De 5 beste oordopjes voor het slapen van 2022

Laatste ge-update in door Stijn

In een ideale wereld ben je de nacht rustig slapend doorgekomen. Je hebt geen last gehad van een snurkende partner, luidruchtige buren of voorbijrazend verkeer. Je wordt na ongeveer 8 uren diepe slaap weer lekker uitgerust wakker en voila! De dag kan beginnen.

In werkelijkheid slapen veel mensen slecht en vooral ook te weinig. Dat kan zich behoorlijk wreken, want slaapgebrek resulteert in een ochtendhumeur en een lange, vermoeiende (werk)dag met weinig energie en levensvreugde. En als je eenmaal weer thuis bent, herhaalt het hele circus zich van voor af aan.

Goed nieuws: met de comfortabele, hypo-allergene oordopjes voor het slapen van Alpine van kun je deze vermoeidheid en lusteloosheid voorkomen.

Hieronder staan de beste oordopjes voor het slapen van 2022. Voor meer informatie, bekijk in 1 oogopslag de vergelijkingen in onze tabel, of lees ons koopadvies in de koopgids.

Beste koop oordopjes voor slapen
Alpine Transparant
Coolblue
Alpine Transparant
Best geteste oordopjes voor slapen
SleepCore®
Bol.com
SleepCore®
Beste oordoppen tegen snurken
Get Plugged Sleep Plugs
Bol.com
Get Plugged Sleep Plugs
Beste budget optie
Ohropax
Bol.com
Ohropax
Beste oordopjes tegen geluid
Loop Earplugs Quiet
Bol.com
Loop Earplugs Quiet
Alpine Transparant Bekijk prijzen
Materiaal: Kunststof
Decibel: 18 dB
Herbruikbaarheid: 100 keer
Hierom zijn we fan:
100 keer herbruikbaar – Festivals – AlpineThermoShape - Comfortabel
Let hierop:
1 paar – One Size

Laten we beginnen met de beste oordoppen van 2022, de Alpine Transparant. Het grootste voordeel is dat deze fabrikant direct heeft vermeld hoe vaak je de oordoppen kunt gebruiken. Waar de concurrenten aangeven dat de oordoppen herbruikbaar zijn, kun je de oordoppen van Alpine tot 100 keer gebruiken.

Ondanks dat de naam van de oordoppen aangeeft dat het eigenlijk oordoppen zijn die worden gebruikt voor festivals, kun je deze oordoppen ook prima voor het slapen gebruiken. Hierdoor heb ik er dubbel plezier van! Doordat ze nog steeds spraak en geluid doorlaten, wordt je ook gewekt door je wekker.

Bij het testen van de oordoppen hebben ik gewoon op mijn zij op het kussen kunnen liggen. Ondanks dat het lijkt alsof je de oordoppen dan gaat voelen, is dit niet het geval. Daarnaast bleven ze ook de hele nacht zitten en heb ik geen problemen gehad bij het opstaan.

Een van de unieke eigenschappen van deze oordoppen is de zogenaamde AlpineThermoShape. Dit wil zeggen dat de oordoppen zich naar je oor gaan vormen, waardoor het geluid nog beter gefilterd wordt. Daarnaast hebben we nog een aantal voordelen van deze oordopjes:

 • Voorkomen afgesloten gevoel
 • Comfortabel
 • Hypoallergeen
 • Beschermt uitstekend tegen gehoorschade

De verbeterpunten

Er zijn een tweetal verbeterpunten die we nog willen benoemen. Het eerste minpunt is dat je bij deze oordopjes voor het slapen maar één enkel paar krijgt. Andere concurrenten kiezen er namelijk voor om meerdere oordoppen mee te geven, zodat je de oordoppen na verloop van tijd ook weg kunt gooien.

Een tweede minpunt is dat de oordoppen van Alpine maar in één maat verkrijgbaar zijn. Ondanks dat de oordoppen zich naar je oor vormen, kan het wel zijn dat je hier last van krijgt als de opening van je oor te groot of te klein is. In dat geval kan het op den duur wel gaan irriteren.

Met afstand de beste oordoppen van 2022, mede door het befaamde AlpineThermoShape.

SleepCore® Bekijk prijzen
Materiaal: Siliconen
Decibel: 27 dB
Herbruikbaarheid: Ja
Hierom zijn we fan:
12 stuks – 27 dB – Meerdere activiteiten – Herbruikbaar
Let hierop:
Zijslapers – Afdichten

De nachtrust

Bij het testen van SleepCore oordopjes is direct een groot voordeel dat je maar liefst 12 oordoppen geleverd krijgt. Hierdoor kun je de oordoppen na verloop van tijd gemakkelijker weggooien en hoef je niet te wachten tot de nieuwe oordoppen geleverd worden. Gelukkig zijn de oordoppen ook herbruikbaar.

Tijdens het slapen hebben we ervaren dat het voor zijslaper niet enorm comfortabel is met deze siliconen oordoppen. Na verloop van tijd kan dit namelijk gaan irriteren. We hebben dit ervaren bij een hard hoofdkussen. Nu kun je ervoor kiezen om een zachter hoofdkussen te kiezen, maar het was niet erg fijn.

We hebben daarnaast ervaren dat de oordoppen het oor in sommige gevallen niet volledig afdichten. Ik heb namelijk zelf verschillende oordoppen direct weg kunnen gooien omdat deze niet goed afsloten bij het slapen. Toen ik er eenmaal een gevonden had die het wel deed, werd het geluid gefilterd.

De fabrikant heeft aangegeven dat er geluid tot maar liefst 27 dB gefilterd wordt. Tijdens het slapen hebben we verschillende keren muziek uitgetest bij het slapengaan om te kijken hoe het geluid gefilterd werd. Met 27 dB is dit meer dan voldoende en hebben we een heerlijke stille nachtrust gehad.

De activiteiten

Ten opzichte van de concurrentie heeft de fabrikant aangegeven dat je de oordoppen voor verschillende andere activiteiten kunt gebruiken. Daaronder vallen:

 • Feestjes
 • Zwemmen
 • Vliegreizen
 • Studeren

We hebben het geprobeerd in het zwembad om te kijken of de oordoppen waterdicht zijn. Hier hebben we wederom ervaren dat sommige oordoppen niet volledig afdichten. Daarom hebben we wel eerst moeten kijken of de oordopjes goed afgedicht waren. Als dat het geval is, kun je ze prima gebruiken.

Zeer goed geteste SleepCore oordopjes die je ook voor verschillende andere activiteiten kunt gebruiken!

Verkrijgbaar bij:
Get Plugged Sleep Plugs Bekijk prijzen
Materiaal: Foam
Decibel: 35 dB
Herbruikbaarheid: Ja
Hierom zijn we fan:
14 stuks – 35 dB – Foam – Doosje
Let hierop:
Uitvallen – Andere activiteiten

Snurken

Heb je een partner die nog weleens wil snurken? Dan zijn deze oordoppen van Get Plugged zeer geschikt. Deze hebben namelijk de mogelijkheid om tot wel 35 dB te filteren. We hebben daarmee een zeer rustige slaap gehad en hebben zelfs geen last gehad van het verkeer buiten.

Daarnaast krijg je ook 14 stuks geleverd, waardoor je een tijdje vooruit kunt. Ondanks dat de oordoppen ook herbruikbaar zijn, hoef je je geen zorgen te maken dat je zonder oordoppen komt te zitten. Met 14 oordoppen heb je talloze heerlijke nachtrusten in het vooruitzicht.

De oordoppen worden daarnaast geleverd én kunnen bewaard worden in een doosje. Dit maakt het enorm handig, aangezien je ze na gebruik ook weer terug in het doosje kunt doen. Heb je de oordoppen genoeg gebruikt, dan kun je deze weggooien en de volgende set oordoppen uit het doosje pakken.

Foam oordoppen

De oordoppen zijn van foam gemaakt, waardoor het een aantal belangrijke voordelen oplevert:

 • Lichtgewicht
 • Houden geen warmte vast
 • Hoge demping ten opzichte van oordoppen met filter
 • Goedkoop

Als je de oordoppen niet goed indoet, dan heb je een grote kans dat ze uitvallen, bijvoorbeeld als je op je zij op het hoofdkussen ligt of een onrustige slaper bent. Om de oordoppen op een juiste manier in te doen, hebben we hier een instructie die de kans op uitvallen sterk vermindert.

Helaas zijn de oordoppen lastiger te gebruiken voor andere activiteiten. Hoewel ze bijvoorbeeld wel op de bouwplaats te gebruiken zijn, zijn ze niet geschikt voor het zwemmen bijvoorbeeld. Wil je oordoppen die ook voor deze activiteiten geschikt zijn, dan zul je voor andere oordoppen moeten gaan.

De beste oordoppen tegen snurken van 2022 door de demping van maar liefst 35 dB!

Verkrijgbaar bij:
Ohropax Bekijk prijzen
Materiaal: Wasbolletjes
Decibel: 27 dB
Herbruikbaarheid: Ja
Hierom zijn we fan:
Draagcomfort – Kneedbaar – Herbruikbaar – Allergenen
Let hierop:
Kinderen – Activiteiten

Op maat gemaakte oordoppen zijn enorm duur, zeker als je kiest voor het aanmeten van deze oordoppen bij een specialist. Ohropax heeft daarom de oplossing met deze Classic Wasbolletjes. Doordat deze kneedbaar zijn, kunnen de oordoppen aangepast worden aan de gehoorgang van elk persoon.

Het draagcomfort van deze oordoppen is voor mij zeer positief. Dit komt doordat je geen last van je oren krijgt, ook niet als je deze meerdere uren achter elkaar draagt. Zelfs als ik ’s ochtends opsta, heb ik geen last van mijn oren. Het is wel aan te raden om ze niet hele dagen achtereen te dragen.

