Beste oorthermometer 2023. 5x de beste oorthermometers

Laatste ge-update in door Eva

Met de corona pandemie nog in het achterhoofd, willen mensen in een vroeg stadium weten of zij koorts hebben of dreigen te krijgen. Tijdens de pandemie waren de thermometers zelfs tijdelijk uitverkocht door de grote vraag! Ondanks dat er veel verschillende type thermometers zijn, waaronder oormetingen, voorhoofdsmetingen en rectale metingen, waren de apparaten niet aan te slepen.

Om ervoor te zorgen dat jij niet zonder thermometer zit, hebben we hier de beste thermometers van 2022 op een rij gezet. Daarbij hebben we gekeken naar de meetmethode, of deze geschikt is voor baby’s, of er meerdere metingen mogelijk zijn en natuurlijk de prijs. Daar is de Premiumful Medische thermometer als beste uit de test gekomen. Ben je nog op zoek naar een andere goede koortsthermometer? Wij hebben ze voor je!

Braun IRT 6020 Mnla - Thermometer Bekijk prijzen
Multifunctioneel: Nee
Geschikt voor baby’s: Ja
Meetmethode: Infrarood
Hierom zijn we fan:
Meet omgevingstemperatuur – Oormeting
Let hierop:
Geen piep bij koorts

Deze infrarood thermometer van Braun is hartstikke nauwkeurig! Ze meet deze oorthermometer ook de omgevingstempratuur. Als je eenmaal hebt gemeten, is deze thermometer maar liefst 1 graad nauwkeurig.  Verder zitten er genoeg oorkapjes meegeleverd om met het hele gezin hygienisch gebruik te maken van de thermometer. 

Lees deze oorthermometer makkelijk af via het praktische LCD-scherm

Op het LCD-scherm kun je de temperatuur aflezen, ook als je in het donker staat. Wel zo makkelijk. Verder schakelt het systeem automatisch na 60 seconden uit. Mocht je je handen vol hebben aan zieke kinderen, dan hoef jij je daar in ieder geval geen zorgen over te maken.

Wel handig is het gewicht. Deze thermometer weegt maar 305 gram en dat is lekker stevig in de hand. Wil jij graag een thermometer waarmee je nauwkeurig meet? Dan is deze oorthermometer geschikt voor jou!

Verkrijgbaar bij:
Braun IRT 3030 - Thermometer Bekijk prijzen
Multifunctioneel: Nee
Geschikt voor baby’s: Ja
Meetmethode: Digitaal
Hierom zijn we fan:
Koortsindicator met geluid – Ook voor pasgeborenen – Binnen 1 seconde meetresultaat
Let hierop:
Wegwerplensfilters nodig – Spatwaterdicht – Geen smartfunctie

Ben je op zoek naar een eenvoudige, maar betrouwbare en functionele oorthermometer? Dan heb je die nu gevonden. De oorthermometers van Braun worden door artsen het meest gebruikt en vaakst aanbevolen, dus dat zegt wel iets over de kwaliteit. Deze thermometer kun je snel gebruiken en geeft een betrouwbare temperatuurmeting, dus na 1x meten weet je genoeg. Het laatste meetresultaat wordt in het geheugen opgeslagen, zodat je het later nog eens kunt bekijken.

Andere fijne eigenschappen van deze thermometer zijn:

  • Geschikt voor pasgeboren kinderen
  • Binnen 1 seconde een meetresultaat
  • Koortsindicator met geluid

Deze thermometer kun je voor het hele gezin gebruiken, zodat je maar 1 apparaat nodig hebt.

Hygiënische oorthermometer

Bij deze thermometer krijg je BPA- en latexvrije wegwerplensfilters meegeleverd. Zo kun je steeds hygiënische metingen doen. Je weet ook meteen wanneer iemand koorts heeft. De meter geeft dan met piepjes aan dat er een verhoogde temperatuur wordt gemeten. De thermometer is spatwaterdicht, dus je kunt hem niet gebruiken voor meten van de badwatertemperatuur. Kun jij wel een betrouwbare oorthermometer gebruiken? Bestel dan deze Braun IRT 3030.

