Beste oorthermometer top 5 2020

Laatste ge-update in door Agnes

Als je zoontje of dochtertje zich niet lekker voelt, is het fijn als je even de temperatuur kunt opmeten. Koorts is bij jonge kinderen soms best gevaarlijk, omdat hun immuunsysteem zich nog ontwikkelt. Ze vinden het alleen niet zo fijn als je hun temperatuur moet opmeten. 

Een oorthermometer biedt dan uitkomst. Hiermee meet je snel en nauwkeurig de temperatuur van je kindje. Zo kun je beter inschatten of je kind koorts heeft. Bedenk wel dat deze thermometers vaak niet geschikt zijn voor baby’s jonger dan 3 maanden, tenzij het er duidelijk bij vermeld staat.

Hoe werkt een oorthermometer?

De oorthermometer steek je voorzichtig in het oor, waar het apparaat de temperatuur van het trommelvlies meet. Hierbij wordt een infraroodsensor gebruikt. De meting is betrouwbaar als het op de juiste manier gebeurt. Zodra de meting kaar is, kun je de temperatuur op het display aflezen. Daarna maak je de thermometer goed schoon, zodat je het apparaat de volgende keer meteen uit de kast kunt pakken.

Hoe kies je de beste oorthermometer?

Als je graag een oorthermometer wilt kopen, dan wil je natuurlijk een goede die de juiste temperatuur aangeeft. Maar welke kies je dan? Er zijn veel thermometers die je kunt kopen, en ze zijn allemaal verschillend. Om je een beetje te helpen hebben we 5 oorthermometers getest en er een review van gemaakt. Zo kun je direct zien of een thermometer iets voor jou is. In onze koopgids leggen we daarnaast uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een oorthermometer.  

oorthermometer
# Product Multifunctioneel Geschikt voor baby’s Meetmethode Prijs v.a.
1 Premiumful Medische thermometer Infrarood € 14,99
2 Braun IRT 3030 - Thermometer Digitaal € 34,99
3 SANITAS ® Multifunctionele Thermometer Infrarood € 0,00
4 Braun IRT 6520 - Digitale Oorthermometer Digitaal € 62,99
5 Easypix ThermoGun TG2 Infrarood/Contactloos € 54,95
Laatste prijs-update: vrijdag 22 januari 2021
Agnes Voogt
Door: Agnes
Agnes is samen met haar team verantwoordelijk voor de reviews uit verschillende categorieën. Dagelijks testen en vergelijken zij producten om het voor jou makkelijker te maken. Agnes houdt van schilderen en paardrijden.

Socials Agnes:
LinkedIn - E-mail