Beste nachtcrème top 10 2020

Laatste ge-update in door Vera

Een goede nachtcrème is onmisbaar voor een goede huidverzorging. Maar hoe vind je een goede nachtcrème? Want het vinden van een goede nachtcrème klinkt eenvoudig, maar het is best een lastige klus! Een teveel aan merken en grote verschillen in prijsklassen maken de keuze enorm. 

Verschil dag- en nachtcrème

Om te beginnen is het goed om te weten dat er een verschil zit tussen dag- en nachtcrème. Een nachtcrème is in de regel wat vetter dan een dagcrème, doordat het je huid helpt te herstellen en vocht vasthoudt. Een dagcrème bevat vaak meer water en heeft een lichtere textuur zodat de crème sneller in huid trekt. Dit is handig voor de make-up die je daarna aanbrengt. Een nachtcrème bevat vaak olie of andere voedende bestanddelen, en doet er langer of om in de huid te komen. Je krijgt er een glimmende huid. Ook heeft een nachtcrème geen zonbescherming nodig; SPF zit vaak wel in een dagcrème verwerkt.

De beste nachtcrème vinden

Nachtcrèmes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Van low budget tot high end. Sommige nachtcrèmes zijn een flinke uitgave die je niet zomaar doet. De keuzes en prijzen maken het zoeken van een geschikte nachtcrème lastig. Wat al wel meteen duidelijk is, is dat de beste nachtcrème per persoon verschilt. Er zijn namelijk meerdere factoren die meespelen bij het uitkiezen van een nachtcrème, en deze zijn voor iedereen anders. De één kijkt naar het merk, de ander meer naar de prijs of klantenervaringen. Maar factoren als ingrediënten en of ze bij jouw huidsoort passen zijn natuurlijk net zo belangrijk.

Nachtcrème top 10

Wij hebben een top 10 samengesteld met de beste nachtcrèmes van dit moment. In de top 10 zie je overzichtelijk alle voor- en nadelen op een rijtje. Dit zal je helpen bij het kiezen van de beste nachtcrème voor jou. Wil je wat meer uitleg, lees dan vooral de Nachtcrème Koopgids even goed door. Hierin leggen we belangrijke aandachtspunten uit, waardoor je beter zult begrijpen wat jouw huid nodig heeft voor een goede verzorging. De nachtcrème top 10 bestaat uit diverse producten die zijn geselecteerd op basis van verschillende specificaties, passend bij verschillende huidsoorten.

Nachtcreme top 10
# Product Eigenschap Type huid Leeftijd Verpakking Prijs v.a.
1 Garnier SkinActive Hydra Bomb Nachtcrème
Beste normale huid
Hydrateren Normale huid 18+ Potje € 25,80
2 Biodermal Nachtcreme gevoelige huid nachtcrème
Beste gevoelige huid
Hydrateren en herstellen Gevoelige huid 18+ Potje € 17,98
3 NIVEA Q10 Power Anti-Rimpel 35+ Nachtcrème
Beste anti-rimpel
Anti-rimpel Normale huid 35+ Potje € 14,65
4 Paula's Choice Clear Oil Free Nachtcrème Verzorgen Vette huid 18+ Tube € 0,00
5 Olaz Total Effects - 7 in 1 Nachtcrème Anti-rimpel Normale huid 18+ Pompje € 13,39
6 L'Oréal Paris Triple Active Nachtcrème Anti-rimpel Normale huid 18+ Potje € 4,75
7 NIVEA Essentials Herstellende Nachtcrème Hydrateren Normale tot gemengde huid 18+ Potje € 11,26
8 Olaz Regenerist Anti-rimpel Normale huid 35+ Potje € 17,25
9 Biodermal Anti Age 60+ Nachtverzorging 50 ml Anti-rimpel Normale huid 60+ Potje € 13,75
10 Clinique Turnaround Overnight Revitalizing Moisturizer Hydrateren Normale huid 18+ Potje € 43,00
Beste nachtcrème normale huid Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Hydrateert goed - Geschikt voor alle huidtypes
 • Niet parfumvrij - Potje is minder hygiënisch dan een tube
Productreview:

