Beste Nespresso machine 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Vera

De beste Nespresso machines zijn doorheen de jaren een waar fenomeen geworden in de popcultuur. Je kent Nespresso vast wel uit de reclames waarin de George Clooney een kopje koffie drinkt. Het begon allemaal in 1986. Je kon toen alleen maar in Nestlé luxewinkels Nespressokoffie drinken. Het werd al snel een wereldwijde hit. In 1989 wilde Nespresso de koffie ook aanbieden voor thuisgebruik, maar dit bleek een lange tijd onsuccesvol te zijn. Dit veranderde toen Senseo kleine koffiezetapparaten voor één kopje koffie op de markt introduceerde. 

De luxe-uitstraling van Nespresso, de eenvoud waarmee een lekker kopje koffie gemaakt kan worden en de straffe marketingcampagnes van het handelsmerk, hebben ervoor gezorgd dat Nespresso enorm populair is geworden. In 2021 zijn Nespresso machines nog steeds hip! Nestlé blijft investeren in het verbeteren van dit iconisch product en wij denken dat koffieliefhebbers met zo’n apparaat nog steeds een goede investering maken.

Nespresso capsules zijn wel best prijzig in vergelijking met andere koffiezetmachines zoals pistonmachines, volautomaten of traditionele filterkoffie machines. Bovendien zijn de Nespresso koffiecapsules alleen verkrijgbaar in Nespresso winkels of online. Nochtans kan het beste Nespresso apparaat een enorme meerwaarde zijn voor wie graag in elegantie, technologische eenvoud investeert.

Zoals steeds, willen wij je met onze vergelijkende test Nespresso machines helpen vinden op de markt. Als jij van een lekker kopje koffie houdt maar er niet te veel tijd en moeite aan wil spenderen, dan is het een goed idee om de aankoop van de beste Nespresso machine te overwegen. 

Hoe werkt een Nespresso koffiezetapparaat?

Het zetten van een kopje Nespresso koffie is erg makkelijk. Met slechts een paar eenvoudige handelingen heb je snel een lekker kopje koffie. Zet het Nespresso koffiezetapparaat aan, plaats een kopje onder de koffie-uitloop en steek een capsule in het koffiezetapparaat. Druk op de startknop voor een espresso (40 ml) of een lungo (110 ml) en de koffie wordt al gezet. De lege capsule valt na gebruik automatisch in het opvangbakje. Eenvoudiger worden zulke machines niet gemaakt!

Wat is de beste Nespresso machine die je kan kopen?

Als je van plan bent om het beste Nespresso apparaat te kopen, dan zijn er enkele eigenschappen waar je op moeten letten. Denk onder andere aan melkopties, afmetingen en de prijs. Deze eigenschappen kunnen je helpen om je keuze voor een bepaald Nespresso koffiezetapparaat makkelijker te maken. Wij hebben voor jou een nuttige vergelijking gemaakt met test Nespresso machines. Je vindt verder ook een volledige koopgids waarin wij de belangrijkste eigenschappen van de beste Nespresso machine voor jou toelichten.

Top 5 Nespresso machines
# Product Prijs v.a.
1 Nespresso Creatista Plus € 424,00
2 Krups Nespresso Expert & Milk XN6018 € 249,00
3 Nespresso De'Longhi Lattissima Touch EN560.B € 206,00
4 Nespresso CitiZ & Milk € 171,95
5 Nespresso Magimix Inissia M105 € 77,99
Laatste prijs-update: zaterdag 23 oktober 2021
Nespresso Creatista Plus Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
  • Perfecte melkschuim naar eigen voorkeur - Temperatuur melk instelbaar - Koffiehoeveelheid/koffiesterkte instelbaar - Keuze uit 6 koffiespecialiteiten - Display eenvoudig in gebruik
  • Temperatuur koffie niet instelbaar - Min. en max. inhoud melkkan is lastig leesbaar - Geen melding wanneer opvangbakje capsules vol is
Productreview:

Met de Nespresso Creatista Plus maak je eenvoudig een Ristretto, Espresso, Lungo, Caffe Latte, Cappuccino of een Latte Macchiato. Het display bovenop het koffiezetapparaat is eenvoudig in gebruik. Het geeft bij elk koffiesoort een passend recept aan. Toch kun je deze geheel naar smaak aanpassen. Zo kun je kiezen uit een koffie-inhoud van 24, 38 of 106 ml en maar liefst uit 11 verschillende temperaturen en 8 verschillende texturen voor de melk. De melk komt er naar wens stevig uit of wat soepeler als je Latte Art wilt maken. Het verschil tussen de laagste en hoogste temperatuur is duidelijk herkenbaar.

Het melk opschuimen is een klasse apparaat. Je vult het melkkannetje minimaal tot het laagste streepje, je plaatst het kannetje onder het stoompijpje. Nadat je de instellingen hebt geselecteerd doet de Creatista Plus het werk. Het enige wat nog rest, is de melk bij de koffie te schenken. Als je het melkkannetje weghaalt, reinigt de Nespresso hem automatisch. Al is het wel aan te raden om het stoompijpje met een natte doek schoon te vegen.

Nespresso speelt met de Creatista in op een koffietrend die al jaren in de horeca aanwezig is: Late Art.  Oftewel het maken van een mooi hartje in de koffie. Met de Creatista Plus heb je keer op keer de juiste koffie en melk en vergt het vooral veel oefening om het hartje goed te kunnen maken.

Het uitneembare waterreservoir aan de achterkant heeft een inhoud van 1,5 liter. De Nespresso Creatista Plus is dankzij het versnelde verhittingssysteem al na 3 seconden op de juiste temperatuur. Afhankelijk van de waterhardheid hoef je dit koffiezetapparaat slechts 1 tot 2 keer per jaar te ontkalken.

De Nespresso Creatista Plus is 14 x 41 x 31 cm en weegt 5,2 kg. Het heeft een snoerlengte van 0,9 m. De Creatista Plus wordt geleverd met een roestvrijstalen melkkan en een welkomspakket met 14 Nespresso capsules.

Helaas is de temperatuur van de koffie niet instelbaar.

Krups Nespresso Expert & Milk XN6018 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
  • Eenvoudig koffie afgesteld naar jouw smaak - Timer, de koffie staat klaar wanneer jij dit wilt - Wordt geleverd incl. melkopschuimer
  • Je kunt alleen aluminium cupjes gebruiken - Opvangbakje is relatief klein
Productreview:

Met de Krups Nespresso Expert & Milk XN6018 kun je vier verschillende koffiesoorten zetten: ristretto, espresso, lungo en americano.

In de melkopschuimer maak je luchtig en stevig melkschuim, zodat je de espresso om kunt toveren in een cappuccino.

Wat deze Nespresso machine uniek maakt en waardoor je jezelf als een barista waant, is dat je de mogelijkheid hebt om de koffie naar smaak in te stellen. Zo bepaal jezelf de temperatuur en hoeveel water er in je kopje komt. Bij de meeste cupmachines heb je helemaal geen invloed op het koffieresultaat, dit maakt de Expert dus erg bijzonder.

Een leuke gadget is dat je de Nespresso Expert met een app kunt bedienen. Zo kun je vanuit je bed een kopje koffie zetten en staat deze klaar als je in de keuken komt.

De afmetingen van de Nespresso Expert & Milk van Krubs zijn 39 x 29 x 22 cm, hij weegt 5 kg. Deze koffiecupmachine wordt geleverd inclusief Aeroccino3 melkopschuimer, capsule opvangbakje, handleiding en een welkomspakket met 14 Nespresso capsules.

Let op: deze cupmachine is alleen geschikt voor cupjes gemaakt van aluminium. Plastic cupjes lopen erin vast en zijn vervolgens lastig te verwijderen.

Nespresso De'Longhi Lattissima Touch EN560.B Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
  • Keuze uit 6 koffiespecialiteiten - Melkschuim naar smaak instelbaar - Groot, uitneembaar melkreservoir van 0,9 l - Losse onderdelen vaatwasbestendig - Ontkalkingsindicator
  • Lang nadruppelen koffie-uitlaat - De knopjes zijn op de zilveren en witte versie lastig af te lezen
Productreview:

De Nespresso Lattissima is door de Consumentenbond met een 8,4 beoordeeld, bovendien kreeg de kwaliteit van de espresso een 9. Met deze cijfers alleen al weet je dat je met de Nespresso Lattissima een goed koffiezetapparaat in huis haalt.

Met slechts één druk op de knop maak je één van de zes verschillende koffiespecialiteiten. Je bereidt snel en makkelijk een ristretto, espresso, lungo, cappuccino, latte macchiato of warm melkschuim die je voor verschillende koffie- en melkrecepten kunt gebruiken. De textuur van het melkschuim kun je naar wens aanpassen.

Het melkreservoir is eenvoudig te (de)monteren. Je kunt de melk in de koelkast bewaren en plaatst het alleen in het koffiezetapparaat als je dit nodig hebt. In dit ruime melkreservoir past 0,35 l melk. Dit is genoeg voor maar liefst 7 cappuccino’s.

Onder de koffie-uitloop van de Lattissima Touch kun je een klein kopje op het verhogingsplateau plaatsen voor een espresso. Wil je een groot glas met latte macchiato? Dan schuif je het verhogingsplateau eenvoudig in het koffiezetapparaat.

Er past 0,9 liter water in het uitneembare waterreservoir aan de achterkant. De deksel is sterk genoeg om gebruikt te worden als draaghengsel.

De Nespresso Lattissima Touch schoonmaken is kinderspel. Alle losse onderdelen kunnen in de vaatwasser, de behuizing kun je afnemen met een vochtige doek. Het koffiezetapparaat geeft aan wanneer het tijd is voor ontkalken.

De afmetingen van de Nespresso Lattissima Touch zijn 7,3 x 25,8 x 32 cm, hij weegt 4,5 kg. Hij is verkrijgbaar in het zwart, zilver en wit. Deze koffiecupmachine wordt geleverd met een handleiding en een welkomspakket met 14 Nespresso capsules.

Let er op dat de Lattissima Touch best lang nadruppelt. Om extra schoonmaken te voorkomen kun je het beste een kopje onder de koffie-uitlaat plaatsen om de druppels op te vangen.

Nespresso CitiZ & Milk Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
  • Ontkalkingsindicator - Inclusief Aeroccino 3 met 2 gardes - Koffie-inhoud programmeerbaar
  • Zelf de verhoudingen voor koffiespecialiteiten met melk inschatten - Maakt wat meer geluid dan verwacht
Productreview:

De Nespresso Citiz & Milk is een gebruiksvriendelijk koffiezetapparaat in retro look. Met de bijgevoegde Aeroccino melkopschuimer creëer je geheel naar jouw smaak het perfecte melkschuim.

Het water wordt in 25 seconden opgewarmd, je hoeft dus niet lang te wachten voordat je kunt beginnen met koffiezetten. De inhoud van de koffiekopjes zijn voorgeprogrammeerd, maar wil je liever meer of minder koffie, dan kun je dit eenvoudig zelf instellen. Deze instructievideo laat je zien hoe eenvoudig het programmeren is.

De Aeroccino 3 melkopschuimer van Nespresso zit aan het apparaat vast. Je kunt deze vullen met melk en naar smaak laten opschuimen. In het bodemdeel plaats je de garde. Er is een garde voor warme melk en een garde voor warm opgeschuimde melk. Je kunt er ook voorkiezen om de melkschuim koud te kloppen, dit is lekker in ijskoffies. Koude melk krijg je door de knop 2 seconden ingedrukt te houden.

Dankzij het draaibare kopjesrooster, passen zowel grote koffieglazen als kleine espressokopjes goed onder de koffie-uitloop. Achter het draaibare kopjesrooster bevindt zich het opvangbakje van de koffiecapsules. Er is ruimte voor ongeveer 10 lege capsules.

Het schoonmaken van deze Nespressomachine is vrij eenvoudig. De behuizing kun je met een vochtige doek afnemen. De losse onderdelen kun je het beste met de hand afwassen voor optimaal behoud. De nespresso geeft met de ontkalkingsindicator aan wanneer het tijd is voor ontkalken.

Dankzij de energie-besparingsfunctie schakelt de Nespresso machine automatisch uit na 9 minuten niet gebruikt te zijn. Vind je 9 minuten te kort of te lang? Dan kun je het automatisch uitschakelen programmeren naar jouw wensen.

De afmetingen van de Nespresso Citiz & Milk zijn 21, 9 x 37,2 x 27,8 cm, hij weegt 4 kg. Hij is verkrijgbaar in het zwart, zilver, wit en rood. Deze koffiecupmachine wordt geleverd met een handleiding en een welkomspakket met 14 Nespresso capsules.

Let er op dat het waterreservoir altijd goed gevuld is, je krijgt namelijk geen seintje als er te weinig water voor een kopje koffie inzit.

Nespresso Magimix Inissia M105 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
  • Compact formaat - Inhoud van espresso en lungo zijn programmeerbaar - Eenvoudig in gebruik
  • Slechts 1 kopje per keer - Voor melkdranken moet je nog een melkopschuimer aanschaffen
Productreview:

Met de Nespresso Inissia zet je in 25 seconden een lekker bakje koffie. Dankzij het compacte design, past het vrijwel in iedere keuken zonder te veel ruimte in beslag te nemen.

Bij het zetten van koffie kun je kiezen uit twee formaten: espresso of lungo. De espresso kies je voor een klein sterk kopje koffie en de lungo voor een normale koffie. Indien gewenst kun je de inhoud zelf instellen door bij het zetten van koffie de lungo knop ingedrukt te houden, zodra je de knop los laat stopt hij met koffiezetten en is de gewenste volume voor de lungo ingesteld.

Het lekrooster is opklapbaar, zodat er ook een lang glas onder past voor een latte macchiato. Het uitneembare waterreservoir is klein, deze zul je regelmatig moeten bijvullen.

Als je voor Nespresso kiest, kies je ook voor diversiteit. Met maar liefst 25 verschillende smaken, heb je gegarandeerd voor elke koffieliefhebber iets in huis.

De afmetingen van de Magimix Nespresso Inissia M105 zijn 12 x 23 x 32 cm en weegt 1,1 kg. De koffiecupmachine wordt geleverd met een capsule opvangbakje (voor 9-11 gebruikte capsules), een handleiding en een welkomstpakket met 14 Nespresso capsules.

Dit kleine apparaatje maakt redelijk wat lawaai.

Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:
E-mail