Beste NERF gun 2022 - Beste koop en geteste NERF guns

Laatste ge-update in door Joel de Bruin

Iedereen heeft weleens gehoord van een NERF geweer. Al jarenlang is dit speelgoed geweer bijzonder populair. Het nadeel is dat er zo’n groot aanbod is, dat we ons voor kunnen stellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat zijn de verschillen, hoe weet je welke het beste NERF geweer ooit is, of wat voor NERF geweer de beste keuze voor je is? Wij gaan je hiermee helpen door alle dingen hieronder voor je helder op een rijtje proberen te zetten. Mocht je daarnaast nog opzoek zijn naar ander speelgoed ter ontspanning, neem dan ook eens een kijkje op onze hobby & sport pagina. Hier vind je niet alleen leuk speelgoed terug voor kinderen zoals een trampoline, maar tevens voor volwassenen.

Het vinden van de beste NERF Gun is niet altijd even gemakkelijk, er zijn namelijk zoveel modellen waar je uit kunt kiezen. De NERF Gun is al jarenlang mateloos populair bij heel veel kinderen (en volwassenen!). Loop een willekeurige kinderkamer (of kantoor) binnen en gegarandeerd dat je er wel een NERF Gun of een NERF pijltje ziet liggen. Maar wat is NERF nou precies, waarom is het zo leuk en hoe vind je dan de NERF Gun die het beste bij jou past?

Wij helpen je hier! Zo vind je op deze pagina een top 10 met de beste NERF Guns van dit moment (zo ben je verzekerd van een goede aankoop) en onderaan de pagina vind je nog een handige NERF Gun koopgids. In de NERF Gun koopgids laten we je zien waar je op moet letten bij het aanschaffen van een NERF Gun – met deze tips maak je zelf eenvoudig de keuze welke NERF Gun jij voor je kind (of voor jezelf) wilt hebben!

Wat is NERF en waarom zijn NERF Guns zo leuk?

NERF is voornamelijk bekend geworden om de speelgoedwapens met kunststof pijltjes. NERF staat voor Non-Expanding Recreatinal Foam – vertaald niet-uitzettend schuim voor recreatief gebruik. NERF is begonnen met het maken van balletjes die je ook binnen kan gebruiken. Met een NERF geweer kun je veilig binnenspelen zonder de lamp te beschadigen, of zoals NERF het in 1970 in de reclames zei, zonder oude mensen of baby’s pijn te kunnen doen. Met NERF kun je dus heel goed buiten en binnen spelen. Op een regenachtige dag kunnen kinderen nog steeds heerlijk hun energie kwijt en actief veilig binnenspelen. Inmiddels zijn de NERF Guns zo populair dat er echte sportverenigingen zijn opgericht waar je terecht kan voor een NERF Gun spelletje – ook gegarandeerd een succes op een kinderfeestje!

Top 10 beste NERF Guns
# Product Schietafstand Leeftijd Batterijen Prijs v.a.
1 NERF N-Strike Elite Delta Trooper - Blaster
Beste Koop
27 m 8+ € 35,95
2 NERF Mega Mastodon - Blaster 23 m 10+ 1,5V D € 0,00
3 NERF N-Strike Elite Accustrike Disruptor - Blaster 27 m 8+ € 29,41
4 NERF Fortnite SP-L - Blaster 27 m 8+ € 27,03
5 NERF Zombie Strike Zoom & Doom Nailbiter - Blaster 25 m 8+ € 49,95
6 NERF N-Strike Elite Titan CS-50 27 m 8+ 1.5v D € 0,00
7 NERF N-Strike Elite Infinus – Blaster 27 m 8+ D-cell LR20 € 0,00
8 NERF Zombie Outbreaker Bow 20 m 8+ € 0,00
9 NERF Microshots Stryfe SE2 - Blaster 15 m 8+ € 28,31
Laatste prijs-update: woensdag 25 mei 2022
NERF N-Strike Elite Delta Trooper - Blaster Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Schietafstand 27 meter - Ombouwbaar in 4 modellen - Semi-automatisch. Geen batterijen nodig
 • Herladen – soms blijft een pijltje hangen
Productreview:

De NERF N-Strike Elite Delta Trooper - Blaster schiet sneller en verder dan verwacht! Dit maakt het spelen een heel stuk spannender en leuker. Je kunt van de Deltra Trooper 4 modellen bouwen. Zo heb je steeds de juiste NERF Gun om het gevecht aan te gaan. De NERF N-Strike Elite Delta Trooper wordt geleverd met een aanpasbare standaard en loopverlenging. Ook kun je het combineren met andere onderdelen uit de NERF N-Strike Elite serie.

Het standaard helpt je om nauwkeuriger te schieten en de loopverlening zorgt ervoor dat je succesvoller bent op langere afstanden. Het is een semi-automatisch geweer, die wordt geleverd met een magazijn en 12 pijltjes. Batterijen heb je voor dit NERF geweer dus niet nodig. Je schuift eenvoudig de laadhendel naar achter en trek aan de trekker om een pijltje tot wel 27 meter te kunnen schieten. Dankzij Slame Fire kun je sneller achter elkaar schieten. Je houdt simpel de trekker in gedrukt en blijft de laadhendel naar achteren en voren pompen.

In de doos vind je de NERF N-Strike Elite Delta Trooper blaster inclusief schoudersteun, loop en een magazijn voor en met 12 pijltjes en een handleiding. Dankzij de sterke prijs en de veelzijdigheid staat deze NERF Gun op nummer 1!

Soms blijft er een pijltje hangen bij het herladen.

NERF Mega Mastodon - Blaster Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Uniek design - 24 pijltjes – gemotoriseerd magazijn - Inclusief schouderband
 • Voor kleine kinderen te groot en zwaar - Je hebt 6 (prijzige) batterijen nodig
Productreview:

Wat een plezier hebben we gehad met het testen van de NERF Mega Mastodon – Blaster! Dankzij de grootte en het gemotoriseerde, draaiend magazijn schiet je de 24 pijltjes er zo uit. Erg leuk om te doen – voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen! Deze NERF Gun wordt geleverd met een schouderband, al is het dragen van de NERF Mega Mastodon blaster op je rug niet zo fijn.

De pijltjes vliegen razendsnel uit het magazijn en make een soort fluitend geluid als ze door de lucht vliegen. De NERF Mega Mastodon blaster wordt geleverd met 24 pijltjes, een schouderband en een handleiding.

Batterijen (6x 1,5V D) zijn niet inbegrepen – deze zijn best prijzig, houdt hier rekening mee bij aanschaf.

Verkrijgbaar bij:
NERF N-Strike Elite Accustrike Disruptor - Blaster Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Schietafstand 27 meter - Geen batterijen nodig - Eenvoudig in gebruik
 • Doorladen gaat wat zwaar - Niet uitbreidbaar
Productreview:

De NERF N-Strike Elite Disruptor heeft een draaiend magazijn met 6 Elite darts. Kies je doelwit en vuur 1 dart tegelijk af of schiet alle 6 de darts snel achter elkaar af dankzij slam fire. Om de blaster vuurklaar te maken, trek je de schuif naar achteren en laat je deze daarna los. De disruptor heeft als leuke (overbodige) feature een oranje indicator aan de achterkant die je laat zien of de Disruptor geladen is en klaar voor gebruik. Natuurlijk kun je ook gewoon even aan de voorkant kijken of er pijltjes in zitten. Met de NERF N-Strike Elite Disruptor kun je tot wel 27 meter schieten. Je haalt met de Disruptor een erg leuk en simpel NERF Gun in huis, succes gegarandeerd!

Het doorladen is voor kleine kinderen misschien wat aan de zware kant.

NERF Fortnite SP-L - Blaster Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Schietafstand 27 m - Geen batterijen nodig - Inclusief 6 pijltjes
 • Pijltje komt vast te zitten als je hem niet goed plaatst
Productreview:

De NERF Fortnite SP-L – Blaster voelt erg prettig aan en schiet fijn. Je kunt tot 3 pijltjes laden en schieten. Ook het laden gaat soepel. De loop kan je er afhalen. Het is mogelijk om hem te combineren met andere loop van NERF Guns, al ziet dit er wel een beetje vreemd uit bij dit model.

De Fortnite editie is een echte must have voor Fortnite fans – hoe leuk is het om na het computeren buiten je game na te spelen? In de doos vind je de NERF Fortnite SP-L – Blaster, 6 pijltjes en een handleiding.

