Wat is beter: een oorthermometer of een voorhoofdthermometer?

Door: Eva
Laatste update: 29 april 2022

Je voelt je niet helemaal lekker, je wilt je temperatuur opmeten, maar je hebt twee handige apparaatjes. Welke is beter?

Wat is een oorthermometer?

Digitale oorthermometers zijn een populaire en nauwkeurigere manier om de lichaamstemperatuur te meten. Ze zijn gebruiksvriendelijk en leveren nauwkeurige metingen in minder dan een minuut.

Het gebruik van digitale oorthermometers heeft veel voordelen. Ze zijn:

  • Handig
  • Gebruiksvriendelijk
  • Nauwkeurig

Het belangrijkste voordeel is dat ze gehoorverlies of andere gezondheidsproblemen kunnen detecteren voordat ze ernstig of levensbedreigend worden.

Wat is een voorhoofdthermometer?

Voorhoofdthermometers zijn een niet-invasieve en handige manier om je lichaamstemperatuur te meten.

Een voorhoofdthermometer is een apparaat dat de temperatuur van je voorhoofd meet. Het is niet-invasief, dus je hoeftt geen sondes of prikjes in je huid te steken.

Het meest voorkomende type voorhoofdthermometer is een infraroodthermometer. Ze zenden infrarood licht uit op het voorhoofd en meten hoe lang het duurt voordat het infrarood licht terugkaatst. Vervolgens gebruiken ze deze informatie om je temperatuur in graden Fahrenheit of Celsius te berekenen.

De beste manier om een voorhoofdthermometer te gebruiken, is door hem ongeveer 30 seconden voor je en dicht bij je gezicht te houden en vervolgens af te lezen. Dit geeft je een nauwkeurige meting van wat je lichaamstemperatuur werkelijk is.

Beste manier om je temperatuur op te meten

Auriculaire temperatuur is een trommelvliessensor van medische kwaliteit die in de gehoorgang kan worden ingebracht om de lichaamstemperatuur te meten. De meest nauwkeurige manier om de lichaamstemperatuur te meten is door een orale thermometer te gebruiken, maar deze methode heeft enkele nadelen. Een kind zou bijvoorbeeld moeilijk een mondthermometer ongeveer drie minuten onder zijn tong kunnen houden en er zijn ook mensen die dit apparaat niet kunnen gebruiken vanwege de grootte of het ongemak. Auriculaire temperatuur heeft deze nadelen niet en is nauwkeuriger dan andere methoden.

Tussen de oorthermometer en voorhoofdthermometer, is de oorthermometer het meest nauwkeurig en daarom beter! Wil je weten vanaf welke leeftijd je een oorthermometer kunt gebruiken? Lees het hier!

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer