Heb je wel of geen oogcrème nodig?

Door: Marle
Laatste update: 25 mei 2020

Naast het gebruik van een goede dag- en nachtcrème is een oogcrème zeker aan te raden. Hier geven we je tips over waar je op moet letten bij de aanschaf van een oogcrème, om een miskoop te voorkomen. De huid rond je ogen is vaak hetzelfde als de huid van de rest van je gezicht. Alleen zie je bij de huid rond de ogen als eerst de tekenen van de huidveroudering. Vandaar dat verzorging van de huid rond je ogen extra aandacht behoeft. Lees snel verder om erachter te komen wat de beste oogcrèmes zijn!

Wat is het doel van een oogcrème?

Heb je wel of geen oogcrème nodig?

Je gebruikt een oogcrème om huidveroudering tegen te gaan door middel van goede huidverzorging. Uit diverse onderzoeken komt nergens naar voren dat de huid rond de ogen andere ingrediënten nodig heeft dan de dagcrème die het beste voor je gezicht is. De huid rond de ogen is weliswaar dunner en gevoeliger dan de rest van je gezicht, maar heeft net als je gezicht het beste baat bij milde verzorging. Let er dus op dat je een oogcrème gebruikt zonder irriterende ingrediënten als geurende plantenoliën, of synthetische stoffen. Deze kunnen zorgen voor ontstekingen van de huid. Kies liever voor een oogproduct met anti-oxidanten en huidherstellende ingrediënten. Dit kan je gezichtscrème zijn, maar ook een speciale oogcrème. Als de huid onder je ogen droger is dan de rest van je gezicht, kan je sowieso niet dezelfde crème gebruiken, want die werkt dan blijkbaar niet voldoende. In dit geval heb je meer een aparte oogcrème.

Donkere kringen

Wanneer je last hebt van donkere kringen rondom je ogen, dan kan je dit goed bestrijden! Gebruik overdag altijd een crème met een zonnefilter (SPF). Voor de nacht is dit niet natuurlijk niet nodig. Let er ook goed op dat de crème de aanmaak van melanine afremt, zodat je een betere huidkleur krijgt.

Wallen

Bij wallen zijn vetcellen onder je ogen gezakt, dit hoort helaas bij het ouder worden en daar is geen crème tegen opgewassen. Wel zijn er oorzaken die het ontstaan van wallen verergert en waar je gelukkig wel wat aan kan doen. Zo kan je wallen hebben door slaaptekort of omdat je vocht vasthoudt. Drink minder alcohol, vermijdt teveel zout, slaap voldoende en gebruik een kalmerende crème. Bij huidirritatie of schade door bijvoorbeeld de zon, gebruik dan een crème die ontstekingen tegen gaat en de huid herstelt.

Verzakte huid en rimpels

Net zoals de rest van je gezicht reageert de huid rondom je ogen erg positief op producten waarin veel anti-oxidanten zijn verwerkt en huidherstellende ingrediënten heeft. Deze producten werken dan ook het beste bij huidverzakking. Maar houd hierbij wel rekening dat de huid iets strakker en steviger wordt, maar geen permanente oplossing is.

Kortom, een oogcrème kan een oplossing bieden voor de huid rond je ogen. Maar als je al een goede dagcrème gebruikt is deze waarschijnlijk ook geschikt voor je ogen. Zo is een anti-rimpel crème effectief om verzakking bij je ogen tegen te gaan.

Over de auteur

Marle

Marle is drie jaar geleden begonnen als copywriter en schrijft nog steeds met veel plezier. Hoewel ze zich aan het begin voornamelijk richtte op het schrijven van product descriptions, schrijft ze ond... Lees meer