Waar kun je Nespresso cups weggooien?

Nespresso is een revolutionaire manier van koffie maken thuis, waarmee je aan de hand van cups snel een sterke kop koffie kunt zetten met een schuimkraag. Veel Nederlanders zijn gek op Nespresso of denken erover een machine aan te schaffen. Toch rijst vaak de vraag wat je kunt doen met lege cups.

Lege cups laten ophalen

De makkelijkste manier om van je Nespresso cups af te komen is door een zak te kopen in de speciale Nespresso-winkel, ook wel een Nespresso Boutique genoemd. Deze zak kun je gebruiken om losse Nespresso cups in te stoppen. Je kunt op de volgende manieren deze cups (ook wel capsules genoemd) inleveren:

  1. Vind een boutique van Nespresso bij jou in de buurt en lever daar de zak in
  2. Ga naar een afhaalpunt van PostNL of DHL en lever je capsules daar in
  3. Geef de zak met capsules mee aan de bezorger, bijvoorbeeld van je online supermarkt

Wat gebeurt er precies met de cups?

De cups worden gerecycled in een speciale fabriek. Hier worden koffieresten en aluminium van elkaar gescheiden. Zo kunnen er nieuwe producten worden gemaakt van het aluminium. Nespresso recyclet ook gewoon de aluminium cups van andere merken. Dus schroom niet deze cups ook in zo’n speciale zak te stoppen.

Biologisch afbreekbare cups of hervulbare cups kopen

Niet alle fabrikanten van cups maken hun capsules voor Nespresso van aluminium. Sommige fabrikanten maken ze van 100% biologisch afbreekbare materialen. Deze cups kun je, net als een vol koffiefilter van je filtermachine, gewoon bij het GFT-afval doen.

Naast biologisch afbreekbare capsules zijn er ook hervulbare capsules gemaakt van metaal. Zo kun je je machine deels gebruiken om echt koffiebonen zelf te malen of een zak gemalen koffie naar je smaak te kopen en toch te genieten van het gemak van Nespresso.