Vanaf wanneer kan je nachtcrème gebruiken?

Door: Eva
Laatste update: 25 maart 2022

Als je rond de 30 bent, ben je waarschijnlijk al wat meer bezig met de gezondheid van je huid. En je hebt vast wel eens het product nachtcrème voorbij zien komen, niet waar? Lees snel verder om er alles over te weten te komen!

Screenshot 2022-03-25 at 15.23.23

Wat is nachtcrème?

Nachtcrèmes zijn crèmes die ’s nachts worden aangebracht, en ze zijn bedoeld om de verschijning van fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Wat zijn de voordelen van een nachtcrème?

De nachten zijn het moment waarop je huid zich herstelt. Het is de tijd waarin je huid het meest ontvankelijk is voor de voedingsstoffen die je haar geeft.

Een nachtcrème is een hydraterend product dat je ’s avonds na het wassen en voor het slapengaan aanbrengt. Je kunt een nachtcrème samen met andere producten gebruiken, of op zichzelf.

Nachtcrèmes zijn vaak dikker dan dagcrèmes, omdat ze ’s nachts meer vocht en hydratatie aan de huid moeten geven. Nachtcrèmes hebben ook vaak rijkere ingrediënten dan dagcrèmes, zoals retinol, glycolzuur, vitamine C en vitamine E, die de textuur en het uiterlijk van de huid na verloop van tijd helpen verbeteren. Lees hier het artikel over waarom nachtcrème zo belangrijk is!

2 redenen waarom je een nachtcrème moet gebruiken

Nachtcrèmes zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde huidverzorgingsroutine. Ze bieden dezelfde voordelen als dagcrèmes, maar met een extra boost hydratatie om de effecten van veroudering en milieuschade te helpen bestrijden.

  1. Nachtcrème sluit 24 uur lang vocht in:

Nachtcrème kan vocht tot 24 uur lang insluiten, wat betekent dat je huid de hele dag gehydrateerd blijft. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een droge huid of die in een droog klimaat leven.

  1. Nachtcrème kalmeert de geïrriteerde huid:

Nachtcrèmes hebben ook kalmerende ingrediënten die kunnen helpen om de geïrriteerde huid te kalmeren en roodheid en ontstekingen te verminderen. Ze bevatten ingrediënten als lavendelolie, rozenwater, kamillebloemextract, en aloë vera gel – allemaal bekend om hun verzachtende werking.

Vanaf wanneer kan je nachtcrème gebruiken?

Nachtcrème is niet alleen voor ouderen.

Nachtcrème is al tientallen jaren een hoofdbestanddeel van de huidverzorgingsroutine. Veel mensen zijn zich er echter niet van bewust dat nachtcrèmes niet alleen voor oudere mensen zijn.

De leeftijd waarop je nachtcrème moet gaan gebruiken hangt af van je huidtype en hoeveel blootstelling aan de zon je overdag krijgt.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer