Wat is Nespresso Vertuo?

Nespresso is inmiddels een bekende naam in de wereld van koffie. De kleine cups met intense koffiesmaak hebben koffiedrinken veranderd in onze huishoudens. Inmiddels is er ook Nespresso Vertuo op de markt. Wij zochten voor je uit wat deze Nespresso precies is.

Nespresso Vertuo is een bijzondere machine

De Nespresso Vertuo is een combinatie van nieuwe Cups en een nieuwe Nespressomachine. Normaal gesproken koop je Nespresso Cups voor een kleine bak koffie. Met de Nespresso Vertuo ga je echter wat meer richting de Amerikaanse mok koffie, maar dan met het schuim en de intense smaak van Nespresso.

Hoe doet de Vertuo dit? Zoals gezegd zijn er de aparte cups. Deze zijn groter en hebben een ronde vorm aan het uiteinde en geen puntje. De Vertuo Cups worden aan de hand van een streepjescode onder de rand van het kapje met grote snelheid rondgedraaid in de machine en zo wordt het warme water als het ware door de cup gespoten en krijg je die bijzondere koffie met grote schuimkraag, bijna als een goedgetapt biertje.

Geeft de Vertuo een betere kop koffie dan gewone Nespresso?

Of de koffie van de Vertuo beter is dan gewone Nespresso is een kwestie van smaak. Wat wel een zekerheid is voor de gebruiker is dat de koffie die je maakt groter is. Er zijn zelfs vijf verschillende grootten koffie. De machine lijkt daarmee wat meer op de Dolce Gusto, waarmee je ook grotere koffies kunt zetten. De volgende vijf formaten kunnen met de Vertuo gezet worden:

  • Espresso: 40 milliliter
  • Dubbele espresso: 80 milliliter
  • Gran Lungo: 150 milliliter
  • Mug: 230 milliliter
  • Alto: 414 milliliter

Voor de Mug en Alto springen eruit als formaten voor de liefhebbers van grote mokken koffie die toch de smaak van Nespresso wensen. De cups van Vertuo zijn wat duurder en bovendien zijn er veel minder andere merken in omloop die ook deze cups maken, zoals bij Nespresso al wel het geval is.