Wanneer heb je koorts?

Je voelt je niet helemaal lekker en je wilt weten of je koorts hebt. Lees snel verder om erachter te komen welke symptomen daarbij horen!

Wat is griep?

Griep is een virale infectie die wordt veroorzaakt door het influenzavirus. De symptomen van griep zijn koorts, hoesten, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn en vermoeidheid.

De griep duurt meestal 7 tot 10 dagen en de meeste mensen herstellen zonder complicaties. Sommige mensen kunnen echter complicaties krijgen, zoals longontsteking of bacteriële infecties.

Wat is koorts?

Koorts is de natuurlijke reactie van het lichaam op een infectie. Koorts is geen ziekte op zich, maar eerder een symptoom van een onderliggend probleem.

Koorts kan laaggradig of hooggradig zijn. Lichte koorts is meestal rond de 100 graden Fahrenheit (38 graden Celsius) en verdwijnt zonder enige behandeling. Hoogwaardige koorts kan oplopen tot 105 graden Fahrenheit (40 graden Celsius) en verdwijnen met de behandeling. Wil je je temperatuur opmeten? Lees hier of de oorthermometer of voorhoofdthermometer daar beter voor is!

Wat moet je doen als je koorts hebt?

Het eerste dat je moet doen als je koorts hebt, is veel drinken, bij voorkeur water of ijsthee, om uitdroging te voorkomen. Het is ook belangrijk om gezond voedsel te eten met veel voedingsstoffen en vitamines, zoals:

  • Fruit
  • Groenten
  • volle granen
  • Magere eiwitbronnen (kipfilet of visfilet)

Natuurlijke remedies voor koortsgerelateerde klachten

Koorts is een indicatie van een bacteriële infectie of virus. Koortsgerelateerde klachten kunnen worden behandeld met natuurlijke remedies, zoals rust, voldoende vocht en lichte lichaamsbeweging. Een koortsgerelateerde klacht kan worden behandeld met een of meer van deze middelen.

Rusten in bed is het belangrijkste wat je kunt doen als je koortsgerelateerde klachten hebt. Door te rusten heeft je lichaam de mogelijkheid om zichzelf te genezen en op natuurlijke wijze van de koorts af te komen. Je moet ook veel vocht drinken om gehydrateerd te blijven en uitdroging te voorkomen. Andere manieren om een koortsgerelateerde klacht te behandelen zijn onder meer het nemen van vrij verkrijgbare medicijnen zoals ibuprofen of paracetamol voor pijnverlichting en lichte lichaamsbeweging om je temperatuur te verlagen.