Beste oogcrème top 10 2020

Laatste ge-update in door Vera

Als je de beste oogcrème wilt hebben om de huid rondom je ogen te verwennen, dan valt dat nog niet mee. Er worden namelijk ontzettend veel oogcrèmes aangeboden door verschillende merken, bijvoorbeeld van Etos, Nivea of Kruidvat. Daaruit de juiste kiezen is best ingewikkeld. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. We helpen je graag met je keuze.

Hoe herken je de beste oogcrème?

Rimpels, wallen, een droge huid, donkere kringen….je ziet ze natuurlijk het liefst zo snel mogelijk verdwijnen. Een oogcrème helpt daarbij. Het is dan wel belangrijk om er een te kiezen die past bij je huidtype en het probleem wat je op wilt lossen. Zo houdt een UV filter je rimpels buiten de deur en zijn verzorgende ingrediënten als shea butter perfect voor een droge huid. Kijk goed naar de huid rondom jouw ogen om te zien wat je nodig hebt. En neem ook even een kijkje in onze oogcrème Koopgids. Daarin staat precies waarop je moet letten om de juiste oogcrème te vinden.

Hoe kies je de beste oogcrème?

Om je een beetje te helpen bij het uitzoeken van een geschikte oogcrème, hebben we een oogcrème top 10 gemaakt. Bij elke oogcrème staat onze review, waarin je kunt lezen wat de plus- en minpunten zijn van de crème. Spreekt een crème je aan? Dan kun je deze meteen bestellen en zelf gaan uittesten.

oogcreme top 10
# Product Hydrateren Anti-rimpel Donkere kringen en wallen
1 Biodermal Oogcrème
Beste koop hydrateren
Bekijk prijzen
2 Clinique All About Eyes Rich Oogcrème
Beste koop donkere kringen en wallen
Bekijk prijzen
3 NIVEA Q10plusC Anti-Rimpel + Energy
Beste koop anti-rimpel
Bekijk prijzen
4 Olaz Eyes Ultimate Bekijk prijzen
5 Clinique Pep Start Eye Cream Bekijk prijzen
6 Paula's Choice Resist Anti-Aging Oog Gel Bekijk prijzen
7 L´Oréal Paris Golden Age Bekijk prijzen
8 NIVEA CELLular Bekijk prijzen
9 Garnier Bio Lavendel Anti-Age Oogverzorging Bekijk prijzen
10 The Ritual of Namasté Glow Eye Concentrate Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zondag 1 augustus 2021
Beste koop hydrateren Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Hydraterend - Anti-rimpel - Geschikt voor gevoelige huid - Parfumvrij
 • Kan een prikkend gevoel geven
Productreview:

De oogcrème van Biodermal werkt hydraterend en ook als een anti-rimpelcrème. De crème voelt zacht en romig aan, waardoor je hem goed uit kunt wrijven. Het trekt goed in op de huid, zodat je er ’s ochtends gerust foundation overheen kunt aanbrengen. De oogcrème is spaarzaam in gebruik, een tube kun je ongeveer twee maanden gebruiken. Deze oogcrème is ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid, die snel allergisch reageren.

Deze oogcrème kan een wat prikkend gevoel geven.

Beste koop donkere kringen en wallen Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor gevoelige huid - Anti-rimpel - Tegen donkere kringen en wallen - Parfumvrij
 • Potje is minder hygiënisch - Iets dikker van structuur
Productreview:

Clinique All About Eyes Rich is een oogcrème die niet alleen lijntjes vermindert, maar ook werkt tegen donkere kringen en wallen. Deze oogcrème is al jarenlang bij vele vrouwen erg geliefd, omdat hij doet wat hij moet doen en spaarzaam in gebruik is. De oogcrème is wat gel-achtig en wat dikker dan je misschien zou verwachten, dit kan even wennen zijn. Het smeert goed uit en trekt prima in. De oogcrème is parfumvrij en geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

Een potje is minder hygiënisch dan een tube of pompje.

Beste koop anti-rimpel Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Hydraterend - Anti-rimpel - Geschikt voor gevoelige huid - Parfumvrij
 • Tube van metaal
Productreview:

De NIVEA Q10plusC is een anti-rimpelcrème die ook hydrateert. Vitamine C geeft de huid rondom de ogen een echte boost. De huid ziet er frisser en strakker uit bij regelmatig gebruik. Q10 stimuleert de natuurlijke celfuncties en werkt ontstekingsremmend. Deze oogcrème is geschikt voor mensen met een gevoelige huid. De crème voelt zacht aan, smeert goed uit en trekt snel in.

Een tube van metaal gaat wat sneller kapot dan een tube van plastic.

Olaz Eyes Ultimate Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Anti-rimpel - Tegen donkere kringen en wallen - Geschikt voor gevoelige huid
 • Potje is minder hygiënisch - Niet hydraterend
Productreview:

De Olaz Eyes Ultimate heeft een 3-in-1 werking. Fijne lijntjes worden vervaagd, donkere kringen en wallen worden minder bij gebruik van deze oogcrème. Deze oogcrème heeft een kleurcorrigerende formule, waardoor je direct resultaat ziet. De oogcrème is geschikt voor elke type en kleur huid. De oogcrème zit in een potje, dat is minder hygiënisch dan een tube of pompje.

Deze oogcrème is niet geschikt voor mensen met een droge en gevoelige huid.

Clinique Pep Start Eye Cream Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Parfumvrij - Hydrateren - Vermindert zwellingen
 • Geen anti-rimpel - Het aanbrengen met applicator is wat onwennig
Productreview:

De Pep Start Eye Cream van Clinique is de oogcrème om de ochtend mee te starten. Het hydrateert niet alleen de huid rondom je ogen, het geeft ook een boost en vermindert zwellingen, zodat je er fris uit ziet. Dit effect blijft de hele dag aanwezig. De oogcrème breng je met de rond applicator masserend aan rondom je ogen.

Het aanbrengen met de applicator is wat onwennig.

Paula's Choice Resist Anti-Aging Oog Gel Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Parfumvrij - Hydrateren - Anti-rimpel - Vermindert zwellingen
 • Het aanbrengen met applicator is wat onwennig - Gelsubstantie i.p.v. crème
Productreview:

Deze oogcrème of eigenlijk ooggel is voornamelijk voor de ochtenden bedoelt, om de dag mee te starten. De gel als ook de metalen applicator verkoelen direct en helpen zwellingen rondom de ogen tegen te gaan. Paula’s Choice Resist Anti-Aging heeft ook een anti-rimpel werking, om fijne lijntjes te verminderen en te bestrijden. De gel is luchtig, plakt niet, dus je kunt hierna gerust een foundation aanbrengen.

Anders dan de meeste oogcrèmes is dit meer een gel, dit blijft toch wat onwennig.

Verkrijgbaar bij:
L´Oréal Paris Golden Age Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Hydrateren - Anti-rimpel - Vermindering donkere kringen
 • Potje = minder hygiënisch - Niet parfumvrij
Productreview:

L'Oréal Paris Age Perfect Golden Age oogcrème is voornamelijk bedoeld voor de rijpe huid. Het vermindert donkere kringen en versterkt de huid. De oogcrème heeft een roze kleur, belangrijk is dat je hem goed uitsmeert. De huid ziet er direct fris en gezond uit. Op lange termijn helpt deze oogcrème verslapping tegen te gaan. De oogcrème hydrateert gedurende de dag. Deze oogcrème heeft de geur en kleur van pioenrozen. Er zit namelijk ook pioenextract in verwerkt, pioenextract helpt de donkere kringen te verminderen.

Deze oogcrème is geparfumeerd, dat moet je maar net lekker vinden.

NIVEA CELLular Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Hydrateren - Anti-rimpel - Tube
 • Niet bedoeld voor donkere kringen en wallen  
Productreview:

NIVEA CELLular Hyaluron Filler Anti-Age oogcrème zorgt direct voor een gladde huid rondom de ogen. De combinatie van hyaluronzuur en collageen verstevigen de huid en verminderen rimpeltjes rondom de ogen. Daarnaast hydrateert deze oogcrème ook rijkelijk. Fijn is dat de oogcrème in een tube zit. De dop is breed, je kunt de tube dus goed op z’n kop zetten en de laatste restjes er eenvoudig uitdrukken.

Deze oogcrème heeft geen speciale werking tegen wallen en donkere kringen.

Garnier Bio Lavendel Anti-Age Oogverzorging Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor de gevoelige huid - Anti-rimpel - Hydrateert - Duurzaam en fairtrade
 • Je moet van de lavendelgeur houden - Niet bedoeld voor donkere kringen en wallen
Productreview:

De Garnier Bio Anti-age oogcrème is een fijne oogcrème die voedt, hydrateert en rimpels bestrijdt. Het is een vegan product. De ingrediënten komen van een hernieuwbare bron, die elk jaar herontwikkeld wordt, en daarom een duurzaam product. Bovendien worden de ingredienten fairtrade verhandeld. Dit wetende, smeert deze oogcrème nog net even wat fijner. Het is een zachte oogcrème, die internsief verzorgt en naar lavendel ruikt.

Deze oogcrème ruikt naar lavendel, daar moet je wel van houden.

The Ritual of Namasté Glow Eye Concentrate Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Pompsysteem - Hydrateren - Anti-rimpel
 • Niet parfumvrij - Niet bedoeld voor donkere kringen en wallen
Productreview:

De Rituals oogcrème komt uit de lijn The Ritual of Namasté Glow. Deze lijn specialiseert zich in anti-aging en is zeer geschikt voor de rijpe huid. In deze oogcrème zijn twee hoofdbestandsdelen verwerkt die zich onderscheiden van alle andere oogcrèmes. Namelijk saffraanbloem en holy lotus. Saffraanbloem (het rode goud uit het oosten) zorgt voor de anti-rimpel werking. De samenwerking met de verzachtende en verzorgende eigenschappen van de holy lotus resulteert in een krachtige en bijzondere oogcrème. Fijn is dat de oogcrème in een pompsysteem zit. Dit is hygiënisch en je kunt de hoeveelheid crème goed doseren.

Let er op dat deze oogcrème niet parfumvrij is, hierdoor niet voor iedereen geschikt.

Vera den Grondel
Door: Vera
Vera werkt samen met haar team aan de reviews uit de categorieën Baby & Kind, Dieren, Keuken & Koken en Huishouden & Wonen. Dagelijks testen, vergelijken en reviewen ze producten om het voor jou makkelijker te maken.

Contact met Vera:
E-mail