Beste oorthermometer 2021 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes

Als je zoontje of dochtertje zich niet lekker voelt, is het fijn als je even de temperatuur kunt opmeten. Koorts is bij jonge kinderen soms best gevaarlijk, omdat hun immuunsysteem zich nog ontwikkelt. Ze vinden het alleen niet zo fijn als je hun temperatuur moet opmeten. 

Een oorthermometer biedt dan uitkomst. Hiermee meet je snel en nauwkeurig de temperatuur van je kindje. Zo kun je beter inschatten of je kind koorts heeft. Bedenk wel dat deze thermometers vaak niet geschikt zijn voor baby’s jonger dan 3 maanden, tenzij het er duidelijk bij vermeld staat.

Hoe werkt een oorthermometer?

De oorthermometer steek je voorzichtig in het oor, waar het apparaat de temperatuur van het trommelvlies meet. Hierbij wordt een infraroodsensor gebruikt. De meting is betrouwbaar als het op de juiste manier gebeurt. Zodra de meting kaar is, kun je de temperatuur op het display aflezen. Daarna maak je de thermometer goed schoon, zodat je het apparaat de volgende keer meteen uit de kast kunt pakken.

Hoe kies je de beste oorthermometer?

Als je graag een oorthermometer wilt kopen, dan wil je natuurlijk een goede die de juiste temperatuur aangeeft. Maar welke kies je dan? Er zijn veel thermometers die je kunt kopen, en ze zijn allemaal verschillend. Om je een beetje te helpen hebben we 5 oorthermometers getest en er een review van gemaakt. Zo kun je direct zien of een thermometer iets voor jou is. In onze koopgids leggen we daarnaast uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een oorthermometer.  

oorthermometer
# Product Multifunctioneel Geschikt voor baby’s Meetmethode Prijs v.a.
1 Premiumful Medische thermometer Infrarood € 22,95
2 Braun IRT 3030 - Thermometer Digitaal € 29,99
3 SANITAS ® Multifunctionele Thermometer Infrarood € 0,00
4 Braun IRT 6520 - Digitale Oorthermometer Digitaal € 55,00
5 Easypix ThermoGun TG2 Infrarood/Contactloos € 69,99
Laatste prijs-update: zondag 24 oktober 2021
Premiumful Medische thermometer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Meet lichaams- en omgevingstemperatuur – Oor- en voorhoofdsmeting – Geheugen voor 35 metingen
 • 1 jaar garantie – temperatuursonde moet je schoonmaken met alcohol
Productreview:

Deze infrarood thermometer van Premiumful is echt multifunctioneel! Zo zitten er 3 verschillende standen op. Met deze standen kun je de temperatuur meten in het oor of via het voorhoofd. Handig als je kindje zere oortjes heeft, of gewoon niet dol is op een thermometer in het oor.

Met de derde stand kun je heel makkelijk meten of de babymelk niet te heet is, en of het water van het babybadje warm genoeg is. In het geheugen kun je tot wel 35 metingen opslaan, zodat je goed kunt volgen hoe het met de gezondheid van je kind gaat.

Lees deze oorthermometer makkelijk af via het praktische LCD-scherm

Op het LCD-scherm kun je de temperatuur aflezen, ook als je in het donker staat. Wel zo makkelijk!

De thermometer heeft ook:

 • Een piepsignaal bij koorts
 • Een handzaam gewicht

Het piepsignaal is handig als je wilt weten of er koorts gemeten wordt. Ben je bang dat je kindje wakker wordt van het geluid, dan kun je het signaal uitzetten. Wel handig is het gewicht. Deze thermometer weegt maar 126 gram en dat is lekker licht. Wil jij graag een thermometer waarmee je meerdere temperaturen kunt meten? Dan is deze oorthermometer geschikt voor jou!

Verkrijgbaar bij:
Braun IRT 3030 - Thermometer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Koortsindicator met geluid – Ook voor pasgeborenen – Binnen 1 seconde meetresultaat
 • Wegwerplensfilters nodig – Spatwaterdicht – Geen smartfunctie
Productreview:

Ben je op zoek naar een eenvoudige, maar betrouwbare en functionele oorthermometer? Dan heb je die nu gevonden. De oorthermometers van Braun worden door artsen het meest gebruikt en vaakst aanbevolen, dus dat zegt wel iets over de kwaliteit. Deze thermometer kun je snel gebruiken en geeft een betrouwbare temperatuurmeting, dus na 1x meten weet je genoeg. Het laatste meetresultaat wordt in het geheugen opgeslagen, zodat je het later nog eens kunt bekijken.

Andere fijne eigenschappen van deze thermometer zijn:

 • Geschikt voor pasgeboren kinderen
 • Binnen 1 seconde een meetresultaat
 • Koortsindicator met geluid

Deze thermometer kun je voor het hele gezin gebruiken, zodat je maar 1 apparaat nodig hebt.

Hygiënische oorthermometer

Bij deze thermometer krijg je BPA- en latexvrije wegwerplensfilters meegeleverd. Zo kun je steeds hygiënische metingen doen. Je weet ook meteen wanneer iemand koorts heeft. De meter geeft dan met piepjes aan dat er een verhoogde temperatuur wordt gemeten. De thermometer is spatwaterdicht, dus je kunt hem niet gebruiken voor meten van de badwatertemperatuur. Kun jij wel een betrouwbare oorthermometer gebruiken? Bestel dan deze Braun IRT 3030.

SANITAS ® Multifunctionele Thermometer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Multifunctioneel – Optisch koortsalarm – Automatische uitschakeling
 • Niet waterdicht – Geen voorverwarmde sonde – Bij gebruik op voorhoofd stevig drukken
Productreview:

Lekker veelzijdig: met deze oorthermometer kun je zowel via het voorhoofd als in het oor de temperatuur opmeten. Handig als je je eigen temperatuur wilt meten of als je dat bij je zoon of dochter wilt doen. Op het voorhoofd moet je de thermometer wel een beetje aandrukken. Op het venster kun je duidelijk zien wat de temperatuur is, die meteen wordt opgeslagen in de geheugenfunctie. Daar passen trouwens 30 metingen in. Handig als je over een langere periode je lichaamstemperatuur wilt meten.

Koortsalarm met kleurindicatie

Deze thermometer kun je dus in het oor of op het voorhoofd gebruiken. Daarnaast kun je er ook babymelk, babyhapjes en badwater mee temperaturen. Meet je de lichaamstemperatuur, dan geeft de thermometer een optisch koortsalarm. Als extraatje kleurt de verlichte ring op het scherm rood bij koorts en groen bij een gewone temperatuur. Andere handigheidjes zijn:

 • een geluidssignaal na afloop van een meting
 • automatische uitschakeling
 • datum- en tijdweergave

Zie jij jezelf al temperaturen met deze praktische oorthermometer? Dan kun je er hier meteen eentje bestellen.

Verkrijgbaar bij:
Braun IRT 6520 - Digitale Oorthermometer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Nauwkeurig – Snelle meting – Groot LCD-display
 • Geen voorhoofdsmeting – Wegwerp kapjes
Productreview:

Snel maar ook comfortabel de temperatuur in het oor meten? Dat doe je met deze IRT6520 oorthermometer van Braun. Deze thermometer maakt gebruik van de ExacTemp technologie die de tip van het apparaat opwarmt. Dat voelt wat prettiger aan in het oor als je een meting doet, waardoor de meting nauwkeuriger is. Het is ook fijner voor gevoelige kinderen. Niet voor niets zijn de meeste thermometers bij de huisarts van het merk Braun. Bij de thermometer zitten wegwerplensfilters, die je opnieuw moet aanschaffen als ze op zijn.

Deze oorthermometer is makkelijk in gebruik

Alles aan deze thermometer is gericht op gebruiksgemak. Dat merk je aan:

 • een groot, duidelijk LCD display
 • de supersnelle meting van 1 seconde en geheugenfunctie
 • een licht- en geluidssignaal als meting klaar is

Het meetresultaat is zeer nauwkeurig, maar je moet wel na elke meting een nieuw kapje erop doen. Dit geldt met name als je de meter voor meerdere personen gebruikt. Ook kun je met deze thermometer geen voorhoofdsmeting doen.

Verkrijgbaar bij:
Easypix ThermoGun TG2 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
 • Contactloos meten – Nauwkeurig - Koortssignaal
 • Relatief dure thermometer – Meting kan 0,2 graden afwijken
Productreview:

Wil je graag een professionele thermometer, waarmee je snel en contactloos de temperatuur van iedereen in je huishouden kunt meten? Dan heb je die nu gevonden. Deze Easypix ThermoGun meet namelijk snel, hygiënisch en contactloos je lichaamstemperatuur. Hygiënischer wordt het niet!

Contactloos temperaturen is eigenlijk heel makkelijk en je kunt het vanaf een afstandje doen. Zo werkt het:

 • Zet de thermometer aan
 • Hou de thermometer op 5 cm afstand
 • Lees de temperatuur af op het lcd- display

Als je temperatuur te hoog is, dan klinkt er een signaal. Je weet dan meteen dat je koorts hebt.

Handige contactloze oorthermometer

Een echte oorthermometer is dit niet, want je meet niet echt in het oor zelf. Je kunt wel in de buurt van het oor meten en een voorhoofdsmeting is ook mogelijk. Wil je bij een kind meten, dan zal het met dit apparaat prettiger aanvoelen dan bijvoorbeeld met een meter die in het oor gaat. Dankzij de speciale vorm van de ThermoGun TG2 kun je het apparaat onder verschillende hoeken vasthouden. Zo kun je ook je eigen temperatuur makkelijk opmeten. Om het temperatuurverloop bij te houden, kun je tot 32 metingen opslaan met de geheugenfunctie. Ben je klaar? Dan schakelt deze ThermoGun zichzelf automatisch uit.

Agnes Voogt
Door: Agnes
Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:
LinkedIn - E-mail