Welke ondergrond is het beste voor opblaasbare jacuzzi?

Leuk, je hebt een opblaasbare jacuzzi gekocht. Straks kun je lekker genieten van de zomerzon in een overheerlijk bubbelbad in je eigen tuin.Het is nu echter tijd om dit opblaasbare bad in je tuin te plaatsen. Daarvoor heb je wel een geschikte ondergrond nodig, maar welke ondergrond is dat? Wij zochten het voor je uit.De beste ondergrond voor een opblaasbare jacuzzi

In principe kan een opblaasbare jacuzzi op alle soorten ondergronden neergezet worden: gras, beton, tegels en noem het maar op. Het is dus een object dat vrijwel in iedere tuin past. Het belangrijkste is dat deze vlak en vooral mooi stevig is. Maar je kunt de grond waarop de opblaasbare jacuzzi komt te staan wel bewerken voor een beter resultaat:

● Maak de ondergrond vrij van scherpe objecten zoals steentjes of takjes

● Zorg dat de ondergrond schoon is. Doe dat bijvoorbeeld met een hogedrukspuit

● Je kunt een zeil onder de jacuzzi leggen

● Er zijn ook speciale rubberen tegels met een zachte ondergrond voor nog betere bescherming van het bad

    Hoe zorg je dat de jacuzzi in een goede staat blijft?

    Het goed schoonmaken van de ondergrond waarop de jacuzzi staat is belangrijk voor het onderhoud van dit opblaasbare bubbelbad. Een opblaasbare jacuzzi is een fikse investering, dus je wilt liever dat je bad lang meegaat. Zorg er daarom voor dat je bijvoorbeeld het water regelmatig ververst, het waterfilter controleert en het bad desinfecteert met bijvoorbeeld chloor. Daarnaast kun je de jacuzzi ‘s nachts afdekken met een zeil om te voorkomen dat het bad vol raakt met bladeren, takjes of misschien zelfs erger.

    Tot slot is het van groot belang de opblaasbare jacuzzi veilig en goed op te bergen in bijvoorbeeld je schuur. Je zoekt ook hier het beste een plaats uit met zo weinig mogelijk scherpe objecten.