Wat is de beste keuze voor een oven: Siemens of Bosch?

Door: Eva
Laatste update: 7 december 2022

Laat jij je bij de inrichting van een keuken leiden door de prijs? Of door bepaalde merken? Of kijk je naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Bij het uitzoeken van een oven is het voor de hand liggend om tussen verschillende merken te kiezen. Onder andere Siemens en Bosch weten hoogwaardige ovens te fabriceren, waardoor je deze ovens in veel keukens tegen komt. Maar, wat is nou de beste keuze voor een oven en wat is de beste keuken voor een combi oven? Kan je beter voor Siemens of beter voor Bosch gaan? De antwoorden op die vragen vind je in dit blogartikel.

Welk merk is beter?

Het is niet aan ons om een sluitend antwoord op deze vraag te formuleren. Het draait er namelijk maar net om waar jouw voorkeuren naar uit gaan. Zowel Siemens als Bosch leveren hoogwaardige ovens waar je eigenlijk vrij weinig negatieve woorden over kunt zeggen. Feit is wel dat beide fabrikanten zich op een iets andere markt en doelgroep richten.

Als je in onze webshop naar de ovens van Bosch gaat kijken, zie je uiteenlopende prijzen. Deze prijzen variëren van een paar honderd euro tot meer dan 1400 euro. Dat geldt eveneens voor de ovens van Siemens, maar daarbij lijkt de ondergrens iets lager te liggen. Ook bij Siemens vind je overigens duurdere varianten terug, maar het gemiddelde prijsniveau lijkt net iets lager te liggen.

Ongeacht voor welk merk je kiest, kan je uitgaan van een lange levensduur. Bijvoorbeeld een Siemens combi oven is onwijs bekend vanwege de hoge kwaliteit en verschillende handige functies. Bij juist gebruik van de combi oven kan je dus behoorlijk lang genieten van de hoogwaardige oven.

Wat is de beste Bosch oven?

Ook het antwoord op deze vraag is lastig. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de Bosch HBA534BS0. Dit is een zogeheten solo oven met een nishoogte van 60 centimeter. Deze oven wordt door onze partner Coolblue onder de klasse ‘middenklasse’ geschaard. Dit betekent dat je gemakkelijk en snel verschillende gerechten klaar kunt maken in de oven. Tegelijkertijd hoef je daar absoluut niet de hoofdprijs voor te betalen; bij onze partner Coolblue kost deze oven slechts € 439.

Je kunt ook voor bijvoorbeeld de Bosch CSG656RS7 gaan; deze oven kost € 1359 bij onze partner Coolblue, maar valt wel in de topklasse. Het ligt er dus maar net aan wat jouw voorkeuren en wensen zijn. Ook het budget speelt een belangrijke rol.

Wat is de beste Siemens oven?

Je kunt hierbij bijvoorbeeld voor een Siemens combi oven gaan. De combi ovens van Siemens zijn behoorlijk populair en zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. We kunnen onder nadere de Siemens CM676G0S6 aanraden. Deze combi oven kost € 999 bij onze partner Coolblue en valt in de ‘topklasse’. Deze combi oven kan zichzelf volledig reinigen; in combinatie met de hoge kwaliteit zorgt dit voor een lange en plezierige levensduur.

Kortom: het is niet makkelijk om te zeggen welk merk het beste is. Ons advies? Vergelijk de verschillende ovens van deze merken en sla uiteindelijk je slag.

Over de auteur

Eva
Hoofdredacteur

Eva heeft al meer dan 5+ ervaring als tekstschrijver. Dat begon al tijdens haar studie journalistiek, maar haar passie lag bij pakkende, online content. Daarom maakte zij in 2019 de switch naar copywr... Lees meer