Beste oogcrème tegen donkere kringen

Door: Marle
Laatste update: 25 mei 2020

Het kan heel vervelend zijn mensen altijd aan je vragen of je moe bent terwijl je dit niet bent. Dit is vaak het geval wanneer je last hebt van donkere kringen onder je ogen. Je ziet er vermoeid of verdrietig uit terwijl je dit helemaal niet bent.

Beste oogcrème tegen donkere kringen

Wat is de oorzaak van donkere kringen?

Als je het hebt over donkere kringen onder je ogen dan gaat het vaak over de groef die onder je wallen zit. Donkere kringen worden veroorzaakt door vochttekort of een droge huid. Hierdoor wordt de huid onder je ogen dunner waardoor het bijna lijkt alsof je door de huid heen kan kijken. De bloedvaten onder je huid zijn beter zichtbaar en daardoor ontstaat de donkere cirkel oftewel de kring.

Zelf aan de slag tegen donkere kringen

Zoals altijd raden we je aan om genoeg water te drinken. Geloof het maar, je huid en dus ook de huid onder je ogen ziet er beter, glanzender en frisser uit. Denk je dat je al genoeg water drinkt? Probeer dan op een andere manier vocht aan je huid toe te voegen. Dit kun je doen door met natuurlijke producten aan de slag te gaan. Maak schijfjes komkommer, plakjes avocado of aardappelschijfjes en leg deze op je ogen. Het vocht van deze producten wordt direct in je huid opgenomen en zo zie je al snel verschil!

Heb je ook dit geprobeerd dan is er altijd nog oogcrème tegen donkere kringen. Bovenstaande tips kun je altijd proberen, een oogcrème kan de werking hiervan nog eens versterken. Hieronder vind twee favoriete oogserums van dit moment.

7Days Oog Verzorgende Serum

Dit is niet zozeer een oogcrème tegen donkere kringen dan wel een serum. Dit serum breng je gedurende 7 dagen minimaal eenmaal per dag aan onder de ogen om de vochtbalans weer optimaal te herstellen. Doordat het een serum is heb je geen last van een ‘zwaar’ gevoel onder je ogen van de crème.

IDUNCARE Verstevigende Oogcrème

Deze oogcrème helpt ook tegen wallen en fijne lijntjes maar hij is uitermate geschikt om donkere kringen tegen te gaan. De ingrediënten zorgen ervoor dat de doorbloeding wordt geoptimaliseerd en je huid blijft langer ‘vochtig’ blijft. En hij ruikt ook nog eens erg lekker!

Over de auteur

Marle

Marle is drie jaar geleden begonnen als copywriter en schrijft nog steeds met veel plezier. Hoewel ze zich aan het begin voornamelijk richtte op het schrijven van product descriptions, schrijft ze ond... Lees meer