Pijltjes moet je goed plaatsen, anders komen ze vast te zitten.

NERF Zombie Strike Zoom & Doom Nailbiter - Blaster Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geen batterijen nodig - Ombouwbaar
 • Herladen is wat zwaar
Productreview:

Deze is gaaf, de NERF Zombie Strike Zoom &Doom blaster! De NERF Zombie Strike Nailbiter blaster heeft een verticale 8-pijltjes clip die aan de NERF gun bevestigd blijft. Je kunt deze NERF gun ombouwen, van compact tot groot formaat. Hij is ontworpen met leuke Zombie Strike details. Bij deze NERF worden 16 Zombie Strike Elite pijltjes meegeleverd.

Herladen gaat wat zwaar

Verkrijgbaar bij:
NERF N-Strike Elite Titan CS-50 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Schietafstand 27 meter - Schiet soepel (zonder pijltjes die blijven hangen) - Incl. groot magazijn en 50 pijltjes
 • Je hebt vier 1.5v D batterijen nodig - Voor kinderen groot en zwaar
Productreview:

De NERF N-Strike Elite Titan CS-50 is groot en krachtig, wat een plezier om hier mee te schieten. De Titan schiet razendsnel tot 50 pijltjes achter elkaar over een afstand van 27 meter. Hij wordt geleverd inclusief magazijn, 50 pijltjes en een schouderband. Voor jonge kinderen is de NERF N-Strike Elite Titan aan de grote een zware kant. De schouderband maakt het voor kinderen wel een stuk makkelijker om hem te hanteren. Het vullen van het magazijn gaat vrij eenvoudig, het neemt alleen wel wat tijd in beslag om 50 pijltjes een voor een te laden.

Je hebt vier 1.5v D batterijen nodig om deze NERF te kunnen gebruiken.

Verkrijgbaar bij:
NERF N-Strike Elite Infinus – Blaster Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Schiet lekker snel en ver - Draaiend magazijn met 30 pijltjes
 • Niet bruikbaar zonder batterijen - Voor jonge kinderen wat groot en zwaar
Productreview:

De NERF N-Strike Elite HypInfinusrfire schiet lekker en lekker snel; 5 pijltjes per seconde! Hij is niet al te groot en niet al te zwaar, dus combinatie is perfect om elk duel te winnen. Ten minste voor volwassenen dan. Voor jonge kinderen kan de NERF N-Strike Elite Infinus net even iets te groot en te zwaar zijn. Maar hij is zeker voor kinderen wel erg gaaf, omdat hij zoveel en ver (27 meter) schieten kan.

In de doos vind je de NERF N-Strike Elite Infinus met draaiend magazijn (voor 30 pijltjes), 30 NERF N-Strike Elite darts en een handleiding

Zonder batterijen is deze NERF Gun niet bruikbaar. Let er op dat de batterijen niet meegeleverd worden.

Verkrijgbaar bij:
NERF Zombie Outbreaker Bow Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geen batterijen nodig - 5 pijltjes in het magazijn
 • Niet uitbreidbaar of ombouwbaar
Productreview:

De NERF Zombie Outbreaker Bow werkt goed en voelt stevig aan. Erg fijn is dat de pijltjes ook in andere NERF geweren gebruikt kunnen worden! Er passen 5 pijltjes in het magazijn, zodat je lekker door kunt blijven schieten. Met en schietafstand van 20 meter, kun je het doelwit over langere afstanden raken. Je trekt simpelweg de boogpees naar achteren en laat los om een pijltje af te vuren. In de doos vind je de NERF Zombie Outbreaker Bow, 5 pijltjes en een handleiding.

Richten en accuraat schieten is wel wat lastig – Je zou dit kunnen verbeteren door NERF AccuStrike pijltjes te gebruiken.

Verkrijgbaar bij:
NERF Microshots Stryfe SE2 - Blaster Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geen batterijen nodig - Schiet goed en snel - Handig voor onderweg
 • Niet uitbreidbaar of ombouwbaar
Productreview:

Dit is de kleinste en simpelste NERF Gun, de opvolger van de elite Jolt. Deze kleine NERF Guns zijn simpelweg gewoon erg leuk om te hebben. Ze doen wat ze moeten doen, het schieten van een pijltje. Je hebt geen magazijnen of batterijen nodig, je laadt het pijltje aan de voorkant, zet de Styfe SE2 op scherp en schieten maar. Je kunt deze goed meenemen, dus erg handig voor onderweg. Bovendien past de NERF Microshots Stryfe SE2 in elke moeders handtas. Deze NERF Gun is ook erg leuk voor kleine kinderen om kennis te maken met NERF. Dankzij de kleine prijs is het ook erg leuk om cadeau te geven, succes gegarandeerd! In de doos vind je de NERF Microshots Stryfe SE2 Blaster en twee pijltjes.