De nachtcrème Garnier SkinActive Hydra Bomb hydrateert de huid gedurende de nacht goed. Al na een aantal dagen merk je dat je huid er mooier uit ziet. Deze nachtcrème is bij veel vrouwen erg geliefd. Voor een kleine prijs, verzorgt en hydrateert hij de huid goed. Deze nachtcrème is ook geschikt voor de gevoelige huid. De Garnier SkinActive Hydra Bomb nachtcrème zit anders dan de dagcrème in een potje. Een potje is minder hygiënische en minder goed doseerbaar. Het voordeel van een potje is dat je de precies weet hoeveel er nog in zit en dat je hem eenvoudig tot het laatste beetje kunt gebruiken.

Let er op dat het meer aanvoelt als een gel dan als een crème, niet iedereen vindt dit fijn.

Verkrijgbaar bij:
Beste gevoelige normale huid Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Hydrateert goed - Geschikt voor de gevoelige huid
 • Niet parfumvrij - Potje is minder hygiënisch dan een tube
Productreview:

Deze nachtcrème van Biodermal is vooral geschikt voor vrouwen met een droge en gevoelige huid. Het een rijke nachtcrème die de hele nacht door voedt. Bij het aanbrengen voelt deze nachtcrème eerst wat vettig aan, maar trekt vervolgens al vrij snel in. Je merkt al vrij snel het effect van deze nachtcrème. Ook deze nachtcrème komt in een potje.

Helaas is deze nachtcrème voor de gevoelige huid niet parfumvrij.

Verkrijgbaar bij:
Beste anti-rimpel Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Huid wordt verzorgd en ziet er gladder uit - Geschikt voor de gevoelige huid
 • Niet parfumvrij - Potje is minder hygiënisch dan een tube
Productreview:

De nachtcrème Nivea Q10 Plus is bedoeld voor vrouwen vanaf 35 jaar. Deze nachtcrème voedt de huid en heeft een anti-rimpeleffect. Bij regelmatig gebruik zul je merken dat je huid er ’s ochtends mooi en verzorgd uitziet. De nachtcrème is zacht, wat dik maar smeert goed uit. Je hebt er niet veel van nodig om je hele gezicht en hals mee in te kunnen smeren. Hij trekt vrij vlug in. Heeft geeft geen vettig of plakkerig laagje. Deze nachtcrème is niet parfumvrij, hij heeft het typische Nivea geurtje.

De nachtcrème zit in een potje. Een potje is minder hygiënische en minder goed doseerbaar dan een tube.

Paula's Choice Clear Oil Free Nachtcrème Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Parfumvrij - Tube - Geschikt voor de vette huid
 • Geen anti-rimpel werking - Gel voelt wat onwennig aan
Productreview:

Voor mensen met een vette huid is het vaak een uitdaging om een goede nachtcrème te vinden. De nachtcrème van Paula’s Choice hydrateert de acne-gevoelige huid zonder de poriën te verstoppen of puistjes te verergeren. Deze nachtcrème helpt het verminderen van droge plekjes en vermindert roodheid, grove poriën en vlekjes na puistjes. Fijn is dat deze nachtcrème niet glimt niet. Ook voelt hij na het aanbrengen niet vettig aan, wat bij menig andere nachtcrèmes wel het geval kan zijn. Deze nachtcrème scoort ook omdat hij parfumvrij is en dat de nachtcrème in een tube zit. Dit is hygiënischer in gebruik.

De nachtcrème voelt aan als een gel, dat kan wel even wennen zijn.

Verkrijgbaar bij:
Olaz Total Effects - 7 in 1 Nachtcrème Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Pompsysteem - Trekt snel in - Verzorgt de huid
 • Niet parfumvrij - Niet voor een droge huid
Productreview:

Olaz Total Effects 7 in 1 verstevigt en hydrateert de huid. Erg fijn is dat deze nachtcrème uit een pompje komt. Zo kun je goed de hoeveelheid doseren. Bovendien is het hygiënischer, omdat je niet steeds met je vingers in het potje hoeft te komen. Deze nachtcrème is niet vettig en trekt snel in. Helaas is deze nachtcrème niet parfumvrij en hierdoor niet geschikt voor iedereen.

Deze nachtcrème is minder geschikt voor vrouwen met een droge huid; hiervoor hydrateert hij niet genoeg.

L'Oréal Paris Triple Active Nachtcrème Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Huid wordt verzorgd en ziet er gladder uit - Geschikt voor de gevoelige huid - Incl. anti-rimpel werking
 • Niet parfumvrij - Potje is minder hygiënisch dan een tube
Productreview:

Met L’Oreal Paris Triple Active haal je een fijne nachtcrème in huis, die ook geschikt is voor de gevoelige en droge huid. De crème smeert goed uit en is licht geparfumeerd. Hij is wel wat vettig, zodat het even de tijd nodig heeft om in te trekken. Deze nachtcrème is geschikt voor alle huidtype en leeftijden. Wil je een nachtcrème voor een kleine prijs uitproberen? Dan is L’Oreal Paris Triple Active zeker de moeite waard.

Een vrij vettige nachtcrème die wat tijd nodig heeft om in te trekken

NIVEA Essentials Herstellende Nachtcrème Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Huid wordt verzorgd en ziet er gladder uit - Normale tot gemende huid
 • Niet parfumvrij - Geen anti-rimpel
Productreview:

Nivea Essentials is een hydraterende nachtcrème, geschikt voor de normale tot gemengde huid. Deze nachtcrème is verrijkt met vitamine E, een antioxidant die de huid helpt te herstellen. Dit is een lichte en verzorgende nachtcrème, geschikt ter ondersteuning van een vrij probleemloze huid. Ook deze nachtcrème zit in een potje; dit is minder hygiënisch dan bijvoorbeeld een tube of een pompje.

Deze nachtcrème heeft geen anti-rimpel werking.

Olaz Regenerist Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Huid wordt verzorgd - Je ziet na 1 nacht al resultaat - Alle huidtypes
 • Niet parfumvrij - Potje is minder hygiënisch dan een tube
Productreview:

Van Olaz Regenerist Verstevigend Nachtmasker merk je de werking al na 1 nacht. De volgende ochtend voelt je dat je huid zachter is. Deze nachtcrème is helaas niet parfumvrij, de geur is duidelijk aanwezig. Dit moet je maar net fijn vinden ruiken. De nachtcrème smeert fijn uit, voelt niet vettig aan en trekt snel in. De nachtcreme zit in een potje, de deksel is soms wat onhandig in gebruik.

Als je gevoelig bent voor verstopping/puistjes, dan kun je beter maar een dun laagje aanbrengen.

Biodermal Anti Age 60+ Nachtverzorging 50 ml Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Trekt snel in en voelt prettig aan - Huid wordt goed verzorgd
 • Niet parfumvrij - Potje is minder hygiënisch dan een tube
Productreview:

Deze nachtcrème van Biodermal is geschikt voor de rijpe huid vanaf 60 jaar. Je kunt hem goed, zachtjes inmasseren. De nachtcrème trekt snel in en laat geen vettige laag achter. Bij regelmatig gebruik zul je merken dat de huid zacht en gladder wordt. De crème is licht geparfumeerd. Het is niet storend aanwezig, maar je moet er natuurlijk wel van houden.

De nachtcrème zit in een potje. Een potje is minder dan een tube.

Clinique Turnaround Overnight Revitalizing Moisturizer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor alle huidtypes - Parfumvrij
 • Geen anti-rimpel - Potje i.p.v. tube
Productreview:

De Clinique Turnaround Overnight Revitalizing Moisturizer is geschikt voor de normale, maar ook gevoelige huid. Dit is een van de weinige nachtcrèmes die parfumvrij is. Het is een stevige creme, die goed insmeert, maar niet vettig aanvoelt. Deze nachtcreme hydrateert de huid goed en zorgt voor een zachte en stralende huid. Een fijne nachtcreme die de huid goed hydrateert, helaas is de bijhorende prijs niet voor iedereen geschikt.

Helaas heeft deze nachtcrème geen anti-rimpel werking.

A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.