De Beste Nespresso Laatst geüpdatet januari 2020
Best getest
Krups Nespresso Expert & Milk XN6018

Samenvatting:
Met de Krups Nespresso Expert & Milk XN6018 kun je vier verschillende koffiesoorten zetten: ristretto, espresso, lungo en americano. In de melkopschuimer maak je luchtig en stevig melkschuim, zodat je de espresso om kunt toveren in een cappuccino.


Voordelen
De temperatuur van de koffie is instelbaar naar smaak.


Nadelen
De bediening van de app via bluetooth werkt niet altijd optimaal. Beschouw dit als een leuk extra gadget.

Best getest
Nespresso Creatista Plus

Samenvatting:
De Creatista Plus is het waard als je graag koffie met goed opgeschuimde melk drinkt, en tegelijkertijd wilt genieten van goede koffiesmaak en het gemak van espressocupjes.


Voordelen
Deze eye-catcher maakt goede koffie met perfecte melkschuim naar smaak. Hiermee ben je thuis zelf een perfecte barista.


Nadelen
Deze Nespresso maakt melk(schuim) met de gewenste temperatuur. Helaas is de koffietemperatuur niet in te stellen.

Beste koop
Nespresso De'Longhi Lattissima Touch EN560.B

Samenvatting:
De Nespresso Lattissima is door de Consumentenbond met een 8,4 beoordeeld, bovendien kreeg de kwaliteit van de espresso een 9. Met deze cijfers alleen al weet je dat je met de Nespresso Lattissima een goed koffiezetapparaat in huis haalt.


Voordelen
Kies uit één van de zes verschillende koffiespecialiteiten: ristretto, espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato of warm melkschuim die je voor verschillende koffie- en melkrecepten kunt gebruiken. De textuur van het melkschuim kun je naar wens aanpassen.


Nadelen
Let er op dat de Lattissima Touch best lang nadruppelt. Je kunt het beste een kopje onder de koffie-uitlaat plaatsen om de druppels op te vangen.

De beste Nespresso 2020

Geplaatst op door Vera

Je kent Nespresso vast wel uit de reclame waarin George Clooney een kopje koffie drinkt. De Nespresso capsules zijn in vergelijking met andere manieren van koffiezetten prijzig. Bovendien zijn de Nespresso koffiecapsules alleen verkrijgbaar in de Nespresso boutiques of online. Dus waarom is Nespresso zo populair? Het begon allemaal in 1986. Je kon toen alleen in luxe boetieks Nestlé Nespresso koffie drinken. Het was echt een wereldwijde hit, van Parijs tot aan New York.

In 1989 wilde Nespresso de koffie ook aanbieden voor thuisgebruik, maar Nespresso voor thuis bleef lang bij het grote publiek onbekend. Totdat Senseo de markt kennis liet maken met kleine koffiezetapparaten voor één kopje koffie. De exclusiviteit van Nespresso, het gemak van een lekker kopje koffie en de sterke marketing, mede dankzij George Clooney, zorgen ervoor dat Nespresso populairder is dan ooit.

Hoe werkt een Nespresso koffiezetapparaat?

Het zetten van een kopje Nespresso koffie is erg makkelijk. Met slechts een paar eenvoudige handelingen heb je snel een lekker kopje koffie. Zet het Nespresso koffiezetapparaat aan, plaats een kopje onder de koffie-uitloop en een capsule in het koffiezetapparaat, druk op de knop voor een espresso (40 ml) of een lungo (110 ml) en de koffie wordt al gezet. De lege capsule valt uit zichzelf in het opvangbakje.

Welk Nespresso koffiezetapparaat kopen?

Als je van plan bent om een Nespresso koffiezetapparaat aan te schaffen dan zijn er enkele specificaties waar je op kunt letten. Denk onder andere aan melkopties, afmetingen en prijs. Deze specificaties kunnen je helpen om je keuze voor een bepaald Nespresso koffiezetapparaat makkelijker te maken. Onderaan deze pagina vind je een koopgids waarin deze en andere specificaties worden toegelicht.

Top 5 Nespresso machines
# Product Prijs v.a.
1 Nespresso Creatista Plus
Best getest
€ 450,99
2 Krups Nespresso Expert & Milk XN6018
Best getest
€ 247,95
3 Nespresso De'Longhi Lattissima Touch EN560.B € 171,30
4 Nespresso CitiZ & Milk € 200,00
5 Nespresso Magimix Inissia M105
Beste koop
€ 75,95
Best getest Bekijk prijzen

Met de Nespresso Creatista Plus maak je eenvoudig een Ristretto, Espresso, Lungo, Caffe Latte, Cappuccino of een Latte Macchiato. Het display bovenop het koffiezetapparaat is eenvoudig in gebruik. Het geeft bij elk koffiesoort een passend recept aan. Toch kun je deze geheel naar smaak aanpassen. Zo kun je kiezen uit een koffie-inhoud van 24, 38 of 106 ml en maar liefst uit 11 verschillende temperaturen en 8 verschillende texturen voor de melk. De melk komt er naar wens stevig uit of wat soepeler als je Latte Art wilt maken. Het verschil tussen de laagste en hoogste temperatuur is duidelijk herkenbaar.

Het melk opschuimen is een klasse apparaat. Je vult het melkkannetje minimaal tot het laagste streepje, je plaatst het kannetje onder het stoompijpje. Nadat je de instellingen hebt geselecteerd doet de Creatista Plus het werk. Het enige wat nog rest, is de melk bij de koffie te schenken. Als je het melkkannetje weghaalt, reinigt de Nespresso hem automatisch. Al is het wel aan te raden om het stoompijpje met een natte doek schoon te vegen.

Nespresso speelt met de Creatista in op een koffietrend die al jaren in de horeca aanwezig is: Late Art.  Oftewel het maken van een mooi hartje in de koffie. Met de Creatista Plus heb je keer op keer de juiste koffie en melk en vergt het vooral veel oefening om het hartje goed te kunnen maken.

Het uitneembare waterreservoir aan de achterkant heeft een inhoud van 1,5 liter. De Nespresso Creatista Plus is dankzij het versnelde verhittingssysteem al na 3 seconden op de juiste temperatuur. Afhankelijk van de waterhardheid hoef je dit koffiezetapparaat slechts 1 tot 2 keer per jaar te ontkalken.

De Nespresso Creatista Plus is 14 x 41 x 31 cm en weegt 5,2 kg. Het heeft een snoerlengte van 0,9 m. De Creatista Plus wordt geleverd met een roestvrijstalen melkkan en een welkomspakket met 14 Nespresso capsules.

Helaas is de temperatuur van de koffie niet instelbaar.

Voordelen
 • Perfecte melkschuim naar eigen voorkeur
 • Temperatuur melk instelbaar
 • Koffiehoeveelheid/koffiesterkte instelbaar
 • Keuze uit 6 koffiespecialiteiten
 • Display eenvoudig in gebruik
Nadelen
 • Temperatuur koffie niet instelbaar
 • Min. en max. inhoud melkkan is lastig leesbaar
 • Geen melding wanneer opvangbakje capsules vol is
Nespresso Creatista Plus
Nespresso Creatista Plus
Koop bij Bol.com
Best getest Bekijk prijzen

Met de Krups Nespresso Expert & Milk XN6018 kun je vier verschillende koffiesoorten zetten: ristretto, espresso, lungo en americano.

In de melkopschuimer maak je luchtig en stevig melkschuim, zodat je de espresso om kunt toveren in een cappuccino.

Wat deze Nespresso machine uniek maakt en waardoor je jezelf als een barista waant, is dat je de mogelijkheid hebt om de koffie naar smaak in te stellen. Zo bepaal jezelf de temperatuur en hoeveel water er in je kopje komt. Bij de meeste cupmachines heb je helemaal geen invloed op het koffieresultaat, dit maakt de Expert dus erg bijzonder.

Een leuke gadget is dat je de Nespresso Expert met een app kunt bedienen. Zo kun je vanuit je bed een kopje koffie zetten en staat deze klaar als je in de keuken komt.

