Als de muis is gevangen moet je zelf de muis uit de val halen en weggooien.

Beste muizenval hout 2022

Als je graag een goedkope houten muizenval wilt, dan is dit zeker een goede keuze. Hou er wel rekening mee dat de val niet altijd goed werkt en dat de muizen het aas er onderuit kunnen eten zonder dat de val dichtklapt.

 • Goedkope muizenval
 • Beperkt herbruikbaar
 • Geen gif nodig
 • Wel geschikt voor kleine muisjes

Wij vinden dit de beste muizenval van hout omdat deze val goedkoop is en je geen gif nodig hebt om de muizen te bestrijden.

Door de constructie van deze muizenval eten muizen soms het lokaas op zonder dat de val dichtklapt.

Verkrijgbaar bij:
Wonact Bekijk prijzen
Diervriendelijk?: Nee
Maximaal bereik: 50m
Geschikt voor: Ratten
Hierom zijn we fan:
Hygiënisch – Effectief – Makkelijk scherp te stellen
Let hierop:
Niet geschikt voor kleine muisjes – kleiner bereik

Als laatste reviewen we hier de Wonact rattenval. Deze klemmen zijn speciaal gemaakt voor ratten. 

Deze rattenvallen zijn gemaakt van kunststof en het lokaas ligt verdiept, net als bij de Wonact en Mylotec vallen. De rat moet op een plateautje stappen om bij het voer te komen. Daarna klapt de val dicht. Wij vonden het makkelijk om de val scherp te stellen. Je trekt de klep naar achteren, lokaas erin en klaar.

De beste rattenval met efficiënte werking

De klem is effectief en groter gemaakt voor de rat. Het plateau is gevoelig en reageert als er een gewicht van 18 gram op komt. Daarmee is deze val niet geschikt voor veldmuizen of andere kleine muizen. Daarvoor kun je de houten muizenval gebruiken.

We vinden het een pluspunt dat deze rattenval is  gemaakt van kunststof. Dat is hygiënisch omdat je het kunt afspoelen onder de kraan. Het afneembare lokaasbakje kun je ook makkelijk afwassen voordat je de val weer opnieuw gaat gebruiken. Deze val is zelfs gemaakt om in de vaatwasser te plaatsen. Daardoor is het ook erg hygiënisch.  .

Beste muizenval voor ratten

Deze muizenval is door de gevoeligheid het meest geschikt voor het vangen van kleine en grote ratten. De pluspunten van deze rattenval zijn:

 • Zeer hoge vangkans
 • Makkelijk scherp te zetten
 • Herbruikbaar
 • Uitneembaar lokaasbakje
 • 1 jaar garantie
 • Vaatwasserbestendig
 • Inclusief e-book: 'Praktische tips voor het bestrijden van ratten'

Door deze pluspunten en het grote gebruiksgemak vinden wij dit de beste muizenval voor ratten.

Verkrijgbaar bij:
Product Diervriendelijk? Geschikt voor Maximaal bereik
Wonact Muizenval Wonact Muizenval
Beste koop
Knaagdieren, Muizen, Vogels 30 meter Bekijk prijzen
PROTEKX Muizenval PROTEKX Muizenval
Best geteste
Muizen 100m Bekijk prijzen
Muizenval Muizenval
Beste diervriendelijke muizenval
Muizen, Ratten NVT Bekijk prijzen
Traditionele Houten Muizenvallen Set Traditionele Houten Muizenvallen Set
Beste muizenval hout
Muizen 10 m Bekijk prijzen
Wonact Wonact
Beste muizenval voor ratten
Ratten 50m Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: vrijdag 24 maart 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit