Vanaf welke leeftijd gebruik je een oorthermometer?

Door: Eva
Laatste update: 29 april 2022

Oorthermometers zijn een populaire manier om iemands temperatuur te meten. De thermometer wordt in de gehoorgang gestoken en de temperatuur wordt gemeten aan het trommelvlies (trommelvlies).

De beste leeftijd voor een oorthermometer is 2 jaar.

Er zijn veel redenen waarom een oorthermometer op elke leeftijd kan worden gebruikt. Oorthermometers zijn vooral handig voor baby’s, kinderen en ouderen die een standaard glazen thermometer misschien niet onder hun tong of in hun oksel kunnen houden.

De gehoorgang is dieper dan je mond en biedt nauwkeurigere metingen van de lichaamstemperatuur. Voordat je een oorthermometer gebruikt is het wel handig om hem te kalibreren

Verschillende soorten oorthermometers

Een oorthermometer is een apparaat dat de temperatuur van het trommelvlies meet. Er zijn twee soorten oorthermometers: trommelvlies en infrarood.

Een trommelvlies-oorthermometer meet de temperatuur van het trommelvlies door een sonde op of in de gehoorgang van uw kind te plaatsen. Een infrarode oorthermometer gebruikt een infrarood licht om de temperatuur van het trommelvlies te meten, wat beter is in het detecteren van koorts.

De beste tympanische oorthermometer moet gebruiksvriendelijk, nauwkeurig en snel zijn. Het moet ook een display met achtergrondverlichting hebben en temperaturen kunnen meten in zowel Celsius- als Fahrenheit-schalen.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer