Beste nachtcrème 2022 (5 goede voor 50+ en oudere huid)

Laatste ge-update in door Eva
Martje met de Garnier Skinactive Face Anti-Age Lavendel Nachtcrème
Martje met de Garnier Skinactive Face Anti-Age Lavendel Nachtcrème

Ongeveer 86% van alle vrouwen gebruikt een dagcrème, terwijl er van nachtcrèmes geen percentages bekend zijn. Wij vroegen ons af waarom dat zo is. Zou het gebruik van een speciale nachtcrème een stuk minder populair zijn?

Onbegrijpelijk vinden wij, want nachtcrèmes werken niet alleen hydraterend, ze doen nog iets extra’s. Nachtcrèmes zorgen voor het herstel van je huid, zodat je ontwaakt met een zachte en stevige huid. Ook zijn er speciale crèmes die huidveroudering tegen gaan en rimpelvorming helpen verminderen. En dat allemaal terwijl je slaapt!

Wij hebben de beste nachtcrèmes van 2022 op een rij gezet. We keken naar allerlei factoren zoals de smeerbaarheid, het gebruik van parfum, het effect en natuurlijk voor welk huidtype de crème geschikt is. Uiteindelijk is L’Oréal Paris Triple Active Nachtcrème naar voren gekomen als de Beste nachtcrème 2022.

L’Oréal Paris Triple Active Nachtcrème Bekijk prijzen
Eigenschappen: hydraterend
Huidtype: alle
Parfumvrij: Nee
Hierom zijn we fan:
drievoudige werking
ruikt lekker
goede prijs/kwaliteitsverhouding
Let hierop:
duurt wat langer om in te trekken
minder geschikt voor gevoelige huid

Wat voor huidtype je ook hebt, deze nachtcrème van L’oréal is volgens eigen zeggen altijd goed. Door de crème wordt de huid gehydrateerd, beschermd, hersteld en het ruikt ook nog eens erg lekker. Parfumvrij is hij dus niet (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Biodermal Pure Balance Skin) en dat maakt hem naar ons idee toch minder geschikt voor de gevoelige huid. 

Dat bleek ook uit de ondervindingen van het testpanel, waarbij verschillende vrouwen met een gevoelige huid last kregen van uitslag (en/of puistjes) na het gebruik van de nachtcrème. Gelukkig hadden de overige dames nergens last van en zagen zij juist veel goede eigenschappen.

Hou je wel van een voordeeltje en geef je niet graag te veel uit? Dan is de L’Oréal Paris Triple Active Nachtcrème de perfecte keuze voor jou. Het potje is namelijk niet schreeuwend duur en doet wat het beloofd. Je huid wordt gehydrateerd, beschermd en ziet er in de ochtend stralend en fris uit, ongeacht of jij je zelf ‘s ochtends vroeg fris en fruitig voelt.

Eigenschappen van de nachtcrème:

 • hydraterend, antirimpel;
 • voor alle huidtypes;
 • 50 ml;
 • voor alle leeftijden;
 • niet parfumvrij.

Hydraterende ingrediënten

In tegenstelling tot de eerdere versies zul je merken dat deze vernieuwde versie minder vettig aanvoelt en het zal je opvallen dat hij makkelijker te verdelen is over je gezicht. Toch zul je nog altijd wat geduld moeten hebben totdat de nachtcrème volledig is ingetrokken. 

De lage prijs in combinatie met de goede werking en de lekkere geur zorgen ervoor, dat de Triple Active nachtcrème voor ons de onbetwiste nummer 1 is en als beste koop nachtcrème 2022 gekozen is.

Als je snel naar bed wil, kan het tot gevolg hebben dat niet alleen je huid, maar ook je kussensloop gehydrateerd wordt.

Biodermal Anti Age nachtcrème 60+ Bekijk prijzen
Eigenschappen: antirimpel
Huidtype: rijpe huid
Parfumvrij: Ja
Hierom zijn we fan:
trekt snel in,
voelt prettig
met ceramide en sheaboter
Let hierop:
hogere prijs
alleen voor normale
rijpe huid

Wanneer je een rijpe huid hebt, dan weet je inmiddels dat een goede verzorging belangrijk is om je huid glad, strak en stralend er uit te laten zien. Misschien gebruik je de Biodermal Anti Age Dagcrème al en overweeg je om ook de nachtcrème van Biodermal te gaan gebruiken.

De Biodermal Anti Age 60+ nachtcrème voedt de huid en hydrateert tegelijkertijd terwijl je slaapt en zorgt ervoor dat je huid optimaal herstelt enje huid strakker wordt. De crème heeft ceramide, sheaboter en nog een hele batterij aan speciale ingrediënten die jouw huid stralender maken en de fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar maken.

