Beste onkruidverwijderaar 2023. 6x elektrische onkruidverwijderaars

Laatste ge-update in door Jasper

Met de beste onkruidverwijderaar van 2023 verwijder je snel al het onkruid van je oprit of terras. Onkruid branden wordt de laatste jaren steeds vaker toegepast in plaats van chemische bestrijdingsmiddelen. Met een onkruidbrander kun je prima milieuvriendelijk onkruid verwijderen.

Er zijn verschilleden onkruidverwijderaars te koop. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische onkruidborstel, een ronddraiende nylon borstel of een elektrische onkruidbrander. Onkruid weghalen doe je terwijl je gewoon rechtop staat, met de beste onkruidverwijderaar van 2023.

Keuzestress? Dat is niet nodig dankzij onze top 5 van de beste onkruidverwijderaars van 2023. Daarmee zie je in één oogopslag welke onkruidverwijderaars wij als beste beoordelen. We kunnen alvast vertellen dat we de Kinzo Garden onkruidbrander de beste vonden.

Kinzo Garden onkruidbrander Bekijk prijzen
Type: Elektrische onkruidverwijderaar
Lengte: 98 cm
Gewicht: 1130 gram
Hierom zijn we fan:
Geen gastank nodig – Licht van gewicht – Afkoelstand
Let hierop:
Minder geschikt voor grote onkruiden – Vrij kort snoer – Verbruikt veel stroom

De Kinzo Garden onkruidverwijderaar heeft de primeur, want we testen deze als eerste. Dit is een elektrische onkruidverwijderaar die het onkruid wegbrandt met een stroom hete lucht van 500 l/minuut. Hij verbruikt best wel wat stroom, namelijk 2000 Watt, maar je hebt geen gasfles nodig.

Toen we het apparaat uitpakten, zagen we dat er twee mondstukken bij zaten: eentje voor onkruid weghalen en eentje voor het aansteken van de barbecue. Naast het verwijderen van ongewenste planten kun je er dus meerdere dingen mee doen.

Toen we deze Kinzo onkruidbrander wilden uittesten, zagen we dat het snoer maar 1,75 meter lang is. Dat is best wel kort, dus je hebt altijd een verlengsnoer nodig als je een groot terras of oprit onkruidvrij wilt maken. Voordeel is wel dat de brander maar 1,13 kilo weegt, en dat werkt prettig.

We hebben de brander getest op kleine onkruidplantjes door de brander er een paar seconden boven te houden. Dat ging super snel. Door de uitschuifbare steel kun je de lengte van de brander aanpassen zodat je minder hoeft te bukken. En met de speciale warmtestand van 60°C koel je de brander snel af.

Beste koop onkruidverwijderaar 2022 voor klein onkruid

Deze onkruidverwijderaar haalt klein onkruid snel weg. We hadden wel de indruk dat deze brander minder geschikt is voor grote onkruiden zoals distels en paardenbloemen. Die moesten we meerdere keren branden om ze weg te krijgen.

De belangrijkste pluspunten nog even op een rij:

 • Relatief goedkope onkruidbrander
 • Verwijdert onkruid snel
 • Geen gastank nodig

Door de lage aanschafprijs van nog geen drie tientjes, het gebruiksgemak en het goede resultaat bij kleine onkruidjes vinden wij dit de beste koop onkruidverwijderaar van 2022.

Door de verstelbare telescoopsteel kun je deze onkruidverwijderaar in lengte verstellen zodat je niet zoveel hoeft te bukken.

Verkrijgbaar bij:
Fiskars Xact Onkruidtrekker Bekijk prijzen
Type: Onkruidsteker
Lengte: 100 cm
Gewicht: 950 gram
Hierom zijn we fan:
Geschikt voor gazon of perk – Verwijdert grote onkruiden – Makkelijke werkhoogte
Let hierop:
Niet geschikt voor terras of oprit – Laat een gat achter in je gazon

De Fiskars Xact Onkruidtrekker is geen elektrische onkruidverwijderaar zoals de Kinzo Garden onkruidbrander, maar een onkruidsteker die je met je voet de grond in duwt. Je prikt het onkruid aan de steker en daarna haal je een hendel over zodat het onkruid in je emmer valt.

De werking is dus iets anders. Het grote voordeel is dat je er geen gastankje of elektriciteit voor nodig hebt. Bovendien vonden wij deze onkruidsteker ideaal voor de grotere onkruiden in het gazon, terwijl de Kinzo Garden juist goed werkt bij de kleine onkruiden tussen de tegels.

Toen we deze onkruidtrekker gingen testen, zagen we dat er in het handvat een knop zit waarmee je de steel kunt ontgrendelen om de hoogte te verstellen. Dat gaat heel vlot en zo pas je de hoogte aan je lichaamslengte aan. Je hoeft dan minder te bukken om het onkruid weg te kunnen steken.

Het viel ons wel op dat er in je gazon een gat achterblijft als je het onkruid inclusief wortels eruit gestoken hebt. Je kunt het ontstane gat opvullen met potgrond, opnieuw inzaaien en maaien. Het is alleen niet zo’n mooi gezicht in je gazon.

Best geteste onkruidverwijderaar voor ongewenste planten

Deze onkruidtrekker weegt minder dan de Kinzo Garden onkruidbrander en dat vonden wij wel prettig werken. Het materiaal voelt degelijk aan en met een lengte van 1 meter hoef je nauwelijks te bukken als je het onkruid weghaalt.

De positieve punten van deze Fiskars Xact zijn:

 • Geschikt voor grote onkruiden in je gazon
 • Verstelbare hoogte
 • Geen elektriciteit of gastank nodig

Deze mechanische onkruidverwijderaar is praktisch in gebruik en heel geschikt voor onkruid in je gazon of perk. Daarom vinden wij dit de best geteste onkruidverwijderaar van 2022.

Deze onkruidsteker verwijdert het onkruid goed uit je gazon, maar laat wel een gat achter in de grasmat.

Hozelock Green Power Evolution Bekijk prijzen
Type: Onkruidbrander
Lengte: 106 cm
Gewicht: 1560 gram
Hierom zijn we fan:
Gebruikt relatief weinig elektriciteit- Brandt onkruid snel weg - Geen gastank nodig
Let hierop:
Steel niet verstelbaar – Snoer is aan de korte kant- Niet geschikt voor grote onkruiden

De derde onkruidverwijderaar die we hier reviewen is de Hozelock Green Power onkruidbrander. Net als de Kinzo Garden is dit ook een elektrische onkruidbrander. Het energieverbruik van de Hozelock is wel 400 Watt lager dan van de Kinzo en dat is zeker een pluspunt.

Toen we de Hozelock Green Power Evolution oppakten, zagen we dat het snoer iets korter was dan van de Kinzo onkruidbrander. Ook hier heb je dus weer een verlengsnoer nodig als je een redelijk grote tuin of terras hebt. Het apparaat is verder wel makkelijk te gebruiken en schakelt eenvoudig in.

Wat wij een groot nadeel vonden, is dat je de steel van de Hozelock onkruidbrander niet in lengte kunt verstellen. Deze brander heeft een lengte van 106 cm en is daarmee 6 centimeter langer dan de Kinzo, maar je kunt de steel dus niet aanpassen aan je lichaamslengte.

Omdat dit een elektrische onkruidbrander is, gebruik je dit apparaat bij voorkeur op je terras of oprit. Wij vonden deze brander niet geschikt voor het verwijderen van ongewenste planten uit een gazon of bloemperk, vanwege de grote hitte die het apparaat produceert.

Beste elektrische onkruidverwijderaar voor je terras

Tijdens het branden konden we na een tijdje goed voelen dat deze elektrische onkruidbrander bijna een halve kilo zwaarder weegt dan de Kinzo. Af en toe een pauze nemen om je armen wat rust te geven, is dus zeker aan te raden.

Wij vinden dit de beste elektrische onkruidverwijderaar vanwege de volgende positieve eigenschappen:

 • Verbruikt minder stroom dan de Kinzo onkruidbrander
 • Geen gastanks nodig
 • Makkelijk te gebruiken

De steel van deze onkruidbrander is helaas niet verstelbaar

GARDENA Combisysteem Voegenborstel Bekijk prijzen
Type: Onkruidborstel
Lengte: 15 cm
Gewicht: 130 gram
Hierom zijn we fan:
Geen elektriciteit nodig – Makkelijk te gebruiken – Stevige stalen borstelharen
Let hierop:
Je hebt ook een GARDENA steel nodig – Niet geschikt voor grote onkruiden

De volgende onkruidverwijderaar die we hier reviewen is de GARDENA onkruidborstel. Dit is een losse borstel uit het GARDENA combi-systeem die je kunt combineren met een losse GARDENA steel van 130 cm of 150 cm. Deze steel wordt er niet bij geleverd, dus we moesten er een steel bij kopen.

Toen we de voegenborstel van dichtbij bekeken, viel het ons op hoe stevig de borstelharen eruit zagen. Omdat dit het belangrijkste onderdeel van een voegenborstel is, vonden we het zeker een pluspunt om te zien dat de haren gemaakt zijn van speciaal staal.

Toen we de borstel gingen gebruiken om wat mos weg te halen tussen onze terrastegels, kwam de speciale schraaprand goed van pas. Als je mos uit je gazon wilt halen, dan kun je beter kiezen voor een goede verticuteermachine, want daarvoor is deze borstel niet geschikt.

Als je deze borstel gebruikt, moet je wel wat kracht zetten. De Kinzo en Hozelock onkruidbranders werken een stuk makkelijker, maar die verbruiken wel stroom. Deze GARDENA onkruidborstel kun je altijd gebruiken want je hebt geen gastank en elektriciteit nodig.