Braun IRT 6520 - Digitale Oorthermometer Bekijk prijzen
Meetmethode: Digitaal
Geschikt voor baby’s: Ja
Multifunctioneel: Nee
Hierom zijn we fan:
Nauwkeurig – Snelle meting – Groot LCD-display
Let hierop:
Geen voorhoofdsmeting – Wegwerp kapjes

Snel maar ook comfortabel de temperatuur in het oor meten? Dat doe je met deze IRT6520 oorthermometer van Braun. Deze thermometer maakt gebruik van de ExacTemp technologie die de tip van het apparaat opwarmt. Dat voelt wat prettiger aan in het oor als je een meting doet, waardoor de meting nauwkeuriger is. Het is ook fijner voor gevoelige kinderen. Niet voor niets zijn de meeste thermometers bij de huisarts van het merk Braun. Bij de thermometer zitten wegwerplensfilters, die je opnieuw moet aanschaffen als ze op zijn.

Deze oorthermometer is makkelijk in gebruik

Alles aan deze thermometer is gericht op gebruiksgemak. Dat merk je aan:

  • een groot, duidelijk LCD display
  • de supersnelle meting van 1 seconde en geheugenfunctie
  • een licht- en geluidssignaal als meting klaar is

Het meetresultaat is zeer nauwkeurig, maar je moet wel na elke meting een nieuw kapje erop doen. Dit geldt met name als je de meter voor meerdere personen gebruikt. Ook kun je met deze thermometer geen voorhoofdsmeting doen.

Verkrijgbaar bij:
Easypix ThermoGun TG2 Bekijk prijzen
Meetmethode: Infrarood/Contactloos
Geschikt voor baby’s: Ja
Multifunctioneel: Nee
Hierom zijn we fan:
Contactloos meten – Nauwkeurig - Koortssignaal
Let hierop:
Relatief dure thermometer – Meting kan 0,2 graden afwijken

Wil je graag een professionele thermometer, waarmee je snel en contactloos de temperatuur van iedereen in je huishouden kunt meten? Dan heb je die nu gevonden. Deze Easypix ThermoGun meet namelijk snel, hygiënisch en contactloos je lichaamstemperatuur. Hygiënischer wordt het niet!

Contactloos temperaturen is eigenlijk heel makkelijk en je kunt het vanaf een afstandje doen. Zo werkt het:

  • Zet de thermometer aan
  • Hou de thermometer op 5 cm afstand
  • Lees de temperatuur af op het lcd- display

Als je temperatuur te hoog is, dan klinkt er een signaal. Je weet dan meteen dat je koorts hebt.

Handige contactloze oorthermometer

Een echte oorthermometer is dit niet, want je meet niet echt in het oor zelf. Je kunt wel in de buurt van het oor meten en een voorhoofdsmeting is ook mogelijk. Wil je bij een kind meten, dan zal het met dit apparaat prettiger aanvoelen dan bijvoorbeeld met een meter die in het oor gaat. Dankzij de speciale vorm van de ThermoGun TG2 kun je het apparaat onder verschillende hoeken vasthouden. Zo kun je ook je eigen temperatuur makkelijk opmeten. Om het temperatuurverloop bij te houden, kun je tot 32 metingen opslaan met de geheugenfunctie. Ben je klaar? Dan schakelt deze ThermoGun zichzelf automatisch uit.

Product Meetmethode Geschikt voor baby’s Multifunctioneel
Premiumful Medische thermometer Premiumful Medische thermometer Infrarood Bekijk prijzen
Braun IRT 3030 - Thermometer Braun IRT 3030 - Thermometer Digitaal Bekijk prijzen
Braun IRT 6520 - Digitale Oorthermometer Braun IRT 6520 - Digitale Oorthermometer Digitaal Bekijk prijzen
Easypix ThermoGun TG2 Easypix ThermoGun TG2 Infrarood/Contactloos Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.