De afmetingen van de Nespresso Expert & Milk van Krubs zijn 39 x 29 x 22 cm, hij weegt 5 kg. Deze koffiecupmachine wordt geleverd inclusief Aeroccino3 melkopschuimer, capsule opvangbakje, handleiding en een welkomspakket met 14 Nespresso capsules.

Let op: deze cupmachine is alleen geschikt voor cupjes gemaakt van aluminium. Plastic cupjes lopen erin vast en zijn vervolgens lastig te verwijderen.

Voordelen
 • Eenvoudig koffie afgesteld naar jouw smaak
 • Timer, de koffie staat klaar wanneer jij dit wilt
 • Wordt geleverd incl. melkopschuimer
Nadelen
 • Je kunt alleen aluminium cupjes gebruiken
 • Opvangbakje is relatief klein
Krups Nespresso Expert & Milk XN6018
Krups Nespresso Expert & Milk XN6018
Koop bij Bol.com
Nespresso De'Longhi Lattissima Touch EN560.B Bekijk prijzen

De Nespresso Lattissima is door de Consumentenbond met een 8,4 beoordeeld, bovendien kreeg de kwaliteit van de espresso een 9. Met deze cijfers alleen al weet je dat je met de Nespresso Lattissima een goed koffiezetapparaat in huis haalt.

Met slechts één druk op de knop maak je één van de zes verschillende koffiespecialiteiten. Je bereidt snel en makkelijk een ristretto, espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato of warm melkschuim die je voor verschillende koffie- en melkrecepten kunt gebruiken. De textuur van het melkschuim kun je naar wens aanpassen.

Het melkreservoir is eenvoudig te (de)monteren. Je kunt de melk in de koelkast bewaren en plaatst het alleen in het koffiezetapparaat als je dit nodig hebt. In dit ruime melkreservoir past 0,35 l melk. Dit is genoeg voor maar liefst 7 cappuccino’s.

Onder de koffie-uitloop van de Lattissima Touch kun je een klein kopje op het verhogingsplateau plaatsen voor een espresso. Wil je een groot glas met latte macchiato? Dan schuif je het verhogingsplateau eenvoudig in het koffiezetapparaat.

Er past 0,9 liter water in het uitneembare waterreservoir aan de achterkant. De deksel is sterk genoeg om gebruikt te worden als draaghengsel.

De Nespresso Lattissima Touch schoonmaken is kinderspel. Alle losse onderdelen kunnen in de vaatwasser, de behuizing kun je afnemen met een vochtige doek. Het koffiezetapparaat geeft aan wanneer het tijd is voor ontkalken.

De afmetingen van de Nespresso Lattissima Touch zijn 7,3 x 25,8 x 32 cm, hij weegt 4,5 kg. Hij is verkrijgbaar in het zwart, zilver en wit. Deze koffiecupmachine wordt geleverd met een handleiding en een welkomspakket met 14 Nespresso capsules.

Let er op dat de Lattissima Touch best lang nadruppelt. Om extra schoonmaken te voorkomen kun je het beste een kopje onder de koffie-uitlaat plaatsen om de druppels op te vangen.

Voordelen
 • Keuze uit 6 koffiespecialiteiten
 • Melkschuim naar smaak instelbaar
 • Groot, uitneembaar melkreservoir van 0,9 l
 • Losse onderdelen vaatwasbestendig
 • Ontkalkingsindicator
Nadelen
 • Lang nadruppelen koffie-uitlaat
 • De knopjes zijn op de zilveren en witte versie lastig af te lezen
Nespresso De'Longhi Lattissima Touch EN560.B
Nespresso De'Longhi Lattissima Touch EN560.B
Koop bij Bol.com
Nespresso CitiZ & Milk Bekijk prijzen

De Nespresso Citiz & Milk is een gebruiksvriendelijk koffiezetapparaat in retro look. Met de bijgevoegde Aeroccino melkopschuimer creëer je geheel naar jouw smaak het perfecte melkschuim.

Het water wordt in 25 seconden opgewarmd, je hoeft dus niet lang te wachten voordat je kunt beginnen met koffiezetten. De inhoud van de koffiekopjes zijn voorgeprogrammeerd, maar wil je liever meer of minder koffie, dan kun je dit eenvoudig zelf instellen. Deze instructievideo laat je zien hoe eenvoudig het programmeren is.

De Aeroccino 3 melkopschuimer van Nespresso zit aan het apparaat vast. Je kunt deze vullen met melk en naar smaak laten opschuimen. In het bodemdeel plaats je de garde. Er is een garde voor warme melk en een garde voor warm opgeschuimde melk. Je kunt er ook voorkiezen om de melkschuim koud te kloppen, dit is lekker in ijskoffies. Koude melk krijg je door de knop 2 seconden ingedrukt te houden.

Dankzij het draaibare kopjesrooster, passen zowel grote koffieglazen als kleine espressokopjes goed onder de koffie-uitloop. Achter het draaibare kopjesrooster bevindt zich het opvangbakje van de koffiecapsules. Er is ruimte voor ongeveer 10 lege capsules.

Het schoonmaken van deze Nespressomachine is vrij eenvoudig. De behuizing kun je met een vochtige doek afnemen. De losse onderdelen kun je het beste met de hand afwassen voor optimaal behoud. De nespresso geeft met de ontkalkingsindicator aan wanneer het tijd is voor ontkalken.

Dankzij de energie-besparingsfunctie schakelt de Nespresso machine automatisch uit na 9 minuten niet gebruikt te zijn. Vind je 9 minuten te kort of te lang? Dan kun je het automatisch uitschakelen programmeren naar jouw wensen.

De afmetingen van de Nespresso Citiz & Milk zijn 21, 9 x 37,2 x 27,8 cm, hij weegt 4 kg. Hij is verkrijgbaar in het zwart, zilver, wit en rood. Deze koffiecupmachine wordt geleverd met een handleiding en een welkomspakket met 14 Nespresso capsules.

Let er op dat het waterreservoir altijd goed gevuld is, je krijgt namelijk geen seintje als er te weinig water voor een kopje koffie inzit.

Voordelen
 • Ontkalkingsindicator
 • Inclusief Aeroccino 3 met 2 gardes
 • Koffie-inhoud programmeerbaar
Nadelen
 • Zelf de verhoudingen voor koffiespecialiteiten met melk inschatten
 • Maakt wat meer geluid dan verwacht
Nespresso CitiZ & Milk
Nespresso CitiZ & Milk
Koop bij Bol.com
Beste koop Bekijk prijzen

Met de Nespresso Inissia zet je in 25 seconden een lekker bakje koffie. Dankzij het compacte design, past het vrijwel in iedere keuken zonder te veel ruimte in beslag te nemen.

Bij het zetten van koffie kun je kiezen uit twee formaten: espresso of lungo. De espresso kies je voor een klein sterk kopje koffie en de lungo voor een normale koffie. Indien gewenst kun je de inhoud zelf instellen door bij het zetten van koffie de lungo knop ingedrukt te houden, zodra je de knop los laat stopt hij met koffiezetten en is de gewenste volume voor de lungo ingesteld.

Het lekrooster is opklapbaar, zodat er ook een lang glas onder past voor een latte macchiato. Het uitneembare waterreservoir is klein, deze zul je regelmatig moeten bijvullen.

Als je voor Nespresso kiest, kies je ook voor diversiteit. Met maar liefst 25 verschillende smaken, heb je gegarandeerd voor elke koffieliefhebber iets in huis.

De afmetingen van de Magimix Nespresso Inissia M105 zijn 12 x 23 x 32 cm en weegt 1,1 kg. De koffiecupmachine wordt geleverd met een capsule opvangbakje (voor 9-11 gebruikte capsules), een handleiding en een welkomstpakket met 14 Nespresso capsules.

Dit kleine apparaatje maakt redelijk wat lawaai.

Voordelen
 • Compact formaat
 • Inhoud van espresso en lungo zijn programmeerbaar
 • Eenvoudig in gebruik
Nadelen
 • Slechts 1 kopje per keer
 • Voor melkdranken moet je nog een melkopschuimer aanschaffen
Nespresso Magimix Inissia M105
Nespresso Magimix Inissia M105
Koop bij Bol.com
Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.