Omdat hij zo klein is, kun je hem niet uitbreiden of ombouwen – wat je bij de meeste NERF Guns wel kunt doen.

Verkrijgbaar bij:

Waar op letten bij aanschaf van een NERF Gun? – NERF Gun Koopgids

9200000104457705

Inmiddels zijn er zoveel verschillende NERF Guns verkrijgbaar, dat het soms lastig kan zijn om de NERF Gun die het beste bij jou of je kind past aan te schaffen. Alle NERF Guns schieten kunststof pijltjes (enkele NERF Guns schieten balletjes), maar op basis van welke criteria kies je nu de beste NERF Gun? Daar gaan we je bij helpen! In deze NERF Gun koopgids vind je handige specificaties die je kunt gebruiken bij het kiezen van een NERF Gun – zo wordt het shoppen voor het beste NERF geweer echt Fun! ;) Het kiezen voor een het beste NERF geweer ooit is geheel afhankelijk van een aantal factoren die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet. Zo weet je zeker dat je het beste NERF geweer uitkiest voor jezelf of je kind!

Jouw kind
Ga bij aanschaf van een NERF geweer altijd uit van de behoeftes van jouw kind. Waar liggen de interesses? Vind jouw kind het leuker om gewoon veel te schieten of speelt je kind liever strategisch en gaat je kind liever preciezer aan de slag?

Leeftijd
Het is ook erg belangrijk dat je een NERF Gun koopt die bij de leeftijd past. Als de NERF Gun te groot, te zwaar of te moeilijk is, dan is het niet leuk (frustrerend zelfs) voor je kind en zal je kind er ook niet mee gaan spelen – of misschien jaren later pas. Het is altijd leuk om samen met je kind met een NERF geweer te spelen, misschien brengt het nog wat jeugdherinneringen naar boven!

NERF Gun pijltjes
NERF Guns zijn verkrijgbaar in verschillende edities. Elke editie heeft zijn eigen pijltjes. Je hebt al snel een extra pakje pijltjes nodig – omdat dit het spelen leuker maakt, maar ook omdat sommige gewoon verloren of kapotgaan. Heb je al een NERF Gun liggen, dan is het misschien leuker als je dezelfde editie koopt, zodat je dezelfde pijltjes kun gebruiken. Of misschien is het voor jullie juist handiger dat je verschillende edities in huis hebt liggen en elk kind zijn eigen NERF Gun editie heeft om (onnodige) ruzie te voorkomen.

Thema
Zoals hierboven al gezegd, bestaan er verschillende NERF Gun edities, sommige hebben een thema als Fortnite of Zombies. Als je kind een Fortnite fan is, dan is een NERF Gun in dit thema natuurlijk veel leuker.

Functies NERF Gun
Elke NERF Gun heeft zijn eigen functie. Zo kan de ene NERF Gun heel ver schieten, de andere heel snel en weer een andere NERF Gun heeft een groot magazijn, zodat je eindeloos kunt blijven schieten. Erg leuk! Als je kindje al een NERF Gun heeft liggen en je wilt er een aan de collectie toevoegen, dan is het erg leuk als de nieuwe NERF Gun een andere functie heeft.

NERF Gun accessoires
Om het spel compleet te maken, zijn er ook veel NERF Gun accessoires verkrijgbaar. Zo zijn er speciale “tactische” vesten verkrijgbaar, waar je veel munitie in kunt opslaan (vooral handig bij het buitenspelen), maar ook uitbreidingssetjes voor bepaalde NERF geweren en schietdoelwitten.

Door: Joel de Bruin

Joel is verantwoordelijk voor de reviews uit de categorieën Elektronica en Hobby & Sport. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Joel is zelf een fanatieke hardloper.

Socials Joel:

LinkedIn - Instagram - Youtube - E-mail