Beste onkruidborstel zonder steel

Deze onkruidborstel is niet geschikt voor het verwijderen van onkruid uit je gazon. Daarvoor is de Fiskars Xact Onkruidtrekker meer geschikt. Voor je terras en oprit is de borstel wel heel geschikt. De grotere onkruiden kun je beter verwijderen met een brander of de onkruidtrekker.

De sterke punten van deze GARDENA onkruidborstel zijn:

 • 25 jaar garantie
 • Geen gastank of elektriciteit nodig
 • Comfortabele grip en makkelijk in gebruik

We vinden dit de beste onkruidborstel uit deze review. De borstel is makkelijk te gebruiken en lekker goedkoop.

Aan deze onkruidborstel kun je een steel van 130 cm koppelen zodat je rechtop kunt blijven staan bij het verwijderen van onkruid

Hofftech Weed Burner Bekijk prijzen
Type: Onkruidbrander
Lengte: 96 cm
Gewicht: 1380 gram
Hierom zijn we fan:
Verstelbare steel – Geschikt voor terras en oprit - Milieuvriendelijk
Let hierop:
Kort snoer – Niet geschikt voor gazon – Niet geschikt voor grote onkruidplanten

De laatste onkruidverwijderaar uit deze review is wederom een elektrische onkruidverwijderaar. Net als de branders van Hozelock en Kinzo werkt deze Hofftech Weed Burner op elektriciteit. Het stroomverbruik is met 2000 Watt even hoog als dat van de Kinzo, en minder zuinig dan de Hozelock.

Voordat we aan de slag gingen met deze onkruidbrander hebben we eerst de telescopische steel op lengte gebracht. Zo konden we mooi rechtop blijven staan tijdens het wegbranden van het onkruid. We hielden de brander een paar seconden boven het onkruid en dat was voldoende.

Net als bij de Hozelock en Kinzo branders is ook hier het snoer aan de korte kant. We moesten er wederom een verlengsnoer bij halen om het apparaat te gebruiken. Qua gewicht is het vergelijkbaar met de andere onkruidbranders uit deze test, want het weegt ongeveer een kilo.

Dit apparaat is niet geschikt voor grotere onkruiden en gazons. Daarvoor kun je beter een grastrimmergrasmaaier of de Fiskars Xact onkruidsteker gebruiken. Hou er ook rekening mee dat je de verbrande plantjes nog een keer moet behandelen om ze helemaal te laten verdwijnen.

Beste onkruidbranders voor de oprit

Onkruid verwijderen van je oprit gaat snel met dit apparaat. Bovendien hoef je niet op je knieën te zitten om het onkruid weg te halen. Net als de Kinzo en Hozelock branders is ook dit apparaat geschikt voor tegels en bestrating.

De pluspunten in het kort:

 • Steel is verstelbaar
 • Milieuvriendelijk
 • Brandt onkruid snel weg

We vinden dit een van de beste onkruidbranders uit deze review door de verstelbare steel en het gebruiksgemak.

Deze onkruidbrander heeft een vrij kort snoer waardoor je al snel gebruik moet maken van een verlengsnoer

Verkrijgbaar bij:
Product Type Lengte Gewicht
Kinzo Garden onkruidbrander Kinzo Garden onkruidbrander
Beste koop onkruidverwijderaar
Elektrische onkruidverwijderaar 98 cm 1130 gram Bekijk prijzen
Fiskars Xact Onkruidtrekker Fiskars Xact Onkruidtrekker
Best geteste onkruidverwijderaar
Onkruidsteker 100 cm 950 gram Bekijk prijzen
Hozelock Green Power Evolution Hozelock Green Power Evolution
Beste elektrische onkruidverwijderaar
Onkruidbrander 106 cm 1560 gram Bekijk prijzen
GARDENA Combisysteem Voegenborstel GARDENA Combisysteem Voegenborstel
Beste onkruidborstel
Onkruidborstel 15 cm 130 gram Bekijk prijzen
Hofftech Weed Burner Hofftech Weed Burner
Beste onkruidbranders
Onkruidbrander 96 cm 1380 gram Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: dinsdag 30 mei 2023
Door:
Jasper

Jasper is het brein achter debeste.com. Hij heeft al 15 jaar ervaring met grafisch vormgeven, is dol op marketing en is, naast zijn vriendin en dochter, ook verliefd op SEO. Daarnaast schrijft hij ook voor de website.

Hij heeft communicatie- en multimediadesign gestudeerd en ook meerdere cursussen over marketing gevolgd. Verder komt hij jaarlijks bij de SEO Benelux Borrel, waar hij in 2022 ook in het panel zat.

Als Jasper niet schrijft of aan het designen is, bouwt hij aan met LEGO óf doet hij aan CrossFit