Beste Nespresso machine 2023 – Top 5

Door: Jasper
Laatste update: 20 december 2022

Wij verdienen mogelijk een kleine commissie op geselecteerde producten. Lees hier meer over ons en ontdek ons review proces.

In een ideale wereld stap je fris en fruitig het bed uit en word je eenmaal beneden goedemorgen geheten door een vriendelijke barista die alvast een heerlijk kopje koffie voor je heeft bereid. Voila! De dag kan beginnen.

In werkelijkheid zul je zelf met een nog slaapdronken hoofd aan de slag moeten met je koffiezetapparaat, en niet zelden mag je het bruine goedje dat daaruit voortkomt eigenlijk geen koffie noemen.

Goed nieuws: met de compacte, vriendelijk geprijsde nespresso machine van Magimix kun je dit soort hopeloze ochtenden voorkomen.

We hebben een groot aantal Nespresso machines getest en de Magimix Nespresso Inissia M105 Zwart kwam daar als beste uit. De Magimix heeft ruimte voor liefst 11 cups aan de meeste heerlijke koffie en is toch compact. Maar het beste aan dit product, was toch wel de mogelijkheid om zelf de waterhoeveelheid per kopje koffie in te stellen.

Beste nespresso machine

 1. Beste koop Nespresso machine: Magimix Nespresso Inissia M105 Zwart
 2. Best geteste Nespresso machine: Magimix Nespresso Essenza Mini Wit
 3. Beste Krups Nespresso machine: Krups Nespresso Essenza Mini XN1108 Zwart
 4. Beste Magimix Nespresso machine: Magimix Nespresso CitiZ M196 CN Zwart
 5. Beste Nespresso machine voor cappucino: De’Longhi Nespresso Lattissima One EN510.B Zwart

Nespresso machines vergelijken

Product Instelbaarheid koffie Capaciteit opvangbak Koffiespecialiteiten
Magimix Nespresso Inissia M105 Zwart Beste koop Nespresso machine
Koffiesterkte & Koffievolume 11 Cups Espresso, Lungo Bekijk prijzen
Magimix Nespresso Essenza Mini Wit Best geteste Nespresso machine
Koffiesterkte & Koffievolume 6 Cups Espresso, Lungo Bekijk prijzen
Krups Nespresso Essenza Mini XN1108 Zwart Beste Krups Nespresso machine
Koffiesterkte & Koffievolume 6 Cups Espresso, Lungo Bekijk prijzen
Magimix Nespresso CitiZ M196 CN Zwart Beste Magimix Nespresso machine
Espresso, Lungo 10 Cups Koffiesterkte & Koffievolume Bekijk prijzen
De’Longhi Nespresso Lattissima One EN510.B Zwart Beste Nespresso machine voor cappucino
Espresso, Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato, Gran Lungo 7 Cups Koffievolume Bekijk prijzen
Swipe swipe

Beste koop Nespresso machine Magimix Nespresso Inissia M105 Zwart

Hierom zijn we fan:
 • Prijs
 • Compacte formaat
 • Opvangbak
 • Waterhoeveelheid
Let hierop:
 • Melkspecialiteiten
 • Geluid
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 96,00
Instelbaarheid koffie: Koffiesterkte & Koffievolume
Capaciteit opvangbak: 11 Cups
Koffiespecialiteiten: Espresso, Lungo
Merk: Magimix

Laten we maar direct beginnen met de beste Nespresso machine van 2022, de Magimix Nespresso Inissia M105. Naast dat dit Nespresso apparaat bij ons enorm in de smaak is gevallen, is de prijs ook nog eens zeer gunstig. Zo ben je geen fortuin kwijt voor een lekker en snel kopje koffie.

Specificaties

Een van de grote voordelen van deze Nespresso machine is dat de opvangbak maar liefst plek heeft voor 11 cups. Dit wil zeggen dat je voor een groot gezelschap kopjes koffie kan zetten, zonder dat je telkens de opvangbak moet legen.

Ook het compacte formaat van de Nespresso machine zien we als een groot voordeel. Hierdoor kun je het apparaat namelijk zowel in een studentenkamer, in een kleinere keuken of in een minimalistische keuken kwijt. De afmetingen van het Nespresso apparaat zijn als volgt:

 • Diepte: 30 centimeter
 • Breedte: 12 centimeter
 • Hoogte: 23 centimeter

Koffie zetten

Kijken we naar het koffie zetten zelf, dan valt het op dat je zelf de waterhoeveelheid in kunt stellen. Hierdoor kun je zelf bepalen hoe groot je kopje koffie is. Wil je een lekkere grote kop koffie, dan kun je er altijd voor kiezen om meer water toe te voegen. Klap het lekbakje op om grotere mokken of glazen te gebruiken!

Helaas is het niet mogelijk om verschillende koffiespecialiteiten te zetten waar je melk bij nodig hebt. Doordat er geen geïntegreerde melkopschuimer is, moet je je latte macchiato of cappuccino even laten staan. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om zelf een melkopschuimer aan te schaffen.

Bij het zetten van de koffie is ons opgevallen dat de Nespresso machine veel meer geluid maakt dan de andere apparaten. Met maar liefst 66,6 decibel is het een van de luidere koffiemachines. Hierdoor kan het tijdens het werken als storend worden ervaren als er een kop koffie wordt gezet.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Best geteste Nespresso machine Magimix Nespresso Essenza Mini Wit

Hierom zijn we fan:
 • Compact formaat
 • Waterhoeveelheid
 • Stil
 • Koffiesterkte
Let hierop:
 • Melkspecialiteiten
 • Waterreservoir
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 98,95
Instelbaarheid koffie: Koffiesterkte & Koffievolume
Capaciteit opvangbak: 6 Cups
Koffiespecialiteiten: Espresso, Lungo
Merk: Magimix

Wederom een Nespresso machine met een compact formaat. In tegenstelling tot de hierboven genoemde Nespresso machine, is deze echter een stuk stiller. En je betaalt er maar een paar euro extra voor! In volledige rust en stilte een kop koffie zetten? Met de Magimix Nespresso Essenza Mini kan het!

Jouw koffiewensen!

Ben je fan van een heerlijke kop koffie die compleet op jouw wensen is afgestemd? Bij deze Nespresso machine stel je niet alleen de koffiesterkte, maar ook de waterhoeveelheid in. Zo zet je een grote bak sterke koffie, maar kun je ook voor een kleinere kop koffie gaan die wat minder sterk is. Kortom, op jouw wensen afgestemd!

Helaas is het niet mogelijk om verschillende koffie specialiteiten te zetten. Dit komt omdat er geen geïntegreerde melkopschuimer is, waardoor je bijvoorbeeld een losse melkopschuimer moet kopen om toch de specialiteiten te kunnen zetten. Je kunt er ook voor kiezen om een volautomatische koffiemachine te kopen.

Fysieke specificaties

Qua fysieke specificaties valt ook bij dit apparaat de compactheid op. Hierdoor kun je deze in vrijwel elke keuken neerzetten én eenvoudig opbergen als je de Nespresso machine niet gebruikt. Door het lichte gewicht is het ook geen probleem om af en toe de Nespresso koffiemachine te verplaatsen.

We vinden het wel een nadeel dat je met de Nespresso Essenza Mini maar 5 lungo’s kunt zetten. Daarna is het waterreservoir leeg en moet je deze bijvullen. Het kleine waterreservoir is dan ook een van de nadelen, zeker als je veel gasten op bezoek hebt. Je bent dan veel aan het schoonmaken en bijvullen helaas.

Qua gebruiksgemak zijn we wel erg te spreken over dit Nespresso apparaat. Dit komt omdat je deze gemakkelijk schoon kunt maken en deze handig te gebruiken is. Hieronder hebben we nog een aantal specificaties opgesteld:

 • Afneembaar waterreservoir
 • Automatisch uitschakelen na 9 minuten
 • Uitneembaar lekbakje
 • Pompdruk van 19 bar
Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Beste Krups Nespresso machine Krups Nespresso Essenza Mini XN1108 Zwart

Hierom zijn we fan:
 • Compact
 • Waterhoeveelheid
 • Stil
 • Gebruiksgemak
Let hierop:
 • Melkspecialiteiten
 • Opvangbak
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 99,99
Instelbaarheid koffie: Koffiesterkte & Koffievolume
Capaciteit opvangbak: 6 Cups
Koffiespecialiteiten: Espresso, Lungo
Merk: Krups

Evenals de andere Nespresso apparaten die we hiervoor al behandeld hebben, is de Nespresso Essenza Mini XN1108 een zeer compacte Nespresso machine. Geschikt voor de kleinere keukens, kantines of voor studenten die op hun studentenkamer van een heerlijke kop koffie willen genieten.

Aantal koppen per dag

Wil je dit Nespresso apparaat kopen, dan moet je wel rekening houden met het aantal kopjes koffie dat je per dag drinkt. Het apparaat heeft namelijk niet de fysieke capaciteiten om eindeloos koffie te zetten. Zo kun je maar:

 • 1 kopje per zetbeurt zetten.
 • Is het waterreservoir met een inhoud van 0,6 liter redelijk klein.
 • Is de opvangbak voor de Nespresso cups maar geschikt voor 6 koppen koffie.

Maak je daarnaast gebruik van de actie van Coolblue, dan krijg je ook nog eens 100 Nespresso koffiecapsules bij je bestelling tegen een gereduceerde prijs. In dat geval hoef je de eerste 100 cups niet meer online te bestellen en kun je voorlopig even vooruit!

Gebruiksgemak

In de categorie gebruiksgemak scoort deze, evenals vele andere Nespresso machines, zeer hoog. Dit komt doordat het een zeer stil apparaat is dat tijdens het zetten van de koffie maar 57,9 decibel produceert. Hier is dus niets storends aan, ook niet als je in een vergadering zit.

Daarnaast is de in te stellen waterhoeveelheid enorm belangrijk, aangezien je hiermee kunt afstemmen hoe sterk je kop koffie is. Daarnaast is ook de koffiesterke in te stellen, zodat je enorm kunt variëren en je perfect kop koffie kunt samenstellen.

Helaas ontbreekt het ook bij dit apparaat aan de mogelijkheid om melkspecialiteiten uit te proberen. Melk opschuimen is met dit apparaat namelijk niet mogelijk. Wel kun je een combi-deal krijgen met een melkopschuimer. Wil je geen aparte melkopschuimer, dan kun je beter kiezen voor een koffiezetapparaat of een van de duurdere Nespresso machines.

Te koop bij
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Beste Magimix Nespresso machine Magimix Nespresso CitiZ M196 CN Zwart

Hierom zijn we fan:
 • Koffiesterkte en -volume
 • Stil
 • Lekbak verstellen
 • Opvangbak
Let hierop:
 • Koffiespecialiteiten
 • Watertemperatuur
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 215,00
Instelbaarheid koffie: Espresso, Lungo
Capaciteit opvangbak: 10 Cups
Koffiespecialiteiten: Koffiesterkte & Koffievolume
Merk: Magimix

Wil je niet langer voor een heel gezelschap dezelfde koffie zetten met een koffiezetapparaat? Met de Krups Nespresso Citiz M196 is dit verleden tijd. Hiermee kun je per kopje de koffiesterkte én het volume afstellen. Zo is elk kopje helemaal op jouw wensen afgestemd en smaakt deze altijd perfect!

Verstelbare lekbak

Wat we zo aan deze Krups Nespresso Citiz waarderen is dat je de lekbak kunt verstellen. In tegenstelling tot andere Nespresso koffiemachines, zorgt de verstelbare lekbak ervoor dat ook de grotere mokken en glazen onder het Nespresso apparaat kunnen. Hierdoor kun je een extra grote mok koffie zetten.

Ook de opvangbak is een groot pluspunt. Een groot waterreservoir zorgt ervoor dat je genoeg koffie kunt zetten zonder dat je telkens de bak bij moet vullen. De opvangbak geeft je de mogelijkheid om tot wel 10 cups op te vangen, zodat je ook deze niet vaak hoeft te verschonen.

De Nespresso machine is wel wat aan de grotere kant, maar met de volgende afmetingen nog meer dan prima:

 • Diepte: 37,2 centimeter
 • Breedte: 13 centimeter
 • Hoogte: 27,7 centimeter

De koffie is klaar!

Als echte Nespresso expert is het natuurlijk belangrijk dat de koffie niet alleen goed is, maar dat je deze ook vrijwel geruisloos kunt zetten. Met dit stille apparaat kun je gemakkelijk andere dingen tegelijkertijd doen, zonder dat je last hebt van het geluid. Ideaal toch als je thuiswerkende ouders hebt!

Helaas zijn er een tweetal nadelen die we hierbij wel moeten vermelden. Allereerst hebben het hier niet over de Nespresso Citiz Milk variant, waarmee melk opschuimen tot de mogelijkheden behoort. Wil je deze variant wel, dan is het grote voordeel dat het een roestvrijstalen melkkan is en deze aan het apparaat vastzit.

Een tweede nadeel is dat je de temperatuur niet zelf in kunt stellen. Bij verschillende Nespresso machines is dit wel mogelijk. Dit geeft je namelijk het voordeel dat je geen gloeiendhete koffie drinkt als je naar een vergadering, verjaardag of feestje moet.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Beste Nespresso machine voor cappucino De’Longhi Nespresso Lattissima One EN510.B Zwart

Hierom zijn we fan:
 • Single Service Systeem
 • Melkreservoir
 • Touch functie
 • Waterreservoir
Let hierop:
 • Prijs
 • Spoelen
Bekijk prijzen Op het moment van publicatie was de prijs € 217,00
Instelbaarheid koffie: Espresso, Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato, Gran Lungo
Capaciteit opvangbak: 7 Cups
Koffiespecialiteiten: Koffievolume
Merk: De’Longhi

Wil je het beste Nespresso apparaat kopen, dan moet je er bij deze variant wel een flink geldbedrag voor neerleggen. Het is namelijk de duurste Nespresso machine van deze review, wat voor sommigen een drempel kan zijn om voor deze machine te gaan. Toch heeft de De’Longhi Nespresso Lattissima One een aantal mooie voordelen.

Melkreservoir

Als we het hebben over het reservoir, dan heeft de De’Longhi Nespresso Lattissima Touch direct een groot voordeel ten opzichte van andere Nespresso machines. Het apparaat heeft namelijk een melkreservoir, waardoor je verschillende (melk)specialiteiten kunt zetten. Denk daarbij aan:

 • Cappuccino of latte macchiato
 • Gran Lungo
 • Ristretto
 • Espresso of lungo

Bij het ingebouwde melkreservoir moeten we wel direct een nadeel opmerken. Je moet het melkreservoir namelijk na ieder gebruik goed doorspoelen. Dit voorkomt namelijk dat de machine na verloop van tijd gaat haperen. Daarnaast voorkom je hiermee ook bacteriën, wat wel zo belangrijk is.

Om verspilling te voorkomen is er gebruik gemaakt van het Single Service Systeem. Hiermee herkent de sensor in het melkreservoir hoeveel melk er nog in het reservoir zit. Deze wordt volledig gebruikt om verspilling te voorkomen en zorgt voor heerlijke opgeschuimde melk.

Daarnaast is ook het waterreservoir een groot voordeel. Met een inhoud van 1 liter is het een groot waterreservoir waarmee je moeiteloos koffie kunt zetten en meerdere gasten kunt bedienen. Dit geeft het een voordeel ten opzichte van de concurrentie.

Touch functie

Onder de Nespresso experts staat deze machine ook wel bekend als de De’Longhi Nespresso Lattissima Touch. Dit komt door de 3 verlichte touchknoppen op de bovenkant. Naast dat dit er enorm luxueus uitziet, is het ook nog eens erg functioneel.

Nu we al deze voordelen genoemd hebben, weet je ook direct waarom de prijs wat hoger ligt. Hoewel de prijs kwaliteit verhouding prima is, is het een Nespresso machine die qua prijs vergelijkbaar is met een volautomatische koffiemachine of pistonmachine.

Te koop bij
Gratis verzending vanaf 20,-
Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd

Hoe wij Nespresso machines vergelijken

Bij het vergelijken van de verschillende Nespresso machines hebben we allereerst een lijst met criteria opgesteld waaraan de Nespresso machine moest voldoen. Op die manier hebben we niet alleen een eerlijk vergelijk gemaakt, maar hebben we ook de beste nespresso machine voor je kunnen uitkiezen. Laten we eens naar onze lijst met specificaties gaan kijken:

 • Opwarmtijd: Allereerst vonden we de opwarmtijd een belangrijk criteria. Je wilt namelijk niet dat je lang moet wachten voordat er heerlijke koffie in je mok zit. Daarom hebben we een maximale opwarmtijd van 30 seconden genomen, zodat je snel en eenvoudig kunt genieten van heerlijke koffie!
 • Pompdruk: Daarnaast hebben we ook gekeken naar de pompdruk. Hoewel je een normale bak koffie al vanaf 1 bar kunt krijgen, is het aan te raden om een espresso of lungo te zetten met minimaal 15 tot 19 bar. Aangezien Nederlands ook veel espresso drinken, hebben we alleen apparaten met de juiste pompdruk geselecteerd.
 • Capaciteit opvangbak: Om te voorkomen dat je na elke kop koffie de opvangbak moet schoonmaken, hebben we alleen apparaten geselecteerd met een opvangbak die geschikt is voor zes koffiecups. Op die manier kun je de dag goed doorkomen en hoef je waarschijnlijk maar één keer per dag de opvangbak te legen.
 • Instelbaar volume: En tot slot hebben we nog gekeken naar het instelbare koffievolume. Dit wil zeggen dat je de hoeveelheid koffie kunt aanpassen. Wil je sterkere koffie zetten, dan kun je het beste een lager volume hanteren. Je kunt dit vergelijken met minder water gebruiken bij een filter koffiezetapparaat.

Waar moet je op letten bij het kopen van een nespresso machine? 2022 koopgids

Nespresso heeft inmiddels een groot aantal verschillende machines op de markt gebracht. Het kan voor jou als consument daarom moeilijk zijn om te bepalen welk Nespresso apparaat nou precies bij je past. Daarom hebben we hier een aantal criteria opgesteld waar je op moet letten bij het kopen van een Nespresso machine:

 • Soorten koffie zetten: Allereerst is het belangrijk om na te gaan welke soorten koffie je wilt zetten. Drink je alleen reguliere koffie en hou je niet van cappuccino of latte macchiato, dan is het voldoende om een eenvoudig Nespresso apparaat te kopen. Drinken alleen gasten de speciale koffiesoorten, dan kun je ook kiezen om een aparte melkopschuimer te kopen.
 • Aantal koppen per dag: Kijk daarnaast ook naar de hoeveelheid koffie die je op een dag drinkt. Een groter waterreservoir zorgt er namelijk voor dat je deze minder snel hoeft bij te vullen, wel zo makkelijk als je bijvoorbeeld veel gasten over de vloer krijgt.
 • Reinigen: Let daarbij ook op de mate waarin je de Nespresso machine moet schoonmaken. Drink je bijvoorbeeld vaak een latte macchiato of een cappuccino, dan moet je het apparaat vaker schoonmaken vanwege de ingebouwde melkopschuimer. Wil je juist minder reinigen, dan kan het aan te raden zijn om gewoon een regulier koffiezetapparaat te kopen of zelfs over te gaan op filterkoffie.
 • Prijs: En tot slot is natuurlijk de prijs een belangrijk aandachtspunt. Bij veel Nespresso machines kun je alleen gebruik maken van de Nespresso cups. Deze zijn vaak een stuk duurder dan de cups van een huismerk of de pads van bijvoorbeeld een Senseo apparaat. Ga dus goed bij jezelf na of je het de prijs waard vindt.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik een Nespresso machine ontkalken?

Als richtlijn zouden we adviseren om je Nespresso machine twee keer per jaar te ontkalken. Let er wel op dat dit afhankelijk is van de mate waarin je het apparaat gebruikt. Hier hebben we een gids voor je waarin wordt uitgelegd door Coolblue hoe je het beste je apparaat kan ontkalken.

Waarom lekt mijn Nespresso apparaat?

Een oorzaak van een lekkende Nespresso apparaat kan zijn dat deze niet genoeg ontkalkt is. Kalkaanslag kan er namelijk voor zorgen dat de leidingen van de Nespresso machine verstopt gaan zitten, wat kan resulteren in een lekkage.

Hoe reinig ik mijn Nespresso apparaat?

Het grote voordeel van een Nespresso apparaat is dat je deze heel eenvoudig kunt reinigen. Je kunt de onderdelen namelijk wassen met mild afwasmiddel en afspoelen met warm water om het sop te verwijderen.

Over de auteur

Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing. Daarnaast schrijft hij ook voor de website. Hij heeft communicatie- en multimediad... Lees meer

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *