Wat kost een opblaasbare jacuzzi per dag?

Jacuzzi's zijn heerlijk warme baden. Een opblaasbare jacuzzi is een makkelijk en mobiel alternatief voor een gewoon bad. Jacuzzi’s kosten veel energie omdat ze opgewarmd moeten worden en een pomp hebben met een filter. Ook het opblazen kost energie. Ben je benieuwd hoeveel energie je opblaasbare jacuzzi per dag kost? Lees snel verder om het te ontdekken.Kosten per dag van een opblaasbare jacuzzi

Niet iedere opblaasbare jacuzzi is hetzelfde. De ene jacuzzi verbruikt meer stroom dan de andere. En de ene jacuzzi warmt weer sneller op dan de ander. Om toch een beeld te geven van wat een jacuzzi die je kunt opblazen per dag verbruikt, kijken we naar een Franse test uit 2016. De jacuzzi in de test is goed voor bijna 800 liter water. Het filter was gemiddeld 10 tot 12 uur per dag aan. De warmtepomp kan de temperatuur verhogen met zo’n 2 graden per uur en de warmte was ingesteld op 33 graden. Dat betekent dat de temperatuur in minder dan 10 uur van 18 naar 33 graden wist te gaan.

De Jacuzzi werd 17 dagen lang gebruikt en het gebruik was iedere dag weer anders. Gemiddeld werd echter zo’n 6,6 KW per dag verbruikt en 122 KW over 17 dagen. Met de energiekosten van nu, zo’n 0.60 eurocent per KW, komen we dus uit op 3,95 euro per dag. Dat zijn fikse bedragen als je het bad vaak aan laat staan.

Hoe voorkom je dat enorme verbruik?

Hoewel een jacuzzi dus een echte energieslurper is, is er een aantal tips om het verbruik te temperen:

● Dek het bad af met een thermische hoes wanneer je het niet gebruikt

● Schakel het bad niet steeds helemaal uit maar zet, indien aanwezig, een milieubesparende of ecologische stand aan

● Let op de isolatiewand of ondergrond van de jacuzzi, hier verlies je veel warmte en energie

    Plaats de jacuzzi niet in de felle zon, dus is slecht voor de duurzaamheid van de filters en motoren