Beste oven 2023. 5x de beste ovens

Laatste ge-update in door Eva

Ovenfrietjes, appeltaart, een lekkere ovenschotel…met de beste oven maak je dit in een handomdraai. Maar wat is nou eigenlijk de beste oven? Als je een nieuwe oven nodig hebt, kies je dan voor een combioven, een inbouwoven, een vrijstaande oven, mini oven of een stoomoven? Welke oven voor jou de beste koop is, hangt af van hoe je de oven gaat gebruiken. Om uit het grote aanbod van ovens de beste te kunnen kiezen, is het handig als je weet waarop je moet letten voordat je een nieuwe gaat kopen.

Hoe kies je de beste oven?

Bij het kiezen van een oven is het belangrijk hoe je de oven wilt gebruiken. Gebruik je de oven een paar keer per week of maar een paar keer per maand? Om de juiste grootte te bepalen, kijk je naar het aantal personen waarvoor je kookt. Het is verder belangrijk of je alleen eten wilt opwarmen, of dat je je ook culinair wilt uitleven met je oven. Als je veel gebruik maakt van de oven of voor een groter gezelschap kookt, dan is een grotere oven met verschillende functies een aanrader. Eet je meestal met zijn tweeën of gebruik je de oven zelden? Dan is een kleine, eenvoudige oven ook voldoende. Als je extra hulp wilt bij het kiezen, raadpleeg dan onze Koopgids met aankooptips.

Inventum OV607B Bekijk prijzen
Inhoud: 60 l
Hierom zijn we fan:
Inhoud 60 liter – 6 Ovenfuncties – Ingebouwde timer
Let hierop:
Geen reinigingsfunctie – Geen turbo hetelucht functie – Snoer 0,9 meter

Deze vrijstaande Inventum OV607B zet je makkelijk in je keuken neer. Dit apparaat is een echte oven met 6 functies, waaronder:

 • Heteluchtfunctie
 • Grillfunctie
 • Ontdooifunctie

Deze Inventum oven heeft een royale inhoud van 60 liter. Er passen grote ovenschalen in, zodat je voor het hele gezin kunt koken. Door het ontbreken van een turbo hete lucht functie is deze oven minder geschikt voor het bakken op meerdere niveaus.

Beste oven

Deze oven van Inventum heeft een maximumtemperatuur van 230 graden Celsius. Je bakt er dus makkelijk een taart of cake mee. Bij deze oven krijg je een spit waarmee je vlees kunt grillen en braden. Je krijgt er ook een bakplaat en ovenrooster bij. Deze oven bedien je eenvoudig met de draaiknoppen.

De ingebouwde timer kun je instellen tot 120 minuten. Daarna schakelt de oven automatisch uit. Helaas heeft deze oven geen reinigingsfunctie waarmee vuilresten losweken of verbranden.

Zoek je een lekker grote, vrijstaande oven? Dan is deze  Inventum OV607B iets voor jou.

AEG KMS361000M Bekijk prijzen
Inhoud: 43 l
Functies: Gelijktijdige boven- en onderwarmte, Grill, Hetelucht, Magnetron
Maximale temp.: 230 °C
Hierom zijn we fan:
Zacht sluitende deur – Turbo hetelucht functie – Emaille binnenwand met coating
Let hierop:
Geen reinigingsfunctie – Inhoud niet heel groot – Geen stoomfunctie

Deze AEG KMS361000M inbouw oven is ideaal als je 2 ovens in 1 wilt hebben. In deze inbouw combimagnetron bak je taarten en bereid je ovenschotels. Met de magnetronfunctie warm je snel een diepvriesmaaltijd op of een kop soep. Met een inhoud van 43 liter is die niet de grootste oven. Hou er rekening mee dat grote ovenschotels er niet in passen. De oven heeft een zacht sluitende deur, dus je kunt ‘m nooit te hard dicht doen.

