Hoe snel warmt een opblaasbare jacuzzi op?

Het is zonnig weer en er staat al een enorme file naar het strand en het zwembad is overvol met schreeuwende en luide mensen waar je eventjes geen zin in hebt. Gelukkig kun je op zo’n dag toch genieten van water door een opblaasbare jacuzzi in je tuin te zetten. Maar hoe snel is het water opgewarmd wanneer je de jacuzzi voor het eerst aanzet? Wij doken in de materie.De snelheid waarmee een opblaasbare jacuzzi opwarmt

Omdat iedere opblaasbare jacuzzi weer anders is, is het moeilijk om een vaste tijd aan te geven waarop het water opgewarmd is, bovendien zal ook de temperatuur die jij instelt een rol spelen. Gemiddeld warmt een bad zo’n 1 tot zelfs 2,5 graden op per uur. Dat betekent dat het enkele uren kan duren voordat koud water van tussen de 15 en 18 graden is opgewarmd naar 30 tot 40 graden.

Dat geldt dat overigens natuurlijk alleen voor de dagen dat je het bad helemaal van begin af aan installeert. Wanneer je het water niet te veel af wilt laten koelen zou je bijvoorbeeld een thermische cover kunnen kopen die het bad warm houdt wanneer het niet gebruikt wordt. Zo voorkom je ook onnodige stroomkosten van je jacuzzi en kun je blijven genieten van je opblaasbare jacuzzi.

Andere tips om het water op temperatuur te houden

Naast een cover of deksel op je opblaasbare jacuzzi, zijn er ook enkele andere manieren om het water goed op temperatuur te houden:

● Koop een jacuzzi met goede isolatie

● Isoleer de ondergrond van de jacuzzi

● Schakel de jacuzzi niet uit. Juist opwarmen slurpt energie. Sommige jacuzzi’s hebben ook een spaarstand hiervoor

● Zet de jacuzzi juist op een beschutte plaats, zodat de zon de motoren en filters niet te veel kan aantasten.