Bij het slapen vallen de oordoppen niet uit, zelfs niet als we bij het testen wat steviger bewegen in de boxspring of regelmatig met het dekbed bewegen. Helaas zijn de oordoppen niet voor andere activiteiten te gebruiken. Hiervoor heeft Ohropax specifieke oordoppen ontwikkeld.

Helaas geeft Ohropax het zelf al aan, maar de oordoppen zijn niet door kinderen te gebruiken, zeker niet als zij jonger zijn dan 6 jaar. Zij kunnen deze wasbolletjes namelijk inslikken, waardoor de luchtpijp verstopt kan raken. Doordat ze zo klein zijn, adviseren we ze niet in het zicht van kinderen te laten liggen. 

Materialen

Doordat er gebruik gemaakt wordt van wasbolletjes, zijn de oordoppen prima herbruikbaar. Daarbij moet wel in het achterhoofd gehouden worden dat je ze na gebruik goed schoon moet maken én je de oordoppen met droge handen in droge oren doet. Anders kan het gaan irriteren.

Ohropax heeft ervoor gekozen om materialen te gebruiken die geen allergenen veroorzaken. Er is gebruik gemaakt van onschadelijke en geteste grondstoffen, waardoor je geen last krijgt van allergieën of irritaties. De oordoppen zijn namelijk vrij van:

 • Latex
 • PVC
 • Weekmakers

De beste kneedbare oordoppen van 2022 zorgen ervoor dat deze voor elk persoon op maat gemaakt kunnen worden!

Verkrijgbaar bij:
Loop Earplugs Quiet Bekijk prijzen
Materiaal: Siliconen
Decibel: 27 dB
Herbruikbaarheid: Ja
Hierom zijn we fan:
Meerdere activiteiten – 27 dB – Meerdere oortipjes – Afwasbaar
Let hierop:
Kinderen – Zijslapers

En de laatste oordoppen die we hebben getest zijn de Loop Earplugs Quiet. Een van de grote voordelen van deze oordoppen is dat je deze voor meerdere activiteiten kunt gebruiken. Niet alleen zijn ze zeer geschikt om te slapen, ook kun je ze gebruiken om jezelf te focussen, te lezen of te studeren.

Bij het gebruiken van de oordoppen hebben we vanuit de fabrikant begrepen dat er 27 dB gefilterd wordt. Hoewel dit voor ons als gebruikers moeizaam meetbaar is, hebben we wel ervaren dat er veel geluid gefilterd wordt. Dit hebben we onder meer getest met muziek, gesprekken en geluiden van buitenaf.

Doordat je de oordoppen ook simpel kunt afwassen, kun je deze ook enorm lang gebruiken. Het grote voordeel is dat er ook een case meegeleverd wordt waarin je de oordoppen kunt opbergen. Door de lus die eraan verbonden zit, kun je deze bijvoorbeeld aan je tas of sleutelhanger hangen!  

De gebruikers

We hebben gekeken naar verschillende gebruikers van de oordoppen. Allereerst willen we daarbij benadrukken dat deze minder geschikt zijn voor kinderen onder de 12 jaar. Het is niet zo dat het schade oplevert voor de kinderen, maar de oordoppen passen in dat geval nog niet optimaal.

Daarnaast zien we dat de oordoppen voor zijslapers een stuk minder geschikt zijn. Ondanks dat ze niet uitsteken, kunnen ze wel gaan irriteren voor zijslapers. Dit komt doordat het hoofdkussen dan te veel druk op de oren oplevert, waardoor het pijnlijk kan zijn als je er langere tijd op ligt.

We zien Loop er wel voor gekozen heeft om het product voor zo veel mogelijke consumenten interessant te maken. Ze hebben er namelijk voor gekozen om vier verschillende maten oortipjes mee te geven. Zo krijg je standaard de volgende oortipjes in meerdere kleuren:

 • Extra small
 • Small
 • Medium
 • Large

De beste oordoppen van 2022 tegen verschillende geluiden, waaronder muziek, gesprekken en geluiden van buitenaf!

Verkrijgbaar bij:
Product Materiaal Decibel Herbruikbaarheid
Alpine Transparant Alpine Transparant
Beste koop oordopjes voor slapen
Kunststof 18 dB 100 keer Bekijk prijzen
SleepCore® SleepCore®
Best geteste oordopjes voor slapen
Siliconen 27 dB Bekijk prijzen
Get Plugged Sleep Plugs Get Plugged Sleep Plugs
Beste oordoppen tegen snurken
Foam 35 dB Bekijk prijzen
Ohropax Ohropax
Beste budget optie
Wasbolletjes 27 dB Bekijk prijzen
Loop Earplugs Quiet Loop Earplugs Quiet
Beste oordopjes tegen geluid
Siliconen 27 dB Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: zaterdag 4 februari 2023
Door:
Stijn

Stijn is fanatiek schrijver en al jarenlang geïnteresseerd in verschillende soorten elektronica. Hij houdt van technische snufjes, zoals drones, VR-brillen en gamen.

Verder kun je bij Stijn niet alleen lezen over computers of koelkasten, maar duikt hij met alle plezier ook in onderwerpen als beste skeelers of de meest fijne hardloopschoenen.