Een lekker praktische oven

Deze oven heeft een middenklasse bereidingskwaliteit. Daarmee heb je meer mogelijkheden voor het bereiden van gerechten. Deze oven is bovendien praktisch dankzij:

 • emaille binnenwanden met coating – makkelijker schoonmaken
 • bediening met draaiknoppen en druktoetsen
 • ontdooifunctie

Deze combi oven heeft een grill-, magnetron- en ovenfunctie, een turbo hetelucht functie en bovengrill. Wil je ook kunnen frituren? Koop er dan een airfryer bij. Maak je niet graag schoon? Deze AEG oven heeft helaas geen reinigingsfunctie waarmee vuilresten losweken of verbranden.

Wil je een goede oven met veel functies? Dan is deze AEG KMS361000M inbouw oven iets voor jou.

Siemens CM676GBS1 Bekijk prijzen
Functies: Gelijktijdige boven- en onderwarmte, Grill, Hetelucht, Magnetron, Onderwarmte
Inhoud: 45 l
Maximale temp.: 300 °C
Hierom zijn we fan:
Zelfreinigend – Geschikt voor zelfgemaakte pizza’s – Kinderbeveiliging
Let hierop:
Geen kerntemperatuurmeter – Geen led-verlichting – Klein touchdisplay

Deze Siemens CM676GBS1 combi oven hoef je nooit schoon te maken dankzij de pyrolyse functie. Vuil wordt omgezet in as zodat je alleen de as uit de oven hoeft te vegen. De bakplaten doe je in de vaatwasser en alles wordt weer lekker schoon.

Deze Siemens oven heeft 5 functies, inclusief een magnetronfunctie. Ga je een ovenschotel maken, dan kun je het denkwerk overlaten aan deze oven. Hij kiest zelf of het gerecht bereid moet worden met bovenwarmte, onderwarmte, hetelucht of een combinatie van functies. Zelf de functies instellen kan natuurlijk ook. Gebruik hiervoor de draaiknoppen, druktoetsen en het touchdisplay.

Bak lekkere pizza’s in deze Siemens oven

Bak je graag zelf pizza’s? Deze Siemens oven kan een temperatuur van 300 °C bereiken en is daardoor ideaal voor het afbakken van zelfgemaakte pizza’s. Met een topklasse bereidingskwaliteit heb je veel mogelijkheden voor het bereiden van allerlei gerechten. Deze Siemens oven biedt met een inhoud van 45 l voldoende ruimte voor kleinere pannen, ovenschalen en bakplaten. Daarnaast heeft deze oven de volgende praktische eigenschappen:

 • kinderbeveiliging
 • uitneembare deur
 • zacht sluitende deur

Deze oven heeft helaas geen kerntemperatuurmeter om je gerecht precies naar jouw voorkeur te bereiden. Aan de binnenkant zit binnenverlichting, maar dat is geen energiezuinige led-lamp.

Zoek je een oven die zichzelf reinigt en automatisch het juiste programma kiest? Dan is deze Siemens CM676GBS1 combi oven voor jou de juiste keuze.

AEG BPB351020M Bekijk prijzen
Inhoud: 71 l
Functies: Gelijktijdige boven- en onderwarmte, Grill, Hetelucht, Stoom
Maximale temp.: 300 °C
Hierom zijn we fan:
Zelfreinigend – Kinderbeveiliging – Royale inhoud van 70 liter
Let hierop:
Beperkte stoomfunctie – Symbolen op bedieningsknop soms onduidelijk

Met deze AEG stoomoven maak je het lekkerste deeg en brood. Dankzij de stoomfunctie wordt het deeg lekker luchtig. Dankzij de hoge maximumtemperatuur van 300 °C en de pizzastand bak je je eigen pizza’s tot ze heerlijk knapperig zijn.

Met de turbo hete lucht functie bak je op verschillende niveaus je gerechten. Met de stoomfunctie kun je alleen deeg laten rijzen en brood bakken. Je kunt er dus geen groenten mee stomen. Deze oven biedt met een inhoud van 71 liter heel veel ruimte om grote ovenschotels klaar te maken.

Schoonmaken hoeft niet

Geen zin om de oven schoon te maken? Met het reinigingssysteem pyrolyse verbrandt de oven al het vuil en vet. Als de oven is afgekoeld, alleen nog maar het as uit de oven te vegen. Andere handigheidjes van deze AEG oven zijn:

 • 5 inschuifhoogtes
 • ontdooifunctie
 • kinderbeveiliging

Zoek je een oven met een grote inhoud die door de stoomfunctie extra geschikt is voor deeg en pizza? Bestel dan deze AEG BPB351020M oven.

Moulinex Tournebroche Optimo OX485810 Bekijk prijzen
Inhoud: 39 l
Maximale temp.: 240
Functies: Bovenwarmte, Gelijktijdige boven- en onderwarmte, Grill, Hetelucht, Onderwarmte, braadspit, ontdooifunctie
Hierom zijn we fan:
Energiezuinig – Warmt snel op – Makkelijk te bedienen - veel functies
Let hierop:
Geen reinigingsfunctie – Buitenkant wordt heet –

Heb je geen inbouwoven in je keuken? Dan is deze Moulinex een mooi alternatief. In vergelijking met andere modellen is deze Moulinex Tournebroche Optimo OX485810 energiezuiniger; fijn voor je energierekening. Met een inhoud van 39 liter heeft deze mini oven bovendien genoeg ruimte voor bijvoorbeeld een lasagne voor 4 personen. Of bak je vlees eerst in de pan op je inductie kookplaat en laat het daarna in nagaren in de oven. Als je gerecht klaar is, schakelt de oven automatisch uit.

Lekker veelzijdig bakken en grillen

Deze oven heeft een maximum temperatuur van 240 °C. Je kan met de draaiknop zelf bepalen hoe warm je de oven wilt hebben. Naast hetelucht en boven- en onderwarmte heeft de oven ook een ontdooifunctie, grillfunctie en zelfs een braadspit.. Handig als je even snel een diepvriesmaaltijd uit het vriesvak van je koelkast wilt opwarmen. Deze Mouline heeft helaas geen reinigingsfunctie waarmee vuilresten losweken of verbranden. Je zult dus zelf af en toe de oven moeten schoonmaken.

Deze Moulinex is veelzijdig in gebruik door de volgende kenmerken:

 • Met het meegeleverde draaispit grill je eenvoudig een kip of een ander stuk vlees
 • De oven warmt snel op
 • Makkelijke bediening

Hou er rekening mee dat deze oven aan de buitenkant flink heet kan worden. Zorg dus voor voldoende ruimte voor ventilatie om de oven heen.

Zoek je een eenvoudige, maar robuuste oven die energiezuinig is? Dan is deze Moulinex wat voor jou.

Verkrijgbaar bij:
Product Functies Inhoud Maximale temp.
Inventum OV607B Inventum OV607B
Beste vrijstaande oven
-
60 l
-
Bekijk prijzen
AEG KMS361000M AEG KMS361000M
Beste inbouw oven
Gelijktijdige boven- en onderwarmte, Grill, Hetelucht, Magnetron 43 l 230 °C Bekijk prijzen
Siemens CM676GBS1 Siemens CM676GBS1
Beste combi oven
Gelijktijdige boven- en onderwarmte, Grill, Hetelucht, Magnetron, Onderwarmte 45 l 300 °C Bekijk prijzen
AEG BPB351020M AEG BPB351020M
Beste stoomoven
Gelijktijdige boven- en onderwarmte, Grill, Hetelucht, Stoom 71 l 300 °C Bekijk prijzen
Moulinex Tournebroche Optimo OX485810 Moulinex Tournebroche Optimo OX485810
Beste mini oven
Bovenwarmte, Gelijktijdige boven- en onderwarmte, Grill, Hetelucht, Onderwarmte, braadspit, ontdooifunctie 39 l 240 Bekijk prijzen
Laatste prijs-update: woensdag 7 juni 2023
Door:
Eva

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywriter. Sindsdien schrijft ze met veel plezier voor Debeste.com. 

Verder reist Eva het liefst de hele wereld rond, kookt ze graag vegetarische gerechten en speelt ze met veel plezier op de piano. Voor jou duikt zij in de wereld van kookspullen, hondenbrokken en andere huis-tuin-en-keukenartikelen.