Hoe belangrijk is nachtcrème?

Door: Eva
Laatste update: 25 maart 2022

Je hebt vast wel eens gehoord van nachtcrème. Maar hebben we het nou eigenlijk wel echt nodig? Dat zal ik je vertellen!

Screenshot 2022-03-25 at 15.23.19

Nachtcrème voor verschillende soorten huidtypes

We hebben allemaal verschillende huidtypes en de producten die voor ons werken, werken misschien niet voor iemand anders. Er is geen one-size-fits-all oplossing.

De eerste stap om de juiste nachtcrème te vinden, is het identificeren van je huidtype. Een gevoelige huid kan droog, vettig of gecombineerd zijn. Als je niet zeker weet welk type gevoelige huid je hebt, raadpleeg dan een dermatoloog of je schoonheidsspecialist om je opties te verfijnen.

Als je een droge, gevoelige huid hebt, kies dan een nachtcrème met een zwaardere consistentie en ingrediënten zoals glycerine en sheaboter die je huid de hele dag hydrateren. Als je een vette, gevoelige huid hebt, kies dan een nachtcrème met matterende eigenschappen zoals zinkoxide.

Wat is nachtcrème?

Nachtcrèmes zijn een huidverzorgingsproduct dat wordt gebruikt om de huid te hydrateren na het wassen en voor het naar bed gaan.

Nachtcrèmes zijn meestal dikker dan dagcrèmes. Ze zijn ontworpen om ’s nachts te worden aangebracht, wanneer de huid tijd heeft gehad om te rusten en zichzelf te herstellen. Nachtcrèmes bevatten ingrediënten die de huid gehydrateerd houden, zoals retinol of sheaboter. Wil je weten hoe je nachtcrème op de juiste manier aanbrengt? Lees dan hier ons artikel over hoe je nachtcrème aanbrengt!

Is nachtcrème belangrijk?

Nachtcrème is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je huid de hele nacht gehydrateerd blijft en irritatie of roodheid van je gezicht door uitdroging voorkomt.

Nachtcrème is een populair huidverzorgingsproduct dat mensen gebruiken om hun huid er beter uit te laten zien en beter te laten voelen.

Voordelen van nachtcreme:

  • Helpt de huid te kalmeren
  • Hydrateert de huid
  • Helpt acne te bestrijden
  • Helpt bij rimpels en fijne lijntjes
  • Vermindert de zichtbaarheid van roodheid
  • Voorkomt dat de huid uitdroogt
  • Laat de huid er gezonder uitzien
  • Beschermt tegen UVB- en UVA-schade

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer