Hoe breng je nachtcrème aan?

Door: Eva
Laatste update: 25 maart 2022

Als je eenmaal wat ouder wordt, begin je de onvermijdelijke rimpels waarschijnlijk al te zien. Hierbij kan een goede nachtcrème prima bij helpen! Maar hoe breng je nachtcrème eigenlijk aan? Dat zal ik je in dit korte artikel vertellen.

Screenshot 2022-03-25 at 15.23.00

Wat is nachtcrème en wat doet het?

Nachtcrèmes worden gebruikt om de huid ’s nachts te hydrateren en te voeden. Het is een crème die voor het slapengaan wordt aangebracht en ’s nachts wordt aangebracht.

Nachtcrèmes zijn een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine, omdat het je huid beschermt tegen omgevingsfactoren zoals vervuiling en Uv-stralen. Ze zijn ook rijk aan antioxidanten, die de huid herstellen van schade veroorzaakt door vrije radicalen, wat kan leiden tot vroegtijdige veroudering of zelfs kanker.

Nachtcrèmes hydrateren je huid en houden deze gezond met een goede dosis voedingsstoffen. Ze bevatten ingrediënten zoals:

  • Alfahydroxyzuren
  • Retinol
  • Peptiden
  • Aminozuren

Deze bestandsdelen werken samen om je collageenproductie te stimuleren voor een steviger uitziende huid. Wil je nou weten hoe lang nachtcrème houdbaar is? Lees dan hier het artikel over hoe lang nachtcrème houdbaar is!

Nachtcrèmes voor een jonger uitziende huid

We willen allemaal een jeugdige uitstraling hebben, maar dat is niet eenvoudig te realiseren. Er zijn veel producten op de markt die beweren je er jonger uit te laten zien, maar vaak werken ze niet.

Nachtcrèmes zijn hier speciaal voor ontwikkeld en kunnen gebruikt worden in combinatie met andere producten zoals dagcrèmes en anti-aging serums.

De beste nachtcrème voor een jonger uitziende huid moet ingrediënten bevatten die je helpen rimpels, poriën, donkere vlekken en droogheid te verwijderen.

Hoe breng je nachtcrème aan?

Nachtcrème is een soort vochtinbrengende crème die ’s nachts wordt gebruikt. Het is meestal dikker dan dagcrème en bevat ingrediënten die geschikt zijn voor nachtelijke huidverzorging. Nachtcrèmes worden aan het einde van de dag voor het slapengaan aangebracht en moeten ’s nachts blijven zitten.

Nachtcrèmes kunnen worden aangebracht nadat een persoon klaar is met het reinigen van het gezicht, maar voordat iemand ’s avonds gaat slapen. Ze kunnen ook worden aangebracht als onderdeel van een avondverzorgingsroutine na de toner, serum en oogcrème zijn aangebracht.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer