Wat is beter Nespresso of Dolce Gusto?

Het Zwitserse bedrijf Nestlé timmert de laatste jaren hard aan de weg in de wereld van de koffiecapsules. Het bedrijf heeft namelijk zowel Nespressocups als Dolce Gusto op de markt gezet. Het principe van deze apparaten is hetzelfde: een koffie maken in enkele seconden aan de hand van cups in een machine. Maar welke koffie smaakt er beter? Die van Dolce Gusto of Nespresso?

Belangrijkste punten:

  • Zowel Nespresso als Dolce Gusto zijn koffies die gemakkelijk te zetten zijn met cups
  • Dolce Gusto is goedkoper maar Nespresso is verfijnder qua smaak
  • Met Dolce Gusto zet je een grotere kop koffie dan met Nespresso maar met de Nespresso Vertuo kun je ook grote koffies maken

Dolce Gusto is de goedkopere tegenhanger van Nespresso

Dolce Gusto is een stuk goedkoper dan een Nespressomachine. Ook de cups kosten je minder. Over het algemeen kiezen mensen die koffiesmaakjes minder belangrijk vinden dan de kosten daarom voor Dolce Gusto en mensen die houden van aparte smaakjes en een intensere koffie voor Nespresso.Natuurlijk is smaak iets subjectiefs en persoonlijks, maar door de meeste gebruikers wordt Nespresso gezien als betere en meer exclusieve koffie.

Houd je van een grotere mok koffie? Dan koop je Dolce Gusto

Dolce Gusto is een machine die over het algemeen een wat grotere bak koffie kan maken omdat je de machine zelf gemakkelijker tot een bepaald aantal millimeters kunt laten volstromen. Bij Nespresso is die stroom aan koffie wat meer gereguleerd. Je hebt op de machine twee formaten koffie bij Nespresso: enkel en dubbel. Toch heeft Nespresso hier wel wat op gevonden door de Nespresso Vertuo op de markt te brengen. Hier kun je koffies tot zelfs 414 milliliter mee zetten, met behoud van die typische Nespressosmaak en schuimkraag.

Gebruiksgemak staat bovenaan voor beide koffiemachines

Ondanks de verschillen in formaten, prijs en smaak zijn er wel veel overeenkomsten tussen de beide machines. Natuurlijk staat daarbij gebruiksgemak bovenaan. De koffie is immers in no time gemaakt, maar er zijn meer overeenkomsten:

  • Beide koffies worden gemaakt aan de hand van unieke cups
  • De koffies hebben een schuimkraag die ontstaat bij het zetproces
  • De koffies van Nespresso en Dolce Gusto hebben een dark roast