Eigenschappen van de nachtcrème:

 • hydraterend, antirimpel;
 • voor de normale huid;
 • 50 ml;
 • vanaf 60 jaar;
 • niet parfumvrij.

Anti aging

Heb je een normale, rijpe huid, dan is deze nachtcrème uitermate geschikt voor je. Voor een vette, onzuivere, droge of gemengde huid is het beter om de Garnier Skinactive Face Anti-Age te gebruiken. Beide antirimpelcrèmes zijn echter voorzien van een geurtje en daardoor misschien wat minder geschikt als nachtcrème voor de gevoelige huid. 

Heb je een rijpere, gevoelige huid of zelfs acne gevoelige huid dan kun je je toevlucht nemen tot de Biodermal Pure Balance Skin. Deze crème is parfumvrij en is net als deze antirimpelcrème speciaal ontwikkelt om jouw rijpe, volwassen huid te laten stralen.

Al met al zijn gebruikers zeer tevreden en spraken ze over een voelbaar stevigere huid wanneer ze het hadden over deze nachtcrème, zodat we niet lang hoefden te twijfelen voor we het kroonden tot Best geteste nachtcrème van 2022.

Voor een volledig antirimpel effect raadt Biodermal aan om ook de speciale dagcrème en het Biodermal anti age oogserum te gebruiken.

L'Oreal Paris Extraordinary Oil Nachtcrème Bekijk prijzen
Eigenschappen: antirimpel
Huidtype: droge huid
Parfumvrij: nee
Hierom zijn we fan:
smeert goed uit
voelt niet vettig
ruikt lekker
Let hierop:
is een masker ipv crème
alleen voor droge huid

Hou je van een heerlijk geurtje, dan word je vast verliefd op de Extraordinary Oil Nachtcreme van L’Oréal Paris. De combinatie van witte Jasmijn met de essentiële oliën van lavendel en rozemarijn ruikt niet alleen heerlijk, samen werken ze ook nog eens uitstekend als anti-oxidant en anti-veroudering. Het enige nadeel is wel, dat deze crème echt alleen geschikt is als jouw huid droog is.

De crème is namelijk extra voedend en vochtinbrengend en kan als je een normale, gemengde of vette huid hebt juist behoorlijk vet aanvoelen. Heb je een droge huid, dan zal de nachtcrème juist het gewenste effect bewerkstelligen en ervoor zorgen dat je de volgende ochtend wakker wordt met een gezicht dat minder trekkerig en je huid zacht voelt.

Eigenschappen van de nachtcrème:

 • hydraterend, antirimpel;
 • voor de droge huid;
 • 50 ml;
 • vanaf 25 jaar;
 • niet parfumvrij.

Masker 

Wanneer je de crème gaat gebruiken, zul je er misschien even aan moeten wennen. Strikt genomen is deze crème namelijk niet voor de volle 100% een crème, maar ook een masker. Voor het gebruik als masker, breng je simpelweg een wat dikkere laag aan en als je hem als crème wil gebruiken, dan volstaat een dun laagje.

L’Oréal Paris staat niet alleen met deze crème in de top 5 van beste nachtcrèmes 2022, ook de L’Oréal Paris Triple Active Nachtcrème heeft een eervolle vermelding. Die goede nachtcrème is zelfs geschikt voor alle huidtypen. 

Let op, dat je slechts een beetje crème gebruikt om het snel in te laten trekken. Wanneer je een dikkere laag over je hele gezicht smeert in ronddraaiende bewegingen, dan wordt het een nachtmasker.

Garnier Skinactive Face Anti-Age Bekijk prijzen
Eigenschappen: antirimpel
Huidtype: droge huid
Parfumvrij: Nee
Hierom zijn we fan:
voor alle huidtypes
lavendelgeur
goede prijs/kwaliteitsverhouding
Let hierop:
trekt langzaam in
kan even paarsachtige waas achterlaten

Ben jij dol op natuurlijke ingrediënten, dan word je blij van deze night cream. En nee, daarmee bedoelen we geen groene thee extracten of iets dergelijks, maar andere pure, biologische en natuurlijke ingrediënten.

Hij is volgens Garnier geschikt voor elke huid, dus daar hoef je het niet voor te laten. Een aantal vrouwen die deze nachtcrème gebruiken met een droge of gemengde huid vond de crème wel wat vettig aanvoelen, maar een gevoel is uiteindelijk sterk persoonsgebonden. 

Als je twijfelt, dan zouden wij zeggen: gewoon doen! De prijs is dusdanig dat je het daarvoor niet hoeft te laten en uitproberen kan zeker geen kwaad getuige de vele lovende reacties. Alleen als je niet houdt van lavendel (of de geur daarvan), dan kun je beter kijken naar andere nachtcrèmes.

De lavendelgeur is misschien niet allesoverheersend, maar wel duidelijk aanwezig. Ondanks dat de crème niet parfumvrij is, is het spul toch geschikt wanneer je een gevoelige huid hebt. Dat komt omdat de gebruikte parfum een zuiver natuurlijke oorsprong heeft, zonder alcohol of chemische toevoegingen.

Eigenschappen van de nachtcrème:

 • antirimpel;
 • voor elk huidtype;
 • 50 ml;
 • voor alle leeftijden;
 • niet parfumvrij.

Verantwoorde keuze

Deze goede nachtcrème bevat verder ingrediënten die afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen, die ieder jaar herontwikkeld kunnen worden. Ook worden de ingrediënten duurzaam verbouwd en fairtrade verkregen. En tot slot is de verpakking recyclebaar. 

Deze crème is, in tegenstelling tot de L'Oreal Paris Extraordinary Oil Nachtcrème minder geschikt voor de droge huid en doet zijn werk juist perfect wanneer je een vettere huid hebt. De verantwoorde manier van produceren, in combinatie met de stralende huid na gebruik waren genoeg redenen voor ons om de Garnier Skinactive Face Anti-Age te belonen en als Beste nachtcreme vette huid 2022 te benoemen. 

Deze crème is een zeer verantwoorde keuze. Het product is volledig vegan en bevat geen dierlijke ingrediënten of bijproducten.

Biodermal Pure Balance Skin Bekijk prijzen
Eigenschappen: antirimpel en hydraterend
Huidtype: onzuivere huid, gemengde huid, normale huid
Parfumvrij: Ja
Hierom zijn we fan:
parfumvrij
met huideigen hyaluronzuur
in tube
Let hierop:
draaidop ipv klepje
vooral geschikt voor onrustige huid

Dit is de enige crème uit onze top 5 van beste nachtcrèmes in een tube. Wanneer je smeren uit een potje minder hygiënisch vindt, dan is dit de uitkomst. Daarbij moeten we wel eerlijk vermelden, dat wij zelf de draaidop niet zo handig vinden. Liever hadden we een dop met een klepje gehad, maar wellicht denk jij daar anders over.

Wat ook jammer is, is dat de crème eigenlijk met name geschikt is voor een onrustige huid (met onzuiverheden en oneffenheden). De nachtcrème zorgt ervoor dat je huid een stuk rustiger wordt. Het spul maakt je huid heerlijk zacht. Alleen wanneer je een droge huid hebt, dan kan het smeersel juist ervoor zorgen dat je huid droger of trekkerig aan gaat voelen.

Eigenschappen van de nachtcrème:

 • antirimpel en hydraterend;
 • voor de huid met oneffenheden en onzuiverheden;
 • 50 ml;
 • in een tube;
 • voor alle leeftijden;
 • parfumvrij.

Exfoliërend

In deze crème zit een mild enzym dat exfoliërend werkt. Dat klinkt heel duur, maar wil niks anders zeggen, dan dat de crème een licht scrubbend effect heeft, zodat oneffenheden op je huid verminderen omdat het dode huidcellen verwijderd.

Anders dan de Biodermal Anti Age nachtcrème 60+ bevat deze nachtcrème van Biodermal geen parfum. Daarom is het extra leuk om te vertellen, dat een flink aantal gebruikers de geur van deze crème toch als zeer aangenaam beschouwen.

Verder bevat de nachtcrème de dure stof hyaluron. Hyaluronzuur zorgt voor intense hydratatie en verbetert zo de vochtbalans van je huid.

Product Eigenschappen Huidtype Parfumvrij
L’Oréal Paris Triple Active Nachtcrème L’Oréal Paris Triple Active Nachtcrème
Beste koop nachtcreme
hydraterend alle Bekijk prijzen
Biodermal Anti Age nachtcrème 60+ Biodermal Anti Age nachtcrème 60+
Best geteste nachtcreme
antirimpel rijpe huid Bekijk prijzen
L'Oreal Paris Extraordinary Oil Nachtcrème L'Oreal Paris Extraordinary Oil Nachtcrème
Beste nachtcreme droge huid
antirimpel droge huid Bekijk prijzen
Garnier Skinactive Face Anti-Age Garnier Skinactive Face Anti-Age
Beste nachtcreme vette huid
antirimpel droge huid Bekijk prijzen
Biodermal Pure Balance Skin Biodermal Pure Balance Skin
Bete anti rimpel nachtcreme
antirimpel en hydraterend onzuivere huid, gemengde huid, normale huid Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: donderdag 30 maart 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.