Beste Nespresso machine 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Vera

Wie kan er nou niet genieten van een heerlijk bakje koffie? In Nederland drinken we ongeveer 18,6 miljard koppen koffie per jaar, zowel thuis als in de horeca. Wil je thuis nou net zo lekker koffie kunnen zetten als bij een ander, dan hebben we hier de beste Nespresso machines van 2022 voor je!

In deze review hebben we gekeken naar de instelbaarheid van de koffie, de capaciteit van de opvangbak, verschillende koffiespecialiteiten en natuurlijk de prijs. De beste Nespresso machine van 2022 is uiteindelijk geworden de Magimix Nespresso Inissia M105. Benieuwd naar de rest? Hier lees je alles over de andere toppers!

# Product Koffiespecialiteiten Capaciteit opvangbak Instelbaarheid koffie Prijs v.a.
1 Magimix Nespresso Inissia M105 Zwart
Beste koop Nespresso machine
Espresso, Lungo 11 Cups Koffiesterkte & Koffievolume € 86,00
2 Magimix Nespresso Essenza Mini Wit
Best geteste Nespresso machine
Espresso, Lungo 6 Cups Koffiesterkte & Koffievolume € 85,95
3 Krups Nespresso Essenza Mini XN1108 Zwart
Beste Krups Nespresso machine
Espresso, Lungo 6 Cups Koffiesterkte & Koffievolume € 89,99
4 Magimix Nespresso CitiZ M196 CN Zwart
Beste Magimix Nespresso machine
Koffiesterkte & Koffievolume 10 Cups Espresso, Lungo € 164,00
5 De'Longhi Nespresso Lattissima One EN510.B Zwart
Beste Nespresso machine voor cappucino
Koffievolume 7 Cups Espresso, Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato, Gran Lungo € 211,00
Laatste prijs-update: maandag 26 september 2022
Magimix Nespresso Inissia M105 Zwart Bekijk prijzen
Instelbaarheid koffie: Koffiesterkte & Koffievolume
Capaciteit opvangbak: 11 Cups
Koffiespecialiteiten: Espresso, Lungo

Laten we maar direct beginnen met de beste Nespresso machine van 2022, de Magimix Nespresso Inissia M105. Naast dat dit Nespresso apparaat bij ons enorm in de smaak is gevallen, is de prijs ook nog eens zeer gunstig. Zo ben je geen fortuin kwijt voor een lekker en snel kopje koffie.

Specificaties

Een van de grote voordelen van deze Nespresso machine is dat de opvangbak maar liefst plek heeft voor 11 cups. Dit wil zeggen dat je voor een groot gezelschap kopjes koffie kan zetten, zonder dat je telkens de opvangbak moet legen.

Ook het compacte formaat van de Nespresso machine zien we als een groot voordeel. Hierdoor kun je het apparaat namelijk zowel in een studentenkamer, in een kleinere keuken of in een minimalistische keuken kwijt. De afmetingen van het Nespresso apparaat zijn als volgt:

 • Diepte: 30 centimeter
 • Breedte: 12 centimeter
 • Hoogte: 23 centimeter

Koffie zetten

Kijken we naar het koffie zetten zelf, dan valt het op dat je zelf de waterhoeveelheid in kunt stellen. Hierdoor kun je zelf bepalen hoe groot je kopje koffie is. Wil je een lekkere grote kop koffie, dan kun je er altijd voor kiezen om meer water toe te voegen. Klap het lekbakje op om grotere mokken of glazen te gebruiken!

Helaas is het niet mogelijk om verschillende koffiespecialiteiten te zetten waar je melk bij nodig hebt. Doordat er geen geïntegreerde melkopschuimer is, moet je je latte macchiato of cappuccino even laten staan. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om zelf een melkopschuimer aan te schaffen.

Bij het zetten van de koffie is ons opgevallen dat de Nespresso machine veel meer geluid maakt dan de andere apparaten. Met maar liefst 66,6 decibel is het een van de luidere koffiemachines. Hierdoor kan het tijdens het werken als storend worden ervaren als er een kop koffie wordt gezet.

Vanwege de scherpe prijs en de grote opvangbak de beste Nespresso machine van 2022.

Plus- en minpunten
Prijs - Compacte formaat - Opvangbak - Waterhoeveelheid
Melkspecialiteiten - Geluid
Magimix Nespresso Essenza Mini Wit Bekijk prijzen
Instelbaarheid koffie: Koffiesterkte & Koffievolume
Capaciteit opvangbak: 6 Cups
Koffiespecialiteiten: Espresso, Lungo

Wederom een Nespresso machine met een compact formaat. In tegenstelling tot de hierboven genoemde Nespresso machine, is deze echter een stuk stiller. En je betaalt er maar een paar euro extra voor! In volledige rust en stilte een kop koffie zetten? Met de Magimix Nespresso Essenza Mini kan het!

Jouw koffiewensen!

Ben je fan van een heerlijke kop koffie die compleet op jouw wensen is afgestemd? Bij deze Nespresso machine stel je niet alleen de koffiesterkte, maar ook de waterhoeveelheid in. Zo zet je een grote bak sterke koffie, maar kun je ook voor een kleinere kop koffie gaan die wat minder sterk is. Kortom, op jouw wensen afgestemd!

Helaas is het niet mogelijk om verschillende koffie specialiteiten te zetten. Dit komt omdat er geen geïntegreerde melkopschuimer is, waardoor je bijvoorbeeld een losse melkopschuimer moet kopen om toch de specialiteiten te kunnen zetten. Je kunt er ook voor kiezen om een volautomatische koffiemachine te kopen.

Fysieke specificaties

Qua fysieke specificaties valt ook bij dit apparaat de compactheid op. Hierdoor kun je deze in vrijwel elke keuken neerzetten én eenvoudig opbergen als je de Nespresso machine niet gebruikt. Door het lichte gewicht is het ook geen probleem om af en toe de Nespresso koffiemachine te verplaatsen.

We vinden het wel een nadeel dat je met de Nespresso Essenza Mini maar 5 lungo's kunt zetten. Daarna is het waterreservoir leeg en moet je deze bijvullen. Het kleine waterreservoir is dan ook een van de nadelen, zeker als je veel gasten op bezoek hebt. Je bent dan veel aan het schoonmaken en bijvullen helaas.

Qua gebruiksgemak zijn we wel erg te spreken over dit Nespresso apparaat. Dit komt omdat je deze gemakkelijk schoon kunt maken en deze handig te gebruiken is. Hieronder hebben we nog een aantal specificaties opgesteld:

 • Afneembaar waterreservoir
 • Automatisch uitschakelen na 9 minuten
 • Uitneembaar lekbakje
 • Pompdruk van 19 bar

Deze enorm stille Nespresso machine is compact, laat je de koffie naar wens aanpassen en is enorm stil!

Plus- en minpunten
Compact formaat - Waterhoeveelheid - Stil - Koffiesterkte
Melkspecialiteiten - Waterreservoir
Krups Nespresso Essenza Mini XN1108 Zwart Bekijk prijzen
Instelbaarheid koffie: Koffiesterkte & Koffievolume
Capaciteit opvangbak: 6 Cups
Koffiespecialiteiten: Espresso, Lungo

Evenals de andere Nespresso apparaten die we hiervoor al behandeld hebben, is de Nespresso Essenza Mini XN1108 een zeer compacte Nespresso machine. Geschikt voor de kleinere keukens, kantines of voor studenten die op hun studentenkamer van een heerlijke kop koffie willen genieten.

Aantal koppen per dag

Wil je dit Nespresso apparaat kopen, dan moet je wel rekening houden met het aantal kopjes koffie dat je per dag drinkt. Het apparaat heeft namelijk niet de fysieke capaciteiten om eindeloos koffie te zetten. Zo kun je maar:

 • 1 kopje per zetbeurt zetten.
 • Is het waterreservoir met een inhoud van 0,6 liter redelijk klein.
 • Is de opvangbak voor de Nespresso cups maar geschikt voor 6 koppen koffie.

Maak je daarnaast gebruik van de actie van Coolblue, dan krijg je ook nog eens 100 Nespresso koffiecapsules bij je bestelling tegen een gereduceerde prijs. In dat geval hoef je de eerste 100 cups niet meer online te bestellen en kun je voorlopig even vooruit!

Gebruiksgemak

In de categorie gebruiksgemak scoort deze, evenals vele andere Nespresso machines, zeer hoog. Dit komt doordat het een zeer stil apparaat is dat tijdens het zetten van de koffie maar 57,9 decibel produceert. Hier is dus niets storends aan, ook niet als je in een vergadering zit.

Daarnaast is de in te stellen waterhoeveelheid enorm belangrijk, aangezien je hiermee kunt afstemmen hoe sterk je kop koffie is. Daarnaast is ook de koffiesterke in te stellen, zodat je enorm kunt variëren en je perfect kop koffie kunt samenstellen.

Helaas ontbreekt het ook bij dit apparaat aan de mogelijkheid om melkspecialiteiten uit te proberen. Melk opschuimen is met dit apparaat namelijk niet mogelijk. Wel kun je een combi-deal krijgen met een melkopschuimer. Wil je geen aparte melkopschuimer, dan kun je beter kiezen voor een koffiezetapparaat of een van de duurdere Nespresso machines.

Maak jouw persoonlijke favoriet met de in te stellen waterhoeveelheid en koffiesterkte met het beste Krups Nespresso apparaat!

Plus- en minpunten
Compact - Waterhoeveelheid - Stil - Gebruiksgemak
Melkspecialiteiten - Opvangbak
Magimix Nespresso CitiZ M196 CN Zwart Bekijk prijzen
Koffiespecialiteiten: Koffiesterkte & Koffievolume
Capaciteit opvangbak: 10 Cups
Instelbaarheid koffie: Espresso, Lungo

Wil je niet langer voor een heel gezelschap dezelfde koffie zetten met een koffiezetapparaat? Met de Krups Nespresso Citiz M196 is dit verleden tijd. Hiermee kun je per kopje de koffiesterkte én het volume afstellen. Zo is elk kopje helemaal op jouw wensen afgestemd en smaakt deze altijd perfect!

Verstelbare lekbak

Wat we zo aan deze Krups Nespresso Citiz waarderen is dat je de lekbak kunt verstellen. In tegenstelling tot andere Nespresso koffiemachines, zorgt de verstelbare lekbak ervoor dat ook de grotere mokken en glazen onder het Nespresso apparaat kunnen. Hierdoor kun je een extra grote mok koffie zetten.

Ook de opvangbak is een groot pluspunt. Een groot waterreservoir zorgt ervoor dat je genoeg koffie kunt zetten zonder dat je telkens de bak bij moet vullen. De opvangbak geeft je de mogelijkheid om tot wel 10 cups op te vangen, zodat je ook deze niet vaak hoeft te verschonen.

De Nespresso machine is wel wat aan de grotere kant, maar met de volgende afmetingen nog meer dan prima:

 • Diepte: 37,2 centimeter
 • Breedte: 13 centimeter
 • Hoogte: 27,7 centimeter

De koffie is klaar!

Als echte Nespresso expert is het natuurlijk belangrijk dat de koffie niet alleen goed is, maar dat je deze ook vrijwel geruisloos kunt zetten. Met dit stille apparaat kun je gemakkelijk andere dingen tegelijkertijd doen, zonder dat je last hebt van het geluid. Ideaal toch als je thuiswerkende ouders hebt!

Helaas zijn er een tweetal nadelen die we hierbij wel moeten vermelden. Allereerst hebben het hier niet over de Nespresso Citiz Milk variant, waarmee melk opschuimen tot de mogelijkheden behoort. Wil je deze variant wel, dan is het grote voordeel dat het een roestvrijstalen melkkan is en deze aan het apparaat vastzit.

Een tweede nadeel is dat je de temperatuur niet zelf in kunt stellen. Bij verschillende Nespresso machines is dit wel mogelijk. Dit geeft je namelijk het voordeel dat je geen gloeiendhete koffie drinkt als je naar een vergadering, verjaardag of feestje moet.

De beste nespresso machine met koffie die je volledig op jouw wensen kunt afstemmen!

Plus- en minpunten
Koffiesterkte en -volume - Stil - Lekbak verstellen - Opvangbak
Koffiespecialiteiten - Watertemperatuur
De'Longhi Nespresso Lattissima One EN510.B Zwart Bekijk prijzen
Koffiespecialiteiten: Koffievolume
Capaciteit opvangbak: 7 Cups
Instelbaarheid koffie: Espresso, Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato, Gran Lungo

Wil je het beste Nespresso apparaat kopen, dan moet je er bij deze variant wel een flink geldbedrag voor neerleggen. Het is namelijk de duurste Nespresso machine van deze review, wat voor sommigen een drempel kan zijn om voor deze machine te gaan. Toch heeft de De'Longhi Nespresso Lattissima One een aantal mooie voordelen.

Melkreservoir

Als we het hebben over het reservoir, dan heeft de De'Longhi Nespresso Lattissima Touch direct een groot voordeel ten opzichte van andere Nespresso machines. Het apparaat heeft namelijk een melkreservoir, waardoor je verschillende (melk)specialiteiten kunt zetten. Denk daarbij aan:

 • Cappuccino of latte macchiato
 • Gran Lungo
 • Ristretto
 • Espresso of lungo

Bij het ingebouwde melkreservoir moeten we wel direct een nadeel opmerken. Je moet het melkreservoir namelijk na ieder gebruik goed doorspoelen. Dit voorkomt namelijk dat de machine na verloop van tijd gaat haperen. Daarnaast voorkom je hiermee ook bacteriën, wat wel zo belangrijk is.

Om verspilling te voorkomen is er gebruik gemaakt van het Single Service Systeem. Hiermee herkent de sensor in het melkreservoir hoeveel melk er nog in het reservoir zit. Deze wordt volledig gebruikt om verspilling te voorkomen en zorgt voor heerlijke opgeschuimde melk.

Daarnaast is ook het waterreservoir een groot voordeel. Met een inhoud van 1 liter is het een groot waterreservoir waarmee je moeiteloos koffie kunt zetten en meerdere gasten kunt bedienen. Dit geeft het een voordeel ten opzichte van de concurrentie.

Touch functie

Onder de Nespresso experts staat deze machine ook wel bekend als de De'Longhi Nespresso Lattissima Touch. Dit komt door de 3 verlichte touchknoppen op de bovenkant. Naast dat dit er enorm luxueus uitziet, is het ook nog eens erg functioneel.

Nu we al deze voordelen genoemd hebben, weet je ook direct waarom de prijs wat hoger ligt. Hoewel de prijs kwaliteit verhouding prima is, is het een Nespresso machine die qua prijs vergelijkbaar is met een volautomatische koffiemachine of pistonmachine.

De beste Nespresso machine vanwege de verschillende melkspecialiteiten die mogelijk zijn!

Plus- en minpunten
Single Service Systeem - Melkreservoir - Touch functie - Waterreservoir
Prijs - Spoelen
Door: Vera

Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.