Wat is de beste oogcrème?

Door: Marle
Laatste update: 27 april 2020
Wat is de beste oogcrème?

Bij de dagelijkse verzorging van je gezichtshuid, mag eigenlijk een oogcrème niet ontbreken. In deze blogpost leggen we uit wat de beste oogcrème is, en waar het bij helpt. Wist je namelijk dat huid rondom jouw ogen één van de eerste plekken is waar huidveroudering zichtbaar wordt? Doordat de huid rond de ogen dunner is, zie je sneller oneffenheden. Niet alleen rimpels, maar ook wallen of donkere kringen. Met de beste oogcrème die hier speciaal voor bedoelt is, kan je deze oneffenheden verminderen.

Wat is de beste oogcrème?

Oogcrème en dagcrème verschillen wezenlijk van elkaar. Een oogcrème is milder dan een dagcrème, en daardoor erg geschikt voor gevoelige delen van je gezicht. Het kan namelijk gebeuren dat een dagcrème gaat prikken onder je ogen, omdat de huid daar simpelweg te gevoelig is. Verder zijn er dagcrèmes die zorgen dat je een stevigere huid krijgen. Maar dat is voor je ogen te stevig, waardoor het lijkt alsof je wallen hebt. Ook zijn er dagcrèmes tegen acné en puistjes, maar daar zit salicylzuur in. Dat is weer te heftig voor onder je ogen. De beste oogcrème is dus mild, en bevat geen bijtende ingrediënten. Verder kies je een oogcrème die moet voldoen aan jouw wensen. Dus minder donkere kringen, minder gezwollen oogleden, vermindering van rimpels, etc. Ik zeg hierbij minder, want je begrijpt dat een crème geen wondermiddel is. Het kan ervoor zorgen dat de je minder zichtbare oneffenheden hebt, maar het zal niet verdwijnen.

SPF in oogcrème

Nu weet je waar je naar op zoekt bent in de beste oogcrème. Dan zijn er nog twee belangrijke voorwaarden waar aan moet worden voldaan. Het is belangrijk dat de oogcrème SPF bevat en de huid rondom je ogen dus ook beschermd tegen de zon overdag. Heb je geen oogcrème met SPF, smeer dan eerst je oogcrème en dan een foundation of concealer met SPF. Tot slot is de verpakking ook essentieel. Je kunt het beste kiezen voor een crème die in een verpakking zit waar geen lucht en licht bij komt. Dat is meestal in een flacon of roller, en dus niet in een potje.

Gebruik jij al de beste oogcrème? En op welke leeftijd ben je ermee begonnen? De ene persoon begint ermee rond het 18e jaar, de ander rond de 30ste, en weer iemand anders als zij 40 jaar is. Het is natuurlijk ook belangrijk om een goede dagcrème te hebben, we hebben een top 10 samengesteld met de beste dagcrèmes voor verschillende huidtypes. Weet je nog niet wat voor soort huid je hebt? Dat lees je weer hier.

Over de auteur

Marle

Marle is drie jaar geleden begonnen als copywriter en schrijft nog steeds met veel plezier. Hoewel ze zich aan het begin voornamelijk richtte op het schrijven van product descriptions, schrijft ze ond... Lees meer