Beste oorthermometer 2022 - Top 5

Laatste ge-update in door Agnes Voogt

De temperatuur van je lichaam zegt veel over je gezondheid. Een verhoging kan erop wijzen dat er iets niet helemaal lekker gaat in jouw lichaam, terwijl koorts betekent dat jouw lichaam ergens tegen aan het vechten is. 

Een dokter zal altijd jouw temperatuur willen weten wanneer je zegt dat je ziek bent, en een oorthermometer is de minst invasieve manier om dit te meten. Je steekt simpelweg de thermometer in je oor, wacht een paar seconden, en dan weet je precies hoe warm jouw lichaam van binnen is.

Niet elke thermometer is echter betrouwbaar, veel blijken in de praktijk een veel te lage temperatuur aan te geven. Hierdoor loop jij, of jouw kind, misschien wel rond met een gevaarlijk hoge koorts terwijl de thermometer aangeeft dat je slechts verhoging hebt. 

Daarom vonden wij het belangrijk om te onderzoeken welke thermometer de beste oorthermometer van 2022 is. Wij zullen gelijk de resultaten met je bespreken, en leggen daarna uit hoe we tot die conclusies zijn gekomen.

 • Premiumful Medische thermometer
 • Braun IRT 3030 - Thermometer
 • Braun IRT 6520 - Digitale Oorthermometer
 • Easypix ThermoGun TG2
# Product Meetmethode Geschikt voor baby’s Multifunctioneel
1 Premiumful Medische thermometer Infrarood Bekijk prijzen
2 Braun IRT 3030 - Thermometer Digitaal Bekijk prijzen
3 Braun IRT 6520 - Digitale Oorthermometer Digitaal Bekijk prijzen
4 Easypix ThermoGun TG2 Infrarood/Contactloos Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 29 juni 2022
Premiumful Medische thermometer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Meet lichaams- en omgevingstemperatuur – Oor- en voorhoofdsmeting – Geheugen voor 35 metingen
1 jaar garantie – temperatuursonde moet je schoonmaken met alcohol

Deze infrarood thermometer van Premiumful is echt multifunctioneel! Zo zitten er 3 verschillende standen op. Met deze standen kun je de temperatuur meten in het oor of via het voorhoofd. Handig als je kindje zere oortjes heeft, of gewoon niet dol is op een thermometer in het oor.

Met de derde stand kun je heel makkelijk meten of de babymelk niet te heet is, en of het water van het babybadje warm genoeg is. In het geheugen kun je tot wel 35 metingen opslaan, zodat je goed kunt volgen hoe het met de gezondheid van je kind gaat.

Lees deze oorthermometer makkelijk af via het praktische LCD-scherm

Op het LCD-scherm kun je de temperatuur aflezen, ook als je in het donker staat. Wel zo makkelijk!

De thermometer heeft ook:

 • Een piepsignaal bij koorts
 • Een handzaam gewicht

Het piepsignaal is handig als je wilt weten of er koorts gemeten wordt. Ben je bang dat je kindje wakker wordt van het geluid, dan kun je het signaal uitzetten. Wel handig is het gewicht. Deze thermometer weegt maar 126 gram en dat is lekker licht. Wil jij graag een thermometer waarmee je meerdere temperaturen kunt meten? Dan is deze oorthermometer geschikt voor jou!

Verkrijgbaar bij:
Braun IRT 3030 - Thermometer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Koortsindicator met geluid – Ook voor pasgeborenen – Binnen 1 seconde meetresultaat
Wegwerplensfilters nodig – Spatwaterdicht – Geen smartfunctie

Ben je op zoek naar een eenvoudige, maar betrouwbare en functionele oorthermometer? Dan heb je die nu gevonden. De oorthermometers van Braun worden door artsen het meest gebruikt en vaakst aanbevolen, dus dat zegt wel iets over de kwaliteit. Deze thermometer kun je snel gebruiken en geeft een betrouwbare temperatuurmeting, dus na 1x meten weet je genoeg. Het laatste meetresultaat wordt in het geheugen opgeslagen, zodat je het later nog eens kunt bekijken.

Andere fijne eigenschappen van deze thermometer zijn:

 • Geschikt voor pasgeboren kinderen
 • Binnen 1 seconde een meetresultaat
 • Koortsindicator met geluid

Deze thermometer kun je voor het hele gezin gebruiken, zodat je maar 1 apparaat nodig hebt.

Hygiënische oorthermometer

Bij deze thermometer krijg je BPA- en latexvrije wegwerplensfilters meegeleverd. Zo kun je steeds hygiënische metingen doen. Je weet ook meteen wanneer iemand koorts heeft. De meter geeft dan met piepjes aan dat er een verhoogde temperatuur wordt gemeten. De thermometer is spatwaterdicht, dus je kunt hem niet gebruiken voor meten van de badwatertemperatuur. Kun jij wel een betrouwbare oorthermometer gebruiken? Bestel dan deze Braun IRT 3030.

Verkrijgbaar bij:
Braun IRT 6520 - Digitale Oorthermometer Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Nauwkeurig – Snelle meting – Groot LCD-display
Geen voorhoofdsmeting – Wegwerp kapjes

Snel maar ook comfortabel de temperatuur in het oor meten? Dat doe je met deze IRT6520 oorthermometer van Braun. Deze thermometer maakt gebruik van de ExacTemp technologie die de tip van het apparaat opwarmt. Dat voelt wat prettiger aan in het oor als je een meting doet, waardoor de meting nauwkeuriger is. Het is ook fijner voor gevoelige kinderen. Niet voor niets zijn de meeste thermometers bij de huisarts van het merk Braun. Bij de thermometer zitten wegwerplensfilters, die je opnieuw moet aanschaffen als ze op zijn.

Deze oorthermometer is makkelijk in gebruik

Alles aan deze thermometer is gericht op gebruiksgemak. Dat merk je aan:

 • een groot, duidelijk LCD display
 • de supersnelle meting van 1 seconde en geheugenfunctie
 • een licht- en geluidssignaal als meting klaar is

Het meetresultaat is zeer nauwkeurig, maar je moet wel na elke meting een nieuw kapje erop doen. Dit geldt met name als je de meter voor meerdere personen gebruikt. Ook kun je met deze thermometer geen voorhoofdsmeting doen.

Verkrijgbaar bij:
Easypix ThermoGun TG2 Bekijk prijzen
Plus- en minpunten
Contactloos meten – Nauwkeurig - Koortssignaal
Relatief dure thermometer – Meting kan 0,2 graden afwijken

Wil je graag een professionele thermometer, waarmee je snel en contactloos de temperatuur van iedereen in je huishouden kunt meten? Dan heb je die nu gevonden. Deze Easypix ThermoGun meet namelijk snel, hygiënisch en contactloos je lichaamstemperatuur. Hygiënischer wordt het niet!

Contactloos temperaturen is eigenlijk heel makkelijk en je kunt het vanaf een afstandje doen. Zo werkt het:

 • Zet de thermometer aan
 • Hou de thermometer op 5 cm afstand
 • Lees de temperatuur af op het lcd- display

Als je temperatuur te hoog is, dan klinkt er een signaal. Je weet dan meteen dat je koorts hebt.

Handige contactloze oorthermometer

Een echte oorthermometer is dit niet, want je meet niet echt in het oor zelf. Je kunt wel in de buurt van het oor meten en een voorhoofdsmeting is ook mogelijk. Wil je bij een kind meten, dan zal het met dit apparaat prettiger aanvoelen dan bijvoorbeeld met een meter die in het oor gaat. Dankzij de speciale vorm van de ThermoGun TG2 kun je het apparaat onder verschillende hoeken vasthouden. Zo kun je ook je eigen temperatuur makkelijk opmeten. Om het temperatuurverloop bij te houden, kun je tot 32 metingen opslaan met de geheugenfunctie. Ben je klaar? Dan schakelt deze ThermoGun zichzelf automatisch uit.

Door: Agnes Voogt

Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:

LinkedIn - E-mail