Wat is NERF?

De NERF Guns zijn al jarenlang mateloos populair bij heel veel kinderen (en volwassenen!). Loop een willekeurige kinderkamer (of kantoor) binnen en gegarandeerd dat je er wel een NERF Gun of een NERF pijltje ziet liggen. Maar wat is NERF nou precies, waarom is het zo leuk? Wij helpen je hier!

NERF Gun N-Strike Elite

Wat is NERF?

NERF is het merk van speelgoedpistolen met pijltjes of ook wel darts genoemd gemaakt van rubber. Dit rubber is veilig in gebruik voor zowel binnen- als ook buitenspelen. De pijltjes zijn gemaakt van niet uitzettend schuim, waardoor ze niemand pijn kunnen doen als je iemand zou raken. NERF betekent Non-Expanding Recreational Foam vertaald naar het Nederlands niet uitzettend schuim voor recreatief gebruik. De speelgoedpistolen (blasters of guns) en de pijltjes zijn allemaal in felle kleuren gemaakt, om het zo speels mogelijk te houden en in geen enkele zin dicht bij de realiteit te komen. 

NERF is in Nederland al erg populair, maar in Amerika is de populariteit nog stukken groter. Daar zijn echte sportverenigingen opgericht, waar kinderen en volwassen samen komen om een NERF battle te spelen. Je kunt dit vergelijken met paint ball of een lasergame. NERF is ook gegarandeerd een succes op een kinderfeestje! Via Google vind je steeds meer bedrijven die dit ook in Nederland aanbieden.

Waarom zijn NERF Guns zo leuk?

Met NERF kun je dus heel goed buiten en binnen spelen, zonder iemand pijn te kunnen doen of iets te kunnen beschadigen. Op een regenachtige dag kunnen kinderen nog steeds heerlijk hun energie kwijt en actief veilig binnenspelen. Maar waarom is het toch zo leuk om actief met elkaar te schieten (en soms ook op elkaar schieten)? Dit heeft te maken met onze oerdrang, vroeger moesten we jagen om te overleven. Om een man te worden, mochten kleine jongens mee op jacht. Deze behoeftes hebben (vooral jongens) nog steeds en dit kunnen ze goed uiten in spel, bijvoorbeeld dus met een NERF Gun. Voor kinderen is het ook belangrijk om krachten te meten. 

Dit zie je onder andere terug in stoeien, maar dus ook weer in dingen als oorlogje spelen. Kinderen (voornamelijk jongens) hebben dit soort spel nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Als ouder wil je dat dit veilig gebeurt, daar is een NERF Gun dan weer een handig middel voor. Ook helpt oorlogje spelen bij het verwerken van ervaringen en bij het overwinnen van angsten. Veel moeders zijn in eerste tegen dit soort spel, maar als je kind er behoefte aan heeft, gun hem of haar dan de mogelijkheid om deze kant van zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen.

NERF Guns en volwassenen

Maar NERF is zeker niet alleen leuk voor kinderen, volwassenen (voornamelijk mannen) zijn hier ook echt gek op! Waarom? Het haalt de kleine jongen in de man naar voren. Ook is spelen met NERF Guns een fijne afleiding van de alledaagse stress en zorgt het voor ontspanning. Waarom NERF zo leuk is, is duidelijk te zien in het volgende (wereldberoemde!) YouYube filmpje: