Hoe lang is nachtcrème houdbaar?

Door: Eva
Laatste update: 25 maart 2022

Zoals de naam al zegt, is een nachtcrème een vochtinbrengende crème die bedoeld is om voor het slapengaan aan te brengen. Het is meestal rijker en dikker dan een vochtinbrengende crème voor overdag.

Screenshot 2022-03-25 at 15.23.23

Verschil dag- en nachtcrème

Het belangrijkste verschil is dat dagcrèmes zonnebrand bevatten, terwijl nachtcrèmes dat niet hebben. De zonbeschermingsfactor (SPF) in een dagcrème is om je huid overdag te beschermen tegen de Uv-stralen van de zon. Nachtcrèmes daarentegen zijn samengesteld om je huid te hydrateren en te voeden, en ook om de huid te helpen de schade te herstellen die door omgevingsfactoren zoals vervuiling en sigarettenrook wordt aangericht.

Het definitieve oordeel: je hebt zowel dagcrème als nachtcrème nodig voor je huid!

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een nachtcrème?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van nachtcrèmes, waaronder de volgende:

  • Vermindert het verschijnen van rimpels en fijne lijntjes
  • Houdt de huid er jeugdig uit door het vochtgehalte in de huidcellen te verhogen
  • Verhoogt de elasticiteit van de huid
  • Beschermt tegen milieuschade

Verschillende soorten nachtcrèmes

Nachtcrèmes zijn een van de belangrijkste onderdelen van een huidverzorgingsroutine, maar het kan moeilijk zijn om de juiste voor jouw huid te vinden.

Er zijn een paar verschillende soorten nachtcrèmes die je kunt proberen, afhankelijk van wat je huid nodig heeft. Mensen met een vette of acnegevoelige huid moeten nachtcrèmes op waterbasis gebruiken, terwijl mensen met een droge of gevoelige huid nachtcrèmes op oliebasis moeten gebruiken.

Hoe lang blijft nachtcrème houdbaar?

Niet alle nachtcrèmes zijn even lang houdbaar. Een goede tip voor eigenlijk alle cosmetica, is dat je gewoon moet kijken op de onderkant of zijkant van een product. Hier staat namelijk een icoontje met een nummertje erop. Dit nummertje staat voor maanden. Meestal is dit 6, 9, of 12 maanden. Als je hiernaar kijkt, kan het nooit misgaan!

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer